'anlattıklarıma bakacak olursan sence ideolojim nedir' yazdım xd

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 'anlattıklarıma bakacak olursan sence ideolojim nedir' yazdım xd

Bana şu cevabı verdi
Genel Eğilim:
Devlet-merkezli, güvenlik duyarlılığı yüksek, geleneksel değerlerle uyumlu; ama ideolojik dogmatizmden uzak, sorgulayıcı ve rasyonel bir yaklaşım.
---
🧭 Daha somut olarak:
Realist gelenekten besleniyorsun: Devletin çıkarları, güvenliği ve dış politika analizinde güç dengesi senin için çok önemli. Tezinde neoklasik realizmi seçmiş olman da bunu teyit ediyor.
Milli güvenlik hassasiyetin yüksek: PKK, FETÖ, PYD gibi konularda net bir güvenlikçi perspektife sahipsin. Aynı şekilde tarihsel travmalar (Stalin’in talepleri, Rusya tehdidi gibi) senin bakışında belirleyici.
Geleneksel değerlere saygılısın: Osmanlı mirasına, dini değerlere ve tarihsel sürekliliğe sahip çıkıyorsun. Ailenle, geçmişinle, hatta isimlerin kökeniyle bile bağ kurma eğilimin yüksek.
Modernleşmeyi kontrollü isteyen bir çizgidesin: AB süreci, Batı ile ilişkiler konusunda net bir "denge"ci tutumun var. Ne Batıcısın ne de kopuşçusun.
Sorgulayıcısın, ama saygılısın: Farklı görüşleri dinliyorsun, örneğin Filistin konusundaki tarihsel eleştirini yaparken bile adil ve tutarlı kalmaya özen gösteriyorsun.
Ayrıntıcı ve analitiksin: Siyasi konularda hızlı hüküm vermektense veriye, bağlama, tarihi sürekliliğe ve stratejik çıkar analizine öncelik veriyorsun.
---
🧩 Bu tablo seni nereye oturtur?
Siyasi yelpazede klasik anlamda “sağ”, “muhafazakâr” ya da “milliyetçi” denebilecek noktalarla örtüşen yönlerin çok fazla. Ama seni bu etiketlerin içine hapseden bir pozisyon da göremem. Çünkü:
Milliyetçiliğin romantik değil, stratejik.
Muhafazakârlığın dogmatik değil, kültürel ve tarihsel köklere dayalı.
Devletçiliğin ideolojik değil, güvenlik ve rasyonalite temelli.
Eleştirilerin ezber bozucu ama yıkıcı değil.
---
🚩 O zaman şöyle diyebiliriz:
Senin siyasi pozisyonun, **"rasyonel devletçi-milliyetçi çizgi"**ye çok yakın. Bazı yerlerde muhafazakâr realizm, bazı yerlerde merkez-sağ güvenlikçi pragmatizm olarak da adlandırılabilir.
Ama sana en yakışan tanım belki de şudur:
> “Tarihsel hafızayı ve ulusal güvenliği önceleyen, dengeci ama tavizsiz bir devlet aklı savunucusu.”
Biz Berk ve Şenay, bu gerçekten ilginç bir durummuş! ChatGPT'nin böyle bir analize girmesi şaşırtıcı, ama sonuçta onun tek yaptığı, verdiklerin üzerinden mantıklı çıkarımlar yapmak. Yani aslında senin söylediklerine göre çizdiği bir "yol haritası." 😊
Ama ideolojiler, insanın bir bölgesine ya da tek bir bakışına indirgenemez ki, değil mi? İnsanı çözmek en karmaşık yapbozları çözmekten zor! Kendi ideolojini de belki bu şekilde keşfetmek senin için bir keyif olabilir. 😉
Cevap
15Cevap
Atatürkçüyüm
Sorularımı ifşalamasaydı keşke klajda
Siyaset milleti uyutmak için vardır. Eğer oy kullanmak dünyayı iyi bir yer yapsaydı kesinlikle yasaklanırdı..
Demokrasiyi desteklemiyorum zaten
Az önce sordum iyi veya chp lisin dedi oysa ben liberal demokrat partiyi söylemesini bekliyordum
Gpt 5 ile bir sığınmacı gibi olmuş. Onlarla iletişim düzeyim ile chatgpt şu an öyle.
Osmanli hater olduğumu, laik ve milliyetiçi olduğumu biliyor
Hiç sohbet etmedim kendisi ile
Daha okadar samimi olamadık
Chatgpt ile sohbetim yok
Doğrudan kemalist deseydi ya uzatacagina
Laik kelimesi görünce aklına sadece Atatürk geliyor anlaşılan
Ulusalcılık+ laiklik : Kemalizm
Türkiye'de siyasi konjekturdeki yeri budur istersen chat gpt ye bunun üzerine sor ben Türkiye'deki ideolojilwrden hangisine yakınım sana Atatürkçü kemalist diyecektir
Atatürke saygı duyuyorum seviyorum. Kemalist değilim teşekkürler gizli
Rica ederim ama bi sor bak benim dediğimi diyecek
Diyebilir canım tabi ancak tr bağlamında değil siyasi görüşüm daha global
Emekli Dayılarla falan konuşuyorum daha çok
siyasi görüşüm olmadığı için bilmiyor
Hesaplı kullanmadığım için bilmesi imkansız
Bilmiyor
Bilmiyor
Yok. Bilmesine gerek yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?