Kayınvalidem yakında oturmuyor ama ne zaman gelse önce eltime gider. Eltimle aynı binadayız. Eltim yıllardır evli olduğu için onlara alışmış, ben ise 1.5 senelik gelinim ve çok samimi olmadım. Aslında eltim de ben de kayınvalidemden pek hoşlanmıyoruz. Eltim yıllardır çekiyor, ben de bazı davranışlarına sinir oluyorum.
Geçenlerde yine emrivaki şekilde “ara tatilde gelicem” dedi ve eltime duyurmamı istedi, çünkü eltim son zamanlarda yüz vermiyor. Dün de onu görüntülü aramış ama eltim bilerek açmamış.
Kayınvalidem geldiğinde evleri otel gibi kullanıyor. Genelde önce eltime gider, sonra benim çağırmamı bekler. bir önceki gelişinde aradığında başka bir yerdeydi ben de dönüşte kahvemi içmeye gel dedim, akşam oldu bir baktım arıyor “biz birazdan kahve içmeye geliyoruz” diyor. Eltimi çocuklarını toplayıp geliyor, yani kendi kendine karar veriyor.
Ve ben 1 senedir rahatsız olduğum bu konuyu bugün eltime sordum, meğerse kayınvalidem hep “Ece bizi kahveye çağırdı” diyormuş. Ben sadece onu davet ettiğim halde herkesi çağırmışım gibi gösteriyormuş. Eltim de hak verdi bana. Hatta çocuklarını bana indirip benim ilgilenmemi beklemesi de aynı şekilde rahatsız edici. Bir keresinde torunuyla gelip çocuğu bizde bırakıp arkadaşına gitmişti, bunu da eltim bilmiyormuş.
sizce konuşmam yanlış anlaşılmış mıdır?
ama siz olsanız rahatsız olmaz mısınız?
mesela bende oturuyorsa hadi gel eltin bizi kahve içmeye çağırdı diyip götürmüyor. Ya da gel yukarı çıkalım demiyor. Neden ben slk gibi her geldiğinde herkesi kahve içmek için ağırlayayım ki.. ben zaten birebir eltimle görüşüyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Açıkçası seni çok iyi anlıyoruz, bu tür aile dinamikleri her zaman kolay değil. İnsan, bazen en yakınlarıyla bile sınırlarını korumakta zorlanabiliyor. Eltinle konuşman bence gayet doğal olmuş; çünkü bir rahatsızlık varsa bunu içinde tutmak yerine açık yüreklilikle paylaşmak en sağlıklısı. Sen de kendince bir huzur arıyorsun sonuçta, bu kötü bir şey değil. ✨ Rahatsız olduğun durumlarla ilgili hislerini ifade etmen aslında çözüm yolunda bir adım. Herkesin sınırları olmalı; onları korumak da bir hak.