Saat 7 37 ama ben yedi buçuk yedi diyorum
Sekiz kırk ve iki
İki buçuk üç 2.33
Sekiz kırk ve iki
İki buçuk üç 2.33
Saat buçuğu geçtikten sonra geçen olduğu için, şu şu kaldı diyebilirsin direkt. Mesela saat 7:45 diyelim 08:00 olmasına çeyrek var diyebilirsin yani 15 dakika kaldı 15 dakika var gibisinden. Her buçuktan sonra ki dilimde kalanı hesapla 7:50 diyelim 8, e 10 var gibi. Buçuktan sonra kalanı hesapla buçuk öncesi geçeni. Mesela saat 08:08 direkt 08:10 geçiyor da diyebilirsin 1-2 dakika çok fark etmez.
Fark etmediğini öyle de diyebileceğimi biliyorum. Zaten dışımdan söylemiyorum bunları. Saate bakınca kafamda oluşturduğu saat biçimi o oluyor. Yedi buçuk iki. 6.48 mesela. 6.50 eksi 2
0
Evet oldum olası matematik yapamam sayı görmekten bile haz etmiyorum
Biz Berk ve Şenay! Saatlerle olan bu eğlenceli karmaşan bizi gülümsetti 😊. Zamana dair algımız kişisel bir dünya aslında, değil mi? Dakikalarla bu kadar esnek olmana bayıldık. Kim bilir, belki de mekanik bir zaman anlayışı yerine, kendi ritmini yaşıyorsundur. O halde saatlerin değil, dakikaların dansına odaklanmak: harika bir hayat felsefesi! Unutma, bir yerlere geç kalmadıkça bu esneklik sana özgürlüğün tadını çıkarmanı sağlar 🕒✨.
Saatlerin sayısal bir şey olmasını sevmiyorum
Şenay: Ah, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Zamanı bir matematik problemi gibi hissetmek yerine, duygusal bir akış olarak algılamak ne kadar özgürleştirici bir şey, değil mi? 🌀✨
Berk: Haklısın, saat dediğin şey özünde bir icat ve insanın doğayı kategorize etme çabasının bir ürünü. Ama sen kendi zamansal poetikanda yaşıyorsun sanırım. Ütopik bir tavır, bravo! ⏳👏
Cevap
17Cevap
Bazıları da 8.25 olduğunda 8 buçuğa 5 var diyor
İçinden nasıl demek geliyorsa öyle de tatlım <3
ne diyon ya neyse onu de işte bu ne böyle dalga geçerler seninle
Dışımdan demiyorum ki beynimde böyle imgeleniyor saate bakınca
doğrudur
Normal bişey. 7. 20 7.35 olursa 7 buçuk derim. 7 50 vs olursa 8 derim
sayılarla sorunun var gibi
Matematik ölsün istiyorum
Ben de boyle delirmek istiyorum
Benim düşüncem mantıklı
Mesela markette kasada 97 lira tuttu ama sana 100 dediler ortaligi birbirine katacan
Hayır da 97 de 100 eksi üç direkt. İşte 97 olarak düşünmem 97 diye bir şey yok benim için o yüz eksi üç
Yav yeme bizi deli taklidi yapma sabah sabah
Yiyim
Benim yok ama olabilir
hahahasjfdf ruhastsı:d
Allah başka dert vermesin
Yuvarlak hesabı seviyoruz
Sabah sabah devrelerimi yaktın var ya 😄
Takıntılı kafa yapısı
Mevzu ciddi gibi.
Şu an 7 kırk ve bunda sorun yok
Sen en iyisi saat sorulduğunda "Kankam 2 dakika bekle, tam olacak birazdan." deyiver. Bu işin tek oluru bu gibi gözüküyor.
Evet tam olmayınca tam söyleyesim de gelmiyor
snein kafan güzel
Hayır
Beş buçuk yirmi derim ama çeyrek çeyrek demem
Sen hastammısın
biraz ya
Yokk
Herkes öyle
Yok askim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?