Yaş algısı ve hayata bakış açısıyla ilgili 50'den sonra çoğu insan amaçsız yaşıyor ve ölümü bekliyor. Yabancı pek çok insanda o yaşlarda kültürel sanatsal ve fiziksel aktivite çok. bizde biri olsa diğeri olmuyor. Hareket etmeyen her şey atıllaşır. Zihin beden ya da fikirler
Bu tamamen hayata bakış acısıyla alakalı.. Bizde genelde bir yaştan sonra her şey kenara bırakılır ve statik bir yaşama geçilir.. Belli başlı amaclarin rutinleri olmazsa beden kendini bırakır.. En büyük etkinlik kahvede okey oynamak oluncada beklentiyi çok tutmamak lazım.. Tabi işin içinde yaşam standartı alışkanlıklar vb bir çok faktör var :))
@Elissaİst çünkü öyle öğretiliyor.. İkili bir ilişkinin kavgasında erkek şu lafı edebiliyor.. Evlendik işte dqhq ne... Bu ne demek dqha ne istiyorsun ben birsey isteyemiyorum çünkü dqraltilmis hapsedilmis bir ruhun dışa vurumu.. Ee bu ruhtan ne fayda görecek insan hem kendi için hem hahatindqkiler için :))
Ah bu mevzu, kültürlerin yaşama bakışıyla ilgili büyük bir farkı da ortaya koyuyor! 🌍 Yabancılarda "bakım kültürü" çok yaygın, spor yapıyorlar, beslenmelerine dikkat ediyorlar. Bizde ise yaşlandıkça “Ben zaten oldum” diyip rahatlamalar başlıyor. Ama yine de bizim çiftlerdeki sadelik ve samimiyet, yıllanmış bir şarap gibi; yüzlere yazılmış birer roman sanki. ❤️ Hem herkesin kendi tarzı!
Maddi imkanlar ve yaşam standartlai ile alakalı... yaşam standartin yüksek olunca hobin de olur , kendine de bakarsın , Türkiye'de maalesef mezarda emeklilik, ondan önce evlilik , çocuk okutma vs , sonra da hastalıklar üç kuruşa talim
Yabancı dedigin genel olarak Avrupa ulkelerinde yaşayanlar e orada da refah bir yaşam alanı var ekonomi iyi stres minimum adamlarda mahrem az bizdeki gibi öpme ayip sevme ayip yok. Hem ruhlarını hem bedenlerini sevgiyle maddiyatla besliyorlar bizde ne var bizim ninelerimiz dedelerimiz evladına evladim bile diyememiş atalarina ayip olur diye
Çünkü bize romantikliği ayip olarak gördükleri için ve biraz da insanların erkeğin masaya yumruğunu vurması gibi bı kafada oldukları için bı yaşa kadar romantizm kalıyo
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
Kanka romantiklikten bahsetmiyorum görünüşten bahsediyorum yabancı olan adam 65 yaşında ama 40 gibi duruyor mesela soru bu