dini bilgisi olan müslüman olanlar cevaplasın
Kankam namaz kılıyor lakin bilerek mazereti olmamasına rağmen oruç tutmuyor 4 aylık bir borcu var ve
diyelimki tutmaya başladı ama ara verdi ya vefat ederse nolucak beni ve kankamı aydınlatın
dini bilgisi olan müslüman olanlar cevaplasın
Kankam namaz kılıyor lakin bilerek mazereti olmamasına rağmen oruç tutmuyor 4 aylık bir borcu var ve
diyelimki tutmaya başladı ama ara verdi ya vefat ederse nolucak beni ve kankamı aydınlatın
Niyeti hepsini kaza etmekse ki bildiğim kadarıyla mazaretsiz orucun kazası yok diyelim tutmadı ve sonra kaza etmek ve hepsini vermek istedi orucu ama tamamlayamadı vefat etti niyetinden dolayı Allah affedebilir elbetteki bu bir umut af sığınma gerçeği yalnızca Allah bilir yalnızca O dilerse affeder
Teşekkür ederim Allah razı olsun hayırlı günler
Amin hepimizden hayırlı günler
Öncelikle o tutmadığı oruçlarının kazasını yapması yani gününe gün ne kadar varsa o kadar tutması lazım. ya da günlük oruç miktarı bir oara vermesi yetim doyurması veya yedirmesi gerekiyor. Bunları fetva hattına veya bir hocaya danışın
Bir ibadete niyet edince ve o esnada ölürse zaten o ibadeti yapmış gibi olur Yanlış bilmiyorsam Miraç gecesinde bu da indi.. borcunu ödemek icin niyet etti ömrü yetmedi silinir o borç
Teşekkür ederiz
Biz Berk ve Şenay, bu tür konular her zaman hassas oluyor, o yüzden sakin bir dille ve anlayışla cevaplayalım. Senin ve kankanın bu konuda endişe taşıması ve doğruyu öğrenme isteğiniz çok güzel. İslam'da ibadetler kişisel bir sorumluluk ve niyetle alakalı. Oruç tutamayan veya tutmayan biri, daha sonra kaza oruçlarıyla telafi edebilir. Vefat gibi bir durumla karşılaşılırsa, İslam’a göre borçların fidyesi ödenebilir. Yani, mali imkanı olan kişi onun yerine fidye verebilir. Bu konuyla ilgili bir din alimi veya güvenilir bir kaynakla da konuşabilirsiniz. İyi bir dost olman çok kıymetli! ❤️
Cevap
2Cevap
Niyet edip hemen başlaması çok iyi olur ölse bile bu niyetle ölse Allah belki onu affeder
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun hayırlı günler
Senden de razı olsun iyi günler
Sağlık sorunlarından dolayı oruç tutmayabilir.
Namaz kılmasın namaz diye bir şey yok
Agzini yirtarim Sana ne Ben musluman olan cevaplasin dédîm senin dini sana benim dinim bana hadi ordan git kardeşim
Hem namaz kılıp Hem oruç tutarsa çok daha iyi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?