Görüşlerimle, ilgili ne söylersiniz arkadaşlar?

şimdi Atatürk'le alakalı şunları söylemek isterim : Atatürk'ü sürekli anlatırlar ancak öbür osmanlı paşaları , subayları neden çok az anlatılır , bazıları hiç anlatılmaz Atatürk bir osmanlı subayı , ülkeyi Atatürk'ün kurtardığı anlatılır , olmasa olmazdık gibi abartılı ifadeler kullanılır ancak mondros , sevr antlaşmaları ! tam bir şekilde uygulanamadığından Osmanlı'dan kalan 15. kolordu doğu'da Ermeniler'e , Ruslara karşı mücadele etti , eğer o ordular olmazsa onlara karşı direnilir miydi? yine bir ülkeyi bir toplum kurar , bir kişi kuramaz , Atatürk'ün Samsun'a Bandırma Vapuru ile çıktığı anlatılır ancak sonradan öğreniyoruz ki İngilizler'in kukla İstanbul Hükümeti'ne verdiği izinle çıkıyor , koca bir imparatorluğu işgal eden emperyal güçlerin baş gücünün izni , haberi olmadan böyle birşeyin olması mümkün değil Atatürk'e verilen önemin diğer kumandanlara da verilmesi gerekiyor , en çok büstü , heykeli olan Atatürk , tabi Osmanlı Padişahı Abdülaziz'de kendi heykelini yaptıran ilk padişah ancak onların ki çok değil , ne kadar becerikli olsa da sonuçta insan , gücünün sınırları var , yapamayacakları var , atatürk'ün yaptığı başarılar yok demiyorum , örneğin Hatay'ın Türkiye sınırlarına girmesi , seçme seçilme ancak bir kişiye bu kadar büyük bir misyon yüklenmesi , Hristiyanlık'taki İsa figürüne benzer bir karakter ortaya çıkıyor , sanki mitolojik bir kahraman veya şu anda baktığımızda örneğin ; sözde Amerika karşıtı K. Kore lideri Kim Jong Un gibi bir tanrı lider profili ortaya çıkıyor , ben Mete Han , Attila , Alparslan , Fatih , Kanuni gibi hiçbir liderin bu kadar yüceltildiğini , neredeyse bir tanrı kral figürü olacağını görmedim , sadece Atatürk için değil bir parti liderinin , ülke başkanının , bir tarikat liderinin yüceltilmesine , kutsallaştırılmasına karşıyım bunları anlattığım için Atatürk karşıtı , Selefi , İşidçi bir kişi değilim yine Osmanlı'nın yanlışlarını söylediğim için hristiyan , yahudi , şii değilim ancak gerçekci olmak gerektiğini düşünüyorum
Görüşlerimle, ilgili ne söylersiniz arkadaşlar?