Klasik yorumlar dalga geçenlerle dolmuş ama tanıdığınız bir polis ya da jandarma varsa sorun ve erkeklerin çok daha fazla şiddete mağruz kaldığını öğrenin, haber kanalları erkeklere yapılan şiddeti değersiz gördüğü için haber olarak yapma gereği duymuyor diye bu erkekler şiddet görmüyor anlamına gelmez. Şiddet gören kadın sayısının en az 10 katı erkek şiddet görüyor, bu şiddet genelde karısı tarafından oluyor, erkek vurunca "şiddete meilli, karakteri yok, kadına vurulur mu" gibi tepkiler alırken vurmayınca da yorumda kiler gibi düşünenlerin saçma sapan dalgasına maruz kalıyor işte.
1
19 Yorumla
Soran
8 ay
Hepsine çokça katılıyorum , kimse erkeğin çektiği çilenin , uğraştığı pisliğin , omzundaki yüklerin farkında değil. Daha iki gün önce arkadaşım şehit oldu haberi dün geldi , ismini cismini kim aniyor? Kim hatırlıyor? Kim umursuyor orası tartışılır ama şu bi gerçek ki bir kadına zarar geldiğinde erkeğinden kadınına bütün ülke tek vücut olurken bir erkeğe zarar geldiğinde çoğu kadının umrunda olmuyor , genelleme yapmak tabiki gereksiz ama görünen köy bu
Önceden en çok şiddeti kadınlar görüyordu bunu kabul etmeyen yoktur ama işin rengi değişeli çok oldu. Yolda bir erkek bir kadını dövüyorsa ne yaparsın diye sorsan herkes erkeğe hakaret edip kadını kurtaracağını söyler, kadın erkeği dövüyorsa ne yaparsın diye sorsan ya "kesin bir haltlar yemiştir" cevabını alırsın ya da dalga geçip "kadına yardım ederim" cevabını alırsın, bunlar bile erkeğin ne kadar ezildiğinin kanıtı. Neyse şimdi gelir "ahahahah biraz da siz yaşayın" diyen 3 ıq biri salim ben burayı 🤣.
Erkek kadına zarar verirken müdahale edersen sonu sana patlıyor - erkek arkadaşımı dovdu oluyor , çokça örnekleri yaşandı bu ülkede E kadın erkeğe zarar verirken müdahale edersende iki erkek kadını araya aldı dövüyoe diye linclenmen kaçınılmaz , şimdi ne yapmak lazım Sokakta birbirlerini doven insanları görünce aman ya ne halleri varsa görsün demek mi gerekir, işte güncel zihniyet tam bu
Onun çözümü de basit ya, ben öyle bir olay gördüğümde kadına yardımcı olacağım bir şey var mı diye soruyorum adam terslerse cevap vermiyorum, kadının cevabına göre hareket ediyorum ama haklısın.
23 yıldır her kavgada her tartışmada tek başımaydım kimseden yardım da istemedim erkek olmak bunu gerektirir. Gerçek bir erkek kendi kendini korumayı bilir. Asıl mesele yetim ve öksüz kalmış bir çocuğu korumak. Asıl mesele kocasından dayak yiyen bir kadını korumak. Erkek korunmayı değil korumayı istemeli. Ben bu derneği desteklemiyorum.
Bu tarz bir derneğin kurulmuş olması, aslında toplumsal cinsiyet eşitliği adına önemli bir adım. Erkeklerin de zorbalık ve şiddet mağduru olabileceğini göz ardı etmemek, konuşulması kolay olmayan gerçeklerle yüzleşmek demek. Ama başlığı ve detayını biraz tiye almış gibisin! 🙃 Belki de bunun üzerine düşünmek de gerekti, ne dersin?
nerden bagis yapiliyo? bi de yeteri kadar para toplaninca erkek siginma evi falan yapilacak mi orada kalacaklar mi? kalacaklarsa baya bi aticam diyomusuuum ahshahshs