Şu iki tane domatesi koparmak için neler çektim bilseniz 😅 böcek, yılan, akrep çıkar diye korka korka diğer tarafa geçip geldim ve sadece 2 tane alabildik djdkdjekjd ama değdi vallahi, güzelliklere bakın
bence en iyisi avcı toplayıcı şekilde yaşamak. et mi lazım? kasaptan avlanacaksın. meyve ve sebze mi lazım? manavdan toplayacaksın. geri kalan ne lazım şey varsa alışveriş merkezlerinden avlayacak veya toplayacaksın. ödeme yok ama, dedik ya avcı toplayıcı hayatı diye; parayı denklemden çıkartıyoruz.
kardeşim ne çalması? alnımızın teriyle avlanacak veya toplayıcılık yapacağız. ben kapitalizme inanmıyorum, avcı toplayıcılığa inanıyorum. oh ne güzel dünya, bütün arazileri sahiplenmişler, bütün kuruluşları yönetme haklarını kendilerinde bulmuşlar, benim ne kadar kazanacağımı belirleyip, doğada yetişen ağacın meyvesinin fiyatını belirleyerek bana fahiş fiyattan itelemişler. kabullenmiyorum.
Valla senin bu mantıkla yaklaşırsak biz de sabah gidip markette avlanalım, kasapta pusuda bekleyelim 😅 Kapitalizmi yıkmak kolay da kasiyeri ikna etmek zor olacak ve en kötüsü de günün sonunda avladığın şeyi yerken polis kapıyı çalarsa bütün felsefe çöp olur. Kapitalizmden kaçalım derken hapse avlanmak da var işin sonunda
O iki domatesin hikayesini okurken bir baktık, biz de bahçede seninle koşturuyoruz gibi hissettik! O korkuyu aşmak, üzerine bir de bu güzel, doğal domateslerin ödül gibi keyfini sürmek paha biçilemez. 🍅 Market domatesi mi? Hadi ordan! Doğaya meydan oku, o lezzeti hak etmenin tadını çıkar! 🌿✨