AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Gerçekten inansaydın bu soruyu soramazdın imanın el vermezdi buna
bu soruyla imanın alakası yok
tartışmak istemiyorum açıklamalarımı yorumlarda yaptım
Adil Allahın ismi zatan ''Adl''
% 100 adil
Kafam karışık.
Adil se ozaman neden "en sevdiği kuluna dert veriyor" başkaları cefa çekmeden sefa sürüyor
ben bilmem allah bilir
Adalet zannettiğimiz gibi çok iyi bir şey değil.
cehennem luzumsuz değil, cennet de kolay değil !
onu söyleyen olmadıki zaten. Derdim artık tükenmişlik hissi.
tükenmeneynlerin ödülü olmalı
belki diğer tarafta olur önemli olan o ama şu da bie gerçek dünya denen yerdede yaşıyoruz kaç yŞına kadar bilinmez burdada istiyorum ben ödüllendirilmek. lütfen sizde yazmayın isteme hakkını nerden alıyorsun diye ama allah dua edin isteyin kendisi der hiç bir şey yapmayanlar mutluyken ben değilim ne bileyim daha fazla katlanamıyorum bu dünyaya
allah dilediğine para verir dilediğine zenginlik dilediğine fakirlik dilediğine sağlık dilediğine hastalık hastalık verilen sabredip dua ederse fakirlik verilen şükredip dua ederse mevla onların karşılığını fazlası ile verir, sen bu dünya nimetlerini istersen sana dünya nimeti verir ahireti mevlanın cemalini göremeyi dilersen onuda veriri şüphesiz allah çok esirgeyendir, çok merhametlidir kuluna zülm etmez , kulun başıına gelenler kendi yaptıklarından dır ama dönüp arkaya ben ne yaptım demeyiz, ve allaha sığınan yarı yolda kalmaz bu senin samimiyetine bağlı ve önemli olan nefsin için birşeyler istemek değildir allah rızası için hayırlısııını istemek eğer böyle yaparsan sizin nice şer bildiğinizde allah hayırlar yaratır size hayır gözünde sizin için şer olabilir mevla herşeyi hakkıyla bilen işitendir... allah doğrusnu biliyor
hiç kimse durduk yere birini ödüllendirmez allahın ödülüde durduk yere olmaz... onu hak edecek birşeyler yapmalısın mevla senden kanını canını ya da dünyevi olarak hiç bir şey istemiyor bu bazen samimi yapılan bir dua olur bazende basit iyilik sadaka yolda kalmışa yardım etmek
haklısınız söylediklerinizde yüreğinize bilginize sağlık bene paylaştığınız içinde minnettarım size. bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede. peki küçük yaşlarda başlamasına ne demeli o yaşlarda el açardım ailem sağolsun öğrettiler bana her şeyi ama yinede olmuyordum mutlu ben küçük yaşlarda bile en çok ağlamışımdır bu düşerken ağlamak değil kalben yaralanıp ağlamak oldu zaten o dönemler isyanlar olmaya başlamıştım ama kurtuldum o kibirden
kibir şeytanın en sevdiği günahtır bacım kurtulduysan ne mutlu zordur kurtulmak senin yaşadıklarından daha kötülerini yaşayıp şükreden insanlar var bunu bil lütfen senin sınavın milyonlarcasının kinden daha kolay en azından müslüman doğduğun için bile bunun şükürünü veremezsin vermeyiz...
Haklısınız ama her gece yatarken aklımda sadece ölme isteği allahtan bunu istiyorum artık başka şeeyleri istemeyi bıraktım, sabah gözümü açıncada aklımda ölüm isteği. istemsizce beynimde bu. bu yüzden zor geliyor bana dünya
böyle düşünceler gelince içinize peygamber efendimiz a. s şöyle dua edin duyuruyor, Allahım ölüm hayır ise benim için öldür beni yaşamam hayırlı ise güç ver bana diye dua et hayırlısını mevla bilir... az daha sabret her gecenin bir sabahı her sabahın bir güneşi vardır seninde güneşin doğacaktır ama sabırlı... sabır zordur ama sonu huzurdur...
" Allahım ölüm hayır ise benim için öldür beni yaşamam hayırlı ise güç ver bana diye dua et hayırlısını mevla bilir.. "
Aynen böyle söylüyordum ama artık son cümleyi bıraktım. Sabır zor sonunda benide kazandı.
seni bu kadar güçsüzleştiren nedir merak ettim ayağınmı yok elşinmi tutmuyor daha kötü ne olabilir
Haklısınız aslında sağlıktan önemli bir şey yoktur elim ayağım var çok şükür ama başka sağlık sorunlarımda var bir değil bir kaç tane ama ben buna üzülmüyorum ki =) her konuda var bir sorunum. Küçük yaşlarda başladı.
4 yaşından dahamı küçüktün?
Hayır o yaşlarda dünyadan bir haberdim keşke öylede kalsaydım. İlokul yıllarında başladı
4 yaşında yetişrtirme yurduna verdi annem babam kızkardeşimle beni 18 yaşına kadar 18 yaşında lise mezunu olarak çıktığımda yurttan kimsesizdim ve gidecek hiç bir yerim yoktu, ama alah vardı ve ben bu gün bu durumda isem alaha olan güvenimi asla yitimediğim için allaha güvendim allaha sığındım neler yaşadım tahmin bile edemssin o yüzden tekrar düşün ve biraz silkelen git bir abdest al ve üstündeki şeytanlardan kurtul sonra namaz kıl iki rekat ve dua et dua ederken ağlayabilirsen yaptıkların için samimice tövebe edebilirsen kurtulmuşsundur allaha sığınpta yarıda kalanı görmedim kimsede göremez , çok masum biri bile değilim aslında en basit şu örneği veriyim sana esnemek şeytandandır ve sen abdest alıp namaz kılmaya başlayınca şeytan içine girmek için esnetir seni işte o anda peygamber efendimizin hiç esnemedeğini düşünürsen aklına getirirsen o esneme gider ve allaha daha yakın olursun,,,, ALLAHA sığın yanlış yerlerde arama huzuru bacım
sizin yaşadıklarınızın kolay olmadığını tahmin edebiliyorum. ailem yanımdaydı benim herzamanda öyleler yanımdalar o bile yeter fazla anlatamasamda sorunlarımı yinede varlıkları yaşama sebebim. yapıyordum ama ümitsizliğe düştüm çıkamıyorumki
allah yardımcın olsun kardeşim ben yoruldum aslında yorulmamam lazım ama anlamıyorsun sen neyse zamanla anlarsın inşallah
Amiîiiiiiiiiiiin. Teşekkür ederim. Anlamıyor olabilirim ama anlatın lütfen belki aydınlık olur bana
ama konuşuyoruz ya kardeşim sabahtan beri anlaman lazım lütfen ama tamam ergenliktesin olabilir bunlar kabul et ve önüne bak lütfen okulunu bitir annen babana vatanına hayırlı bir evlat olmaya çalış önünde ne gibi zorluklar bunları ypamaman için anlamıyorum birşey demiyorsun kötü şeyler yaşadım diyorsun ama kimse bilmiyor ne yaşadığını
iyide neden tükeniyorsun bunu sana hissettiren ne onu soruyorum bende işte kaç yaşındasın bu yaşında neler yaşamış olabilirsin onu soruyorum bende sana ah be kardeşim ah yaa lütfen yaa
burada kimseyi tanımasamda anlatamıyorum işte sağolun yorumunuz yardımınız için. ergenlikle alakası yok onu bilinde.
okula konsantre olmamı engelliyor bu.
ergenlikel alaklı demedim kardeşim anlat bilelim lütfen daha fazla yardımcı olmak isterim ama anlatmassan elimden bir şey gelmez cinsel istismarmı yaşadın ne olabilirki başka aklıma gelmiyor senin yaşındaki bir kızın yaşayacağı kötü olay nedir?
Teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığınızı hissediyorum zaten sağolun ama anlatacak çok şeyim var ama boşverin tanımasanızda beni olsun özür dilerim
yapma bunu yapma işte bunu yaptıkça daha zor günler yaşayacaksın kendini ötekileştirme, kendini diğerlerinden ayrı görme sende diğerleri gibi normal bir insansın ve yaşadığın sorunu yaşayan sen tek de değilsin sonda olmaycaksın ama önce lütfen şöyle bir silkin ve kendine gel tamam bana bişey anlatma ama kendine anlat kendinle konuş vijdanının sesine kulak ver
Kendimle konuştukca deliriyorum artık eskiden iyi gelirdi ağlamak bile artık kahır ediyor
hayırlısı olsun kardeşim ne diyim... yoruldum ben allaha emanet ol
teşekkür ederim yazdıklarınız aklımda sağolun
sen kendi dertlerini dert sanarken ne dertler çeken insanlar var bir bilsen
Herkesin derdi kendisine ağır gelirmiş. Ayrıca derdimi bilmiyorsun bile.
Sorumu bir daha oku istersen.
okudum sorunu dert herkesde var ufak şeylerden mutlu olmayı öğrenmeliyiz dörtdörtlük yaşam yok başkasındakini kıskanmak yerine kendi elindekilerle mutlu olmayı başarmalısın başka yoku yok
zaten öyle yapmasaydım bu zamana kadar dayanamazdımki. bekliyorum sadece.
inanmayıp bu dünya için yaşayanların mutluluğundan bahsetmişsin iyide onların inancı yok 60 senelik kısa bir ömür için yaşayıp sonsuz ömrü eziyet içinde yaşayacaklar
şimdi söyle kimin durumu daha iyi
Allah dilersen bu dünyada herşeyi verirde ahiret için hiçbirşey bırakmaz şükret ki senin nasibin ahirette
ki inancın olmadan bu dünyada tam bir mutluluğa ulaşılacağını düşünmüyorum bu dünyada herşeyin sonu var hepsi geçici
Öyle evet ama bu dünyadada mutlu olmadan yaşanmıyor herkes herşey çok acımasız tutunmak zor işte...
Allah adil olmasaydı sen bu soruyu soruyor olamazdın :)
yani
? ?
senin gibi isyan eden bir kulunun isyan etmesine musade edıyor bu bile adil degilmidir.
İsyan etmiyorum. Etmedim. Etmeyeceğimde!!! m1!111!1!!1!!!1!
3 yaşındaki çocuğa tecavüz ediliyor bu dünyada ordan anlayın ne demek istediğimi
Bu yüzden kafam karışık ya.
Hep inandım inandım inandım ama hala mutsuzum, hiç gülmedim
Hayır
... =)
ALLAH a sığın
o olmasa ben şu an çoktan pes etmiştim ki
Asla yalnız değilsin.
tek dayanağım allah ve ailem (ailem beni anlamasada)
diğer yorumlarımı okuduysanız tam olarak sorunumun nerede olduğunu anlarsınız allah hep yanımda ondan şüphem hiç olmadı zaten
Okurum
Sağolun
haklısn
ve tükenmiş.
bilmem sormadım adilmisin değil misin diye tövbe tövbe ya
Sorma
Değil
vardır bir bildiği galiba... Bilemiyorumki...
Bence bu taraf için değil ama öbür tarafı bilmem
bir bildiği vardır elbett.. bilmiyorum ki..
Bildiği vardır ama bildiğinde yanılıyor olabilir
Allah yanılmaz.
Adil değil kendisine tapmadığım halde hayatım perfect
söylemek istediğim tam da bu.
eig hakettim
Eig zaten verdim bana beni rahatlatacak şeyler lazım.. Moralim altüst.
Saçma inançlardan arınmak rahatlatır seni. Manevi olarak çok rahatlarsın özgürlük iyi gelir.
Asla eğer allaha inanmasaydım emin ol şu an yaşıyor olmazdım bana hayata tutuma nedenim dinim zaten. Sadece bu dünyadan nefret ediyor gibi oldum
geber o zaman tanrı kollarını açmış seni bekliyor.
allah şu an bile kullarını bekliyor ama illa ölmek gerekmez bunun için. Zaten o istediğinde ben doğarken yazılan ecel günümde giderim.
Çok saçma tanrı senin geleceğini ne yapacağını bildiği halde seni bir imtihana tabi tutuyor bununla beraber kaderini yaşıyorsun tanrının bildiği gibi ama cehennemin dibini boyluyorsun.
bilmiyorum
Ozaman şimdiden korkmaya başla nekadar perfect okadar birikmiş ve büyük azap demek bu perfect lik te nekadar uzun sürerse sonu da telefe bir kala dmek. hep veririm bu örneği güzel bir ibret:
FİRAVUN mesela ayağına diken bile batmadı sefa içinde 300 yıl yaşadı en bolundan sonu da kızıldenize gömülmek oldu telef oldu sefa bitti ve ebedi azap başladı sonsuz.
@yardiyar nerden biliyon firavunlamı yasadın mk?
Bilmek için illa onla yaşamak gerekmez. Benlede yaşamada ama benş anlattığım kadar biliyor.
Annenin bir faişe olduğunu söylesem inanır mısın bana?
O bambaşka bir şey. Bu başka. Neyse vallah ben tartışmak istemiyorum o üye arkadaş aydınlatır sizi
Biraz mantıklı düşün manevi huzur kadar güzel bir şey yok. Oke dostum hadi görüşürz ;)
Kuran ve sünnetten biliuorum ben yaşamadım onla ama sen onla aynı ortamda olmak ister gibisin
Bu dünyadaki cennet bana yeter. @yardiyar
Ne güzel şükür et işte allaha dünyayı cennet kılmış sana.
Şimdilik sen o cennetle idare et kardeşim imansız ölürsen şayet iki günlük fani cennetin cehennemde burnundan gelir firavun orda istemesen de yanına gidersin
Mesela beni diğer hemcinslerime göre daha bir tatlı yaratmış :D onlara haksızlık.
...
Allah güzeldir yaw :)
üye isminiz ve yorum.. Bilemiyorum
Ln yeter ateist değiliz diyoruz :))
E banane bundan? İstersen ateist ol!
Sus ağzımı bozdurma
ağzını bozman ne işe yarayacak! allah allah sorunun ne senin
Sorunluyum bn, hadi sus
bana sus yazıp durmayın emir vermeyim kibar olun! Siz Yazmayın o halde.
tamam sus
sorunluymuşsun evet
Evet nerden bildin
Ok.
Aferin
Değil.
Ben tüm ibadetlerini bıraktım
inaçsızlıktan değil ümitsizlikten benimki gibi kesin...
Ne geçti eline bırakınca kardeş, geç olmadan tekrr başla inşallah
Allah'ı sorgulamak yargılamak ne haddine !
...
Bir tek sen dert çekiyorsun evet bacım.
İyi oku! Soruma cevap değil bu! Cevabın yoksa yazma!
Yorumun saçmalığına bak.
Aa dur Mehmetlerde dert çekiyormuş, rahatladım. Tamam şimdi sorun yok.
" mutluluğu hiç uğraşmadan yakalayan kullarını sevmiyor mu demek bu? çok çelişkili! Beni sevse banada mutluluğu tattırmazmı, senelerdir ben dert çekmeden?"
Allah! ın en sevdiği kul kim? Peygamber Efendimiz. Bu dünyada en çok işkence, zorluk, cefa çeken kim? Peygamber Efendimiz.
Cevap olmuştur umarım? Önceki cevabım da anlayabilene.
Ağzın yarıdan fazla felçken bu çenesi düşüklük nasıl oluyor anlatır mısın? =) @-Şiiyemm
@-Şiiyemm sen ne demek istediğimi anladın. Teşekkür ederim. =)
gayet dogru bir yorum.. sonucta soruyu soran dertlerinden dolayı ALLAH 'in kendisini sevmedigini iddaa ediyor.. kimse derdini dert saymasin baskasinin derdini bilmeden.. bu ülkenin en para agası sakıp sabancı keşke ALLAH bana bunca serveti verecegine bir erkek evladı verseydi diyerek vefat etti bu ülkede.. öyle boş boş konusmayın.. -şiiyemm
@-şiiyemm
@salunal günceli okursanız rabbimi yargılamadığımı anlarsınız
kopyala beni gör...
Anlamadım
senin dediklerinim aynisi ve aynı düşünce bazen oluyor bana da
Hmm belki yorumlar sizinde içinizi azda olsa rahatlatır istersen bir göz at değerli yorumlar var
Allah ikimizede yardımcı olsun doğru yoldan şaşırtmasın inşallah
amin
5 vakit namaz kilarim hiiic kacirmam. ama bu vesvese bazen gunaha sokuyor insanı
Allah kabul etsin
ister istemez aklıma geliyor bir de her şeye rağmen değişen bir şeylerin olmadığını görmek...
bu yasimda kafamda sac kamladi kalanlarda beyazliyor bu dertler sıkıntılar maddi ve manevi sorunlar bitirdi beni...
Allahım dualarınızı kabul eder inşallah bir an önce rahatlarsınız. Bendede stressten saç kalmadı gibi bir şey yemek yemekten zevk alamıyorum suyu zorla içiyorum yani öylesine yaşıyorum işte
şükür
her zorun bir kolayı
her darlığında da bir ferahlığı vardır
kardeşim allah razi olsun senden
=))
komik olan ne?
Komik değil sadece doğru söze ne yazabilirim ki bu yüzden
çektiğin dert neymiş onuda söyleseydin?
Söylemiyorum!
Allahın emirlerini yapma adalet başka ne istiyon?
Anlamadım
bu kafayla gidersen www.kizlarsoruyor.com/.../q2578212-tanri-erkek-midir burdaki gibi olacan
yokki adil olsun
allah yok din yalan
Deme öyle.
Sebep
Allaha bu düşünceme rağmen inanıyorum ama bu kafayıda sıyırtacak bana.
aha akıllıca bir görüş
@soran bu konusmaların senı kafir ilan edicek az kaldı sana gelınce Allah yoksa bana söylermirsin hiçbir şey yokken evren nasıl oluştuı?
@soran Böyle başlar herşey. Tavsiyem durma devam et böyle düşünmeye. Umarım birşeylerin farkına varırsın.
Mk putperestleri 😒
küfür etmek için mi yorum yazdınız. Çokmu mutlu etti bu sizi. Allaha inancınız yok allah islah etsin gibi şeyler yazmak yerine neden böyle bir yorum! Ayrıca ben allaha inanıyorum elhamdülillah.
İnan biri bu şekilde sorgulayanaz okuyup bizide günaha sokuosunuz 😒
Ne derdin var l*n ne verdi elin ayagın var mı gözün görüyomu? Küçük bir soru cevap ver
Haklısınız sorum yanlış ama ben bu soruyu gece sordum ve diplerdeydim ki halada farksız sayılmam allah affetsin ama ağızdan o anda çıkıyor böyle şeyler. Güncellemeyi okursanı belki anlarsınız ne demek istediğimi. ayrıca eğer birisinş bu yüzden günaha sokduysam çok özür diliyorum amacım inanın o değil sadece bunaldım
Dün sordum diosun bak peki sabah uyandıgın için yaşadıgın için süküt ettin mi allaha? Allah herkese hakkettiği şeyi verir demekki sana verdiği dertleri ya hakediyosun ya da ders al die veriyodur.
anlamıyorsunuz en iyisi boşverin
Yinede teşekkürler
Yw sabır yahu
Günceli okursanız anlarsınız bu sorumu allahı kötülemek için sormadığımı.
Çaresiz bir kuluyum, her gün çırpınan. Ama bir kanadı kırık. Ümidi tükenen.