Allah cehennemi kendisi yaratıyor kendisi insanları yakıyor sonra da insanlar Allah bizi cehenneme atmadı diye seviniyor bence Allah insanları aptal yerine koyuyor

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah cehennemi kendisi yaratıyor kendisi insanları yakıyor sonra da insanlar Allah bizi cehenneme atmadı diye seviniyor bence Allah insanları aptal yerine koyuyor

Kendi irademizle doğmuyoruz, kendi irademizle yaşamıyoruz, kendi irademizle ölmüyoruz, ama kendi irademizle yargılanıyoruz GÜYA öbür dünyada;
Dünyada 1 milyon adamı bile öldürsek, sınırsız cehennem ile (SINIRSIZ) tehdit eden yaratıcı da sonsuz merhametli 😂
İnsanlar maalesef okumuyorlar araştırmıyorlar. Şu Kuran'ı bi türkçe okutamadık türk milletini. Ben ateistim, yalvarıyorum aq müslümanlara ne olur Kuran'ı türkçe okuyun diye. Okusalar görecekler zaten gerçek dini. İnanan gerçek dine inansın şeyhe d*malmasin, inanmayan da bizim gibi gerçekleri görüp inanmasın
İnsan iradesi kendisine ait. Doğrular yanlışlar insanlara kutsal kitaplarla, peygamberler aracılığı ile anlatılıp bildirilmiş. Hayatını ne şekilde hangi irade ile yaşayacağı insanın kendi tercihine kalmış. Bu tercihler sonucunda elbet mükafatı için Cennet, cezası için Cehennem olacak. İnsanları aptal yerine koymak gibi bir şeyin alakası yok. Çok dar pencereden bakarsan sana bir çok şey manasız gelir.
Ne tam olarak ceza? Zorla sokulan hayatlarda tercih meselesi diye bir şey mi var? Ne bu sınavda ne cezada ne de sınavın şeklinde adalet yok
Zorla sokulan hayattan kastın insanların bu hayatta istemedikleri şartlarda yaşamasıysa eğer; emin ol hayatı çok güzel olduğunu sandığın insanların bile kendilerince dertleri sorunları vardır. Ya da hayatı mutsuz eksik zor olarak yaşadığını düşündüğün insanların bile kendi içlerinde yaşadıkları mutlulukları vardır. Eğer herkes aynı şartlarda yaşıyor imtihan oluyor olsaydı herkesin kör dilsiz sakat vs ya da çok zengin çok sağlıklı çok varlıklı olması gerekirdi. Bu da hayatın dengesini bozar ve ne mutluluğun varlığını ne de mutsuzluğun ne demek olduğunu insanların bilmemesine anlayamamasına sebep olurdu. Bu hayatta çektiğin zorlukların fedakarlıkların bir mükafatı olacağını Allah bildiriyor, biz O'nun varlığına ve sözlerine inanıyoruz. Bu yüzden başımıza ne zorluk gelirse gelsin sabretmeyi tercih ederiz, elimize geçen mutlulukları mükâfat olarak görür kıymetini biliriz. Gün bile gece gündüz döngüsüyle varlığını sürdürür ki hem gündüz ışığının kıymetini bilsin insan, hem de gece karanlığının huzurunda istihrahat edip dinlenebilsin. Hayatta hiçbir şey boşuna değil, varlığının bir sebebi var. Zorluk olmadan kolaylığın kıymeti olmaz. Adalet herkese eşit bir hayat vermek değildir, herkese yaşadığı hayatta var olmasını sağlayacak sebepler vermektir. Her şey aynı olsaydı hayatta bir amacın bir sebebin olmazdı.
İnsanların arasındaki farklara denge diyemezsin. Annenin bir parmağını kır o zaman denge daha iyi sağlansın. Kabul etme ama asla güzellik gibi sağlık gibi şeyler varken kötülüğü kimse istemez
Bu hayatta annesini kaybeden insanlar varken parmağının kopması kırılması evet üzer ama hayata bir şekilde kaldığın yerden, elindekilerle devam edebilmek, yaşayabilmek önemlisi. Hepimiz güzel sağlıklı olmayı isteriz ama söyle bana kaçımız hayatımızı güzelleştirmek için çabalıyoruz gerçekten ya da kaçımız sağlıklı bir hayat yaşamak için kendisine dikkat ediyor? Burada irade sana ait. Sen sana verilen hayatı istersen güzelleştirirsin, istemezsen de neye sahip olursan ol kendini mutlu edemezsin. Mesela kör insanlar hayata ne kadar ümit dolu sarılıyorlar bir görsen içlerindeki yaşama sevinci belki senden benden daha kuvvetli daha güçlü. Bu insan belki bu hayatı başka insanlardan eksik yaşayacak ama Allaha inanıp güvendiği sürece Allahda bu kullarını ebedi hayatta mükafatlandıracak. Biz bu çok kısa dünya hayatına aldanıp tüm hayatımız bu rüya kadar uzun olan dünyadan ibaret zannediyoruz. Aslında sonsuz bir hayatla kıyaslandığında, bu hayatta çekilen zorluklar, normal hayatında bir insanın bir kaç gün ya da saatliğine tahammül etmesi kadar kısa ve önemsiz belki de. Biz bunun ötesini idrak etmediğimiz zaman bize bu kısa hayatta çekilen her zorluk haksızlıkmış gibi gelir. Oysa sonsuz hayatla kıyaslandığında bu hayatta yaşanılan zorlukların ağırlığı hafifliyor, basit kalıyor.
İrade sana mu ait? Kanser olan çocuğa git de irade sana aitti neden kullanmadın de? Bu masallara karnım tok
Kanser olmayı sen seçemezsin, başına gelen zorlukları da sen seçemezsin. Önemli olan yaşadığın zorluklara karşı sabredip yaşamaya ve ahiret hayatına inanıp Allah'ın sözüne güvenmektir. Sağlıklı bir ömür de sürsün bu hayat kısa ve elbet bir gün son bulacak. Beden ölse de ruh yaşamaya devam edecek. Ahiret hayatına insan kavuştuğu zaman belki de o zaman anlayacak bu dünya hayatının ve zorluklarının ne kadar kısa ve değersiz olduğunu. Sana söylenenler masal gibi gelebilir. Bu zaten kalpten gelen bir inanışla mana bulacak şeyler. Eğer kalbinde böyle bir inanç yoksa hakikatlerin masal olarak gelmesi mümkün.
Kısa olması bir şeyi değersiz yapıyor ise. Git bütün hayatından vazgeç yerse
Kısa olması bir şeyi değersiz yapmaz. Sonsuz hayat ile kısa dünya hayatını kıyasladığında çekilen zorluklar önemsiz hale gelir. Kendini öldürmek büyük günah. Kendi irademle yaşamayı tercih ediyorum. Başıma gelenlere sabredip öleceğim güne kadar yaşamak da benim hayatımın sınavı. Her insanın bir var olma sebebi var hayatta. Bu hayat rüya gibi anca uyanınca ne kadar kısa ve önemsiz olduğunu anlayacak insan. Mesele o rüyadan uyanmadan rüyada olduğunu idrak edebilmek. O zaman rüyada canını yakan ne olursa olsun senin için önemsiz gelir. Çünkü gerçek hayata uyanınca hepsinin aslında bomboş olduğunu ve geçeceğini bilirsin. Bu bilinç işte insana her şeye sabretme ve dayanma gücü verir.
Yukarıdaki yazıyı bizzat Allah mı söyledi? Allah'ın söylediğini gördün veya duyduysan Allah insanları aptal yerine koyuyor... Başka biri gelip Allah böyle böyle dedi diyorsa, o adam insanları aptal yerine koyuyor
Evet bizzat Allah söyledi. Yüzde yüz eminim. Sana da garanti veriyorum.
Ben Peygamberim diyen adam uydurmuş olamaz mı?
Birçok ayet cinsel hayatı hskkında
Allah'ın işi gücü yok, bir adamın seks hayatı için ayet mi indiriyor yoksa kendisi mi uyduruyor
Keşke uydurmuş olsaydı. Ama uydurmamış biliyorum yüzde yüz. Yeniden dirildiğimiz gün sen de bileceksin. O uydurmuş olsaydı bu kadar üzülmezdim bu adaletsizliklerin sebebi Allah olmasaydı bu kadar üzmezdi
Yani hem Allah'a inanıyorsun hem de ayetlerine bizi aptal yerine koymak diyorsun öyle mi
Allah’a inanmıyorum o var biliyorum. İnanmak kelimesi burada gerçekçi kalmaz. Bir şeyin var olduğunu bilmek kardeşinin var olduğunu bilmek her şeyini olumlu bulmak anlamına gelmez. Cehennemi yaratıp sonra bazı insanları buradan kurtardım demesi evet aptal yerine koyduğunu düşündürüyor. Mühendisin köprünün altına diken atıp köprünün altından değil üstünden gidin sizi kurtardım demesi gibi sanki. Saçmalığın alası
Ben de aynı şeyi söylemeye çalıştım
Tanrı, Allah veya Yaratıcı, adı her neyse mutlaka vardır ama o ayetleri o mu göndermiştir?
O kadar çok çelişki ve tutarsız ayetler var ki herşeyi yaratacak güçte biri bu kadar hata yapmaz insan uydurmuştur demek istedim
Evet maalesef o gönderdi. Bence sorun ayetleri göndermemiş olsaydı bile onun varlığı. Çünkü her şeyin sebebi o. Bu kadar iğrenç şeyin ona bağlanması çok can sıkıcı.
Cüz'i irade Külli irade kavramlarından bi habersin sanırım. Cüz'i irade bize aittir Allah insana lütfeder insan kendi iradesiyle iyiliği-kötülüğü seçer bu yüzden sorumluluk yüklemiş rabbimiz. İnsan cüz'i iradesi ile bir şeyi seçer Allah ise külli iradesiyle o şeyin gerçekleşmini sağlar. Bazen isteklerimiz olmaz bunun sebebi de Allah'ın çok daha hayırlı bir planının olacağının sonucudur.
Cevap
7Cevap
insan aslında dertsiz yaşıyordu yasağı çiğnemeden önce insanın her derdi Allah ın uyarılarını dinlememekten
🤣🤣. Hangi insanlar yaşıyordu? O insanlar sorumluluk alsaymış? Biz değil
Olmayan hayali şeyler kimseyi aptl yerine koyamazlar.
Allah var ama keşke olmasaydı.
Sen masallara inanmaya devam et, var dediğin hayali varlığın kitabını oku idrak edersin. İsa incili hiç görmediği halde İsa öldükten sonra havarilerin yazdığı kitap için nasıl İsa'ya incili indirdik diyor oku da konuş.
🤣 masal neymiş sen göreceksin. Sonsuz cehenneme gidersin bu gidişle maalesef geçmiş olsun
Uydurma zımbırtılardan korkacak değilim bücür, gidip gördüğün o yerleri anlat biraz yaaa bilekim, eminsin ya kolpaç. Bilmeden alim oluyorsunuz be veletler.
Sana yüzde 1 bile olmama ihtimali yok diyorum korkmana gerek yok zaten oraya korkmayanlar gidiyor devam et
Kimlerin gittiğini bile biliyorsun vaaay yeni seçimlerde Tanrı sen olmalısın oyum sana en azından kafan çalışmasa bile, toynaklarınla yazıyor olsan bile en azından varsın. 😅 Neyse, cahille sohbeti kestim.
Birisi şu örümcek beyinli ergenusu kırbaçlasin hayrına
Sınanıyoruz işte daha ileri gidemem dinden çikmak istemiyorum
Allah insanı neden yarattı?
Kulluk etsin diyeymis kendi söylediğine göre ama bu tam olarak bu dünyayı karşılamaz. Sakatı fakiri çirkini güzeli zengini sağlıklısı ayrımı var. Allah bence insanları kendisinin adlarını göstermek için yarattı sadece
O zaman adalet olurdu değil mi? Hoşunuza gitmezdi? Birisi çirkin olsun üzülsün diğeri güzel olsun değer görsün. Birisi hasta olsun sürünsün diğeri sağlıklı olsun gülsün böyle bir dünya daha güzel!
Bunu bekleyemezsen insanlardan aynı şeylerden istemeyi de beklememeli Allah. Mesela namaz gibi. Oruç gibi. Zengin ya da güzellerin sağlıklıların iş yükü artmalı ya da onlar 10 vakit falan kılmalı
O zaman neden ölüm sonrası diye bir şey olsun? Bu dünyada herkes adaletli olmasını istiyorsun o zaman ahiretin bir önemi kalmıyor. Belki inanmıyorsun, bu dünyada adalet istiyorsun ama olmayacak. Ve bunun yaratıcıyla hiçbir ilgisi yok, insan kötü bir varlıktır, elinin değdiği her şeyi zamanla kaos sürükler... Allah bilerek kendini bu dünyadan gizlemiştir, yaptığı her şey dolaylıdır. Mesela sağlık vermez, doktor verir. Neden? Çünkü tam tersi olsaydı varlığı kanıtlanmış olacaktı, öyle olunca da inanmaya gerek kalmayacaktı.
Allah’a inanıp inanmamanın da hiçbir önemi yok sadece cehennem olmasa idi. Gerçekçi olalım. Nerede sizde gerçekleri kabullenecek mantık
Sonu ceza olmayan bu varlık azardı
Yersen...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?