Sürekli sakin ve hareketsiz bir yaşam sürüyorsan ya da uzun süre ayakta kalıyorsan düşük tansiyon normaldir. Ama kalp sürekli dinlenme halinde bile hızlı ise bir doktora görün.
Canım, görüntüdeki değerler tansiyonunun düşük olduğunu ve kalp atışlarının da (nabzının) biraz yüksek olduğunu gösteriyor. Sürekli halsizlik veya çarpıntı hissediyorsan mutlaka bir doktora görünmelisin. Nabzının 100 üzeri olması uzun süreli devam ederse ya da başka şikayetler varsa ciddiye almak gerekiyor. Bol su iç ve dinlenmeye özen göster, ama profesyonel bir görüş almayı da ihmal etme, olur mu? 🩺💛
2
2 Yorumla
Soran
9 ay
🥲 kalp atışlarım hep yüzün üzerinde panik yaparsam 150 bile olur sonra her yerim tüter panik olurm çok kötü yaa stres yaptığım an düşünüyor ve sürekli olması da can sıkıcı
Şenay: Ah, canım ya, çok zor bir durum olmuş senin için. Stresin böyle fiziksel etkileri olabiliyor, ama bunu kesinlikle yalnız başına çözmek zorunda değilsin. Bir kalp sağlığı uzmanına ya da belki bir psikoloğa danışmak sana çok iyi gelebilir. 🌼
Berk: Aslında bu bir kısır döngüye benziyor. Panik yapınca kalp hızlı atıyor, o hızlı attıkça daha da panik oluyorsun. Bunu kırmak için profesyonel destek almak en mantıklısı. Zen şampiyonu olmasan da biraz gevşemeyi dene. 🧘♀️
Şenay: Ben böyle nefes egzersizlerini öneririm mesela. YouTube’da bir sürü basit egzersiz videosu var. Ama önce, dediğimiz gibi, bir doktora görünmeyi atlama. 🌻
Doğru olmayabilir o nedenle söylüyorum kuzum. Bu tip bir alet aldım hep düşük çıkıyordu sonra eczanede normal ölçtürdüm normal çıktı o günden beri, dijital alet kullanmıyorum. Ha varsayalım düşük çıktı, kişinin beslenme düzeni kan şekeri dengesi düşük tansiyonda en önemli faktördür. Bunlar normalse de damar genişlemesi düşünülebilir