neden çoğu insan erkek ve bayanlar özellikle bayanlar islamiyeti sadece sözde yaşıyorlar çok mu ağır şartları sizce? Ne yani merak ediyo insan müslüman ülkesiyiz güya ama yşantımızda müslümanlıktan eser yok tamamen batı hristiyan taklidi
Cevabın nedir?
Bu ülkede müslüman olmayan ama korkupta söylemeyen bir çok insan var. Neden çünkü müslümanlar ön yargılı. Müslümanlara bak insan öldürüyor. Kadınlara kötü davraniyorlar müslüman olmayan birkişi nasıl korkmazki bundan? Batıya özenmede buyuzden. Gerçek müslümanlık yok kimsede.
06 Yorumla- +1 yıl
Başkası beni ilgilendirmiyor benim gibi düşünen gerçekten müğmin olmaya çalışan kurana ve sümnete riayet etmeye özen gösteren insanlar ilgilendiriyor münafıklık yapan cezasını çeker onların vebalini de ben çekecek diilim benim imanımı allah bilsin yeter her iş onun rızası için yapılmalıdır başkası bilmese de olur. hasbin allahu venimel vekil, allah bize yeter o negüzel vekildir bu ayet açıkça gösteriyor herşwyi müslümanlara leke sürwn münafıklar da elbet bulur cezasını
- +1 yıl
Allah öyle insanların şerrinden bizleri korusun inşallah onlar peygamberimizn hadislerinde açıkça belirtilmiş fitneue yol açacak kişilerdir müslüman gibi görünen içinden münafık olanlarsır islamın ve gerçek bir müslümanın nasıl olması gerektiği kuran ve sünnette bellidir müslğman ahlaklı alçak gönüllü merhametli insanları seven yaratandan ötürü yaradılana saygı duyan eziyet etmeyen ihlas sahibi olandır müslümanlk budur
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılSözde Müslüman olanlar yüzünden dinimiz kötü biliniyor.
Halbuki gerçekten Kur'an-ı Kerim'i klavuz alıp Rabbin bize bahşettiği ömrü hakkıyla yaşasak değil insanlar İslamiyetten kaçmak Müslüman olanların sayısı her geçen gün artardı..04 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın.. :(
- +1 yıl
Amin kardeşim.
Bu sitedekilere bakma sen kardeşim.. :(
Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Yok arkadaşım. Memleket Müslüman geçiniyor sadece. Müslümanm diyen bir yerde-yolsuzluk-hırsızlık-tecavüz-adam kayırma olur mu? Özde değil sözde Müslümanız. En çok vergi kaçıran ülkelerin başında geliyoruz. Giyim kuşam dersen o ayrı bir mesele.
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim müslümanlık sözde kaldı tamamen çirkin bir halde ülke hadisi şerif var ğeygamber efendmz (sav) ın zaman gelecek kişi para gelsinde nasıl gelirse gelsin diyecek. kimse haram helal gözetmicwk tamamiyle ahir zamanın içindwyiz bu gafleti göremiyo mu kimse hwrkes uyuyo ya
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Kötüleyenler nedense gizli açılında açık açık konuşalım birde sorunun dini tanıtanlarda olduğunu düsünüyorun
03 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
+1 yılBeni korkutmuyor fakat bu beni ilgilendiriyor diye dusunuyorum saclarim kapali olmamasi namaz kilmama engel degil veya namaz kilmamam da dua etmeme engel degil niyetim neyse o :) Ayrica ulkelerin dinleri yoktur bunu da ogren :) bizim yonetim seklimiz cumhuriyet. Din kisiseldir ve vicdanla alakali birseydir.
03 Yorumla- +1 yıl
O seninle allah arasında bişeydir ülkelerin dinleri vardır sen bunu öğren burası islam ülkesidir internete yaz bak. senin ibadetin farlarını yerine getirmen imanının şartıdır aynı zamanda başının açık olması kendi günahındır beni alakadar etmez yalnız sana şöle birşey söyleyeyim buyurulurki namaz insanı kötülüklerden haramlardan alı koymuyorsa o namaz namaz diildir elbetyeki insanda nefis vardır hepsini yapamaz belki insanama ayetlerde de apaçık bellidir ki dinimiz en güzel şekilde örtünmeyi emreder bakabilirsin lakin doğrusu budur da ben okadar yapabiliyorum dersen allahla senin arandadır allahın rahmeti büyüktür affeder dilediğini ama doğrusunu inkar allaha şirk demektir ayetini inkar demektir allah kendisine ortak koşulmasını affetmez bu da bildiriliyor doğruları kabul edip allahım affetsin bukadarını yapabiliyorum demeli insan
- +1 yıl
Benim icin iyi bir insan olmak onemli , baskalarinin dinleri beni alakadar etmez sen insanlari dinlerine gore mi yargiliyorsun?
Diğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. Ben gerçekten kuralları neler diye araştırdım
2 defa meal 3 farklı tefsir sayısız ilmihal kitabı ve hadis okudum
Hem kuralları ağır geldi hem de aklıma vicdanıma yatmadı
İnanmıyorum şimdi17 Yorumla- +1 yıl
Ozaman söylüyorum sana işte kıyametin en büyük alamwtleri görüldüğü zaman herkes gerçeği anladığı zaman biz yanşış yola düştük diue iman etmek isticek herkes fakat fayda etmicek ozaman, biz size doğrusunu bildirdik bundan sonra azap var denilecek çok vahim bir surum diil mi sence, iyi araştorırsan görürsün ki ilamım emrettiği herşeu insanın yararınadır
Hicbir din veya ideoloji korkutucu gelmez, en fazla yasayanlar korkutur insanlari.
01 Yorumla
+1 yıldoğru söylüyorsun benim çevremdeki kişiler hep bu tür, Allah deyince dalga geçmiyorlar mııı ağızlarının ortasına çarpasım geliyor
07 Yorumla- +1 yıl
ama bir süre sonra insan dayanamıyor, ölüm korkusu yaşamadan bunu kimse anlamayacaktır
- +1 yıl
İnşallah bir de ateistim diye geziniyorlar nasıl...
- +1 yıl
nasıl bir mucize olur da herşey düzelir merak ediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden korkutmasın hadi anlat. Batı taklidi Hristiyan gavur dediğiniz için millet soğudu zaten
056 Yorumla- +1 yıl
insankarın ağzıyla allaha soğuyan salaktır batı tabi ne sandınya hani namaz, hani iyilik ihsan hani peygamberin sünnetleri kim uyguluyo hani esep hani haya nerde millet hep götü başı açık gezmiyo mu? Herkes para derdinde diil mi? içki şişeleri yılbaşı kutlamalar bu azgınlık diil mi? Hani nerde peygamber efendmz (sav) ümmeti bu mu? Deccal geldiği zaman ozaman kıyamete çok az kalmış olacak herkes eyvah ben naptım deyip iman etmek isteyecek ve hiçkimsenin ozaman tevbesi kabul olunmıcak biz size apaçık bildirmiştik denecek siz bu şekilde devam edin şeytan ve nefsinizle akitleşmeye milletin gözü hep milltin karısında kızında niye peki çünkü milletin karısı kızı da elalemşn adamına süsleniyo ewinde kocası varken herkesin götü başı açık söyleyince özgürlük laiklik diyolar ama ne edep kaldı ne haya sabahtan akşama kadar dolaşssın erkekler milletin karı kızına baksın akşam sabaha kadar mastırbasyon yapsın o kadında gitsin kocasının koynuna girsin sonra nerde edep nerde haya
- +1 yıl
Din insana nezaman kötü bşey emretti göstersene insanlar dinden diil kendi özgürlükleri kısıtlanır diye korkuyolar içki içemenekten zina edenemekten orasını burasını gösteremekten istedikleri gibi açık saçık giyememekten korkuyorlar dinden diil. açık ayetlerde belirtilmiştir biz size zulmetmeyiz insan apaçık kendine zulmeder" insanlar apaçık gaflette az açın gözünüzü bunca ahlaksızlık olaylar neden kaynaklanıyo sanıyosunuz hepsi dinden uzaj kalıp batılılaşmaktan araştır bak bakalım osmanlı nasıl 700 sene ayakta kalmış nasıl huzuru suküneti sağlamış tamamşyle dini ayakta tutarak bu memlekette daha çom ağlanır insanlar şeytanı arkadaş edinen onun hertürlü hilesine maruz kalır allah hayrelsin
Cevap sahibi+1 yılYılbaşı dediğin şey Hristiyan aleminin kutlamasıdır kimseyi suçlayamazsın! Kuran'da Meryem Suresi 15. ayette Hz. İsa sevgisi için der ki: "Ona selam olsun; doğduğu gün, öleceği gün ve diri olarak yeniden kaldırılacağı gün de." Bu ayet bile sizin din düşmanlığınızı çürütmeye yeter. Sürekli karı kız muhabbeti yapmışsın da İslamcılardan da 7 yaşındaki kızlara kayan var onları eş olarak alanlar var. Sana ne kardeşim millet ne giyerse giyer sen Allah mısın da hesap soruyorsun? Başlatma edebine. Bırak da Allah'ın hesap sorsun sana göre yozlaşmış kişilerden. Bu dünyada sizlerin modern ve laik insanlara karışmaya hakkınız yoktur. Siz Allah'ın koruyucusu musunuz ki bunlara saldırıyorsunuz hadi buna cevap ver. Sana ne orası burası açıksa niye seni bu kadar rahatsız ediyor bu durum bunun açıklamasını yapamazsın. Başkasının nasıl giyindiğinden rahatsız olamazsın sana bir zararı yok zararı varsa kendine var ve cezasını da Allah varsa verir
- +1 yıl
Haşa allah her türlü eksik sıfattan münezzehtir bşz allahı koruyamayız hırıstşyanlığın hükmü kalkmıştır peygamber efendimşz sav den sonra islam dini gelmiştir ve onun hükümleri sürülecektir hristiyan veya yahudi onlara benzeyen onlarla haşrolur 7 yaşında çoxuğa kayan dediğin kişi de içinde zerre kadar iman olmayan şeytanın oyuncağı nefsinin esiri acşz geröek islam dinini sömüren adi varlıktır öyle müslüman olamaz zinanın her türlüsü haramdır cezasıda açık bellidir hıristiyan gibi özgür yaşamak isteuen siktirsin avrupaya gitsin burası müslüman bir ülke sizin gibi dini bölücü insanlar yüzünden bu halr geldi mehti aleyyiselam geldiğinde görücez herkesin yüznün akını karasını allah ayetlerinde apaçık bildirmiştir zinayı azgınlığı görüpte ses çıkarmayan ondan meshul sayılır ve her cuma namazında hutbe de bir ayet okunur yüce allah çirkinliği azGınlığı tecvaüzü hertürlü pisliği yasaklar size düşünüp tutasınız diye öğüt verir eğer cumaya gitmişsen hatırlarsın belki
- +1 yıl
Beni ilgilendirmez kimin ne giydiği kim neyaparsa yapar kime kaydırırsa kaydırsın ama benşm ailemin edebini ahlakını kimsenin bozmaya hakkı yoktur olamaz da herkes oynayacağı yere gitsin bizim kimseye karışmak gibi gayemiz yok lakin kimseninde benim islam ülkemde ahlaksızlıklarla benim huzurumu bozmaya hakkı olamaz
Cevap sahibi+1 yılİşte sen İslam tüm dinlerin yerini almıştır diyemezsin bu ne densizlik ve cahilliktir! Peygamberin bile bir Hristiyan vefat ettiğinde namazını kılmıştır siz olsanız zırnık yapmazsınız bu da sizin cehaletiniz yobazlığınız. Diğer dinler de İslam kadar devam etmektedir kimse bunun aksini söyleyemez zaten diğer dinlere göre de İslamiyet diye bir din yok o yüzden birbirinizi yiyorsunuz zaten hiçbiriniz kazanamayacaksınız. Ne varmış onlara benzeyenlerde? Sizlere benzese daha mı iyi? İşiniz gücünüz yok bu hurafelerle masallarla uğraşıyorsunuz kimsenin haddine değil diğer dinler yok demek. Diğer dinleri ve peygamberleri de Allah'ın yarattıysa eşek gibi onlara da saygı duymak ve onların dinini tanımak zorundasın
Cevap sahibi+1 yılBurası İslam ülkesi değil. %99'un ne olduğu önemli değil hiçbir ülke herhangi bir din ülkesi değildir ve sen bu ülkeyi tek bir dine veya tek bir bireye mal edemezsin. Başkaları ister öpüşür ister açık giyinir buna karışamazsınız ve bu yozlaşma örneği değildir. Toplumsal huzuru da bozmaz. Huzuru ve psikolojisi bozulanlar belli zaten gidiyorlar kadınların ellerini kesiyorlar yakıyorlar tecavüz ediyorlar bir gram değeri yok kadınların. Muhammed'in zamanında bile kadınlar iyi bir statüye sahipken sizin gibiler sapıttı dine ihanet edenler bu zihniyet işte. Başkasının farklı bir şey giymesinin senin ailenin huzurunu veya edebini bozmasıyla ne alakası var ailene nasıl etki edebilir bu durum saçmalama ya
- +1 yıl
Biz diğer dinler yok demiyoruz sen nasıl biliyon islamı böylemi hepsi vardı hükmü kalktı diyoruz şimdi islam dini var hak din o dur hz isa zamanında yaşamış olsak bşz de o dönemde hırıstiyan olmak zorundaydık ozamanın hak dini oydu şimdi ise diğer dinlerin hükmü bitti islam dini geldi islam dini herkese gelmiştir bize ait bşey diil isteyen kabul edip girer isteyen girmez kafir olarak kalır sen kurana bakıyosun da ayet söylüyosun neden diğer aywtlerde bunu okuyp bakmıyosun orda bildiriliyor herşey apaçık. nitekim sen zaten başka bir dine inanıyosan senle konuşacak sözüm yok isyeyen istediğine inanır dinde zorlama yoktur yalnız bşr dine girince o dinin hükümlerini yerine getirmekte zorlama vardır sen müslüman diilsen senin inancın beni alakadar etmiyor allahla senin aranda.
- +1 yıl
Benim inancımda kadın en üstün varlıktır insanlar arasında hz peygamber sav veda hutbesinde kadınlar sşze allahın emanetitir buyurmuştur ben kurana ve sünnete göre hareket ederim hiçbir kadına da asla zarar getirecek brşey yapmam haktan korkarım sen beni elin imandan yoksun kalbi şeytani şehvetle dolu vicdandan yoksun şeutana köle olmuş bir insanla nasıl karşılaştırırsın bu gibi bir insan islamiyetin i sini bile yaşamıyor demektir sen bana bu şekilde hakaret etme şahsiyetine nerden vakıf oluyosun allah senin uykuna uyarı koysun bu gece inşallah ve doğruyu göstersin sana benim yüce allahımla aramdaki inancıma bağlılığıma balta vuramaz kimse bu gece allahım seni uyarsında doğru yolu gör inşallah allah sana ölmeden tevbe nasip etsin inşallah nitekim gaflettesin. senin dediğin bahsettiğin kişiklerde gerçek bir müslüman asla olamaz apaçık saptırıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılBenim nefsime kapıldığımı nereden çıkardın? Ne alakası var nefsimle ben sadece insanların özgürce ve kendi iradelerine göre yaşayabileceklerini söylüyorum eğer kadınları yüce bir varlık olarak görüyorsan tebrik ediyorum bu konuda başımın üstünde yerin var ama her Müslüman senin gibi düşünmüyor işte. Zaten binlerce İslamiyet var bu dünyada tek bir İslamiyet yok. Herkes kendine göre yorumluyor dini. Kimsenin Allah ile senin ilişkine balta vurduğu yok ama bu ülkedeki dini bilmeyen cahil yobazlar bizlere bu açıyla yaklaşıyor laikliği de sapkınlık olarak görüyorlar.
Cevap sahibi+1 yılHz. İsa zamanında herkes Hristiyan olmak zorundaydı hak din oydu demek saçmalığın daniskasıdır. Allah diğer dinleri hiçbir zaman reddetmemiştir diğer dinler de halen geçerlidir aksi uydurmadır. O zaman size göre gayrimüslim herkes cehenneme mi gidecek suçsuz da olsa? Böyle saçmalık olabilir mi ya bu tamamen din üstünlüğü ve faşizmidir. Allah o kadar kararsız bir varlık mı ki her dönem farklı bir dini hak dini yapmış?
- +1 yıl
Kardeşim sen nasıl araştırdın olduğun yere zamana hangi din ve peygamber gönderilmişse ona uymak zorundasın apaçık kuranı kerimde kıyamete kadar peygamber efendmiz sav den başka peygamber islam dininden başka din gelmeyecektir diye bıyrulmuşrtur ve diğer dinlerin hükmü kalkmış herkes ilamiyete davet edilmiştir allah böle istemiştir itaat etmek gerekir eşşedüenlailahe illallah ve eşşedüenne muhammeden abdühü ve resuluh diyen ve imanın şartlarınını yerine getiren herkes ama cehenneme girip ama girmeden direk cennete gidecektir belki bilirsin manası allah birdir ve hz muhammet onun kulu be elçisidir günümüde bunu dile getimeyip islam dinine girmeyen inkar eden allahı etmese bile hazreti peygamberi inkar eden herkes kafir olarak ölür ve ebedi cejennemde kalır açık ayetlerde bellidir allah böyle emretmiştir inanmıyosan islam dinine girme senin bileceğin bşey benim inancım bu kuran ve sünnette neyse o başka bşey ne dile getiririm ne de anlatırım merak eden açıp bakar araştırır.
- +1 yıl
Ayrıca allah din üstünlüğü felan koymamıştır geçmişten günümüze dinler ve hükümlerini vermiştir en son islam dinini emretmiştir hepsi allahın dini hak dindir müslümanların dini diil bütün dünyanın dinidir iman eden müslüman olur kimse dinin sahibi diildir dinin sahibi yüce allahtır hz isa da hz musa da hz davut ta hepsi hz muhammet gibi allahın elçileridir sadece devirleri kapanmış hükümleri bitmiştir koyan da bitiren de allahtır hükümleri
Cevap sahibi+1 yılBaşka dinin gelmeyeceği demek diğer dinlerin hükmü bitmiş demek değildir ayrıca iman eden herkes Müslüman filan olmayacak herkes kendi dini ne ise onu sürdürecek eğer dinlerin hükmü gerçekten bitseydi şu an Hristiyanlar Budistler veya Yahudiler yaşamazdı zaten Allah bir yolunu bulup onları cezalandırırdı ama yok işte öyle bir şey. Ben nefsimi akitleştirmiyorum ayrıca nefsimi kontrol edememem de kimseyi ilgilendirmez yani artık bırakın din ile insanları korkutmayı bu yapılan hegemonya kurmaktır korku ile hükmetmeye çalışmaktır. İnsanlar sadece İslamdan değil, her dinden korkuyor artık çünkü dogmatik, eleştiriye kapalı ve hoşgörüsüz kurallar topluluğudur din.
- +1 yıl
Kardeşim ben kurana ve sünnete göre hareket ederim orda ne emroluyorsa ona itaat ederim o şekilde yaşarım kendi kafamdan yorumlayıp dini şurası doğru burası yanlış diye eleştirmem ben allahun varlığına birkiğine imanın şartlarına ve peygamberimz hazreti muhammet aleveaselam efendimize inanıyor iman ediyorum sen neye inanıyorsan nasıl tastik edşyosan öyle yap aklın yolu birdir bana açuklama yapmana gerek yok inamıyosan ben senle konuşmam senin inancın farklı karışmam da kendi bildiğini yap saygılar.
Cevap sahibi+1 yılİnanıyor inanmıyor diye ayıracaksan zaten konuşmayalım evet dinlerin hiçbirisine inanmıyorum ama Tanrı'nın varlığı konusunda kararsızım belki vardır belki yoktur. Ayrıca ben dinin yanlışlarını doğrularını eleştirmem dediğin sürece bazı şeylerin farkına varamazsın her şeyi bir yaratıcıdan umarsın. Eleştiriye ve eleştirilmeye açık olmalısın din bu kadar dogmatik olmamalı zaten bu yüzden insanlar dinden soğuyor çünkü cevap bulamıyorlar aradıklarına neyse saygılar
- +1 yıl
şunu da unutma allah yagudi veya hristiyan neyse hepsini zaten cezalandıracak iman etmeyen herkesi ama ahirette bunu zaten ayet ve hadislerde bildiriyor onlara sonsuz azap vardır diyor yakıtı insan olan cehennemde ebedi kalacaklar diyor herşeyi beyan etmiş zaten dünyada da allahın rahmeti olmasaydı herkes herşey çoktan telef olurdu ve yine ayet ve hadislerde belirtildiği gibi burası imtihan dünyasıdır burada imtihan olunur ahirette mükafatlar ve cezalar verilir herkesin iradesi var kullanıp doğruyu bulur herkes allah telef etmek istese şu an zaten herşeyi telef eder ne yahıdisi kalır ne de hristiyanı ne de bir başkası azan her kabileyi telef ettiği gibi firavunu ve kabileaini kızıl denize gömdüğü gibi allah herkese doğruyu görmeyi nasip eylesin inşallah.
- +1 yıl
Peki kardeşim sana sadece şunu sorayım madem hiçbirşeye inanmıyorsun senin o çarpan kalbin en teknolojik makinelerden bile mükemmel işleyen sinir sistemşn bağışıklık sistemşn solunum sistemşn sşndirim sistwmşn bütüm mükemmel uzuvların kendi kendine mi oldu kainayta allahın varlığını alenen belli eden bukadar kanıt ne peki arıların balıyla yazdığı allah yazıları dağlarda biriken allah yazılı kar kalıntıları vesaire kainatın mükemmel işleyişi hepsi kendinden mi oldu?
- +1 yıl
Bunun doğmatikle alakası yok güzel kardeşim bak ne dşyorum kuran ve sünnete göre harwket ediyorum orda herşwyin cevabı var zaten hem sana kötü gelen ne var kuranda veya itici yanlış gelen ne var veya sünnet ve hadislerde hepsi insanın yararına olan şeyler bunları yabancı bilim insanları bile keşfetmiş bilşyorlar bunlarsan yararlananlar dahi var atlas okyanusuyla büyük oktanusun suyunun birbirine karışmaması bile kaç yüz yıl önceden kuranda belirtilmiş bikim insanları bunu daha yeni keşfetmil bu bile kuranın bir mycizesi diil midir sence?
- +1 yıl
Tabiki herşey yaratıcodan umulur allah ne diyor siz sebeplere sarılın çalışın gerisini bana bırakın tevekkül edin yani elimden geleni yap gerisini benim rahmetime kudretime bırak diyor o herşeyi yaratan bütün noksan sıfatlardan münezzeh olandır bunca nimeti verendir rızgımızı verendir herşeyimizi verendir kimden umacağız başka biz. bşz insanlar pis bir menşden spermden yaratılmadık mı kimşz ki biz az elşmşze iğne batsa elimiz acıyor az bşzden kuvvetli bir insan olsa bizi eziyor bu halde bile nasl allahı yok sayabilşriz biz ölümlü fani aciz bir insanoğluyuz saniye geçmeden canımız gşder engelleyebilir miyiz bunu kim engellemiş kim ölmemiş çürümemiş bize allahtan başka kim yardım edebilir kşmden umacaz başka çarwleri yardımı bunları da bir düşün arada lütfen bak mükafat büyük cennet var ırmaklar huriler ne şstersen serbest ebedi hem de yaşlanmak yok orda iki günlük dünya için allaha asi olup bunları kaynetmeye ceğenneme yakıt olmaya değwr mi güzel kardeşim
Cevap sahibi+1 yılYa zaten günümüzdekiler her şeyin temelinin Kuran'da olduğunu söylüyor o zaman Osmanlı niye uygulamadı bunları da böyle yobaz olarak çöktü bilimsel gelişmelere karşı çıktı? Kitapta yazıyorsa niye uygulanmıyor asıl mantıksız olan bu. Daha geçenlerde Arabistanlı bir imam dünyanın dönmediğini söyledi. Bak ben dinlere inanmıyorum diyorum Tanrı'ya inanmıyorum demiyorum. Dediğin tüm o şeyleri bir yaratıcı yaratmış olabilir ama bilemeyiz işte kanıt yok video yok bir şey yok. Gözümün önünde gerçekleşsin inanayım. O bilimsel şeylerle de güya Kuran'da var da onu Kuran'da var gibi gösterenler de imamlar zaten. Ayrıca o bilimsel bilgiler niye sadece Kuran'da yazıyor sizin fikrinize göre? Tevrat ya da İncil boyama kitabı mı ki onda bilimsel şeyler yazmıyor? Demek ki hiçbir kitapta o tür şeyler yazmıyor zaten kitabın nasıl oluştuğu bile tartışılır
Cevap sahibi+1 yılKardeşim ben elimden geleni bazı müminlerden daha çok yapıyorum belki ve içkim yok sigaram yok çoğu inanandan da daha iyi bir insan olduğumdan adım gibi eminim ama ben içimde öyle sıkı bir inanma ihtiyacı hissetmiyorum nedense bilemiyorum. Bak sana yaşadığım bir şeyi anlatacağım gözümün önünde oldu bu olay. Oturduğum sitede 12 yaşında bir kız ve 6 aylık bir kardeşi vardı. Bunlar gayet mutluyken bir süre sonra bebek rahatsızlanmaya başladı ve doktora gittiklerinde bebekte kalp büyümesi veya beyin büyümesi gibi bir şey çıkmış ve ablası o kadar üzüldü ki yerlere attı kendini gittim ben yardım ettim kaç gün acısını çektik onun ve bebek 1 yaşına bile gelmeden vefat etti. Şimdi bu bebeği niye sınavdan geçiriyor Tanrı? Ben sınava inanmıyorum. O bebek o sınavdan geçemez geçmemeli. Niye öyle bir acı yaşıyor ailesi o bebek üzerinden? O bebek bir nesne miydi o zaman boşuna mı yaratıldı?
- +1 yıl
Kardeşim vşdeo olsa herşey belli olsa herkes iman ederdi imtihan dünyası olur muydu ozaman? ne anlamı kalırdı. imam dediğin kimdir ya alimler evliyaullah var imam dediğinin zahiri ilmi vardır batını ilmi zayıftır belki nerden bilecen şeytan insanı her an her şekilde kandırır zaten ahşr zamandayız böle şwyler çıkması çok normal sahte şeyhler peygamberler yalancı imamlar çokacak dini sömürenler kendine yontanlar çıkacak bunların hepsi de yine kuranda ve hadislerde bildirilmiş. diğer kutsal kitaplarda da çoğu şey yazıyor yalnız deiştirilmiş çoğu zarara uğratılmış araştır bak kaç çeşit incil çıkmış geçerliliği kalmamış doğruların yanı bir dünya yanlış eklemmiş yğce allah bizzat buyuruyorki kuranın koruyucusu benim günümüze kadar bozulmadan geln tek kutsal kitap kuranı kerimdir allahın himayesi altındadır o. ne olacak ne geçecek eline inkar wtsen şnanmassan ama bugün ama yarın hwrkes ölmicek mi demşyo musun içinden hiç ya hak yolu gerçekten buysa ya ahirwt varsa ya imansız ölürsem
- +1 yıl
Dirilişte ne yapacam daha geri dönüşü olmayacak demşyon mu risk almaya değer mi fani dğnya için kuranda buyuruluyor ki insanlar ey rabbim bizi tekrar dünyaya göder sana layık kul olacağız söz ywtwrki bir fırsat ver bşze ama onlara tekrar bşr şans vwrilmeyecek onlara ebedi azap ve cehennem vardır uazıyor düşünmüyon mu bunları güzel kardeşim
Cevap sahibi+1 yılSınav olmak zorunda mı? Ayrıca videosu olsa zaten herkes "korkudan" tapardı veya tam tersi bir etki olup Tanrı kavramı gayet de kanıksanırdı ve etkisini yitirmeye başlardı. Ayrıca şu an inanılan İslam'ın Muhammed zamanındaki ile uzaktan yakından alakası yok. İran'a bak, Arabistan'a bak, Ürdün'e bak. Hepsi yanlış uygulamalar yapıyor. Ayrıca imtihan sonucunda başarılı olanlar niye sonsuz hayat yaşasın kardeşim aşırı saçma yani sonsuzluğu aklın almaz. Sonsuz yaşam diye bir şey olamaz bunun farkına varırsın ne yapacaksın sonsuz yaşamda yani düşüncesi bile akılları sallıyor. İncil'in versiyonları var çarpıtılması yok, bunu bil! Ayrıca Kuran bile kim bilir ne kadar değiştirilerek yazıldı Hasan Sabbah sonrası ve Osmanlı zamanında
Cevap sahibi+1 yılDüşünmüyorum neden biliyor musun? Adalet diye bir şey yok. Bana göre tamamıyla Tanrı egosu. Benim kimseye ne bir günahım var ne bir şeyim. Mültecilere para yardımında bulundum, yardıma ihtiyacı olanlara manevi ve maddi anlamda yardım ettim karşılığını bile istemedim daha neler neler yaptım iyilik olarak ve tüm bunların sonucunda benim cennete gitmem gerekirken sırf dinlere veya Tanrı'ya inanmadığım için gidemeyeceksem yazık zaten. Bunda adalet değil, egoizm vardır. Bir katil cehennemde cezasını çektikten sonra cennete gidecek de sevap işleyen bir insan sırf inanmadığı için ebediyen cehennemde mi kalacak? Böyle olacaksa ben zaten yaşamayayım imkanı yok böyle bir şeyin ilahi adaletin olmadığı nokta budur.
- +1 yıl
Latdeşim o ölen bebek mesaj ını şimdi gördüm bebek sınavdan geçmez o akilbali bile diğil ailesi anası babası ablası geçer sen araştırmamışssun bakmamışsın müslüman belaya uğratılır musibete uğratılır allah tarafımdan bu sayede işlemiş olduğu günahlar silinir allah sevdiği kuluna dünyada acı verir ki ahiretin hesabı zordur ahşrette öekmesin kulum dşye en büyük sınavlar en zor sınavlar en imanlı kişilere verilir başta peygamberlere unutma sınav nekadar büyükse mükafatı da okadar çoktur ahirette bunları allahu teala kuranda bildirmiştir dünya ayağına diken batmamış bir insan ahirette hüsrana uğrar müslğman imtihan halşndedir hep sabrı denenir ve kıdem alır günahları kuru yapraklar gibi dökülür nitekim imtihan dünyasıdır bu. fşravun 300 küsür sene yaşamış ve ayağına diken bile batmamıştır bu dünyada ve sonunda telef olup gitmiştir
Cevap sahibi+1 yılİşte onu söylüyorum. Bebek başkalarını sınav etmek için bir nesne olamaz yani bu sadece bir tesadüftür. Başkaları da başka türlü acı çeker ve bana göre o ailenin öyle acı çekmesine hiç gerek yoktu boşuna yıkıldılar. En imanlı kişilere en ağır sınavların verilmesi de mantık hatasıdır zaten. Bak Kenan Evren'e herhangi bir sınavdan geçti mi? Adam onca kişinin canını aldı ne bir pişmanlık hissediyor ne de bir şey. Bir sürü katil için bunu diyebiliriz. Adam 100 yaşına kadar yaşıyor demek ki yaşamayı hak ediyor mu bu adam Tanrı böyle mi istiyor da bir bebek boş yere ölüyor ama bir manyak 100 yaşına kadar yaşıyor? Bu mantıksızlığı kimse çözemez ve bana göre dinler kapitalizmin insanları kontrol altında tutma aracıdır insanlar uyanmasın adaletsizlikler son bulmasın diye kitleler din ile tutulur bu hep böyle olmuştur. Ortadoğu'da geçen yıllarda Arap Baharı neden yaşandı zannediyorsunuz? Adamlar özgürlük istedi ama şimdi bak kapitalizm hemen devreye girdi ve IŞİD çıktı insanlar yobazlaştı
- +1 yıl
Kardeşim ben de senşn gibi merhametli yarsımsever bir insanım bu dünyada herley allah rızası için yapılır cennetw gştmenin ilk şartı iman etmek devamında sölesiğin gibi iyi bir insan olarak yaşaöak merhametli olmak vs dır. farz kılınan evvel yapılmalıdır ki iman edilsin kafirlerde iyikik sever insan yok mu var bir dünya ama yetmiyor başta llaha şman etmek gerwkşr şart odur
- +1 yıl
Ego felan diyosun deme böyle kardeşşm allaha asi oluyosun şeytan düşündürüyo sana bunları allah herşeyin sonsuz sahibidir biz bileneyiz o bilir en iyisini bşz onu sınayamayız sual soramayız zaten o yarattı bizi asi olamayız allah insana benzemez o mutlak güç sahibidir ego desiğin insana özgü bir sıfattır böle şeylere dikkay et söyleme lütfen
Cevap sahibi+1 yılBen yaratıcının varlığı konusunda bir şey diyemiyorum din-ateizm tartışmasında bilgi sahibiyim ama çok çok da değil ben kendimi pratik ateist olarak tanımlıyorum ve pratik ateizme göre Tanrı vardır Tanrı evreni yarattı ama sonrasında hiçbir şeye karışmadı yani bu düzen tamamıyla bizim yaptığımız şeylerin bir sonucu. Ben böyle düşünüyorum ve bazen ben de bu dünyanın güzelliklerinin bir tesadüf sonucu olmadığını düşünüyorum yani biri tarafından yaratılmış olabilir diyorum ama bazen de inanamıyorum bu sınav veya cennete girme örneğinden sonra. Zaten bu ülkedekiler de insanı dinden soğutuyor. Bana göre Tanrı varsa ne istiyor biliyor musun? Tanrı her insanın bilim ve aydınlanma yolunda ilerlemesini ve kısmi de olsa insanların kendi iradelerine göre yaşamasını istiyor. Ben yardımseverim duyarlıyım kimseye de bir zararım yok kavgayı çözüm olarak hiç görmem ama sırf dinlere inanmadığım veya ibadet etmediğim için cennete gitmeyeceksem umurumda değil burada adaletsizlik vardır neyse göreceğiz
- +1 yıl
Kardeşim kenan evren cezasını bu dünyada da çekebilir ahirette de bunu allah bilir nasl uygun görürse o şekilde verir lakin bu dünyada hesap vermek kolaydır ahirete kalırsa hesap çok zor allah herşeyi hakkıyla gören bilen işitendir o herşeyin cezasını da mükafatını da verir illa senin görmene bilmene gerek olmaz yani sen fazla derin düşünüyorsun kaybolur gidersin yitersin böyle kuarnı araştır oku sünnetleri hadisleri bu dünya imtihan dünyasıdır bunu bil bütün herşey de imtihandır zenginlik te fakirlik te acı da tatlı da hepsi imtihan üzüntü olmassa mutluluğun kıymeti bilinmez insana musibet gelmezse allahtan uzaklaşır daha anmaz anımsamaz bile musibetleri allah sevdiği kuluna verirki yolymdan dönmesin bana yönelsin de ahşrette azaba uğramasın dşye bir insanın başına eğer brşey gelmiyosa hayatı her an dört dörtlükse ozaman korkmalı.
Cevap sahibi+1 yılKanka bak ben hayatımda bazı şeyler yaşadım yaşıtlarımın yaşayamayacağı bir sürü şey yaşadım acayip bir yalnızlıkla yaşadım kimse tarafından anlaşılmadım bazen sevilmedim ama ben bunları sınava bağlamıyorum yani başka bir dünyada bunların acısını ya da ödülünü alacağımıza aklım ermiyor bir türlü inanamıyorum ahiretin varlığına. Birçok insan kanıt istiyor ve dinin insanları kontrol etme amacı olduğunu düşünüyor. Ben bu teoriye inanıyorum çünkü laiklikten kopan dogmatizme bağlı yaşayan kim varsa çökmüştür. İran da durum sadece silah açısından farklıdır onlar sadece orduda modernizm yaşıyorlar sosyal olarak hiçbir gelişme yok
- +1 yıl
Bak tamamiyle bizim yaptığımız şeylerin sonucu diyorsun bu düzen işte gerçekten sünnete ve allahın emrettiği şeylere uyarak yaşamadıpımızdan bu hale geldi düzen allahın emirlerinde kötü hiçbir olgu göremessin hepsi insanın yararınadır. ama netice de bu imtihan dünyasıdır kabul etmeli ona göre yaşamalı insan bu dünyaya göre düşünürsen çoğu insan yaptığının cezasını çekmesi dersin bak örnek verdim firavun okadar zulmetti 300 küsür yıl yaşadı ve teled oldu boğuldu ozamana kadar ayağına iğne batmadı ozaman adaleti sorgularsın ahirete inancın yoksa adaletsiz görürsün yaradanı ama o en ufak zerresine kadar haklının hakkını vereceğini müjdelşyor hesap gününde sadece bu dünya olarak bakarsak insanlar bşrbirini kırar dünya yaşanmaz hale gelir
Cevap sahibi+1 yılYa işte dünyevi düzeni ve barışı sağlamak için öbür dünyadaki azaba veya ödüllere inanmak zorunda değil insanlar tabi ben kendi adıma konuşuyorum ama bu dünyadaki karakteristik yozlaşma (kibir, egoizm, hedonizm, ırkçılık, duyarsızlık...) bu dünyada da çözülebilir insanlar bir şeylere inanmadan da mutlu olabilir zaten sonsuz hayat sonsuz mutluluk sonsuz ödül gibi şeylere inanmak güçtür yani insanın aklı almaz o tür şeyleri. Sonsuz yaşam mümkün değil.
- +1 yıl
Kardeşim bu işin iranı felanı kalmadı islamşyet peygamber efrndimşz zamanında garip başladı ve hadislerde bildirildiği gibi son zamanları da garip olacaktır müslümanlığın en şaşalı dönemi osmanlıdır güzel araştır osmanlı padişahlarının nerdeyse hepsinin halifesi vardı osmanlı 700 yıl islam dini ile ayakta kaldı bünyesine kattıpı hiçbir azınlığa zulmetmedi adaletli oldu osmanlı padişahlarının çoğunun makamı da evliya makamına yakundır fatihin gemileri karadan yürütmesi akış işi mi sence şimdiue bakarsan zaten ahşr zaman fştne arttı müslğmanlık yok olmaya yüZ tuttu bunların olacağı zaten bildirilmiş kardeşim hadislerde müslümanım dşue geçinen nşce devlet şaşıracak müslümanlık adı altında çeteler çıkacak bunlar kıyamet alameti gözüne gşdeyim iyi düşün asi olma allaha yaklaşmayan kalp her şeyin sonunda huzursuz olur bşr türlü doymak bilmez sonunda hep mutsuz olur kalpler ancak allahu anmakla mutlu olur huzur bulur
Cevap sahibi+1 yılTamam çeteler konusu diyelim ki dediğin gibi kitapta belirtilmiş hadi ona inanmadık ve onu kınadık ama Osmanlı'nın azınlıklara zulmetmediğini adil davrandığını nasıl söyleyebilirsin? Yavuz'un Alevileri ve Kürtleri katletmesi, Balkanlardaki Slavlara tecavüz edilmesi ve gayrimüslimler sırf din değiştirsin diye onlardan daha fazla vergi almak nasıl hoşgörü sayılabilir? Dine teşvik edersin ama daha fazla vergiyle teşvik edemezsin. O zaman "gavur" denen aşağılayıcı laf nasıl türedi öyle "hoşgörülü" bir toplumda? Tamamıyla aşağılamadır.
- +1 yıl
işte çözülmüyor görüyosun ancak gğzel ahlak ihsan sahibi olursa insan islamınbgereklerine ıuatsa çözülür onca kötü şey ama kşmse uymuyor çözülmüyor o yğzden ve sonsuz hayata inmak istemiuorsun imkansız diyorsun şu an yaşananları dünyayı yaratan allah için imkansız diye brşey olamaZ kardeş allah bir insan diildir kendine özgü sıfatlara sahiptir sen belki yaşıyaca ömrümüz bitcek ölecez diyosun ama öyle diil işte ölmek bile çok acı verici bşey öyle sandığın gibi uykuya dalmak gibi bşey diil ruhun bedenden ayrılması hiçbir acıya benzemez kardeş
Cevap sahibi+1 yılAbi değil işte bunlar tamamıyla bize dayatılanlar. Sonsuz yaşam olamaz. Sonsuz yaşamı yaşadığının bile farkına varamazsın ayrıca sana saçma gelmiyor mu sonsuz yaşam? İnsan hayatı son bulduktan sonra niye o döngü bir daha olmayacak niye dünyevi hayat yaşamayacağız? Sonsuz hayatı nasıl yaşayacağız niye yaşayacağız? O yaşamın sonsuz olduğunu nasıl anlayacağız ve belki de isyan edeceğiz sonsuz diye.
- +1 yıl
Sen herşeyi iyi araştır ona bakarsan daha günümüzde israilin müslüman çocuklara kadınlara bebeklere yaşlılara silahsız insanlara yaptığı zulmü görmüyor musun? Yanlış kaynaklardan duymuş yanlış bilgi edinmiş olabilirsin senin gibi düşünğrse insan çıkmaza girer sorgular ve çıkamaZ işin içinden bak allahıma şükürler olsun ben yürekten inanıyor intisab esiyorum huzurluyum mutluyum allah beni şükürler olsun hiçbşr şekilde mahsun bırakmıyo çünkü tevekkül esiyor sonsuz gücü onda buluyorum hasbinallahu venimel vekil diyorum allah bşze yeter o ne güzel vekildir ve hiçbşr pskolojik problemim çıkmazım yok şükürler olsun bence sen de sorgulamak yerine duaya sarıl ve yğrekten iste benim yürekten kalpten istediğime yüce rabbşm hep cevap verdi hayırlı ise. o sonsuz irfan sahibidir bize niöetleri verendir bir kuraklıkbolsa telef oluruz somalideki insanlara bak derileri kemiklerine yapışmış onların sınavlarına bak üstlerinde sinek uçuşuyo bşz şükretmeliyşz şüpe diil insanın ayakları kopuyo kazalarda
- +1 yıl
Kardeşim somsuz hayatı allah verirse hiçbşeyi düşünmeden güzelce yaşarsın ayet var bak memeleri erik gibi huriler ırmaklar sürwkli mutluluk bu dünyada yasak olan herşey orda helal cennette sen şu anki dünya gözünde zihninde düşünme orayı allahın yapamayacağı şey yoktur ozaman onu düşünmezssin sadece hşdayette mutlulukta olursun bu dünya geçici zaten bildiriliyor imtihan dünyası sorgulamak sana bşey kazandırmaz ki sorgulasan da öleceğiz sorgulamasan da ya cejennem varsa diye düşün elşne ateş değse ah diyor insan bu dünyada otfa neyapacan yani yapabileceğin bşey yok kaybedeceğin bşey yok
- +1 yıl
Sen dünyayı yaşadığın için dünyevi hayaytan devam etmek istiyosun ama emin olki bı dünya cennetin çok çok dibindedir ordaki zevkler mutluluklar buraya benzemez dünyaya cennet nimetlerinin gğzelliklerinin çok azı minnacığı verilmiştir ki cenneti bir düşün sen. döngü allahın yarattığı istediği şekilde olır bizim istesiğimşz şekilde olmaz biz sorgulayamayız bşze bşey kazandırmaz bu gğzel kardeşim görmüyon mu dünyayı bşr zaman sonra daha da yaşanmaz hale gelecek burdan anlaki dünyanın sonu yaklaşıyo ve inan gerçk mutlulupa az kaldı
Cevap sahibi+1 yılKanka işte bunların hepsi laf. Görmedikçe inanmam. Olacağı ne malum? Ayrıca istersen diğer hayat da olsun, ben dünyevi zevkleri tatmak istiyorum bu benim düşüncem. Öpüşmek filan da istiyorum ve bunlar günah değil bunlar duygusal yaklaşımlardır. Huriler cennetler cehennemler bunlar bana insanları tatmin etme ve bu dünyada köleleştirme olarak geliyor. Bak Lenin şöyle diyor: "Din, bütün yaşamı boyunca çalışan ve yokluk çekenlere, bu dünyada azla yetinmeyi, kısmete boyun eğmeyi, sabırlı olmayı ve öteki dünyada bir cennet umudunu sürdürmeyi öğretir."
- +1 yıl
Tamam kardeşim sen ona inan, öpüş neyaparsan yap kimse karışmıyor sonuçta topu topu ortalama 70 yıl insan ömrü seçşm senin ben de zamanında çok gğnah işledim herşeyi uaptım nerdeyse ama heo inandım nefsim şeytan kandırdı izin vermedi şükür durumum da iyi bir eksiğim yok idarw etmek içim seçtiğim bir yol da diil. en sonunda tevbe ettim şükrolsun hepsine ımarım sana da nasip olır tevbe etmek bu gece rabbim izim etsin gavsım sana himmet etsin inşallah doğrıyu göstersin
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı kanka benim nefsim çoğu insandan iyi bir zararım yok kimseye bakalım ya
- +1 yıl
Güzel kardeşim insanın kötülük yapmaması nefsinin iyi olması demek diildir nefis herzaman kötüdür insandaki iyi haller allahın bahşwytiği rahmettendir bunu unutma allahın yaskladığı heeşeyi arzu eder nefis yasak olam şeylere hevesin çoksa ve bunları yapıyosan bilki sen de nefsinin ve şeytanın esirisin şeytan insanları allahın rahmetime bağışlayıcılığına güvendirerek imansız gitmesine sebep olur ben senin düşüncene karışmıyorum nasıl istersen öyle yaparsın yalnız gerçek manada tamamen araştır iyi düşün öyle hareket et bu yolun geri dönüşü yok bir şans daha olmayacak bil bu dünyanı da idame ettir ahirete de hazırlan bir yandan bşey kaybermezsin emin ol hatta kazanırsın.
Cevap sahibi+1 yılKardeş şeytana inanmıyorum ben. Bana göre her insanda gizli bir kötülük vardır zaten kötülük dediğin şey görecelidir ama bu kötülüğü kişi kendi iradesine göre kullanır. Bak benim kimseye zararım yok bir Müslüman kadar bir Hristiyan'a ya da bir Yahudi'ye de saygı duyuyorum ateiste de saygı duyuyorum sokaktaki hayvana bile saygı duyuyorum çünkü bu dünyada bir üstünlük mücadelesi olmamalı. Öpüşmek, içki içmek, ilişkiye girmek vb. günah olarak nitelendirilen tüm şeylerin farkındayım ama ben sadece bunlara inanmıyorum ve bende herhangi bir kötü alışkanlık yok. Eğer şeytan gerçekten bana karışsaydı nefsime müdahale etseydi şu an katil olurdum tecavüz ederdim kötü olan ne varsa yapardım ama yapmıyorum. Öpüşsem kimsenin umurunda olmamalı sadece sevdiğim kişinin umurunda olmalı. Ben nefsime son derece hakimim çünkü ne içki sigara arzuluyorum ne de el aleme tecavüz ediyorum zaten nefse hakim olmak din olmadan da olabilir. Ben kimsenin esiri değilim ben kendimin temsilcisiyim benliğimin esiriyim
- +1 yıl
Sana öyle grliyo adam öldürmemek birine tecavüz etmemek yrtmez onu her insan yapıyo nefis insana illa adam öldür demez cezası var bilir insan niye yapsınki hapse girer bilir bunu nefis allahın katında haram olan günah olan şeyleri yaptırır yani birine tecavğz etmiyosun adam öldğrmüyosun diye nefsime yenilmiyorum diyemessşn neyse senin düşüncen sana kalsın benimki bana herkesin yaptığı kendine eyvallah.
Cevap sahibi+1 yılKanka nefis sadece o değil tamam da ne tam olarak? Bana göre nefis her insanda bulunan bazı dünyevi hazların ve kötülük olarak nitelendirilebilecek davranışların bütünüdür. Ben sinirlendiğimde, yalan söylediğimde, küfür ettiğimde vb. şeylerde nefsime hakim olamıyorum doğrudur ama bunun şeytanla alakası yok yani en sakin insan bile dellenebilir ben nefsime hakimim bazı şeylere inanmadığım halde
- +1 yıl
Kardeş sen bu konuları tam bilmiyosun bir araştır nefis şeytanın emrettiği şeyleri sever onları hoş gösterir insana kötülük insan öldürmek haset kıskançlık merhametsizlik kibir büyüklenme böbürlenme küçük görme aklına gelebilecek tüm kötü huylar nefisten kaynaklanır sadece fiili kötülükler diil şeytan nefse hükmeder günah ve haram şeyleri yap der güzek gösterir insanın gözüne lakin senin sandığın gşbi insan dueup dururken kimseye tecavüz etmz kız arkadaşı olan birini düşün zevklerini onla yaşar günün birinde kimse olmaz çevresinde arzusu kabarır bulamaz kimseyi gider birine tecavüz eder normalde etmezdi ama kimse etmez ne oldu ozaman zorlanınca nefis onu da emreder yapmam derken yapar insan ama allahtan korkan asla yapmaz
Cevap sahibi+1 yılKardeş nefsin ne olduğunu çok iyi biliyorum zaten bilmesem konuşmazdım biliyorum nelerin şeytana uyduğunu da yapmıyorum işte yapsam da kimsenin sorunu olmamalı beni ilgilendirir
Cevap sahibi+1 yılYa günah değil işte neyse ya :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe sandın. merhametli bir tanrıdan başka ne çıkabilir?
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşkalarının inancı seni neden ilgilendiriyor? Sen doğru olduğuna nasıl bu kadar eminsin?
11 Yorumla- +1 yıl
müslüman olmayan insanlar yorum yapmasın başka dine mensup olanlara sözüm yok benim dinimizde kimseye gel gir diye zorlama yok ben elhamdülüllah müslümanım diyip te müslğmanlığını sadece sözde bırakanlara davranış ve ibadetleriyle tastik etmeyenlere sesleniyorum inanmayan gitsin zaten yazmasın herkesin inancı kendine
+1 yılkadınlar saçlarını kapatmazsa ateşe atılacak mı?
24 Yorumla- +1 yıl
ee o zaman korkarlar kardeşim kusura bakma da sen bile maalesef diyorsun allah demiyor yakacaz cayır cayır diyor. ben allah olsam bir kadına kıyıp da yakamazdım
- +1 yıl
Sen allah olamazssın boş konuşupta günaha girme allahın hükmü sorgulanmaz emirlerini yerine getşrwne sonsuz mükafatlar vadediyor allahın sonsuz nşmetlerşnden faydalanıp sahip olduğu herşey allaha ait olduğu taktirde ona nankör olup kendi nefsi ve çıkarı için allahın emirlerine riayet etmeyen insanlar kusura bakmasında cehennemi hakeder açık şekilde bildirmiş yüce mevla. hesap defteri açılıp terazi kurulduğunda da gmrecez herkesi bakalım ozaman da ben olsam yakmazdım diyebilecek misin allah ıslah eylesin sizi inşallah tevbeyi nasip etsşn ölüm gelmeden.
ben seviyorum kormuyorum dini çarpıtanlar utansın
01 Yorumla
+1 yılİslam dini iyilige yatkindir insanlar ise kotuluge
01 YorumlaAynn kardeşim katılıyorum sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkorkmuyoruz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü öcü.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana ne?
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında