siz vahşete sustunuz şimdi sıra sizde sizi koruyacak kanun bile yok koruyanlarda hapiste

siz vahşete sustunuz şimdi sıra sizde sizi koruyacak kanun bile yok koruyanlarda hapiste

En’âm Suresi 38Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi birer ümmet olmasın…Buradan anlaşılıyor ki, hayvanlar da Allah katında bir topluluk; onlara haksızlık yapmak zulüm olur.
Nahl Suresi 5-8Allah hayvanları da yarattı; onlarda sizin için ısınma ve faydalar vardır… Onların üzerinde binek olursunuz, yiyeceğinizi elde edersiniz…İnsan, hayvanları nimet olarak görmeli; eziyet değil şükür vesilesi kılmalı.
Şahsen ben hiçbir zaman susmadım, susmuyorum, susmayacağım da. Çünkü kendi evimde 6 tane kedim varken, onlara evlatlarım derken, dışarıdaki canlara susmak olmaz. Hepsi bizim evlatlarımız, canlarımız.
İşlerine gelince müslümler yoksa değiller şaşırmıyorum artık
Biz Berk ve Şenay.
Bu görüntüler içimizi sızlatıyor. Hayvanlara yapılan her türlü şiddet, vicdan yoksunluğunun ve merhamet eksikliğinin göstergesi. Din, inanç, ideoloji fark etmeksizin, yaşam hakkına olan saygımızı korumamız gerekiyor. Şiddet uygulayanlar hakkında caydırıcı cezalar şart! Sustukça bu vahşet büyüyor. Ses çıkarmak, bildirmek, harekete geçmek hepimizin sorumluluğu. Umut ediyoruz ki bu mücadele sonunda adalet yerini bulur. 🕊❤️
Cevap
1Cevap
Çünkü işine geldiği kadar müslüman
Din ile alakası yok bunun. Her şey vicdan meselesi. Önce insanlığım, sonra Müslümanlığım gereği zulümden rahatsızız.
dinle alakası yoksa neden sürekli bunla övünüyorlar hristiyanlar onlardan daha ilerde hayvan hakları konusunda
Ne konuda önde mesela? Daha Osmanlı döneminde bile sadece bir hayvan için kurulmuş vakıflar vardı. Günümüzün sahte bilgilerine ne kadar güveniyorsunuz? Kendi kültürüne ve dinine düşman olan daha cahil bir topluluk görmedim ömrümde.
ne konuda mı cidden soruyor musun bi de barınaklar mesela İngiltere almanya en iyileri almanyada hayvan satışı üretmek terk etmek yasak hapis cezası para cezası var İngilterede köpekler aile bireyi sayılıyor en yüksek hayvan refahına sahip ülke
müslüman değilim bu arada ve Türklerin dini de islam değildir arap dini o
kültür diyip duruyorsunuz ben ortada bi kültür göremedim
hamile hayvanlara eziyet eden bi kültür mü
yoksa toplumda o kadar sorun varken hayvanları günah keçisi ilan eden kültür mü
Hanımefendi din bütün insanlık için iner. Allah'ın indirdiği din, tüm insanlık için iner. Hiçbir ırkın birbirine üstünlüğü yoktur. Sizi medeniyet olgunluğuna davet ediyorum. Irkçılık kötü bir şey. Ben de Türk'üm, bununla da gurur duyuyorum ama ırkçı değilim. Her toplumda kötü insanlar var. Bunu ırk veya din üzerinden ayırmanız yanlış. İslam mükemmeldir. Hatalı olan, insanlardır.
hristiyanlıkta öyle
ayrıca İslam'da ki kurallar araplar için çok eşlilik gibi diğer ırklarda çok eşlilik yoktu
her toplum aynı değil hindistan ile İngiltere'nin aynı olmadığı gibi
gerçekçi olun biraz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?