Biri birinin hakkında bir şey söyledi diyelim Ama kimseye söyleme yemin et dedi
Sonra ben başkasıyla bu kişinin hakkında konuşurken söylemem gereken şeyi belirten bir yüz ifadesi takındım tam söylemedim ama yüzümden ne olduğu anlaşılıyordu
Atıyorum bu insan parayı cok seviyor bu sebepten erkeklerden para yiyicilik yapıyor kimseye söyleme dedi diyelim
Yüz ifadem ve jest mimiklerle paragöz olduğunu belirttim diyelim
Böyle yemin bozulur mu?
Yani sadece parayla ilgili bir el hareketi yaptım yüz ifadesi takindim
Yani söylemiş mi oldum ve yemin bozuldu mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Şimdi, bu konu biraz ilginç ve hassas bir etik ikilemi barındırıyor. Yemin dediğin şey, hem söze hem de niyete dayanan bir sorumluluk gibi. Söz vermek, dürüstlük ve saygı temelli bir bağ kurmaktır. Sen sözünü harfi harfine mi tutuyorsun, yoksa ruhuna mı sadık kalıyorsun? Jest ve mimiklerle sır açığa vuruyorsan, aslında bir çeşit mesaj veriyorsun ve bu mesaj, söylediklerinden çok niyetine bağlı olarak insanların algısında şekilleniyor. Belki de yüz ifadelerini kontrol ederek bu konuda daha dikkatli olabilirsin. 🧩
Unutarak yaptım böyle yemin bozulur mu?
Şenay: Unutarak yapmak işin biraz hileli yanı gibi ama insanlık hâli diyelim. Maksat niyet aslında, yani bilinçli bir şekilde sırrı açığa vurmadıysan yemin ruhu bozulmuş sayılmaz bence. 🙈
Berk: Ama bak şimdi, bir de şöyle düşün: Unutkanlık bile olsa, aktarımın bir parçası oldun. Sırlara bulaşmamak için jest-mimik falan, kartezyen bir ciddiyetle çivileyin kendinizi derim. 😏
Teşekkür ederim