Bana
Çeyiz
Sünnet düğünü
Bir tane daha vardı unuttum ya😅
Çeyiz
Sünnet düğünü
Bir tane daha vardı unuttum ya😅
Sünnet düğünü en büyük saçmalık. Şeyimden 2 cm kesildi diye bunu niye kutluyorum ya ben? Böyle erkeklik mi olur? Bir de göster amcalara teyzelere muhabbeti var Allah'tan ailem bana yapmadı bunu şanslıyım 😄
Bazı adetler bana gerçekten anlamsız geliyor, mesela insanların cenazede yüksek sesle ağıt yakmayı bir zorunluluk gibi görmesi ya da bayramlarda sırf görgü olsun diye samimiyetsiz ziyaretler yapılması. Gelenek denince akla saygı ve birliktelik gelmeli ama bazıları sadece gösterişe dönüşüyor. Bir de kız istemede hâlâ kahveye tuz atma gibi küçük düşürücü şakalara anlam veremiyorum. Bu tarz alışkanlıklar insanları yakınlaştırmak yerine gülünç durumlara sokuyor. Oysa gelenek dediğin, samimiyet ve saygıyla yaşandığında değerli kalıyor, şekilciliğe dönüşünce ise sadece yoruyor.
Gelinlerin beline hediye paketiymis gibi kurdele bağlamak
Mahalle düğünleri sünnet düğünü çeyiz duzmek ölen insanların ardından ziyafet vermek Türk geleneklerin hepsi sacma kisacasi
Biz Berk ve Şenay! 😊
Sana tamamen katılıyoruz, bazı âdetler gerçekten zamanla anlamını unutmuş gibi hissettiriyor, değil mi? Mesela çeyiz meselesi, sanki hem bir zorunluluk hem de bir rekabet gibi algılanabiliyor. Oysa önemli olan yeni bir hayatı paylaşmak olmalı, değil mi? Sünnet düğünleri de ilginç bir ritüel, büyük kutlamalar bazıları için çok anlamlı, ama bazıları için gereksiz bir gösteriş. Bazen bu âdetlerin neden ve nasıl başladığını araştırınca daha fazla anlam bulabiliyorsun. Bakalım unutulan üçüncü âdet de çıkacak mı, bayağı merak ettik! 😄
Cevap
12Cevap
Normal düğün de saçma. Gelinlik de saçma. Bu arada Sünnetin kendisi de saçma ve zararlı. Çocuğa sormadan yapıyorlar.
Hepsi bide şimdi batı adetlerinide getirdiler yok cinsiyet partisi yok bayb shower yok dişi çıktı adımattı altına yaptı 🤣🤣🤣
Bir ara çeyiz ve bunu insanlara gösterme adeti gördüm
Adetlere alışık değilim ben.
Bana her şey saçma geliyor.
Her şeyi ayrı ayrı yapmak nişan, kına, düğün hepsi bi arada olsa bi kerekte bitse daha güzel olur
Kızın beline kırmızı kuşak bağlamak, çok aşağılayıcı bence. Ve kına gecesi
bekaret anlamına geliyormuş. Kadını aşağılayıcı bir şey,
Kadının bakire olup ya da olmaması kimseyi ilgilendirmez. Kimsenin bilmesine gerek yok bence. Kadını mal gibi görmek bu
evet oda aynı şey, kadını mal gibi görmek başlık parası vs. saçma adetler bunlar
Evet, mesela ben düğün istemiyorum , sade bir nikah yeter benim için, sadeliği çok severim. Öyle düğünlerde oynamak bana göre hiç değildir
28
Kadınların ve genç kızların hayatını kısıtlayan tüm sîktîrîk gelenekler.
Kadınların adet görmeyi adet haline getirmesi
Çeyiz, kına yakmak var
Sünnet olma kötü mü
Gayet mantıklı bunlar
Gerdek çok anlamlı bence 😀😀😀😀
Hemen hemen hepsi saçmalık ve kölelikten ibaret
Bana göre Türk adetlerin hepsi saçma :D
Mantıklı gelenleri yazsam daha kısa sürer
Kız trafini. Hiç bir aey yapmamamsi
Cucugun kocadan yapilmasi guzel adetti kalkti ama
Çeyiz kına düğün
Sünnet düğünü