Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKader dediğimiz şeyi çoğu kişi anlamamış niye nedeni bence insanların arabeks şarkılardaki sözlere aldanmaları ulan adam dinden bahsetse feleğe sövmez adamı dinden çıkarır...
Neyse şimdi senin söylediğin kader değil Allah ın Ezeli ilmi herşeyi bilmesi öncesini sonrasını bilmesi Evet Allah İnsanları yaratmış ve onların ileride nasıl davranacağını iyi ya da kötü olacağını bilir.
Eğer Adamı Yaratıp sınava sokmadan direk cehenneme atarsa adil mi Olur? Adam itiraz etmez mi?
Örn:Bir çocuk öğretmen baktı çocuk tembelin teki sen nasıl olsa sınıfı geçemezsin sınava girmiyorsun derse Nerde Bu adalet demez misiniz?
İmtihan nedir.İmtihan ise İnsanı meleklerden ayıran şeydir.Melek sürekli mertebe olarak yerindedir.Ne alçalı ne yükselir.İnsan ise imtihanlara ve insanlara olan sabrı ile yükselir.İsyanları ile alçalır.Eğer imtihan olmazsa idi bu mertebe farkı olmazdı.(okuldaki puan farkı gibi)
Mutluluk nedir?
İslami eserleri okumadığın ne kadar belli İslamı İslami kaynaklardan öğrenmelisin bir dost tavsiyesi
Mutluluk İslami kaynaklara göre birşeyin yoklugun da ortaya çıkar ve ----Birşey yoklukta değerli olur.
Bir mum gece değerli olur gündüz değil.
-Bir Adam çölde sıcaktan bunalmış deve üstünde gidiyor mutsuz
Devesini kaybetti.Telaşa düştü kesin öleceğim dedi.Ama onu o an deveyi buldugu andaki mutluluğunu anlayamazsın
-Bir zengin çocuk hergün et yiyor sıradan gelir.Bir kurban bayramında fakire o et ziyafet gibi gelim onu mutlu eder.
Şeytan da Mertebe sahibi idi.Cennetten kovuldu.Niye kibiri ve Nankörlüğü yüzünden acaba Cennetin değerini ne kadar bilebildi.
İşte en büyük sıkıntı anında tam da cehenneme gittim dediği anda Sen Affedildin şimdi Cennete gir denildiğinde en büyük mutluluğu yaşar o adam18 Yorumla
Soran+1 yılDirek cehenneme atmasın herkesi iyi insan yapsin.o bu güce sahip
Soran+1 yılKötüyü görüp mutlu olmak benim inanmadigm şey.mutlu olan için insanların ölmesi kaza geçirmesi senin geçirmemen mi gerekiyor
Cevap sahibi+1 yıldirek ceheneneme atılıp cezasını çektikten sonra o insan melekten daha mı üstün olur daha mı alçak ona bir bak?
Ne de olsa sonsuz hayat ahiret bir süre yanmanın yanında sonsuz hayat ne ki
Herkesi iyi yapsın diyorsun melekten ne farkımız olur o zaman insanı üstün yapan şey zaten aklı ve bilinci , ayrıca Herşeyin bir bedeli var.Sen haketmeden gelsin istiyorsun Ama Unutma Allah ın affı gazabından daha büyüktür yani elinde sonunda iman edip te kötülük işleyenlar cehennemden çıkacak ebedi yurduna intikal edecek Ebediyetin sonsuza giden bir sayının yanında her rakam küçüktür.
2. dediğini anlamadım.Ama otobüs duragında sıkkın bir şekilde otobüs beklerken:"Nerde kaldı bu otobüs"
duraga dalan arabanın beni sıyırmasından mutlu olurum.
Dediğini anlamadım bu araba beni niye vurmadı mı diyorsun? Karışık yazmıssın
Soran+1 yılNeyse görüşünü savunmussun tesekkur ederim ama ben hala ilk mesajda (herkesi mutlu etmesi) israrciyim.senle bir sonuca ulasamiycaz.iyi gunler
Cevap sahibi+1 yılUnutma şeytan meleklere hocalık yapan üstün bir sıfata ve mertebeye sahipti.Onu Cennetten , Cehenneme götüren şey kibiri idi.
Sakın kibir yapma samimi ve tarafsız bir şekilde doğruyu araştır ve kabul et.İslamda insanlar yanlış içinde olsa da samimi bir şekilde araştırırlarsa...bulabilecekleri kabul edilir.
Soruna önce kaderi araştırmakla başla Kaderi yanlış biliyorsun.
Sonra İnsanın yaratılışını araştır.İyi ve kötü unsurların bir araya gelişini iyi (örn:Ruh)---
kötü (örn:nefs (hipotalamus), unsurlar (ateş, su toprak, hava))
Cevap sahibi+1 yılBirde Alimlerin bazı insanların ahiretteki durumu hakkında yorum yapar.
Müslüman olup sevbı ve günahı eşit olanlar bir müddet araf tan sonra cennete girer.
Bazı Kafirlerin ahiretteki durumu hakkında Direkmen toprak olurlar cevabını vermişlerdir.
Yani Cennetin bir bedeli var.Sen hazıra konmak istiyorsun nerde burada Adalet Allah ın adaletli olma sıfatı var.
Allah ın sıfatlarını da anlamanı öneririm kader konusu hakkında
Sana da iyi günler
Cevap sahibi+1 yıl- 7 ay
Evet. O. Herseye. Muktedirdir🤔. Yapabilirdi. Ama. Yapmadi. Cunku. Milyarlarca. insani. Test edecek? O herseye. Kadirdir
En İyi Cevaplar
İmtihan fikri geçmişte yaşamış kişilerden çaresizliğe, hastalığa, haksızlığa, sıkıntı ve zulüme uğrayanların bu gibi durumlara çare bulamadıklarından "neden benim başıma geldi" şeklinde sorgulamaya başladıklarından oluşturulmuş mantık sistemidir. Kabile kültürlerine bakıldığında bu gibi durumlara karşılık olarak "imtihan oluyoruz, sabırlı ol" şeklinde fikirler yoktur.
Bu söylediklerimden birçokları alınıp kızabilir fakat imtihan fikrini aklına yerleştiren her birey yukarıda saydığım faktörlerden illaki birine maruz kaldığını geçmişlerini incelediklerinde farkedecektir.İmtihan fikri sağlıklı, birçok olanağı elinde barındıran, mutlu olan birinin aklının ucuna dahi gelmez. Onlar için bu tarz fikirler kitleler üzerinde kontrol sağlamak adına türetilmiştir.
İmtihan fikrini dini açıdan irdelediğimizde bize anlatılan, tarihten öğrendiklerimiz kadarıyla kendi içinde çelişki barındırmakta.Yorumlara bakıldığında kişilerde bu çelişkinin farkında fakat inançlarına ters düşmemek adına kendilerine makul gelen yorumu sundukları görülür.Bu söylediğim yargı benim içinde geçerli elbette.İmtihan konusunda ortak ve doyurucu bir tanım ile cevabın verilememesinin sebebide budur.13 Yorumla
Soran+1 yılCevap için tesekkur ederim.uzun olduğu için okuyacaklarınız sanmıyorum ama okurlar insallah
Soran+1 yılRica ederim.
Yüce Allah kullarına haramı ve helali kitaplar aracılığıyla ve peygamberler aracılığıyla bildiriyor. Size akıl verdiği için sizin cuz-i iradenizle hangi yola sapacağınızı size bırakıyor.
Herkes mutlu olsa demişsiniz.. Herkes mutlu olsa sizin dünyadaki yaşama amacınızın ne olduğunu acaba idrak edebilir miydiniz? Edemezdiniz. Herkes mutlu olmayacak ki mutlu olduklarında kıymetini bilsinler. Herkes sağlıklı olmayacak ki, sağlıklı olunduğunda kıymetini bilsinler.07 Yorumla
Soran+1 yılKıymetini bilmesinler ama sağlıklı olsunlar mutlu olsunlar.niye allah bunu istemesine.sen annenin yaptığı yemeğe tesekkur etme sende annen seni doğurduğu için mutlu olur.bunun gibi yani
Soran+1 yılAllahın anlayamıyorum bence sizde anlamiyosunuz herkez ne yaptığını yazmış nedenini sorgulamams
- +1 yıl
Neyin nedeninden bahsediyorsunuz yahu..
Şunu aklınıza sokun artık, her şeyi bilme gibi bir durumumuz olamaz.
Aklımız sınırlı. Çok ki insanlar akıllarının sınırlı olmadığını düşünüyorlarsa geleceği haber versinler o halde.
Rica ediyorum size faydası olmayacak şeyler hakkında düşünüp de hayatınızı zindana çevirmeyin. İnsanın ne zaman öleceği belli değil.
Yüce Allah'a inanıyor musunuz, evet. Amentüyü kabul ediyor musunuz, evet.
Çok derine inmeniz size fayda sağlamaz. Çünkü Peygamber Efendimiz bile s.a.v Yüce Allah'ın dediklerine göre hareket edermiş. Bizler kimiz ki günahkar kullar sınırlı aklımızla bir şeyleri bulma derdindeyiz..
Soran+1 yılNasihat verme cevabın yoksa yazmayabilirsin
Soran+1 yılEn iyi cevap seçtiğimiz kişi buradaki herkesin neden ayni şeyi tekrarlayıp soruna cevap yazmadığını yazmış.iyi akşamlar
sorgulamak bıze dusmez fakat duanın kazayı degıstırdıgını duymustum.hem oyle olamasa bıle cennet ve cehennemın ne anlamı kalırdı hepımız ıyı olsaydık..
02 Yorumla
Soran+1 yılCennet mutluluktur.sen başkaları cehennemde sen cennettesin diye mi mutlu olursan sadece sen cennetten diye mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılSenin söylediklerini argümante hale getirecek olursam:
1- Tanrı varsa her şeyi bilendir.
2- İnsanların özgür iradesi ya vardır, ya yoktur.
3- Eğer bir durum, gerçekleşmeden önce "kesin olarak" biliniyorsa, o durum gerçekleşecektir (gerçekleşmezse kesinliği olmaz).
4- Eğer tanrıya inanmayışımız, biz daha ortada yokken biliniyorsa, bu gerçekleşecektir.
5- İrademiz varsa; inanıp inanmamayı seçebiliriz
6- Fakat inanmayışımız, daha gerçekleşmeden, tanrı tarafından kesin olarak seçildiği için irade kapsamına girmez.
7- Dolayısıyla ya irade yoktur, ya da tanrı her şeyi bilmiyordur.
8- Tanrı her şeyi bildiğine göre irade yoktur.
9- Dolayısıyla insan iradesine bağlı, ölümden sonra yaşam vaad eden hiçbir görüş gerçek olamaz.01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke soruna cevap verseydn benim sorun cevabi orda yokkk
+1 yılKader iki tanedir biri elinde olan biri elinde olmayan elinde olmayan ne zaman ölecegin ne sebeple öleceğin nerede doğacağın göz rengin anne baban...bunlardan asla sorumlu değilsin.. diğeri ise senin seçimlerin olan kaderdir örneğin bir yerde müdürsün müfettiş geldi senin haberin yok rüşvet verdi bunun olacagı kaderdir fakat onu alıp almayacağın senin kaderindir alırsan tutanak tutulur işinden olursun kaderin bambaşka yola girdi almazsın tutanak tutulur örnek ve güvenilir denir mevkin yükselir bu şekilde anlatabilmişimdir umarım eğer her şey kadere bağlı olsaydı zaten yaşamaya gerek yoktu ben cehenemlik olarak yazıldı isem ne yaparsam yapayım kötü biri olup cehenneme girecektim seçme şansım olmadan ya da cennete ama insanlara bakıyorsun en düzgünü bile yanlışlar yapıyor en yanlışına bakıyorsun 1 2 de olsa doğru işi oluyor bu insanın seçebilmesinden işte...
03 Yorumla
Soran+1 yılBana cevap niteliği taşıyan şeyler yaamissin.allahın kullariyiz bizi seviyor ve o çok güçlü niye herkezi iyi insan yapmiyor?
- +1 yıl
İnsanların Allah için en büyük ve değerli olduğunu biliyorsun sanırım hayvanlar zevkleri uğruna yaratıldı sadece şehvetsel ve ihtiyaçsal olarak melekler ise tam tersi şehvet ve zevksel ihtaçları yok ve seçim olayları yok ne emredilirse onu yaparlar insan ise ikisine de sahip oldu ya şehvetleri uğruna yaşayıp hayvan kadar derecek görecek ya emirlere uyup meleklerden üstün...unutma mükafat karşılığı cennet meleklere değil insanlara müjdelendi ha diyebilirdin ki sınava ne gerek herkes çok iyi olsun direk cennete gitsin işte o zaman melekten farkımız kalmıyor =) Tabi ki yine de en doğrusunu Allah bilir bizim farkımız seçme şansımız verilmiş ve tercih sana ait dilediğin gibi yaşa deniyor dünya da amma orada isteyen cennete isteyen cehenneme denmiyor :D bunlar derin konular uzunca konuşup düşünce idrak edebiliyorsun hadi iyi geceler
Soran+1 yılİyi geceler
Gizli Üye(36-45)+1 yılSarayda doğsan o sarayın kıymetini bilirmiydin?
Zamanında İngiltere kraliçesine halktan bir grup insan gelmiş demişlerki açız insanlar ekmek bulamamaktan ölmeye başladı.Kraliçede demişki? Madem ekmek bulamıyorlar o zaman pasta yesinler.
Mevlana derki! Bir gözüne karşılık dünyayı verseler verirmisin? Vermessin.Peki herşeyi verene neden secde etmessin.
Bu kadar büyük nimetleri vermiş daha vereceği nimetler bunun sayısız mislice olan Allah elbet insanı sınavdan geçirmeye hakkı vardır.Bu sınav da 7-24 bana çalışın demiyor inanın diyor, adil olun diyor, sevin diyor.12 Yorumla
Soran+1 yılBiraz örneğini bozmak gibi olmasın ama o kraliçenin pasta dediği yaspasta değil.ekmeğe benzer bir hamurdan yiyecek daha ucuz:)). Ve soruna cevap vermiyceksen yazmanın manası da yok
Cevap sahibi+1 yılÖrneğini bozmak gibi olmasın diye lafa başlayarak zaten sözün gerçekten söylenip söylenmediğinin kanıtı yokken böyle bir açıklama yapmanın sebebi nedir anlamış değilim biraz çok bilmişlik olsa gerek.
Ayrıca soruya cevapverdim anlamadıysan anlayanlar vardır muhakkak.
Okulda neden kitap okuyoruz? Doğruyu öğrenmek için değil mi... şimdi senin soruna gelelim. Hiç kimde kötü değildir. Bunu unutma. Her insan tertemiz doğar sonradan kirlenir kötü veya iyi olur oda yetiştirilmeye bağlıdır. Dolayısıyla biz doğunca esas okumamız ve hayatımızı yönlendirmemiz açısından bizim bir rehberimiz var o da Kuran'ı Kerim... peki bir düşün herkes bu rehber ile yetişse kötü olur mu? İşte esas sorunun cevabı budur. Kıyamet koptuktan sonra mahşerde bize sorulacak olan da budur. Yüce Rabbimiz size gönderdiğim Kitap ve Peygamberin yolundan neden saptınız? Eeee bu durumda ne diyeceğiz!!! İşte imtihan bu açıdan önemli dersine çalışan kazanır kazanmayan harap olur gider.
11 Yorumlaİmtihan olmasa bu dünyanın anlamı olmazdı ki düşün herkez mutlu mesut yaşayıp ölcek şeytanda o yüzden var bence allah insanları biliyor ama sınıyor bakalım nefse kapılık gidecek mi yoksa doğru yolda mı ilerleyecek bence anlamı var allah kaldıramayacağımız imtihanlara sokmasın bizi...
28 Yorumla
Soran+1 yılCevabın soruda
Soran+1 yılCevabın yoksa sayfayı işgal etme.soru yukarda yazdığın alakasız.
- +1 yıl
Bende sana soru sorayım böyle bir konu açmışsın boş yere madem gizli açmşın neden gizli boş yere işgal burası yeri değilse başka yerlerde ara cevabını neyse senin gibiler anlamaz boşver sanki ayıp birşey soruyor sana birde cevap veriyorum benim gibilerde kabahat belki yardımcı olmuşumdur diye neyse...
Soran+1 yılGizliden sormasaydim mesajla taciz edilirdim.sayfa işgali gibi gelmişse cevap yazma.yardımın olmadı sadece zamanımı caldin
Soran+1 yılHer konuda gizli ol ne demek ki ne diyorsun sen?
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yüce rabbimin bir tek sebebi var bence..
Bir şeyi isterken cefa çekmelisin..
Onun kıymetini daha iyi anlarsın..
Bir anda gelenlerin kıymeti fazla bilinmiyor..
Ama zor gelen kıymeti biliniyor..
Daha güzelde bence imtihan edilmese herkes gözü kör yaşarlardı..
Her bir immtihanda gözün biraz daha açılır..
Açıla açıla bir bakmışsınki artık nyin ne olduğunu anlarsın..
Bu ilerde senin işine çok yarar..18 Yorumla
Soran+1 yılAnnenin düşün seni sonsuz bir sevgiyle sever mutlu olmanı ister eğer annenin gücü olsaydı seni iyi bir insan yapardı.allahın bu gücü var niye. merkezi iyi yapmıyor.yapsa ne kaybeder
- +1 yıl
Evet seni annen ne kadar seviyor düşün Yüce rabim onun 10 katı kadar düşünüyor..
Bu güç onda var tabi..
Ama düşün herkese öyle yapsa kimin ne önemi olur ki..
Çabalayanda çabalamayan aynı sınıfta olacak..
Ne anlamı kalır..
Mesela okulda bile sen çalışırsın arkadaşın çalışmaz aynı alırsın zoruna gider..
Sen akşamlarını sabahlarını verirsin..
O keyfine bakar aynı alırsınız..
O zaman dünyada yaşamanın bir anlamı kalmaz..
Soran+1 yılDirek ahirette yasatsin önemi kalmaz diyosunz da önemi zaten mutlu olmak bunu neden anlamiyosunz
Soran+1 yılHiçbirşey Anlamıyorsun soruyu anla önce sonra cevap ver bir zahmet
Soran+1 yılSeni mutlu eden başkalarının mutsuzluğumu yani?
+1 yılÇok bilmişlik gibi olmasın Türkçe'mizi düzgün kullanalım. Herkez değil, herkes olacak.
Soruna gelecek olursak; şu an inancının karışık olduğu dönemdesin. Önemli olan iyi bir insan olabilmek. İmtihan illa ki olacak, yoksa yaptığın veya yapacağın hataların farkına varamazsın. Sonucu olarak da doğru yolu bulamazsın.09 Yorumla
Soran+1 yılBenim soruna cevap vermedin
- +1 yıl
"Allah niye insanları imtihana sokuyor?" cevabını verdim düzgünce okursan anlarsın.
Soran+1 yılAllah niye doğru yolu direk sana vermiyor o allah.bi anneyi düşün cocuguna doğruyu öğretir ama allah en son cezalandırıyor direk iyiyi gösteren herkez iyi olsn
- +1 yıl
HERKES iyi olsaydı, hiç kötü insan olmasaydı iyi olmanın da bir anlamı kalmazdı. Bu konuyu din konusuyla bağdaştırmak saçmalıktır. Sen ister Müslüman ol ister Ateist istersen Hristiyan ya da Budist. İnsan olamadıktan sonra ne işine yarayacak inancın ya da inançsızlığın? Böyle karma sorular sadece aklını bulandırmana sebep olacaktır.
Soran+1 yılYani ne diyosn ki SEM simdi.iyi olmanın anlamı diye bisey yok.herkez iyi olsaydı herkez mutlu olurdu.bu kadar
- +1 yıl
Yorumları silebilsek harbiden silerdim, anlayabileceğin yaşta ve Türkçeyi düzgün konuşabileceğin vakit gelip konu açmanı öneririm, hadi eyvallah
Soran+1 yıl40tane cevabi telefondan yazan sen olsaydın keşke.türkçeyle ilgisi yok istersen cevabın yoksa gidersen tabi
- +1 yıl
Ben "sorduğun soruya" olması gereken cevabı verdim anlayıp kafandaki soru işaretlerinin cevabını algılamak ya da algılamamak size kalmış. Anlayabileceğiniz cevabım da bu kadar, iyi günler dilerim.
Soran+1 yılİyi gunler
+1 yılsenı yaratmasa sen sen oldugunu nerden bılcen? bırde kaderın sadece evet ya da hayırdan olusmuyor o an bır cok secenek var ve sen sadece bırını secerek hayatına devam edıyorsun analdın mı? kaderın ıyı kotu ortak yazılmıs bır agacın uzanıp gıden dallı budaklı kolları gıbı sen secım yaparak bır koldan bır kola gecıyorsun ve kaderını cızıyorsun..
011 Yorumla- +1 yıl
hem bunları sorana kadar aç biraz dini kitap oku..bunu seni kırmak için sölemiyorum gerçekten bilgi kadar güzel birsey yoktur..ogrenmıs olursun sorgularken bırseyı herseyı hesaba katarak sorgularsın..
Soran+1 yılSorumu anlamamissin
- +1 yıl
anladım..arkadasım asagıdakı arkasın yorumuna da katıldııgımı gösteren bır yorum yazdım..ama anlattgıım bu..rabbım zaten ıyı veya kotu bıtırecegını bılıyor bunu senınde bılmen yasaman ıcın gönderıyor dunyaya..senın dedıgın gıbı olsaydı cehennemdekıler demezmıydı ben yasamdım etmedım ben neden burdayım? paralel yapıcının dedıgı gıbı
Soran+1 yılBen diyorum ki allah tüm kullarını sevsin.bazılarının davranışlarını değiştirsin herkez cennete gitsin.bunu yapa ilir neden yapmiyor
- +1 yıl
allah her insanın kaderine kendisine kulluk etsin kitabına peygamberine inansın diye yol ciziyor sen emin ol. cebrail in ilk sözü peygamberimize oku dur..aslında kuran ı okumak lazım..hatta icin rahat etmiyorsa diger din kitaplarınıda okuyup kasılastıraacaksın ve göreceksin ki en iyisi yine islam..rabbin..seni degistirdikten sonra herkes cennette olduktan sonra dunyada olmamızın ne geregı varkı? dırek ahırette yasayalım?
rabbin seni sınamak icin buraya gönderdi..kımıne cok mal para verıp sınıyor kımıne vermeyerek..en zor veya en ıyı kosullarda ıman edecekmısın dıye..sen olaya genel bakma..bayagı genel bakıyorsun..sen secımını yapasrken özgür iradeni kullanıyosun..kaderin orda devreeye giriyor..zatn yazılı sen secımını yapıyorsun kaza oluyor anladın mı?
Soran+1 yılHayr ayni şeyi tekratlamissin ya neden merkezi mutlu etmesin ya da TM direk ahirette herkez mutlu yaşasın sen buna cevap vermiyosn ki
- +1 yıl
arkadaşım rabbin sana akıl fikir vermiş sen nasıl benim acıklamarıma inanmıyosan bazı ınsnalarda allah ın olduguna ınanmıyorlar..e rabbın kendıne ınanmayanı ne ıcın cennetıne alsın? onlar bir dusunsun bakalım altı mılyar ınsan ne ıcın yasıyor.elı kolu ayakları gözlerı ne ıcın var bu agaclar kuslar neden var? ekosıstem nasıl kendını koruyor? bu ozon tabakası nasıl gorulmuyor ama ınsanı koruyor? vs vs sana bırcok ornek sunabılırım bunları yapan buyuk bır guc var degılmı bunu kabullenmeyen bırını rabbın sevmez..unutma dogan her ınsan musluman dogar dın secımını kendı yapar..rabbınde kendını secmeyenı nıye duzeltıp cennetıne alsın o zaman kımse ınanmasın ınannanların gunahı ne? kımsenın bır sey yapmasına bıle grek yok..hatta bırı cıkıp ne ahıretı hıc yaratma dese ne dıceksın? senın gıbı bırı cıkıp bunu dıyebılır? rabbın ufledıde olustun ondan once sadece ruhtun kendını bılmıyorudn? sana yasam verdı de dusunmeye basladın? öncen yok yoktan var oldun sen rabbın yarattı vardan da yok olacaksın
Soran+1 yılNiye almasın kendi kulu çocukları bir nevi.annen seni herkosylda sevmiyomu seni kendi yaptı.sen nasıl biri olursan ol senin iyiliğini istemez mi.allah niye istemesin
- +1 yıl
annesini olduren cocuklar nıye var ozaman ya da cocugunu olduren anneler?
hanı anne kıyamaz dı cocuguna?
hanı anneler ın ayagı altındaycı cennet?
bu vahseylerı yasadık su bır ıkı yıl ıceresınde gazetelerın 3. sayfasındA?
nıye anne ve babalar namusunu kırleten hamıle kalan kızlarını eve almıyorlar? evden koculup ya da oldurululuyor? hanı evlat can degılmı?
ınsanların namusu serefı varsa bıl kı rabbın ınde bıldıgı bırsey var? ve acık acık yazmız kıtabıma ınan sunları yap yapmazcan cezalısın dıye..sen annenın babanın dedıgını yapma bakalım ne oluyor?
Soran+1 yılSacmaladigini farkında misin? allahın kuluna olan sevgisinden bahsediyorum sana gidipte anneler iyi falan diye bisey kanıtlamaya calismiyorum.allah insani sever diyorum sen kalkmış tecavuz eden ebeveynden bahsediyorsun.allahın sevgisi boyle hastalıklı mi bunu mu savunuyorsun?
- +1 yıl
sen anne ile ilgili örnek vermedin mi bende sana anne ile ilgili örnek verdm bunun neresi saçma önce sen ne ddedigini bil?
ben tecevuz eden anne babadan bahsetmıyorum yazdıkları ıyı oku senın yasın ufak sanırım..ben bunu fark ettım neyse dusuncene saygı duyuyorum lutfen cvb verme bende vermıcem daha konuyu kapat.
Ozaman devlette kps sınavına başvuranları sınava sokmadan memurluğa atasın olurmu çalışıp hakedenle çalışmayan ayırt edilmeden olurmu mülk süresi 2.ayet:Ölümü ve hayatı, hanginizin daha iyi çalışacağını denemek için yaratan O'dur, Güçlü ve bağışlayıcı O'dur! kulluk etmek zormu geliyor sana?
13 Yorumla
Soran+1 yılSenin soruna aşağıda cevap vermism sınav sorusu q.amaç zor gelmesi değil manasının anlaşılması.sorgulamazsan ottan ne farkin kalr
- +1 yıl
slında herşeyin cevabı açık hz.Ebubekir sorgulamadan inandığı için sıddık lakabı verildi ama senin içinde şüpheler varsa sana kim nederse desin inandırmak zor ALLAH (C.C) akıl vermiş onun için kendi doğrularını kendin bulmalısın sana ayetle cevab veriyoruz inanmıyorsun daha ne yapalım ALLA (C.C) hidayet versin MÜLK SÜRESİ 2.ayet:Ölümü ve hayatı, hanginizin daha iyi çalışacağını denemek için yaratan O'dur, Güçlü ve bağışlayıcı O'dur!
Soran+1 yılBence de ben bikere sorgulamaya başladım darısı sizin başınıza:)
Kimin iyi kimin kötü oldugu kaderde yazılı degil yaşayacakların belli Allah senin önüne bazı fırsatlar cıkarak ve kararları senin almanı isteyecek iyisini ve kötüsü sen ayırt edeceksin günahıda sen seçiyhorsun sevabıda iyi olmayıda sen seciyorsun kötü olmayıda her şeyi sana bırakıyor seçim senin kaderinde kimin iyi kimin kötü oldugu yazmaz sen kendi kaderini kendi ellerinle cizersin.
14 Yorumla
Soran+1 yılKaderin belli sonuçta davranışlarını da allah biliyor herşeyi. Biliyor yani.direk insanin davranışını değiştirsin o allah yapabilir sonucta
- +1 yıl
Allahın senin kaderini biliyor olması onu kendi çizdiği anlamına gelmez.kaderini sen çizersin.ama o tanrı sonuçta, senin kaderini bilmesi normal
Soran+1 yılSen aynı şeyi farklı cümleyle soyluyosn bana cevap niteliği taşımıyor.eğer begenmediysrn soruyu yazmazsin arkadaşım defolup gidersin
+1 yılsenin mantığınla hareket edersek Allah bizi direk yapıcaklarımızı bildiği için cennete veya cehenneme koyardı peki insanoğlu sormazmıydı, Allahım sen beni yaşamadığım birşey için neden cezalandırıyorsun?
36 Yorumla- +1 yıl
aynen..
Soran+1 yılBenim mantığında allah herkez iyi mutlu yapardı.sonuçta biz onun kullariyiz di mi bu imkânı da var allahin
- +1 yıl
senin dediğin gibi olsaydı bizler şu an cennette olurduk eğer dünyada herkez mutlu olamıyorsa burada bir sistem var demektir, YARATILDIĞIMIZ GİBİ CENNETE KOYULSAK CENNETİN Bİ ANLAMI KALMAZDI
Soran+1 yılNiye anlamı kalmasın.mutluluğa ulasirdik ha dünyada ha cennette hep mutlu olalım bunu allah istemiyorum mu
- +1 yıl
Dünyada her kez zengin olsa zenginlik diye birşey olurmuydu? Nasılki çalışan zengin olursa hakeden mutlu olur. Dünya ise bizim mutluluk için haketme yerimiz anlamak hiçte zor değil
Soran+1 yılSadece iyilikleri olduğu ideal dünya hayal ediyorum.kötülükler hayata renk katar gibi dusunuyosn çok yanlis
Çünkü sokmuyor.Öyle bir şey yok.
Eğer varsa bile, yarattığı basit canlıların ona tapmasını isteyecek kadar egoist olurdu.
Burdaki arguman yardımcı olabilir https://alfa-sorgulama.blogspot.com.tr/2014/03/snav-dusuncesinin-aklclg.html01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
- Diğer konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılsen niye lisede üniversitede sınava giriyorsun.
senin kapasiten belli zaten.
fakat kapasitene bakmıyorlar nasıl gayret gösterdiğine bakıyorlar dimi?
işte ordaki olayda o dur
kapasite belli fakat gayret eden ve etmeyen ayırt ediliyor.15 Yorumla
Soran+1 yılSenin dediğinin cevabi aşağıda bir kıza yazdml
- +1 yıl
seninde sonradan çalışıp düzeltme durumun var.
herşeye tövbe edip kendini düzeltebilirsen mükafatını alıcaksındır.
uzun bir hayat verilmiş sana bunu yapıp yapmamak senin elinde.
fakat bir laf vardır son pişmanlık fayda etmez diye.
ölürken yapılan tevbelerin bir katkısı yoktur denilir.
Soran+1 yılBana cevap vermiyceksen defol arkadaşım.nasihate ihtiyacım yok
- +1 yıl
kafası yavaş çalışan arkadaşım sana cevap veriyorum zaten.sana ailen nasihat verememiş ben mi vericem.
güldürme beni
bir de ergen olduğunu da bu kadar belli etme.
Soran+1 yılHakaret etme diyorum sana nasihat vermiyorm diyor bide ya.cvp vermiyceksen bisey yazma
+1 yılArkadaşım imtihan oluyor çünkü en özel varlık biziz cinlerin bedeni yok misal cinlerle tanışıp vefk yapmaya başladığında anlayacaksın dediklerimi bunlar kuru lafla değil görerek olur.
00 Yorumlamektebisuffa.com/allah-insanlari-neden-imtihan-ediyor araştırabilirsin
00 Yorumla
+1 yılkaderle insan iradesini karıstırıyorsun sen.. kader ayrı bişey.. imtihan ise sana erilen özgür iradeyi nasıl kullandıgını sorgulamak için.. iyi ya da kötü biri olmak senin elinde.. ama ölüm zamanın ve anın kaderin..
01 Yorumla
Soran+1 yılSorunu anlamamissin
7 aySimdi eger insanlarin "Alin yazisi. Onceden. Yazilmissa. Kotu oldugu onceden. belirlenmis
00 YorumlaÜlkeler niye sınırsız para basıp vatandaşlarını trilyoner etmiyor bir düşün bakalım. Önce bir onları sorgula ^_^
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah ülkenin batmamasini sağlar merkezi mutlu eder o güce sahip.hercktrn kulunu seviyosa yapar
Ama bu Dunya sinav yeri dusun bir ogretmen ogrencisinin durumunu biliyor ama onu neden sinav yapiyor? :)
07 Yorumla
Soran+1 yılSonra çalışsın düzeltsin diye ama allah insanlara iyiyi gostermiyor.cennete cehenneme yolluyor kendi kulunun davranışlarını değiştirse herkez daha iyi yapsa daha mantıklı olmaz miydi
Soran+1 yılNiye anlamı kalmasın hayata kötülükleri anlam katiyor
Soran+1 yılKötülükler mi anlam katiyor
Soran+1 yılHerkez iyi olması herkez kişiliğini ayni yapmaz.davranışlar farklı olur gene de
sen diyorsun ki herkez iyi olsun dünyada bir denge var düşün herkez iyi olsa hırsızlık olmasa mesela polisler ne iş yapar abi :D
12 Yorumla
Soran+1 yıl:) çok sacmaladin
sana irade vermiş seçebilesin diye.. bunların sonucunda cennet cehennem var. boşuna mı yaratmış onları
010 Yorumla
Soran+1 yılCevabın guncellemede
Soran+1 yılAllah neden insanları direk mutlu so a ulastirmiyor her kulunu seviyor.karşılıksız iyilik neden yapmıyor bizi o yapmadı mi sonuçta.bi anne çocuğunun her zaman mutlu olmasını istemez mi
Soran+1 yılAllahın inkar nerede? nasıl okuyosun sen soruyu
Soran+1 yılİmtihan edildigimizi düşünmüyorum.en iyi cevapta çok güzel açıklamış bence:)
Soran+1 yılBen imtihan edilmiyoruz demedim yani soru onu sormuyor.lütfen bidaha oku soruyu.
Soran+1 yılBence anlamadin:) sen bilirsin ama
kader bir ağacın dalları gibidir. hangi dallına tırmanacağına sen karar verirsin.ama hangin dalın nereye çıkacağını Allah bilir. seçim hakkı senindir
15 Yorumla
Soran+1 yılCevap vermemissin
Soran+1 yılBildiğim şeyi yaziyosun.nedeni yazmiyosun
Soran+1 yılBunlar şu an benim bu sayfada sorguladığım şey değil.
Hangisinin daha iyi kulluk yapacağını görmek için imtihana sokuyor. Yaratılış amacımızı unutmamak lazım
08 Yorumla
Soran+1 yılNiye en iyiyi seçiyor merkezi mutlu iyi yapsın neden kendi yarattığı kullarını eliyor seçiyor?
Soran+1 yılMutlu yapmasını iyi yapsın herkez sonuçta kimse kişilik özelliklerini secemez.
Soran+1 yılNeyin anlamı olurmuydu.allah ne peşinde ki herkez iyi olsun ne zararı var
Soran+1 yılNeden dediğimin nesi yanlis
Gizli Üye(36-45)+1 yılçoğu angut gerçekten bir imtihanın varlığına inanabilir ama benim gibi insanların kolektif bilincin gücü karşısında inanıyormuş yapmaktan başka çaresi yoktur.
03 Yorumla
Soran+1 yılKolektif güç ne demek?
Cevap sahibi+1 yıl"Genetik köklerde bulunan etmenlerin kitle psikolojisini belirlemesi etrafa sinen enerjinin birbirinden ayrı bireylerde ve ayrı mekân ve zamanlarda benzer dışavurumlar ve düşünsel yönelişlerde bulunmaya iten etkileri" Wikipedi
Soran+1 yılAnladım.genetik kökenden çok sorgulamadan daha küçük yasta din ve allah bilgisinin insanlara verilmesinden kaynaklandığıni düşünüyorum.insanlar seni seven birinin neden imtihan yapma ihtiyacı hissettiğini dusunmuyorlar
Diğer konusunda 387 cevap paylaştı. tuzaklı ateist sorusu.. bizim imtihanlarımız sizlersiniz esasında :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO Allah'ın bileceği iştir. Sen kendi imtihanına bak aciz ve cahil kul ! Böyle şeyleri sorgulamak sana düşmez.
111 Yorumla
Soran+1 yılSorgulamazsan ottan bir farkin kalmaz
Cevap sahibi+1 yılİstediğin kadar sorgula ama alacağın küçük cevaplar olucaktır. O tür şeyleri anlayabilmek için yüksek farkındalık, bilgelik ve ilim sahibi seviyesine ulaşmalısın.
Soran+1 yılSende ulasamamissin
Cevap sahibi+1 yılBen ulaştım demiyorum zaten. Dünyadaki hiçkimse senin sorduğun soru ve benzeri soruları benim aşağıda yazdığım zamana gelene kadar tam manasıyla bulamaz ve anlayamaz. O yüzden bunları erkenden sorgulamanın bir anlamı yok.
Soran+1 yılSorgulamazsan ottan farkin olmaz ki sen kendini ottan daha değerli goruyosundur herhalde.
Cevap sahibi+1 yılÖyle bişey yok. Sorgulama demiyorum zaten. Ama anlayabilecek kabiliyete ulaşmadan sorgulamanın bir anlamı yok diyorum bak bunu bile anlamıyorsun daha.
Soran+1 yılYa sende direk insanlar anlayamaz aciz diyorsun.belki sen anlayamazsın genelleme yapma.
Cevap sahibi+1 yılBak şu an ne demek istediğimi bile anlamıyorsun dikkatli okumuyorsun?
Soran+1 yılOkuyorum.sen benim kabul etmediğim şeyi savunuyosun.insan akli kavrayamaz diyorsun ben ise kavrar diyorum.ayni şeyi tekrarlama lütfen artik.
Cevap sahibi+1 yılHenüz kavrayamaz diyorum. Sen onları anlayabilecek farkındalık, bilgelik ve ilim sahibi değilsin henüz. Çok çok çok fazla araştırma yapıcaksın okuyacaksın bu dediğim şeyleri en üst düzeye ulaştırıcaksın. Ancak o zaman anlayabilirsin diyorum. Ama sen daha benim bu dediğimi bile tam olarak anlayamıyosun hemen yüzeysel olarak alıyosun. Ben insan aklı hiçbir zaman kavrayamaz demedim.
Soran+1 yılTamam arkadaşım bende çok çok çok araştırma yaparım o zaman.sizde yapın lütfen.
Gizli Üye(36-45)+1 yılALLAHIN BELKİ ÖEL İSTEMİŞTİR SNN ÖZEL YETENEGİN OLSA SEN TEK KALIRMIYDIN
14 Yorumla
Soran+1 yılAllahın gücünü mu sorguluyosun?
Cevap sahibi+1 yılhaşa ne haddime diyorum ki ALLAH seni yaratmış okadar nimet vermiş nefise düşme yaşa git yalan dünyadayuz
Soran+1 yılNasihatine ihtiyacım yok lütfen cevap vermiyceksen yazma
Cevap sahibi+1 yılşimdi ben nededim ):
Olmayan tanrıdan mantık bekleyemeyiz
10 Yorumla
+1 yılsus kıs sana mı kaldı.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Diğer konusunda 424 cevap paylaştı. bizim ona olan inancımızı görmek için
00 Yorumlamülkün sahibi o istediğini yapar
02 Yorumla
Soran+1 yılYani nedenini sor.amakmi lazim
Ottan farkin ne olur o zaman
Neden gizli sordun bu soruyu?
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha sonra mesajla taciz edilmek istemedim.
bunu sana açıklardımda vallahi üşeniyorum
012 Yorumla
Soran+1 yılEminim canım
Soran+1 yılAçıklanan varsa yazarsin yoksa boyle sacmalarsin iste:)
Soran+1 yılSana saçma gelmiyorsa mantığın kavrayabiliyorsa biliyorsa neden benim saçma bulacagimi düşünüyorsun?
Soran+1 yılO zaman çok manasız bir konuşma oldu bu.
Soran+1 yılArkadaşım bisey yazmamissin bir görüşün varsa dilegetirirsin yoksa zaten sadece zaman kaybı olur.
Soran+1 yılHaklisin iyi gunler
+1 yılcennet kolay değil cehennemde lüzumsuz değil
19 Yorumla
Soran+1 yılYani?
- +1 yıl
yani allah herkesi 'iyi yapsaydı' daha güzel olmazdı
zaten allah kimseyi kötü yaratmadı, iyi ya da kötü olmak bizim elimizde
Soran+1 yılHerkez iyi olsaydı gerçek mutluluğa ulaşılırdı.allaha o güç var ama
- +1 yıl
bu dünyada mutlulğun pek bir anlamı yok
allah herkese irade vermiş. rabbini tanıyan mutluluğa ulaşacak
tanımyosa zaten mutluğu değil cehennemi hak ediyor - +1 yıl
gerçek mutlulukta ebedi mutluluktur
Soran+1 yılBu dünyada da mutlu olalım obur dünyada da allah bunu niye istemiyor
- +1 yıl
allah istemiyor diye bişey yok mutlu olmak senin elinde.
müslüman olup vazifelerini yerine getirirse için rahat eder ve mutlu olursun.
dünya hayatı zaten çok kısa burada ki mutluluk geçici olduğu için hiç bir kıymeti yok
Soran+1 yılAllah sadece müslümanların değil.başka insanlarda var emin olun eğer cennet diye bisey varsa orda putperestler ateistler ve birçok farklı insan olucak.
- +1 yıl
hayır olmayacak hatta kurandada geçiyo
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu da senin imtihanın ;)
07 Yorumla
Soran+1 yılBu dediğin çok sacma
- +1 yıl
Hayır saçma değil sanırım anlamadın.
Soran+1 yılDiyorsun ki sen sorguluyosn bu senin imtihanını falan ama bunun yerine benim soruna cvpversen keske
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim'in mealini okudun mu?
Soran+1 yılOkumadim.lütfen oku deme istersen yazarsin buraya ama zaten içinde bir cevap olduğunu sanmıyorum soruma
- +1 yıl
Oku demiyecem tabii ki ama içinde cevap olduğunu sanmıyorum demenden etkilendim. Sana ayetlerden örnek verebilir miyim?
Soran+1 yılVer ama ayetler sadece allahın yaptığını yazıyorsa yazma.nedenleri varsa yaz yani sizi siniyorm obur dünyada mutluluk falan diyosa zaten biliyoruz bunu dediğini.ben bunların nedenini sorguluyorm
+1 yılcennet ucuz değil çünkü
10 YorumlaDiğer konusunda 630 cevap paylaştı. yanlış düşünüyorsun/düşünüyoruz
06 Yorumla
Soran+1 yıltamam bu kadar mi yani
- +1 yıl
kimse dünyaya iyi ya da kötü olarak programlanıp gönderilmiyor. programlamada bir terim vardır "NULL" yani boş, insan da bunun gibi sıfırdan bomboş tertemiz olarak gönderiliyor sen kendi yolunu kendi iradenle kendin belirleyip iyi ya da kötü olma durumundasın. Allah her şeyi gören bilen var eden olduğu için senin neyi seçececeğini önceden biliyor
Soran+1 yılCevap niteliği taşımıyor.zaten herkes 0dan başlıyor ama herkesin koşulları yaşamı farklı.kimse eşit değil zaten
Soran+1 yılMesela ciddi bir kayıp yasayan hayata karşı sinirli olan biri ile kaybı olmayan biri nasıl ayni sayılabilir.
- +1 yıl
sayılabilir çünkü ikisi de doğruyu yanlışı ayırt edebilecek kadar akla sahip buradaki asıl ölçüt bu, ki bu ayırımı yapamayacak durumdaysa zaten onun sorgulanması mümkün değil.Herkes hayatının bir döneminde ciddi şekilde sınanıyor kimse sonuna kadar toz pembe yaşamıyor bu hayatta. Fazla değil yarım yüzyıl önce sen ve sana dair en ufak bir belirti dahi yokken bu dünyada bu gün o küçük niteliksiz embriyoya can üfleyif şu anda burada bu konuşmayı yapabilecek mantığı, aklı ; en bariz olanından yazarken ellerine söz geçirebilecek böylesine bir beyin kontrol gücünü sana verebilen O kudret o zorlukları aşabilecek kadar gücü de sana çok rahat verebilir, o kudrete sahip. Sonuç belli , öyle ya da böyle kısacık bir hayat evresiden geçip ardından buradan göçüp gideceğiz tıpkı bizden öncekiler gibi. Dün yoktun yarın da sen diye bir şey olmayacak bunlar kesin, gel gör ki şu an varsın, peki neden... demek ki görevlerimiz var arayan elbet hakikati görecektir. Bir araç sadece göz, bakmak değil görmek
Soran+1 yılSenin gibi insanları görünce neden allah o masum insanların canini aldı da senin tanidign birinin canini alması diyorum.belki biraz empati kurabilirdin o zaman.neyse bazı şeyleri düşünmek icin yaşanan gerek heralde
+1 yılKaçımız insan onun tespiti manasında.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü Allah diye bişey yok
04 Yorumla
Soran+1 yılBunu bilemezsiniz:)))
Cevap sahibi+1 yılSizde olduğunu bilemezsiniz doğru mudur :)
Soran+1 yılDoğru:))) ben var demiyorum yokta demiyorum
Cevap sahibi+1 yılYani agnostizmi savunuyorsun, sende bendensin bir nevi :)
Diğer Herkez Yeterince Cevaplamış Sanırım
00 Yorumlaişsiz çünkü..
00 YorumlaDiğer konusunda 385 cevap paylaştı. zevk için
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım