19 yaşındayım oda orada kayıt alan kitapları veren biri küçükte görünüyor ismini de söylemedi hiç hani ilk gidince merhaba ben diyip isim söylersin ya bunu yapmadı ilk günden sinirim bozuldu
Ben böyle kişilere şöyle yapıyorum. Mesela o ilk mesajı atıyorya benim ikinci mesaj şöyle oluyor, Haklısın özür dilerim canım demişim. Hata ettim. '' Lan yapraaağm ben bugun gelmiyecem hocaya söyle... İnan ikinci bir cümleye gerek yok. Tabi küfürlü versiyonuyla. Ağır olur diyeceksen olmaz. Çünkü hastayım demişsin bir geçmiş olsun bile dememiş. Sadece ve sadece kendisiyle alakalı olan kısımlar için cevap vermiş. Senin egonlamı uğraşıcam lan ayakçı görevlisi der geçerim. Evet yaşın belki bunu kavrayabilmen için genç ama emin ol en doğrusu bu.
Küçükte görünse samimiyetin olmadığı birine canım demen doğru olmaz. Keza bu canımın ofis çalışma içerisinde emir buyurmak gibi bir manası da var ki bunu siz kadınlar daha iyi bilirsiniz. Üstüne kişi de böyle bakması normal olur ki kimse siz değil, bilemezsiniz yani :) Takılacak veya sıkıntı yaşanacak bir konu değil hayat tecrübelerle dolu.
Kesinlikle üstten bakmak ve geleneksel otorite kurmak gibi bi anlam da taşıyor bana oldukça saygısız geliyor bu kelime. Üstelik 30 yaş üstü evlenmiş ve evliliğin buhranından dolayı herkese karşı içten kıskanç ama bunu örtmek için dışarıya otoriter hava katmak amacıyla söylenen bi kelime gibi geliyor. Samimiyet varsa kullanılır ama diğer türlü bende çağrıştırdığı bu🍓
@babycat1 Haklısın. Toplumsal görüş, anlam kargaşası yaratan kelimelerin varlığı inkâr edilemez bir yapıda milletiz. O yüzden resmiyetin olduğu yerde bu gibi şeylerin yeri olması mümkün değil... En güzel örneği, Güney Kore'de öğretmenle konuşmanın bile suç görülmesi oluyor.
Kadının ne yaptığı zerre önemli değil hiç tanımadığın adını dahi bilmediğin bir insana canım diye mesaj atamazsın. Bence gittiğinde kusura bakmayın haklısınız diyip konuyu kapat en azından hatanı anladığını göstermiş olursun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Kadının bu kadar abartması saçma olmuş. Abla diye hitap edebilirsin deseydi çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Keşke siz de Merhaba ben Elif diyip başlayıp sorsaydınız ya
Yaşadığın durumu anlıyoruz, bazen ufak jestler bile çok şey ifade eder ya; isim söylemek de öyle 🌟. Ancak herkesin iletişim tarzı farklı, belki o kişiyi kötü niyetle değil, sadece alışkanlıktan böyle davranıyordur. İki tarafın da iyi niyetle yaklaştığı bir durumda, bu küçük ayrıntıdan dolayı kendine yüklenmene gerek yok 💛. Şüphelerini bir yana bırakıp hislerini paylaşman bile güzel bir adım olmuş.
Hayır ben tanımadığım kimseye canım demem. Altta kasiyere falan canım demediniz mi demişsin. Kasiyer diye saygı hitabını hak etmemiş mi oluyor? Ya da dershane görevlisi diye canım deme serbestliğini sana kim veriyor? Hatta samimiyetim olmayan birine sen hitabında bile bulunmam ben, bana karşı kullanılmasını da hiç sevmem. Gidip yüksek düzey bi görevliye nasıl canım diyerek konuşamazsan tanımadığın insan da senin için aynı durumdadır. Kişinin mesleği, konumu, yaşı ne olursa olsun bu şekilde bir tutum aklı başında biri için anormal karşılanır. Üstelik hanımefendi sizin bu davranışınıza gayet güzel cevap vermiş.
Canım kelimesi benim için aşağılamakla asla bağdaşamaz ki saygıyı bunlardamı arıyorsunuz önemli olan niyetimdi benim burada durum bildirme niyeti yüksek düzey ne olabilir dershanede müdüre canım demem öğretmene demem ama orada sekreterlik yapana ve isminide söylemeyene nezaket için diyebilirim tutumunda ne var hitap bulamayıp canım diyip duru bildirmişim karşı tarafta sizde kasıntı insanlarsınız.
Sizin amacınızın kötü olduğunu söylemek istemedim yanlış anlamayın. Benim demek istediğim sizin samimiyet, tatlılık olarak algıladığınız bi kelime veya üslup başkasınca saygısızlık ve rahatlık olarak algılanabilir. Tabii ki siz karakterinizi ve içinizden geleni değiştiremezsiniz fakat yine de konuşmayı başlatırken hem tedbir amaçlı hem de sınır koymak için daha ölçülü yazabilirsiniz. Ayrıca burada öğretmene bu üslupla yaklaşmam ama dershane görevlisine yaklaşabilirim diye düşünmeniz asıl sorun. Çünkü herkes sınırı hak eder. Sınır soğukluk değil saygıdır. İyi günler dilerim size
Birde şu var kendisi ilk kayıt için gittiğimizde bizle oturmuştukya sanki Kürşat abiden dolayı tanıyorum gibi bir cümle kurdu bende hiç hatırlamıyorum öule birini tanımıyorum diye kestirip attım gereksiz bir kasıntılıktan başka bir şey değildi hitaba ve yaşa bukadar takılan isim bildirecek.