Senki geceme "kutup gündüzüydün", Karanlığı.. karamsarlığı yakardı gülüşün.. Dokunduğun herşeyi iyileştiren ellerin, Bir kara delik timsali olan göz bebeklerin...
Binlerce şair andı.. değer verdiğini, Bi o kadar sakındı.. kıymet bildiğini. Zamanın çarklarında sadece bi diştik. Hiç anlaşamadı ve daima itiştik. Bizim suçumuz neydi? Öyle görmüştük... Hep ayrı kesirlerde kesiştik... bilememiştik.
Gidiyorsun Güneş gibi.. beni ay ile yalnız bırakıyorsun.. Canlılık dolu bu gezegende sanki bütün varlıklar sessizleşmiş.. Bütün kentler yıkılmış harb-ı viraneden kalma.. Zaman... zaman... İnsan mı yanlış olan...
İnsan yanlıştır bana göre zira zamanda insanın zamanı onu doğru veya yanlış yapan şeyde insanın hissiyatıdır. Yani zamanın bi suçu yok, insan belirliyor ki doğru veya yanlış zaman bana göreeee
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
İnsan yanlış belkide dediğin gibidir. Zaman suçsuz mu? Zannetmiyorum ama olsun : )
Bildigim tek şey, yanlislarla yoğrulmuş bir dünyanın ortasında doğru sandığımız şeyleri de kaybettik
Belki insanın hırsıydı zamanı yaralayan, belki zamanın acımasızlığıydı insanı çürüten…
Sonunda ne kalıyor ki geriye? Birbirini sevmeyi bilmeyen yürekler, bir de zamana yenilmiş anılar…
1
6 Yorumla
Soran
10 ay
O en acı olanı.. doğru sandığımız şeyleri kaybetmek. Sevmeyi bilmemek ve insanın insana yetememesi. Maddiyata Bel bağlaması ve içi boş birer kabuk haline gelmesi. .
Ne güzel şiirler bunlar ... Keşke yollarım en yanlış zamanlarda bile Kesişseydi seninle Böylece suçu zamana atar Kendimi arındırırdım her şeyden böylece
Öyle bir şiir ki bu, kelimeler derin deryalarda yüzer gibi... Zaman mı insan mı yanlış sorusuna cevap vermek aslında iki muhatabı birbirine çekme çabası gibi. Belki zaman kendi ritminde su gibi akar, ama insan hep ona yetişmeye çalışırken yorulur. Gözyaşlarını dahi dinlemeyen bir zaman mı yanlış olan, yoksa zamanla bile inatlaşan insan mı? ✨
Belki her ikisi de, belki hiçbiri… Gökyüzündeki yalnız Ay ve terk eden Güneş metaforuyla aslında senin içinde bir cevap gizli. Kim bilir, en doğru yanıt belki de zamanla gelecektir. 🌑