7 ayTanımıyorum bilmiyorum kendisini
Allah muhammed diyerek insanların manevi duygularını sömürmüyorsa veya başkalarının inancına müdahale etmiyorsa sorun yok bırak neye inanıyorsa insansın beni çok ilgilendirmiyor bu kişinin neye inandığı ama allah muhammed din diye kanımı emen kufili iblisler onlar tövbe edermi diyorsan sanmam stenka dediğin kişi eder bu münafıklar etmez
03 Yorumla- 7 ay
@gunduzungunesi
- 7 ay
Soru senin niye başkalarını etiketliyorsun
- 7 ay
Oda yorum yapar belki
En İyi Cevaplar
8 ayDostum, Stenka gibiler tövbe etmez çünkü onlar Tanrı’ya değil, kendi “anti-Tanrı”larına iman ederler.
Dinin dogmalarını reddedip yerine Marx’ın dogmalarını koymuşlar.
Yani “iman etmiyorum” derken bile aslında bir inanç sistemine bağlılar — sadece kutsal kitapları farklı.
Bu yüzden tartışırken hep aynı ezberi tekrarlar “Toplum, madde, üretim ilişkileri…”
Çünkü kendi düşüncesini üretmiyor, sadece ezberin cümlelerini yeniden paketliyor.
Gerçek özgür düşünce, ne kör bir inançtır ne de kör bir inkâr.
Hakikat, ikisinin de ötesinde; samimi bir kalp, berrak bir zihin ve korkusuz bir vicdandadır.
Kısacası Stenka’nın tövbesi, diline değil, zihnine lazım. Çünkü hâlâ başka bir “izm”in zincirinde.210 Yorumla- 8 ay
Mükemmel bir yorum abi
- 8 ay
Teşekkür ederim StenkaRazin sürekli hep aynı ezberi tekrar ediyor. Tarihsel materyalizm, emperyalizm, sömürü, üretim araçları...
İnsanı sürekli ekonominin ürünü zannediyor ve kendisi Marksist-Leninist düşünceden bir türlü çıkıp da eleştirel ve objektif bakamıyor. - 8 ay
Felsefe sosyoloji önemli
- 8 ay
Evet boş ver çağırma soruna şu dangalağı
- 8 ay
Belki tövbe eder ıslah olur abi hidayet belki vesile oluruz
- 8 ay
Yok kardeşim o o düşünce yapısından çıkmadıkça ondan adam olmaz hiçbir düşüncesi kendisine ait değil hep tekrar ediyor
- 8 ay
Ne diyelim Allah ıslah etsin Allah hidayet versin abi
- 8 ay
Stenka soruma cevap verdi abi incele
- 8 ay
Yazdım
- 8 ay
Çok teşekkür ederim
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. stenka kim bilmiyorum amma 100 kişiyi bizzat öldüren 1 ateist bile tövbe edip sontaki hayatında iyi 1 Müslüman olarak geçirmeye çalışıyorsa stenka da olabilir
27 Yorumla- 8 ay
StenkaRazin diye biri var burada o
- 8 ay
Öyle deme kendine ve bana biz iyi insanlarız
- 8 ay
Üzülme ben de olamadım ama olmaya çalışıyorum bari biz kimseyi kırmıyoruz provoke etmiyoruz bak StenkaRazin sorularına ne demek istediğimi anlarsın abi
- 8 ay
Estağfurullah abi daha çok gençsiniz hatta bu soruda bile görüş paylaşmış bakın
8 aybilmiyorum ama kendisi bi ara bana "neden inanıyorsun ya nesine inaniyorsun" tarzında bir konusma yapmisti. kisaca "sanane" dememe ragmen uzatmisti ve bir tık rahatsiz olmustum, bu konuda fikrini sormamama ragmen inancimi sorgulamasi anlamsizdi
11 Yorumla- 8 ay
O hep onu yapıyor ama hep provokatif davranıyor
Yapay Zeka Cevapladı
Site kuralları gereği buna cevap veremem, anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
8 ayOlm bu nasıl soru jdjfjfjfı.
Bakara 197. Ayet miydi. "Onların kalbi mühirlenmiştir" der. O benim işte1108 Yorumla- 8 ay
Kalp mühürlenmeside tövbe edebilir Hz vahşi bile tövbe etmiş
- 8 ay
Allah ıslah etsin Allah hidayet versin
- 8 ay
Ebu cehil noldu?
- 8 ay
En azından burada ilk defa dürüstsün dangalak Stenka; kalbinin mühürlü olduğunu sen söyledin, biz değil.
Fakat unutma, her mühür bir anahtarla açılır. O anahtar da dogmalardan değil, samimi sorgulamadan geçer. - 8 ay
Her gün yalan söyleyen sahtekar Stenka burada dürüst çıktı tebrikler
- 8 ay
Ben yalan söylemedim. Yalana ihtiyacım yok. Mesela kapitalizm bir gerçek, hoşuma gitmiyor diye bu gerçekliğini reddetmeme neden olmaz
- 8 ay
Ulan Stenka, farkında mısın bilmem ama yine kendi ideolojinin duvarlarına tosladın.
Gerçeklik dediğin şey, senin inandığın teorinin sınırlarından ibaretse, o artık “gerçek” değil, “yorum” olur.
Kapitalizmi “gerçek” diye tanımlaman, aslında kendi zihnindeki Marksist merceğin gerçeği nasıl şekillendirdiğini gösteriyor.
Benim farkım bu işte: Ben gerçeği “bir ideolojiye rağmen” ararım, sen “bir ideoloji içinde”.
Aramızdaki fark; senin ezberinde teori var, benim yüreğimde hakikat. - 8 ay
Tam diyeceğim StenkaRazin artık Objektif, dürüst oldu gerçekleri görecek yine ideolojisinin duvarlarına çarptı 😅😅😅😅
- 8 ay
Kapitalizm gerçek değil mi?
- 8 ay
Kapitalizm bir “gerçeklik biçimi” olabilir Stenka, ama “hakikat” değildir.
Çünkü hakikat, bir sistemin var olup olmamasından değil, insana ve vicdana dokunmasından anlaşılır.
Kapitalizm var diye doğru olmaz, tıpkı hastalığın var olmasının sağlıklı olduğu anlamına gelmemesi gibi.
Kapitalizm bir olgudur; hakikat ise bir terazidir.
Sen olguyu terazinin yerine koyuyorsun — ben de seni o terazide tartıyorum Stenka. - 8 ay
Komünizm de aynı şekilde hakikat değildir olamaz da
- 8 ay
- 8 ay
tüm izmler gerçeklik biçimidir faşizm kömünizm sosyalizm kaptalizm siyonizm ama heosinde ki biçim farklıdır ve hakikat değildir bunlarım hepsini araştırırsan sonunda belli 1 zümrenin ancak rahat ve refah olduğunu görürsün oysaki hakikatte yani kurandaki hüküm ve kuralları ele alırsan sadece belli 1 zümreye değil tüm insanlara refah getirebileceğini görürsün sana ufak 1 olay anlatayım Hz. Ömer ve Muaviye İslam'ı kabul etmeden önce ticaret yapardı bir gün Şam kentine ticaret için gittiklerinde vergi memurlarının zorbalığına ve abartılı vergi alınmasına maruz kaldılar ve zamanın şahı ünlü Nuşiveran a Şikâyet ettiler olayı hemen araştıran şah zararlarını karşıladı yalnız birini doğu biriniz batı kapısından çıkın dedi ve çıkarlarken kendilerine zorbalık yapan adamların asılmış olduklarını gördü bundan yıllar sonra müviye şama valiHz. Ömerde halife oldu muaviye 1 cam yapacaktı ancak 1 Yahudinin evi vardı Yahudi ne evden çıktı ne de sattı bunun üzerine muaviye ona 1ay mühlet verdi ya çıkacaksın ya satacaksın yahudi atlar atına HZ. Öner i bulur 1 kemik üzerine bir şey tazar mührünü de vurur bunu valiye ver der valiye veren yahudi valinin renginin attığını görür vali der ki sen niye gittin halifeye hakkım için burada ben Nuşirevandan bile adilim yazıyor tamam senin arsanı istemiyorum cami yerine mescit yapılacak der gördüğün gibi halife yahudi olduğu fakir olduğu ve iş arkadaşı olan valiyi haksız bularak idamla ikaz ediyor kömünizm de böyle 1 şey olsa o yahudinin parçası bulunmazdı iyi ki stalin gib birine dek gelmedik
- 8 ay
izmler gerçekten de bizim idrakimize giydirilen deli gömlekleridir. İdeolojiler insana kimlik verir ama onların özgürlüklerini, vicdanlarını ellerinden alır.
- 8 ay
@raif1923
-izm takısından senin anladığın, İslâm dışındaki bütün ideolojiler sanırım. Oysa İslâm da bir ideoloji. Dini içeriğinin olması bu gerçeği değiştirmez
Bu arada "hakikat" sadece Kur'an değildir, hadisler de İslâm için belirleyicidir.
Şimdi İslâm gerçekten insanlığa refah getirmiş olsaydı köleliği anında kaldırırdı, efendinin insafına bırakmazdı. Ayrıca gayrımüslimlere (ehl-i kitap) farklı hükümler uygulanırdı. Ehl-i kştap olmayanlara da ya müslüman olmak ya da ölüm uygun görünürdü. Kaldı ki, daha İslâmın ikinci yüzyılında Basra'da zenci köleler ayaklanmış. İnsanlığa refah, eşitlik getirmşyor açık bir şekilde.
Ama tüccarı ve ticareti teşvik eden, bu temelde mülkiyet ilişkilerini düzenlemeye çalışan bir yapısı vardır İslâm'ın. Ancak zenginliğin kaybağını (ruzk) Allah'a havale ettikleri için, sömürü ortamını ortadsn kaldırmamıştır.
Anlattığın hikayenin pek bir değeri yok. Bu tip anlatılar genelde propaganda amaçlı yapılır, o dönemde bile. Gerçek olup olmamas da önemli değil, çünkü amaç böyle bir sistem kurmak.
Stalin ve sosyalizm üzerine laf edecek bilgiye sahip değilsiniz. O yüzden bildiğiniz konularda tartışmayı sürdürün - 8 ay
Stenka, sen hâlâ Marx’ın dipnotlarından çıkamamışsın.
İslam’ı ideoloji sanman, Tanrı’yı da teoriyle ölçmeye çalışmandan belli.
Kölelik diyorsun ama kendi düşüncelerin bile hâlâ zincirli.
Sen Marx’ın ‘üretim araçlarını’ kutsallaştırırken, ben insanın vicdanını merkeze koyuyorum.
Senin ‘hakikat’ dediğin şey, sadece laboratuvar sıcaklığında yaşayan bir kavram.
Oysa hakikat; madde eriyince, teori susunca da kalandır.
Senin için Tanrı, olguların eksik tanımı;
benim için ise olguların ötesindeki anlamdır.
Bu farkı anlayamadığın sürece, senin ‘diyalektik materyalizmin’ bile
kendine materyal bulamayacak kadar soyut kalacak. - 8 ay
Sen halen propaganda gibi kelimeden çıkamamışsın
- 8 ay
İslam'da kölelik yok arap kültürü ile İslam'ı karıştırıyorsun İslam'da köle kavramı yoktur sadece cihadda ele geçirilen erkek ya da kadın tutsaklar hizmet etmek üzere elde tutulurdu zeki olanlar Enderun'da kuvvetli olanlar yeniçeri ocağında yetiştirilirdi kızlar saraya veya paşalara verilir cariye veya hizmetçi olarak yaşardı avrupa ingiltere ve abdeye gemilerle getirilen zencileri tarlalarda ölene kadar çalıştırılan ya da beyaz efendilerinin sapık zevklerinde acı çeken siyahi kadınları da Müslümanlar pazarlamadı Osmanlı en güçlü döneminde sömürge kurmadı çünkü işgal ve istiladan önce sözlerle İslam'ı yayarak bağlamaya çalışırdı senin savunduğun ateist sovyetlerin afgan kızlarına tecavüz edip helikopterlere bindirip yüzlerce mette yükseklikten atarak parçalanmalarını zevkle izlediklerini herkes biliyor bana sovyet ateistleri savunma önce biraz tarih oku İslam'da kölelik yok bu 1 araplarda var emeviler bazı arap kültürünü İslam adı altında bize zamanında yutturmuştur şimdi şimdi Müslüman genöler okuyup anlayıp araştırıp gerçek İslam'ı yaşamaya başladı din ideoloji değildir ALLAHın emir ve yasaklarını haram ve helallerini bildirdiği. ve bunları yapıp yapmamayı insanlara bırakıyor eğer zahmet edip bir cuma hutbesine gitseydin namazdan namazdan öncedir imamın sonunda ALLAH binleyip tutasınız diye size öğüt veriyor dediğini duyardın emretmiyor öğüt veriyor hangi ideolojide manifestonun dışında olabilirsin İslam da kuranın dedidiği gibi oku
- 8 ay
- 8 ay
- 8 ay
- 8 ay
@raif1923
İslâm'da kölelik var abicim. Hatta kölelik kurumunu kaldırmaz. Ama kölelerin azad edilmesini teşvik eder. Zaten bütün köleliğin olduğu topluluklarda köleler savaş esirlerinden olur. Roma'da da, Asurlularda da böyleydi. İşgal edilen yerlerde ele geçirilen insanlar köle yapılır.
Ama İslâm ve hatta önceki Arap yatımadasında da, üretim köle emeğine dayanmazdı. Genelde ev içi hizmetlerde kullanılırdı. Ama örneğin Roma, kölelerin çalıştırılması üzerine bir ekonomi güdüyordu. Bu açıdan fark var.
Batının köleciliği ise ekonomik sömürüye ek olarak, topladıkları kölelerin kendileri gibi insan olmadıklarını savunuyordu. Roma da bile zencilik=köle olmak değildi. Irkçılığın temelini Batı sömürgeciliği atmıştır.
Osmanlı'nın niyeti sözle islam yaymak değildi. Hristiyanların goprak düzenni ve vereceği vergilerle bir düzen sağlamıştı. Hiç bitmeyecek bir gelir kaynağı idi. Köle, yani "kul" olan devşirmelerde savaş esiri değil aslında. Köylerden toplanan hristiyan oğlan ve kızlar. Yeteneklerine göre devlette önemli terler elde edebilirdi. Osmanlıdan önce de vardı bu sistem.
Sovyetlerin Adgan kızlarına tecavüz edip helikopterden attığı da komple yalan. Afgan kadınlarının en özgür olduğu dönem Sovyet müdahalesi dönemleridir hatta. Ayrıcalıklarını ve tıpraklarını yitirmek istemeyen feodal kabile şegkerinin hepsi ABD parası ve mühimmatıyla Mücahitleri desteklemiştir. - 8 ay
Stenka, sen tarih anlatmıyorsun; propaganda metni okur gibi konuşuyorsun.
‘Sovyetler kadınlara özgürlük getirdi’ diyorsun — ama aynı dönemde düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü, hatta yaşama hakkı bile yoktu.
Kadın istediği gibi giyinemiyor, insan istediği gibi inanamıyordu.
Bu özgürlük değil, sadece başka bir kafesin içinde ‘eşitlik’ süsü verilmiş bir tutsaklıktı.
Osmanlı’da kölelik diyorsun, ama o ‘kul’ sistemi insanı köleleştirmedi, dönemin yapısı içinde sosyal merdiven bile sundu.
Sovyetler ise insanı devletin malı yaptı.
Senin gözünde Batı sömürücü, Doğu melek — ama gerçekte ikisi de insanın doğasını gösterir.
Fark şu: Batı hatalarını kabul eder, Komünistler hâlâ inkâr eder.
Tarihi ideolojiyle değil, vicdanla okumayı dene bir gün.
Belki o zaman “özgürlük” kelimesinin bile rejim izniyle kullanılmadığını fark edersin. - 8 ay
StenkaRazin, sen hâlâ ideolojiyi gerçeğin önüne koyuyorsun.
Gerçek, teoriye uymayınca sen gerçeği inkâr ediyorsun — işte dogmatizm tamamen böyle bir şey.
Ben insanı ve vicdanı merkeze koyuyorum; sen sistemi.
Ben ahlâkı, özgürlüğü, vicdanı konuşuyorum; sen hâlâ Lenin’in ezberindesin.
Tarih ne senin kitaplarından, ne benim cümlelerimden ibaret.
Ama bir fark var: Ben sorgulamaktan korkmam, sen sorgulanmaktan korkuyorsun.
O yüzden bu tartışma bitti.
Benim için gerçek, halkların çığlığı; senin için hâlâ teorinin satır arası.
Aramızdaki fark bu. - 8 ay
- 8 ay
Evet adamın hayatı boyunca hayatı açıkladığı kavramlar
Emperyalizm
Sömürü
Propaganda
Devrim
İdeoloji
Gerici
Dinci
Artı değer
- 8 ay
Üretim araçları vs.
- 8 ay
Evet günümüzde Çin, Kuzey Kore de aynı şeyleri yapıyor abi
- 8 ay
Evet Bütün izmler insanlık için çok büyük tehdit
- 7 ay
Şu KGB raporlrını bana da bi gösterin lütfen. Merak ettim.
- 7 ay
Hangi KGB arşivleri mi Stenka?
Gerçekleri inkâr etmek için bilerek görmezden geldiklerinin arşivleri.
Onları sen değil, tarih açtı. Ama sen hâlâ kendi ideolojinle gözlerini kapalı tutuyorsun.
Komünizm o kadar ‘bilimsel’ bir ideoloji ki, belgeler ortaya çıktığında bile onları ‘emperyalist propaganda’ diye etiketleyip çöpe atıyor.
KGB’nin kendi kayıtlarında bile sistemin vahşeti yazıyor ama sen hâlâ ezber okuyorsun.
Gerçek şu Stenka: sen ideolojiyi savunuyorsun, biz insanı.
Bizim merkezimiz vicdan; senin merkezinde dogma var.
Aramızdaki fark bu: biz insanın içindeki ışığı arıyoruz, sen karanlığı teoriyle meşrulaştırıyorsun. - 7 ay
Abi KGB arşivi öyle açılacak bir şey değil. Sallamayın lütfen
- 7 ay
Ulan bucurgat beygiri Stenka, belli ki senin için ‘açılmayan arşiv’ her zaman kurtarıcı bahane.
Gerçekleri kabul etmemenin bahanesini buldun yine: ‘KGB arşivi açılmazmış…’
Mesele arşiv değil Stenka, mesele senin zihninin kilidi.
O kadar sıkı kapatmışsın ki, tarih kapı gibi açılsa bile sen yine karanlıkta kalırsın.
KGB arşivleri ‘öyle kolay açılmaz’ diyorsun ama kendi aklını bu kadar kolay kapatabiliyorsun.
Asıl ‘sallamak’ senin yaptığın — elinde veri yokken inançla savunuyorsun; dogmanın en saf hali bu zaten.
Biz belgelerden konuşuyoruz, sen masallardan.
Ve en ironik olanı ne biliyor musun Stenka?
Komünizm adına konuşuyorsun ama düşünceyi en çok zincire vuran ideolojiye körü körüne bağlısın.
Arşiv değil Stenka, senin ideolojik kasetin kapanmış. - 7 ay
Haydi sen git biraz daha çekmeye devam et
- 7 ay
Ortaya bi arşiv atıyorsun, sonra mesele o değil diyorsun. İnsan vicdan diyorsun. Abicim lgb srşivlerinden bahset bana
- 7 ay
Ulan Stenka sen her zaman topu taca atmaya çalışıyorsun ve yine de taca atmaya çalıştın ama yemedi çünkü sen arşiv değil, algı istiyorsun.
Arşiv istiyorsun ama açık olunca okumuyorsun uydurma diyorsun, kapalı olunca da bahane ediyorsun. Tipik dogmatik komünist refleksi işte:
Peki KGB arşivlerinden bahsedeyim: 1990’dan itibaren birçok dosya Moskova Devlet Arşivleri, Memorial Enstitüsü ve GARF üzerinden araştırmacılara açıldı. Gulag kayıtları, infaz listeleri, siyasi sürgün belgeleri — hepsi ortada.
Ama sen hâlâ eski kasetle yaşıyorsun; belgelerden değil, sloganlardan besleniyorsun.
Sorun arşivlerde değil Stenka, sorun sende.
Gerçeği gözünün önüne koysan bile, sen onu ideolojinin filtresinden geçirip çarpıtıyorsun.
Çünkü senin için hakikat, Marx’ın not defterinde bitti, insanın vicdanında değil.
O yüzden Stenka, KGB arşivleri değil, senin düşünce arşivin kapalı.
Ve unutma:
Tarih kitapları sessizdir Stenka, çünkü onlar bağıranların değil, anlayanların sesini taşır. - 7 ay
Limk ver de bakalım. Özellikle afgan kızlarına tecavüz edip helikopterden attıkları kısmı
- 7 ay
sovyet rusya dağılırken kgb çok gizi olanlar hariç dosyalarının çoğunu açtı tabi sen o zamanlar daha çocuktun dünya basını fotolar yayınladı makaleler yazıldı ve bazı sovyet yetkiler şöo açıklama yaptı sana oku diyorum gidiyorsun karl marxı okuyorsun tarih oku sovyet rusya dağılırken neler olmuş onu oku adamlardan füze çalındı kgb arşivlerini açtı oku
- 7 ay
Stenka, link değil, niyet lazım.
Çünkü senin sorunun bilgiye ulaşamamak değil, bilgiyi kabul edememek.
Arşiv açık, belgeler ortada; ama senin gözlerin ideolojik sisle kaplı.
Her tartışmada aynı yere dönüyorsun: ‘kanıt ver, link ver…’
Oysa senin aradığın kanıt değil, kandırma payı.
Bil ki; hakikat linkte değil, vicdanda gizlidir.
Ama vicdanın sesi sana ulaşmıyor artık —
çünkü sen onu Marx’ın dipnotlarında boğdun. - 7 ay
Boş yapma, link falan var mı? Hepiniz okumuşsunu, lgb arşivlerini
- 7 ay
Ulan Stenka, en büyük boş yapan sensin ve kapalı arşiv bahanen artık eskidi; dünyada birçok Sovyet dosyası açıldı, “KGB arşivi açılmazmış” savunman artık komik. Belgeler var, senin derdin onları okumamak.
(Kaynak: Wilson Center — ‘Russia and the Open Archives’ incelemesi: Gulag kayıtları, sürgün belgeleri ve arşiv sürecine dair açık veriler mevcuttur. PDF: wilsoncenter. org/sites/default/files/media/documents/publication/ACF518. pdf) - 7 ay
Memorial Archive — Sovyet döneminde devlet zulmüne dair belgeleri koruma projesi: Finding aid sayfası çevrimiçi paylaşılıyor.
Archives of the Soviet Communist Party and Soviet State (Hoover Archives) — 1903–1992 arası siyasi belgeler mikrofilm koleksiyonu.
Revelations from the Russian Archives (Library of Congress) — Sovyet arşivlerinin açılmasıyla ortaya çıkan belgelerle ilgili sergi ve makaleler.
“What difference has the opening (and closing) of archives” by Sarah Marks — arşiv açılması sonrası tarih yazımındaki değişimler üzerine PDF makale.
The Soviet Babylon Archive — Sovyet tarihiyle ilgili arşiv belgelerini açık kaynakta sunmayı hedefleyen dijital proje. - 7 ay
Kaynak:
Revelations from the Russian Archives — Library of Congress
(loc. gov/exhibits/archives/sovi. html)
✒️ İğneleyici cümle:
> “Arşivler açık, belgeler internete düştü; sen hâlâ ‘açılmaz’ diyorsun. Gerçek rahatsız ettiği için değil, görünür kıldığı için korkutucu olur.” - 7 ay
Burada afgan kızlarına tecavüz edip vs var mı?
- 7 ay
Evet çünkü o kadar bağnaz ideolojik ki ideolojinin kurucusu Karl Marx bile ideolojisini bu kadar savunmamıştır
- 7 ay
Bak Stenka, tarihin trajedisi şu: İdeolojiler insanı özgürleştirmek için doğar ama sonunda insanı ideolojiye tutsak eder.
Sen artık Marx’ı okumuyorsun, Marx’ta yaşıyorsun — bu yüzden dışarıdaki dünyayı göremiyorsun.
Arşiv değil mesele; arşivin dışındaki hayatla yüzleşemeyen sensin. - 7 ay
- 7 ay
Bırakalım kendi kendiyle kavga etsin abi
- 7 ay
Vallahi en iyisini yaparsın
- 7 ay
Ruh hastası mısınız siz? Kendiniz gelip burada saçmalıklarınızla, yalan yanlış bilgilerinizle benim yazdıklarım altına yorum yapıyorsunuz. Engelle kurtul işte
- 7 ay
@raif1923 Kendisi her Müslümanın sorusunun altına İslam'ı ve Müslümanları küçümseyici aşağılayıcı yorumlar yapıyor. Kendisi ideolojisi ile çelişen bütün gerçeklerin altına saçma sapan yorumlar yapıyor o zaman Kendisi de bütün Müslümanları ve bütün Komünist olmayanları engellesin ve kurtulsun
- 7 ay
Müslümanları küçümseyici ve aşağılayıcı ne yazmışım?
- 7 ay
Senin yazdığın pek çok şey İslam'a ve Müslümanlara hakaret yazdıklarının en az yüzde 90'lık kesimi
- 7 ay
Hayır değil. Allah yoktur demem, hakaret sayılıyorsa o sizin sorununuz mesela.
- 7 ay
Senin ‘Tanrı yok’ demen aslında bir fikir değil, bir öfke biçimi.
Kendi dogmana inanırken başkalarının inancını ‘sorun’ diye niteliyorsun.
Marx bile dine bu kadar fanatik yaklaşmadı.
Düşünmekten değil, inanmadığını da kutsamaktan yorulmuşsun.
Ayrıca Müslümanlara Siyonizmin dostu, gerici yamyam, İslamcı diyerek hakaret eden sensin.
İslam'a Ortaçağ ideolojisi diyerek ve Allahu Ekber diyerek dalga geçen sensin.
Sonradan Müslüman olanlara deli diyen de sensin. - 7 ay
Siz Müslümanlar ABD'nin eteğinde bir avuç böceksiniz diyen de sensin.
- 7 ay
Müslümanlara demedim bumları İslâmcılar için dedim. Hala da diyorum.
Ve evet, İslâm bir ortaçağ ideolojisidir. Bu da bir tespittir, hakaret değil.
- 7 ay
Stenka razin bu linki yazıyı oku lütfen x.com/5gvirusnewss/status/1975082120226742549 okumanı rica ediyorum
- 7 ay
Ulan kıvırmanın kitabını yazan dangalak StenkaRazin! Sen bütün Müslümanları İslamcı diye nitelendiriyorsun zaten!
Ayrıca "İslam bir ortaçağ ideolojisidir." demen de tespit değil önyargı ve hakarettir madem ki tespitse tespitini kanıtla bakalım - 7 ay
@gündüzüngüneşi ona bir link attım abi umarım okur
- 7 ay
@gündüzüngüneşi sizlerde okuyabilirsiniz
- 7 ay
@gündüzüngüneşi
Bütün müslümanları değil, müslümanların dini duygularını kendi sınıfsal çıkarları için kullanan sağcı-gerici bir akım olan Siyasal İslâmcılardan bahsediyorum.
İslâm ortaçağ ideolojisidir, çünkü ortaçağa ait toplum ve kuralları düzenlemiştir. - 7 ay
Sen attığım link oku stenka x.com/5gvirusnewss/status/1975082120226742549
- 7 ay
@uyumakzorundayiz
Marx ve Engels, daha sonra ters düştükleri bir çok sosyalist düşünürle ortak işler yapmıştır. Hess de bunlardan birisi.
Hess'in siyonizmi, bugünkü "modern" siyonizmin ideolojik temeli değildir. Modern siyonizm, Hesslerden son derece bağımsız olarak, önce İngiliz, sonra da ABD emperyalizminin projesidir. - 7 ay
Çok yanlış bir yorum bir araştırma dar açılı bir yorum
- 7 ay
İsrail'in uyguladığı soykırımın din olarak yahudilikle de bir ilgisi yok. Bunu bir din mücadelesi haline getirerek asıl nedenleri gözden kaçırıyorsunuz.
- 7 ay
Asıl neden nedir peki söyler misin bu zalimleri mi savunuyorsun
- 7 ay
Küreselci siyonizm projeleri atıyorum komplo teorisi diyorsun
- 7 ay
İsrail devleti, ABDnin bölgedeki koçbaşıdır. ABDnin kuduz köpeğidir. Bölgedeki hegemonyasının aparatı.
- 7 ay
Chabad Siyonist tarikatı araştırmanı öneririm stenka razin
- 7 ay
Abicim tarikatla olacak iş değil bunlar. ABDnin doları var. Bu doları koruyan 10 tane uçak gemisi filosu var dünyanın her yerinde dolaşan.
Bu hegemonyaya karşı koyan kim varsa, ABDnin kuklası olan bütün devlet ve örgütler o odağı parçalamakla uğraşır - 7 ay
Stenka, senin argümanın kendi kuyruğunu ısıran yılan gibi.
Eğer ‘İslam ortaçağ ideolojisidir’ diyorsan, dine değil ideolojiye konuşuyorsun diyemezsin.
Ama eğer sadece siyasal akımı kastediyorsan, o zaman ‘İslam’ı’ değil, ‘İslamcılığı’ demen gerekirdi.
Bu farkı görememen, seni bilgiyle değil, önyargıyla konuşturuyor.
Çünkü sen anlamak için değil, haklı çıkmak için yazıyorsun. - 7 ay
Bütğn dinler ideolojidir.
- 7 ay
@uyanmakzorundayiz Kardeşim buna laf anlatma bunlar sadece ABD'nin karşısında diye Filistin'i savunuyorlar gibi görünüyorlar yoksa bunların insanlıktan anladığı falan yok
- 7 ay
Stenka, ideoloji insana ait bir üretimdir; din ise insanı aşan bir inanç biçimidir.
İdeoloji düşünceden doğar, din vicdandan.
Sen düşünmeyi kutsallaştırdığın için vicdanı kavrayamıyorsun.
Bütün dinleri ‘ideoloji’ sanman, kutsalı ölçemeyen bir aklın yanılgısı sadece.
Çünkü ideoloji insanı kendi kalıplarına sokar; din, insanı o kalıplardan kurtarır.
Marx'ın "Das Kapital" eseri -ki sana göre kutsal kitap- insanı bir meta olarak görürken Kuran, insanı "yaratılmışların en şereflisi" olarak görür - 7 ay
@gündüzüngüneşi doğu Perinçekci stenka
- 7 ay
@gündüzüngüneşi attığım linkler okudun mu abi sence nasıl okumalar kitaplar
- 7 ay
Okuyacağım
- 7 ay
@gündüzüngüneşi tamam bekliyorum abi
- 7 ay
Komünistim, Perinçek reel politika içinde kendini kaybetti epey.
@gündüzüngüneşi
Bütün dinler ve ideolojiler insan ürünleridir. İnsanın tarihsel aşamalarında bir sıçrayışı, bir atılımı, bir devrimi temsil eder.
İslâm da ortaçağda bir devrimdir. Sadece Arap kabilelerini değil, çevre kavimleri de dönüştürdü. Çevre kavimlerin kültürleri de İslâm'ı dönüştürdü.
Mesela İran'daki İslâm'da türbe yapma kültürü vardır. Tğrkler de buradan alır. Türbede dua etme hanbelilerce batıl kabul edilir.
Türbe demek, sabinat yapısı demek, süsleme, mimari bir çok unsur barındırır. Günümüze kadar da kalmış ve korunmuşlardır kutsallık içerdiği için.. - 7 ay
Stenka, sen bilgiyle düşünmeyi değil, bilgiyle üstünlük kurmayı öğrenmişsin.
Bu yüzden her tartışmada gerçeği değil, kendi zekânı kanıtlama derdindesin.
Ama farkında değilsin, düşüncelerinin arkasına sakladığın şey aslında korku:
İnandığın hiçbir şeye kalbini teslim edememiş olmanın korkusu.
Dini ‘tarihsel olgu’ diye indirgemeye çalışman, inancın derinliğini ölçemeyen bir zihnin savunma refleksi.
Çünkü bir şeye inanamadığın için, inanan herkesi küçümseyerek kendini teselli ediyorsun.
Kısacası Stenka, sen Marx’ın fikirlerini değil, kendi tatminsizliğini savunuyorsun.
Düşüncelerin senin zırhın olmuş ama ruhun hâlâ çıplak. - 7 ay
Hani sen İsrail'in yaptığına soykırım diye bağırıyorsun ya peki sana sorum eğer İsrail, ABD'nin safında değil de Çin'in safında olsaydı yine İsrail'in yaptığına soykırım diyebilecek miydin?
- 7 ay
Örnek vereyim. Çin, Afganistan'da SSCBye karşı Mücahitleri destekledi. Burada Çin'i eleştiririm.
Aynı şekilde İsrail'i desteklese orada da kaeşısında dururdum - 7 ay
Bir kere SSCB'nin Afganistan işgali bile onun emperyalist bir şeytan olduğunu gösteriyor
- 7 ay
Afgan hükümeti davet etti Sovyet ordusunu.
- 7 ay
Senin O ‘davet’ dediğin, Sovyet tankları Kabil’e girdikten sonra hazırlanmış bir propaganda mektubuydu.
Amin öldürülüp yerine Sovyetlerin atadığı Karmal getirildikten sonra, geriye sadece kağıt üzerinde bir ‘davet’ kaldı.
İşgalin adı davet olunca, kurşunlar da barış mı oluyor Stenka? - 7 ay
Valla, ben desteklerim. Bi kere Afganistan SSCB'nin güvenliği için stratejik öneme sahip. Hali hazırda sosyalizan bir rejim de vardı. Karşısında da toprak sahibi kabile ağaları.
Afganistan'ın en modern zamanlarıydı o "işgâl". Bir çok altyapı inşa edildi, okullar, kreşler, yollar. Kadınlar tamamen eşitti erkeklerle. - 7 ay
İşte bu senin zihniyetini iyicene belli etti. Stenka, işgalin adı ‘modernleşme’ olunca, kurşunlar da kalkınma mı oluyor?
SSCB’nin Afganistan’daki altyapı yatırımlarını övüyorsun ama unuttuğun şey şu:
O yollar, tankların geçtiği yollardı.
O okullar, işgal altında büyüyen çocukların travmalarını gizleyemedi.
Kadınların eşitliği bile, silahların gölgesinde bir vitrinden ibaretti.
‘Toprak ağalarını yıktık’ diyorsun ama yerine parti komiserlerini diktiniz;
fark sadece giysilerdeydi, zihniyet aynı kaldı.
Eğer bir toplumun özgürlüğü dışarıdan gelen askerlerle başlıyorsa,
o özgürlük zaten işgalin en süslü yalanıdır.
Kısacası, sen Sovyetlerin Afganistan’a ne verdiğini değil,
Afganistan’dan neyi aldığını hiç sorgulamamışsın:
kendi kaderini tayin hakkını.
Ve işte bu yüzden, senin için ‘barış’, hâlâ bir tankın gölgesinde mümkün görünüyor. - 7 ay
Bu tartışılır. Solcu arkadaşlarla da benzer tartışmalar olurdu. Afganistan'da öyle tankın silahın gölgesinde olmadı bunlar. Çatışmalar kırsalda cereyan ediyordu.
Bu arada sallayıp hamaaet yapma. Toprak ağalarını yıkamadı, çünkü ABD silah verdi. Sonra o mücahitler, bugün taliban oldu. El kaide de oradan çıktı. Hatta İslamcı terörün doğum yeridir SSCB sonrası Afganistan.
Şimdi kadının yeri belli orada. SSCBnin kurduğu altyapı dışında tek bir çivi çakılmadı Afganistan'a.
Boş yapma o yüzden - 7 ay
Asıl boş yapan ve hayatı sadece taraf tutmaktan ibaret sanan sensin dangalak Stenka!
Stenka, ideolojinin en tehlikeli yanı, insanın doğruyu savunurken bile yanlışa sarılabilmesidir.
Sen Afgan halkını özgürleştirmekten bahsederken, onların iradesini elinden alan bir işgali meşrulaştırıyorsun.
‘Sovyetler modernleştirdi’ diyorsun, ama unuttuğun şey şu:
Bir ülkenin gerçek modernliği, kendi halkının rızasıyla başlar — tankla değil.
Evet, ABD’nin de hataları var, hatta suçları var.
Ama bir suçun varlığı, diğerini temize çıkarmaz.
Eğer her adaletsizliğe karşı çıkarken sadece kendi kampını aklıyorsan, sen adaleti değil, tarafını savunuyorsun.
Boş yapmıyorum Stenka. Sadece senin dolu zannettiğin boşlukları gösteriyorum. - 7 ay
bu stenka cem Dizdar abiyle görüş cem Dizdar abinin yazılarını oku hayata bakış açın değişir
- 7 ay
Futbol yazarıymış?
- 7 ay
Felsefe ve düşünce görüşleride var stenka
- 7 ay
Solcu sayılır oda
- 7 ay
Bulamadım üstün körü aratınca
- 7 ay
Programları izle sabah 11de htspoe
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
8 ayOnlar yolunu şaşıran sapkın ruhlar
21 Yorumla- 8 ay
Maalesef Allah ıslah etsin Allah hidayet versin
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Herkes tövbe edebilir
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayHerkesin kendi tercihi bunu sorgulamak bize düşmez
10 Yorumlaçünkü allh yok
04 Yorumla- 8 ay
Kanıtla o zaman
- 8 ay
Benim varlığım zaten Allah’ın varlığının kanıtı.
Çünkü yokluktan varlık çıkmaz.
Bilinç, tesadüfün ürünü olamaz; düzen, sebepsiz doğamaz.
Ben düşünüyorum, hissediyorum, seviyorum…
Eğer bir akıl varsa bende, benden büyük bir Akıl da vardır.
Varlığım, Yaratan’ın varlığına tanıklıktır. 🌙 - 8 ay
Yokluğunu söylemek de bir iddiadır. Kanıtlanmalıdır.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar