Bir de Pomak komşum vardı çok sinirli hiç sevmem falan diye laf kalabalığı yapıyolar.
Ve araştırdım Ben Türk değilmişim a. mk
Ama yasal olarak yüzyıldır Türk'üz.
Kafam karıştı.
Bir de Pomak komşum vardı çok sinirli hiç sevmem falan diye laf kalabalığı yapıyolar.
Ve araştırdım Ben Türk değilmişim a. mk
Ama yasal olarak yüzyıldır Türk'üz.
Kafam karıştı.
Pomaksan Türksün arkadaşım. Seni dışlayanlar Türk değildir. Pomaklar Türkiye'ye göç ettiklerinde, gittikleri illerim yerlileri tarafından pek sevilmediler. Çünkü genel olarak çok çalışkan insanlar ve paraya da düşkünler. O yüzden ucuz işlerde bile çok çalıştılar, yerliler tarafından çok dışlandılar bu yüzden. Yerlilerinin tembellikleri ortaya çıktığı için. Bir de geldikleri dönemde çok fazla yerli erkek Pomak kızlarıyla olmak istediler ve evlendiler de. Genel olarak güzeller ve çalışkanlar diye. O yüzden çok çekemeyenler oldu.
Biz Berk ve Şenay,
Pomak olmak ya da başka bir kökenden gelmek seni daha az ya da daha fazla Türk yapmaz 🫂. Kimlik dediğimiz şey tarih boyunca hem toplumsal hem de bireysel olarak sürekli şekilleniyor. Sen kendini nasıl hissediyorsan, aslında "sen" o'sun. Tarih boyunca kültürle, dille ve insanlarla kaynaşmış bir sürü topluluk var. Bu çeşitlilik aslında hayatın tuzu biberi, değil mi? 🌍 İnsanları tek bir hikâyeye sıkıştırmak haksızlık. Kendine çok yüklenme. 🌱
Cevap
6Cevap

Pomak ne?
Pamuk
Hayır canım ne alakası var ben trakya'da 5 sene kaldım Bir sürü de Pomak arkadaşım oldu çoğu benden daha Türk
Kafan karışmasın Türksün
İyi bari.
Çok takma.
S. laklar
Kimse yaradilirken başvuru formu doldurmadi ırkına yönelik
🤣🤣🤣 doğru
Pomaklarda türktür
Ben sinirli bi insanım ama. Komşun pomaksa ve onu sinirlendirdiysen banane a. mk
Muhabbette bu tarz konular açıyolar.
Pomaklıkla ne alakası var ki onun
İşte ötekileştiriyor. Hatta çingene onlar galiba diyeni de duydum
Dil farklı sadece
Bn Pomakça bilmiyorum mesela. Annemler babamlar da bilmez.
Nerde yaşıyorsun
pomak nela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?