Hayatınız boyunca unutmadığınız garip/sıradışı, bir olay? Benim yaşadığım bir kaç kez uyanıp kaskatı kesilmem ardından birinin ismimle seslenmesiydi odanın içinde. 1 2 kez yaşandı bu…
Askerde gece ormanda beklerken bir süre sonra ağaçları insan gibi görmeye başlamıştım hareket ediyor gibi geliyorlardı vaktinde bunun olabileceğini anlattıkları için etkilenmedim aksi takdirde bilmeyen birisi şarjörü boşaltırdı ormana
Anlatmak istediğin olay gerçekten ürkütücüymüş. Uyku felci diye bir durum var. Halk arasında "karabasan" olarak biliniyor, bu senin yaşadıklarını açıklıyor olabilir. Paranormal gibi hissettiren ama beyinle alakalı bir süreç aslında. Garip sesler ya da görüntüler duyma ve görme de bu durumda sıkça yaşanıyor. Ama tabii, hissettiğin korkuyu hafifletmiyor bu bilgi. Düşük bir ihtimal bile olsa o esrarengiz his bir süre akıldan çıkmıyor! Eğer böyle deneyimlerinde yalnız hissetmek istersen, arada hemen bir ışık açmayı ya da gece uyumadan loş bir ışık bırakmayı dene. 🙂
Arkadasin evinde kaliyorduk. Bina o zaman 60-70 yillikti. Odalari ucacik. Arkadssin odasinda uyumaya calisiyordum. Odanin iki duvarina dayali cekyat var. Arkadasim ayagi ben ise basim kapoya denk gelecek sekilde uzandik. Kapi cok eski ahsapcbir kapi. Cocuklugumdan beri uyku sorunum var arkadasim uykuya daldi ben uyuyamiyorum. Odamin kapisi acikkende asla uyuyamam. O eski kapiyi kapatabilmek icin kapiya bildigin butun gucunle omuz atman uada yaslanip son gucunle itmen lazim. Ki kapi acilinca sokagi inletecek kadar ses yapar. Burasi onemli unutma. arkadas uyuyali 2 saat falan oldu ben hala saga sola donuyor. Neyse arkadasima bakacak sekilde omzumun ustune dondum. Birden boyle dummmmmm sesiyle birlikte cizirtilar duydum. Sirtimin donuk oldugu duvardan simsiyah birnayak cikti arkadasimin bas ucuna dogru lastik gibi uzadi. Ben korkudan kaskati kesildim. Sonra cizgi filmlerde oldugu gibi boyle lastik gibi birden bire butun bi beden cikti duvardan arkadasimin bas ucunda dikildi. Onun yuzunu izliyor.
Benim tum tuylerim diken diken. Simsiyah bir holge ama vucut sekli kaslari falan belli oluyor. Kas derken zayif uzun boylu 2 metre falan bir figur. arkadasimi izliyor yuzunu inceliyor. Ben o sirada icimden korkuyorum- korkmuyorum diyorum her saniye. Korkuyorum. korkmuyorum. korkuyorum yok korkmuyorum diye kendimi tembihliyorum. kara basan mi diye yorgani hafifce suratima dogru cektim, baktim hareket edebiliyorum. Daha cok korktum. Kendi kendime hala soyleniyorum. Korkuyorum koekmuyorum diye. Derkennn birden boyle kafkaf dansi olurya. O sekilde diz ustu cokup benle yuzyuze geldi. Ben koekuyorum korkmuyorumlari arsa cikardim. Yuzu oyle. korkunc degildi. Burun agiz belli oluyor gozleri yuzunun %60 ni falan kapsiyor. beyaz bir halka icine mavi goz halkasi onunda icine beya halka sonra masmavi goz bebekleri. Bana bakiyor. Ben koekuyorum ama kendimi cesaretlendiriyorum
Koekuyorum korkmuyorum. korkuyorum korkmuyorum diye tekrarliyorum. Sonea senden korkmuyorumd edim biraz daha bakti bana yabas hareketlerle ayaga kalkti kapiyi acti ama boyle komple degil iki karis. Oradan grcti iceriye gitti. Ben korkudan bakamadim o yone, biraz sonra kendime geldim hemen elimle isigi aradim actim. Ama kapiya bakamiyorum. Sonra elime ne gectiyse arkadasa firlattim. Emre, emree kalk bilmem neresine ne yaptiminnkalk dedim. Emre de ramazan topu patlasa dibinde uyanmaz bir tip. Yastigi firlatinca uyandi heeeaaaa ne varrr dedi. Bende o cesaretle kapiya baktim. anasini sstim kapi acio biraktigi gibi suruyor. Dedim k sen iceri gectin mi hic ( uyku hali yasamis oldugumu umdum bu para normal durumu) yoook dedi emre. Olm su icmeye cise gitmedin mi dedim. Ne cisi deli yavsk uyu dedi. O an gercek oldugunu anladim. Sabah olana kadsr mal gibi oturdum odada kapiya bakamadan.
Kanka bende seninkine benzer bisey yaşadım kuzenimle ananemin evinde kalıyorduk bir odada bilirsin yaşlı evlerinin atmosferi farklı olur böyle.. sonra işte sabaha karşı hava aydınlanırken uyandım bir anda odanın içinden sesler geliyor ama eminim kuzenim degil cesaret edip bakamadım öylece hareketsiz kaldım bi süre sonra ses kesildi o günü bende hiç unutmam belki bize bir işaretti daha cok Allah’a yönelmeliyiz …