Cennet ve cehenneme inanmıyorsan neden gidip birilerini öldürüp veya dilediğin kişiye tecavüz etmiyorsun?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Cennet ve cehenneme inanmıyorsan neden gidip birilerini öldürüp veya dilediğin kişiye tecavüz etmiyorsun?
İnsan için vicdan inançtan daha eskidir. Ve gayette bağımsız varolabilir. Asıl inanç olmadığında insan vicdanıyla hareket eder. Vicdana dayalı eylemlerini bir karşılık alacağını bilmediği için yapmaktadır ki insanın en samimi halidir.
Cennet mükafatıyla ödüllendirileceğini bilen biri ya da cehennem korkusu ile hareket eden biri eylemlerinde ne kadar samimidir, gösterdiği vicdan ne kadar insana aittir. Birini ödülle ya da cezayla koşulladığımızda ortaya çıkan eylemden dürüstlük beklemek manasızdır.
Yanlız bu inançla alakalı değildir cennet istepi ya da vehenem korkusuyla yapılan iyilik değildir bemcilik ve menfeatir bana göre kişiyi yaşadıpı çevre ailesinden öprsndiği etkiler neye inanırsa inansın eper yanlıl epitik alırsa farkkı olur iş ailede başlıyır önce
Cevap
12Cevap
Evet zaten vicdanın dinle alakası yoktur. vicdan kalpten gelir bir çok ateist inançsız insan var iyilik yapan ya da kötülük yapmayan.
Olabilir inançsız olup vicdan sahibi olan insanlar da var.. hacı hoca ayağına çocukları taciz eden nice insan var..
Görmediğimiz şey değil
Evet, çünkü vicdan doğuştan gelir, inançsız olan kişilerin de iyilik yaptığını, zaman zaman vicdanla hareket ettiğine şahit oldum.
Vicdan tabiki inançtan bağımsız her inançlı vicdanlı değil
Kanunlar var. İnançsız insanın zaten elinde olan tek şey dünya , onuda kaybetmek istemez
Vicdanımı din saydım, beni hiç zor duruma sokmadı.
Bu yüzden din ahlak demek değil
Tabiki inanmayan dâhi vicdan ile hareket edebilir.
Vicdan insani bir yetidir.
Ne inançlılılar var kafirlere taş çıkarır
Evet dogamizfa olan bir şey
İnanç ile vicdanin bir alakası yok :)
inançtan bağımsız zaten
Ahlak denen kavramdan bir habersin galiba
Sizde fazla hadsizsiniz galiba
Evet olabilir
Olmaz.
Olur
Evet olabilir
Evet olabilir.