+1 yılArkadasim nisa suresi yanlis yorumlamalar yuzunden o halde bende biraz once denk geldim bu sureye oradaki dovun kelimesi uzaklasin anlaminda kullaniliyor o cumlede internetren arastirirsan anlarssin bak cunku bana da sacma gelmisti peygamberimizin son nefeslerinde kadinlar size Allah'ın emanetidir diyor ama Kur'an da dovun diyor eger iffetsizlik yaparsa cok sacma geldi ve iyice aarastirdiktan sonra oradan uzaklasin evlerinizi ayirin anlaminda kullanildigini ogrendim bazi kisiler de bunu dovun olarak kullanip insanlarin aklini celiyor
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü islam ve diğer dibler toplum düzenini sağlamak için ortaya atılmıştır. Arap toplumunun düzenini sağlamnın yolu kadınların aşşağılığını sürdürmekti. Bu farklı kültürlerde farklı şekillerde ortaya çıkmıştır. Yani toplumu belli bir düzende tutabilmek için kültürlere farklı özellikleri olan dinler verildi. İslamda bu yönüyle toplum düzenini sağlar. Sadece günümüz dinleri değil eski unutulmuş birçok din bu gibi amaçlarla ortaya atılmıştır 😎
Ben böyle düşünüyorum00 Yorumla
İslam dininde kadınlar her zaman baş tacı edilmiştir
Mesela kadın çalışmasın erkek ona bakmakla yükümlü demiştir
Mesela kadın çocuğunu bile emzirmek zorunda değil erkek süt anne tutmak zorundadır demiştir
Mesela eğer kadın bunları yapıyorsa vicdanından acıdığından yapıyor zaten hangi sinde kadına bu kadar değer veriliyor biraz kitqp oku cahil kalmışsın canım eğer okuyacağın kitabı bilmiyorsan gelde söyliyim00 Yorumla
+1 yılÇünkü öyle. Çünkü doğuştan gelen adaletsizliğin kurbanıyız hepimiz. Bu yüzden deistim
32 Yorumla
Soran+1 yılHepsi ayni seyi söyluyor nisa34 diyorum baska konulara geciyorlar. Ulan döv diyor döv bunun nesi dogru
- +1 yıl
Keşke biraz okusanız. Bakın yukarıda Nisa-34'ün açıklamasını yazdım. Kuranın hiçbir yerinde kadınları dövün ifadesi geçmez!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılİslam dininde değersiz olduğu falan yok dinin neresi işine geliyorsa orayı yorumlamışlar bence o yüzden mesala peygamber efendimiz hz muhammed (s. a. v) birden fazla kadına nikah kıymıştır fakat bir o kadarda şevkatliydi ve adildi kadınlara karşı bence bunu yanlış yorumlayanlar olduğu için böyle islamda 4 kadına izin var bende 4 kadın alabilirim kafasında olanlar yüzünden bence peygamber efendimizi ve dinimizi tam anlamadığımız için birde ondan bundan öğrendiğimiz için öyledir aslında islam dini kadını yükseklere çıkarmıştır kadın değerlidir
hesaba çekileceğimiz gün şunlar sorulacak hatta
1-anne hakkı
2-anne hakkı
3-anne hakkı
4- baba hakkı o kadar hoş görülü bir dinimiz varki ana hakkını çok önemli görmüştür annenin bedduası veya duası geçer o yüzden babadan daha üsttün görmüştür dinimiz zatwn kadının hakkını anne hakkı önemlidir helal etmesi sağlanmalıdır bu bile dinimizin kadının yerinin ne kadar büyük gördüğüne delildir islam kadına şevkati anlatır çünkü10 Yorumla
+1 yılOncelikle bilip araştırmadan ıslam hakkında bilgin olmadan yorum yazıp günaha girme tabi inancın var ise ıslam gelmeden once kadınlar Köle gibi kullanılıyordu cok eşlilik serbetti ıslam geldi ve o günün şartlarına gore maksimum 4evlilik sınırlamasını getirdi peygamber efendimiz Ölmeden once veda hutbesinde kadınlarınıza iyi davranın onların namusunuz oldugunu ve onlardan üstün olmadığını bilin onlar size Allah'ın emanetidir Demiş sen ne hakla hala ıslam kadına değer vermez diyorsun birde islami kötüleyen cahilin görüşünü en iyi görüş yapmışsın
10 YorumlaAslında İslam dininde kadınlar çok değerli cuma hutbelerinde de konu oluyor anlatıyor hocalar kadınlar size Allah'ın emanetidir ayeti var onu söylüyor kadının haklarından bahsediyor kadınlara şefkatli davranmamız gerektiği yazıyor İslam dininde kadın değerli ama bizim insanımız uygulamıyor kim gerçek İslam dinini yaşıyor ki
30 Yorumla
+1 yılHayatta DEGERLÏ olan hersey ama her şey örtū altındadır. Paramız, cdlerimiz , altınlarımız, gūmūşlerimiz mūcevherlerimiz hepsi gūvenli kutularda ve örtū altındadır.
https://youtu.be/prPgKQ6XdMYhttps://m.youtube.com/watch?v=vuHppg5zA1w20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar İslam dininde değersiz mi? İslam gelmeden önce kadının ne değeri vardı onu söyler misin bana? Kız çocuklarının diri diri gömülmesini engelleyen din hangisi söyler misin bana? Mirasta kızların hakkını veren din, kadınların sadece çocuk doğurmak için olmadığını söyleyen din hangisi?
Kadınlarınıza değer verin, onları koruyup kollayın ama zarar vermeyin diyen din hangisi?
Araştırmadan etmeden sırf provokasyon amaçlı soru sormak nedendir ben de bunu sorayım?215 Yorumla
Soran+1 yılMirasta kadin erkege ayni mal dusmuyorki islamda :) esit degil.
Nisa34 itaat etmezlerse karilarinizi dövün diyor
Bir surede de yarimakilli demisti
Cevap sahibi+1 yılÖncesinde diri diri gömüyorlardı diyorum bana kalkmış eşit vermiyor ama :/ diyor. İslam gelmeseydi belki de olmayacaktın bunu anlıyor musun?
Yazıyorum bir dakika bekle, yer kalmadı bölmek istemiyorum paragrafı
Cevap sahibi+1 yılErkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah’ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah’ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli’dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür). Nisa 34
Cevap sahibi+1 yılDinde erkeğe canın sıkıldı git kadını döv mü diyor? Nerede? Uyar diyor. Anlamıyor musun? Yatağını ayır. O da mı olmadı? O zaman vurabilirsin diyor. Önüne gelen dayak cennetten çıkmadır diyor, okullarda öğretmenleriniz dahi şiddet gösteriyordu zamanında onlara laf yok, eşinin aksine davranışlar ki burada herhangi bir şeyden bahsetmiyor. Günah olacak şeylerde, seni harama düşürecek şeylerde yapabilirsin diyor. Allahtan iyi mi bileceksin neyin doğru olduğunu?
Soran+1 yılVurmak ne demek aciklasana?
Cevap sahibi+1 yılYazdım oku.
Cevap sahibi+1 yılDoğru, ondan çok daha beterdi değil mi? Araplar en azından direk öldürüyordu. Avrupalı devletler büyütüp satıyorlardı. Cinsel amaçlı kullanıyordu. Harbiden diğer milletlerde de ne kadar değer veriyorlarmış kadınlara (!)
- +1 yıl
Kadınların itaat edilmeye zorlandığı, kadınların kapatıldığı, erkeklere evlilik özgürlüğü verildiği, erkeklerin üstün olduğunu söyleyen bir dine nasıl olurda kadınlar değerlidir diyebiliyorsunuz aklım almıyor.
Cevap sahibi+1 yılAllah rızası için biraz araştırıp da şurada yazı yazın. Kadın-erkek İslam da eşit tutulmuştur. Kadın günah işlerse cehenneme, erkek günah işlerse cennete mi gidecek? Zina yalnızca kadınlara özgü bir haram mı? Namus sadece kadınlar için mi geçerli bir kavram? Hangisinde?
Erkeklere evlilik özgürlüğüymüş... Dünya nüfusuna bir bakar mısın? Kaç kadın kaç erkek acaba? Ayrıca peygamber efendimizin zamanınında nasıl oluyordu evlilik. 4 kadınla cinsel amaçlarla mı evleniliyordu yoksa kadınları koruyup kollamak için mi?
Cevap sahibi+1 yılErkeklerin üstünlüğü demişsin. Fiziksel olarak üstünlüğü kabul etmiyorum diyemezsin değil mi bana? Şimdi sana Oxford a yıllarca kadın öğrenci alınmadı desem hadi oradan dersin değil mi? Çünkü sırf İslam a karşı gelelim de diğerleri ne yapıyorsa yapsınlar kafasındasınız. Biraz araştırın. İki kişiden duyduklarınızla, Kur-an dan parça parça yerler alarak buraya gelip şu şöyle bu böyle demeyin. Kendinizi rezil ediyorsunuz. Araştırın, adam akıllı öğrenin, anlayamadıklarınızı din bilginlerine sorun. Ondan sonra gelip burada konuşun.
Kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı.
Ayaklarından yaratılmadı! Öyle olsaydı ezilirdi.
Üstün olsun diye başından da yaratılmadı!
Ama göğsünden yaratıldı, eşit olsun diye!
Kolun biraz altından, korunsun diye.
Kalp hizasında, sevilsin diye.
Bununla birlikte cenneti anaların ayaklarının altına seren bir dinin mi kadınlara eşit davranmadığını söylüyorsun? Haklısın da. Kadın, anneler daha değerlidir bu dinde. Diğer hiç birinde olmadığı kadar!
@Justslayer
Soran+1 yılTek bir soru sorucam o 4 kadın cinsellik için değilse hz muhammed Mariayı aişa ile evliyken aldı. yatağa girdi ve ibrahim doğdu bunu normalce 2 cümle ile açıkla bas git
Cevap sahibi+1 yılCinsellik için evlenmemiş olsa da evlendiği kişi de isterse ilişki yaşaması hak değil mi? Hazreti Muhammed bir çok kadınla evlendi, kaç tanesinden çocuğu var?
Ayrıca, terbiyemizi bozmayalım. gizli olduğunuz için 'bas git' demek kolay olabilir. Bunu gizlenmeden yapamazsınız değil mi?
Soran+1 yılhz muhammed vikipediye göre 13 kadını yatağına aldı bu nasıl bir iğrençliktir bazıları aynı anda. amacı umrumda bile değil. çok eşlilik iğrençliktir ikisinede aynı anda mı sarıldı?
hz aişayı aldığında 9 yaşındaydı evlat alsa daha iyi. tek çare evlilik miydi? koskoca PEYGAMBER koskoca hemde. başka care bulamadı mı
islamı yayıp yabancıları müslüman yapıp onlarla evlendirebilirdi. gereksiz mucizeler yerine allah yardım etseydi böyle yapsaydı
sırf bu 2. evlilik hatası yüzünden şu an muhammed bin ladin gibi güçlü erkekler 20 30 tane kadın alıp hepsini beceriyor tek hata bu başlangıcı yapan
Cevap sahibi+1 yılKimden ne duyuyorsun, nerden okuyorsun bilmiyorum. Ama yanlış yerlerden okuduğunu biliyorum. Adam akıllı araştır. Ondan sonra bu lafları et.
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Cunku islam dini eskiye dayaniyor ve eskiden kadinlar koleydi. Simdi de oyle olmasi emrediliyor. Kurani okuduysan bunu daha cok anlarsin. Siddet icerikli bir roman gibi. Merhametli bir yaratici bunu yazmis olamaz.
41 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/i98W0Xn3-ZQ
Geçmiş olsun ey insan
Gizli Üye(36-45)+1 yılBilakis çok değerli.
Çalışması zorunlu değil,
Ev işlerini yapması zorunlu değil,
Güzelliğini başkasının pis düşüncelerinden saklaması isteniyor,
Cennet ayakları altında Vs.
En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ. Lâl]
Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]20 Yorumla
+1 yılBuna sadece gülerim.
Hangi dinde kadınlar bu kadar önemli.
İslamda kadınlar Allahın emanetidir bunun üstüne ne denir.70 Yorumla
+1 yılislam dininde kadinlar degerlidir. ne yazik ki bazi musluman insanlarimiz yeteri degeri gostermiyor. bu yuzden sana oyle gelmis olabilir.
50 Yorumla
+1 yılKadın diri diri gömülürken,
onu oradan çıkarıp
ayaklarının altına
cenneti seren dinin adıdır “İSLAM”
(Necip Fazil)80 Yorumla
+1 yılAllah her şeyin en doğrusunu bilir ve Allah, Kur'an-ı Kerim'i doğruların öğrenilmesi için göndermiştir, tıpkı Peygamberimizi (S. A. V.) bize gönderdiği gibi!..
10 YorumlaCennet anaların ayakları altındadır... İslamda değersiz değil. İslamı kullanıp kadınları değersiz kılma çabasında olan toplumların oranı çok yüksek. Erkek egemen olmak kadını yönetmek derdinde...
10 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=-iz5_h7uyo0
bu adamın videolarını youtube da izle : Dr. Zakir Naik33 Yorumla
Soran+1 yılBunu kim doktor yapmış? Aa dogru arabistanda doktor amerika kufreder buna
Diğer konusunda 512 cevap paylaştı. Sanirim yanlis yazmisin, Turkiye de kadinlar neden degersiz demen lazim , dini bilmeyenlerden kulaktan dolma laflarla yorumlar yapma derim
40 Yorumla
+1 yılHz Fatıma odaya girdiginde kızını ayağa kalkarak karsılayan bir peygamberin öğrettigi dinin mensubuyuz... kadın ve erkek dogru olduktan sonra baş tacıdır...
50 Yorumla
+1 yılKadınları değersiz kılan İslamiyet değil, sizin yaşam tarzınız.
21 Yorumla- +1 yıl
Dinime küfreden müslüman olsa. Birazcık saygınız varsa gizlenmeden soru sorun karaktersizler.
İslamda degerlı olmasına degerlı
kimdemis degersız dıye
elinizden gelenı yapıyorsunuz islamı kötülemek için !!!
muslumanlıgın kaidelerını yerıne getırmesem bıle bunları duyunca resmen çıldırıyorum...10 YorumlaDiğer konusunda 337 cevap paylaştı. kadını topraktan slıp baştacı yaptı islamiyet değer vermiyor diyosun birde yazık
110 Yorumla- +1 yıl
Aynı zamanda en ufak suçunda toprağa gömüp kafasını açıp taşladılar. Zorla kadını kapattılar saçına başına karıştılar. Eski dönemde kadınların gömüldüğüne dair tek bir kanıt yok.
- +1 yıl
1) Recm cezası şeriatta yoktur kuranda geçmez
2) taşlama olayı söylentidir aslı astarı yoktur sopa cezası vardır
3) zorla baş kapatma olayı yok kimse baskı yapamaz
4) eski dönemde kanıt yoktu diyosan o zaman tarih kitaplarının değeri yoktur çünkü gördüğüme inanırım demeye getiriyorsun
yeterlimi devam edeyim mi? mesela sen açıksın demekki hükümleri yerine getirmiyorsun bu seni bağlar bilinen şeylerede inanmıyorum diyorsan o senin inancın - +1 yıl
Baskı yapamaz mı? Çarşaf giymeyen kadınlara o* gözüyle bakmadılar mı?
Sopa cezası iyi bir şey mi sence? Bana kadınları gömen bunu anlatan gerçek ve eski bir tarih kitabı örneği versene hadi bakalım bekliyorum? - +1 yıl
kim bakmış çarşaf giymeyene o gözle? en basit şeylerde sopa cezası verilmez dereceleri vardır anan baban seni durduk yere dövüyomu canım sıkıldı vurim 2 tane yok öyle bişi 90 yıllık tarih kitapları yalanken neyse www.hanimlar.com/.../cahiliyye-doeneminde-kadin 10. kaynağa bakıver bir zahmet
- +1 yıl
Herkes kapanmak zorunda kaldı o dönemin görsellerinde tek bir açık kadın yok. Örnek olarak osmanlının son dönemlerini düşün. Verdiğin kaynağı okudum bunun hiçbir ispatı yok tıpkı islamda yaşanan mucizelerin ( nedense şu an hiçbiri yaşanmıyor) ispatlanamadığı gibi buda ispatlanmamış bir teori. Eğer doğru ise ki hiç sanmıyorum bu sadece deve sidiği içen gökten koyun yağdığına inanılan pis arap insanının yaptığı bir şeymiş. Verdiğin kaynaktada araplardan bahsediyor zaten
- +1 yıl
zorla kapatılmadılar senin zorla açılmadığın gibi cahiliye dönemi arabistanda yaşandı o yüzdendir arapları anlatması neye inandığını bilmiyorum emin ol inandığın her neyse ondada çarpıklık bulurum ;) mucizeyi peygamberler gösterir günümüzde peygamber olmadığı için mucize yoktur! tek mucize doğum gösterilebilir... Bazı evliyalar keramet göstermiştir araştırırsan görürsün.
şu sözde sana gelsin Hz. Mevlanadan
"1 delil ile 40 alim yendim, 40 delil ile 1 cahili yenemedim" he dersen günümüzde kadına yok islamiyet kötü bende derimki şeriat ile değil atayürk ilke ve inkılaplarıyla yönetiliyoruz ondandır - +1 yıl
Laikçi sisteme düşman şeriatçı bir cahile ben hiçbir şey anlatamam zaten. Konuyu çarpıtıp gerçeklerden kaçmak tam da size göre. Bildiğiniz yolda devam edin lütfen
- +1 yıl
Ayrıca konu kadın ise eğer onu değerli kılan kişi yüzyıllar önceki bir şizofren değil gerçekçi öngörüşlü Atatürktür. Onun ilke ve inkılaplarıyla yönetilmekten böyle bir devrimciyi savunmaktan onur duyuyorum.
- +1 yıl
cahil mi akşamdan beri dediğim hiç birşeyi anlamayan hatta anlamamakta direnen sensin ben değil. Laikçiliğe ve batıcılığa karşıyım dinimi sömüren farklı kültürü empoze eden zihniyet... Konuyu çarpıtmadım gerçekleri göremeyecek kadar at gözlüğüyle bakan sen çarpıtıyosun! Kadını değerli kılan doğu kültürü ve senin inanmadığın islamiyettir, kadını topraktan çıkartan köle olmadığını anlatan bir dindir ama anlayamazsın zorlama... Bende insana insan özelliklerini ve yaratılış gayesini getiren peygamber önderliğiyle tanıştığım için gurur onur duyuyorum (fark ettiysen yaşadığım için demedim/diyemedim)
- +1 yıl
Aynı şeyleri tekrar başa alıp alıp durma. Şimdi belli oldu kimin konuyu anlayıp anlamadığı.. Sana diyorum ki zaten o dönem kadını kötüleyen gömen öldüren araplardı.. Böyle bir yerde din üreten adam tabi ki bunu yasaklayacak derdin ne senin
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinlara en cok deger veren din islam sen ne diyosun? Git ögrende gel cahil misin nesin :/
90 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe gelirse basımıza kadınlar yüzünden geliyo dinimiz ne güzelki kadınları hem yüceltmis hemde terbiye edilmesi emredilmis cünkü kadın kadınsa eger toplumun temeli saglam olur kadın kadın degilse eger piç bir nesil cogalır ve toplumda yozlasmalar baslar
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde sözde müslüman ülkemde ne kadar dinsiz varmıs üzülüyo insan
buyur burdan yak kafan mı güzel amacı nedir sen nasıl böyle bir soruyu sorarsın arkidiş hiç mi okumadın araştırmadın
10 Yorumla
+1 yılKadının değersiz olduğundan değil sizin dini bilmediğinizden, dininizi televizyondan, internetten ve dini bilmeyen insanlardan öğrenmenizden kaynaklanıyor tamamen.
22 Yorumla- +1 yıl
Erkekler kadınları gözetirler. Zira ALLAH herbirine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar, (Tanrı'nın yasasına) boyun eğer ve ALLAH'ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsalar korurlar. İffetlerinden endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın ve nihayet onları çıkarın. Size itaat ederlerse onlara karşı bir yol aramayın. ALLAH Yücedir, Büyüktür. (Nisa-34)
Kur-anı çevirenlerin erkek olmasından kaynaklanır tamamen bu. Gördüğünüz gibi doğru tercümede dövün diye bir şey yoktur. - +1 yıl
Buradan da izleyebilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=8iELucNgWhc
Değersiz olsaydiniz cennet ayaklarinizin altında olmazdi
20 Yorumla
+1 yılCennet Annelerin ayakları altındadır hadisinden de gerçekten kadınların önemsiz olduğu çok belli.
10 Yorumlacennet analarin ayaklari altinda gibi bir spzun oldugu bir dini deger vermiyi ya diye yaftalarsaniz ne diyim ki
00 Yorumla- Diğer konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılBin defa anlatılıyo her yerde ama sen anlamak istemedikten sonra biz ne yapabiliriz. Uğraşmayın şunlarla spamleyin gitsin.
00 Yorumla Diğer konusunda 447 cevap paylaştı. kız çocuklarının diri diri gömüldügü bir zamanda islam dini geldi.. kız çocuklarıının gömülmesi engellendi..
21 Yorumla- +1 yıl
Eğer öyle bir şey varsa bile bunu yapanlar pis araplardı..
+1 yılDeğersiz? Bilmiyorsaniz sorunuz cevaplayalim cahil birakmayalim sizleri.
30 Yorumla
+1 yılSen doğru kitabı okuduguna emin misin?
Bizim bildiğimiz Islam dininde kadın bastacidir.30 Yorumla- Diğer konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılislam nerde cıktı araplarda... araplarin dinine inanırsan olacagi bu... nerde o eski göktanrı inancı
12 Yorumla- +1 yıl
ya kaybol git :D yüz yıllardır binlerce din inanısı geldi geçti...30-50 yıl sonra bunlarda unutulcak (:
+1 yılislamiyetten once insandan sayilmiyodunuz islam dini size insanlarin arasina karisirdi
14 Yorumla
Soran+1 yılArabistanda kadinlar insan degildi. Avrupada asyada kadin degerliydi?
- +1 yıl
İslamiyetten önce tüm dünyayı araplar yönetiyordu zaten sende haklısın
- +1 yıl
Benle polemige girme sakin @pemberuhemici
dinde zorlama yoktur böyle sacma sorulardan bıkmadınız işine gelmıyorsa hiristiyan ol keyfin bilir
00 YorumlaEn kısa örnek imam nikahında kadın olursa 2 erkek olursa 1 şahit oluyor?
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü kuran araplar için yazılmış bir kitaptır. islam da o kitaptan türeyen din.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@rock_rush araplara inmedi ki inmez kitaplar yazılır
mağaranın içinde yazdı çünkü peygamberiniz evrensellikle falan alakası yok ayrıca
kuzey kıtasından haberi bile yok kuran ın- +1 yıl
Senin kafan karismis dostum , okumadigin kitap hakkinda yorum yapma , senin inanmaman hic birsryi degistirmez ukalalik yapma , bunca seyler yalan yanlis bir sen dogrusun inanmak isteyene kanit cok , sen dunyayi yanlis yorumladigindan öfkenden dolayi atarlisin kedke hersey gunluk gulustanlik olsaydi demi
Cevap sahibi+1 yıl@ppox odumadığımı nereden biliyorsun
sen benim okuyup okumadığımı bilmediğim halde yorum yaparken bunu düşün önce
ukalalık senin yaptığın ayrıca inanmak isteyene kanıt çok diyot ya ahahahahaha
ben nediyorum sen ne diyorsun sanane benim inanıp inanmayacağımdan ayrıca
ben zaten çok mutluyum kimseye öfkem yok sadece senin gibi cahillere tahammül edemiyorum ;)- +1 yıl
Bildiğini bilmeyen insan bu olsa gerek
+1 yılallah size deyer veriyor, siz kendinizi deyersiz görüyorsun veya başkaları hepsi bu
00 Yorumla
+1 yılKadınlar Allah ın size emanetidir. Değer vermiyorlar evet
64 Yorumla
Soran+1 yılNisa 34 itaat etmezlerse dövün diyor :/
- +1 yıl
34-Allah'in insanlardan bir kismini digerlerine üstün kilmasi sebebiyle ve mallarindan harcama yaptiklari için erkekler kadinlarin yöneticisi ve koruyucusudur Onun için sâliha kadinlar itaatkârdir Allah'in kendilerini korumasina karsilik gizliyi (kimse görmese de namuslarini) koruyucudurlar Bas kaldirmasindan endise ettiginiz kadinlara ögüt verin, onlari yataklarda yalniz birakin ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün Eger size itaat ederlerse artik onlarin aleyhine baska bir yol aramayin; çünkü Allah yücedir, büyüktür
ayet budur bacım işine geleni slıp diğerlerini yok sayamazsın! - +1 yıl
Diğer konusunda 618 cevap paylaştı. kadınlık islamiyetle değer kazandı?
311 Yorumla
Soran+1 yılCunku islam ulkelerinde seriatin baslarinda tecavuz orani yuksekti sonra azaldi kimse ölmek istemiyordu. Zaten seriatcilarda 3 4 kadin serbest kim tecavuz etsinki al 4 tane sirayla
- +1 yıl
İslamiyet öncesi Türk kültürü hakkında araştırma yapmanı öneririm.
- +1 yıl
Demek ki Türkler arapların dini değil araplar Türklerin kültürünü almalıymış.
- +1 yıl
Cümleyi tekrar oku
Degersiz oldugunu kimsoyledi?
30 Yorumla
+1 yılArapların çıkardığı dinden aksi beklenemez
10 Yorumla
+1 yılah cahil kızım sen kac yasındasın.
19 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yıl23üm? Ne ateisti nisa34 ü her zaman biliyordum. Ayette acik sekilde dövün diyor modern ceviriler umrumda bile degil
- +1 yıl
Sen ezberi boswer ara kendin arastır. bos soru sorma.
- +1 yıl
Nisa 34 ü bilmek yetmiyor işte. Afedersin bir geri zekalıyı oturtur ona da zorla ezberletirim bu ayeti. Önemli olan yorumlayabilmek. Anlamak. Allah o kafatasının içindeki şeyi süs olarak bulundurman için vermedi değil mi sana? Ki, hadi diyelim orada açık açık dövün diyor. Öncesindekiler ne? Kur-an'ın diğer ayetleri ne? Kadınları koruyun diyen bu din değil mi? Kadınlar size Allah'ın emanetidir diyen bu din değil mi? Emanetin bu din için nasıl bir önemi olduğunu araştırdın mı? Cevabı ben vereyim, tabii ki hayır. Çünkü tutturmuşsun şöyle böyle. Git araştır. İki üç yere bak demiyorum, adam akıllı araştır.
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılsenin gibilere değer versen ne vermesen ne adam
40 Yorumla
+1 yılKadınlar en çok İslam dininde değer görür.
610 Yorumla- +1 yıl
@maykaa Aynen öyle kardeşim. Dini araştırmadan etmeden paylaşım yapıyorlar.
Soran+1 yılDini arastirdigimiz icin soruyoruz heralde nisa 34deki itaatsizlik ederse karinizi dövün ne demektir?
- +1 yıl
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması ve mallarından mehir ve her türlü harcamada bulunması sebebiyle erkekler, kadınlar üzerine yönetici ve koruyucudurlar. Dürüst ve erdemli kadınlar gerçekten itaatlı olanlardır. Allah kendi haklarını Kur'ân'da nasıl koruduysa, onlarda öylece kocalarının yokluğunda onların malını, ev sırlarını, namus ve iffetlerini koruyanlardır. Kötü niyetlerinden korktuğunuz kadınlara gelince, önce nasihat edin, vazgeçmezlerse, yataklarında yalnız bırakın ve bununla da yola gelmezlerse, son çare olarak şer'î ölçüyü kaçırmadan dövün. Eğer size itaat ederlerse, onları incitmekten kaçının. Allah gerçekten yücedir, büyüktür. (Bu normal dövme değil, yoldan çıkmış, anormal kadınlar için. İslam'dan önce kız çocuklarının hiç değeri yoktu, bir eşyadan fazla değer görüyorlar mıydı? İslam kadın-erkek eşitliğidir. Tabi ki güç ve sorunluluk bakımından erkekler daha üstte. Ama bu kadınların hor görülmesi anlamına gelmiyor.)
Soran+1 yılHaha kendini kandir bebegim :)
- +1 yıl
Cahil değiliz. Buradaki 20 kişi gerizekalı bir sen akıllısın dimi. Yürü git işine
Soran+1 yılCahilsin mi dedim?
- +1 yıl
Konuyu oraya getiriyorsun, laflarınla resmen 'cahil' diyorsun.
Soran+1 yılYok artık alıngan olma ne haddime o kadarda saygısız degilim
- +1 yıl
Sayın @GizliKullanıcı Kuranın anlatım tarzı çok enenterasandır. Yani 10 kişi aynı ayeti okuyup , aynı ayetten farklı manalar çıkartabilir. Eski çağlardan beri erkeğin egemen oldugu bu dūnyada fırsat bu diyip yine erkekler egemenliğini anlama bīçimiyle ğöstermiştir.
SAYIN @GĪZLĪ KULLANICI ÖN YARGINIZI KIRMAK ĪÇĪN MĪNĪCĪK BĪR ADIM ATMAK ĪSTĪYORSANIZ AYETĪN AYRINTILI ĪNLENMĪŞ HALĪNI ŞŲ LĪNKTEN ĪNCELEYEBĪRSĪNIZdersvekuran.blogcu.com/.../11279968
islam da kadiblar degerli
20 YorumlaYahudilikte yüzlerine bile bakılmaz.
43 Yorumla- +1 yıl
Keşke kadınlara eziyet ettirmek itaat etirmek yerine yüzlerine bakılmasaydı.. Dinleri kıyaslamayın onların dini kötü ise sizinkini mükemmel yapmaz
+1 yılCennet Annelerin ayakları altındadır diyen din mi?
20 YorumlaDiğer konusunda 491 cevap paylaştı. Soru kaldırılmıştı yüzsüzlük iimiş :)
00 Yorumla
+1 yılyok öyle bir şey senin sandığın gerçek islam değil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınlar en çok İslam dininde değer görür
50 Yorumla
+1 yılAllah sizi 2. pilana atmış yapıcak bişey yok :D
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Böyle bir şey doğru değil, aksine çok değerlidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişlerine göre ayet uydurduklarından
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuranda değerli hadislerde değersiz
00 Yorumla
+1 yılCahillikte zor canim ya..
00 YorumlaDiğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Sen oyle sanıyorsun
04 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri