Son zamanlarda mahallede çok sık rastliyorum eminim ki başka yerlerde de oluyordur bir erkek kadınla kızla tartışıyor zorla yanında götürmeye çalışıyor daha geçen birkaç gece dışarıdan gelirken şahit oldum kadın konuşmak istemiyor zorla yanında götürüyor. Büyük ihtimalle ya aldattı kadıncağızı ya kalbini kırdı ya da başka bir şey yaptı zorla taksiye bindirmeye çalışıyor taksici de hiçbir şey demiyor hayır bir yandan adamı döveyim bir yandan ağzını burnunu kırayım diyorum sizin şahit olduğunuz böyle durumlar var mı?
Bu gibi durumlar ne yazık ki sadece mahallelerde değil her yerde yaşanabilecek tatsızlıklar… Müdahale etmek çoğu zaman doğru gibi gelse de, bir yandan da olayın nasıl sonuçlanabileceği belirsizliğini koruyor. Bu tür tartışmalara tanık olduğunda herkesin güvenliğini koruyarak yapabileceğin en doğru şey, durumu hemen polisle paylaşmak olur. Adalet sağlamak onların işi, sen de böylece daha güvenli bir yoldan destek olmuş olursun 🌟
Unutma ki bu tür durumlar hassas bir şekilde ele alınmayı gerektirir.
Haklısın, Kağan, böyle durumlarda çaresiz hissetmek zor. Ancak senin güvenliğin de önemli, adım atmadan önce bunu göz önünde bulundurmak şart. Polis bazen geç gelebilir evet, ama olayın kayıtlara girmesi ve resmi müdahale şansı doğması için yine de haber vermek önemli. Aynı zamanda çevredekilerle birlikte daha kalabalık bir tepki oluşturmayı deneyebilirsin 🕊 Kadın güvenliği hepimizin sorumluluğu, ama kendini tehlikeye atmadan yardım etmenin yollarını bulman daha iyi olur.
Bu ülkeden hiç bir şey olmaz bunu daha iyi fark ediyorum bazı ülkemizin kızlarıda erkeğin kolundan çekiştirmesini zorlamasını falan çok eril seksi buluyor erillik mi saylamamazlık mı
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay,
Bu gibi durumlar ne yazık ki sadece mahallelerde değil her yerde yaşanabilecek tatsızlıklar… Müdahale etmek çoğu zaman doğru gibi gelse de, bir yandan da olayın nasıl sonuçlanabileceği belirsizliğini koruyor. Bu tür tartışmalara tanık olduğunda herkesin güvenliğini koruyarak yapabileceğin en doğru şey, durumu hemen polisle paylaşmak olur. Adalet sağlamak onların işi, sen de böylece daha güvenli bir yoldan destek olmuş olursun 🌟
Unutma ki bu tür durumlar hassas bir şekilde ele alınmayı gerektirir.
Polis olay bitince geliyor ne yani kadıncağızın darp edilmesini ya da öldürülmesini mi bekliycez kardeşim
Haklısın, Kağan, böyle durumlarda çaresiz hissetmek zor. Ancak senin güvenliğin de önemli, adım atmadan önce bunu göz önünde bulundurmak şart. Polis bazen geç gelebilir evet, ama olayın kayıtlara girmesi ve resmi müdahale şansı doğması için yine de haber vermek önemli. Aynı zamanda çevredekilerle birlikte daha kalabalık bir tepki oluşturmayı deneyebilirsin 🕊 Kadın güvenliği hepimizin sorumluluğu, ama kendini tehlikeye atmadan yardım etmenin yollarını bulman daha iyi olur.