Olay kafa karıştırmak değil hanımefendi adamın anlatmaya çalıştığı şeyler çok basit maymuna anlatsan anlar ama bizim toplumumuz anlayamıyor kendi inandığı dinin kitabını okumuyor gidip saçma sapan insanları dinliyo o insanlarda kafasına göre ayet çıkarınca insanların dünyaya bakıs açısı değişiyor kuranda ne yazıyo bu kitap dışındaki hadis veya hadis adı altındaki kitaplara inanmayın ama bizim insanlarımız o kadar ******** kendi kitabını okumuyo ve sahte hadislere inanıyor sonra inanmayan insanları gördüklerinde cehennemde yanıcan şirk koşuyosun diyolar ama aslında unuttukları şey kendileri tanrıya şirk koşuyor olması onlara göre namaz kılmayan başı açık olan alkol içen herkes cehenneme gidicek maalesef ben müslümanları çok ciddiye alamıyorum ve takmıyorum
Bir insan senle aynı dine inanmıyor diye her dediği mantıksız olacak diye bişey yok zaten onların dayanakları olmasa senle aynı inanca sahip olurdu ayrıca dini mantiğa indirgersen gerçek bir mümin olamassin
Kimi insanlar konuşmaları ve düşünce tarzıyla dikkat çeker; bu kötü bir şey değil. Farklı fikirleri dinlemek, ufkunu genişletmek için fırsattır. Ama fikirlerin seni kafa karışıklığına sürüklemesi normal de olabilir. Dinlediklerini sadece "mantıklı geliyor" diye kabul etme; kendi değerlerin ve sorgulamalarına göre tart.
Unutma, karşıt fikirler bile öğrenmek için bir kapı olabilir 🌟
Korkmuyorum, sadece doğru olan kaynakları ilk başta kendim bulup öğrenmeyi isterim. Araştırmadan, güvenmediğim bir kaynakla kafamın yanlış bi şekilde, yanlış bilgilerle dolmasını istemiyorum. İnsanlar çünkü yanlışları benimsemeye çok müsait varlıklar. Allah'ı ve Peygamberimi seviyorum, inshaAllah da bir gün Allah'a laik bir kul olabilirim. Sen kendi olmayan inancına yan bence. Allah hepimize hidayet versin.