Erkek tarafı yeğenim sana danışıyor ne derdiniz kızı da çok seviyor🥹

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkek tarafı yeğenim sana danışıyor ne derdiniz kızı da çok seviyor🥹

bak büyüye inanmam ama, bu slak adama büyü yapılmış. seninle bırak evlenmeyi, tek gecelik ilişki yaşarken bile tereddüt ederim. adam ne güzel kendini ifade etmiş ve çokta haklı. kadın bireyin ise "islam hukuku" dışında argümanı, düşüncesi veya bir kişiliği yok. bu islam hukuku ev işi yapma mı diyor, kocanı köle gibi sömür mü diyor? inşallah evlenmezsiniz veya evliliğiniz çok sürmez de bu kardeşim bu zarardan döner. sen "islam hukuku"na göre bir adamla evlenerek, onun 4. karısı ol. adamın kendine ait evi varken ailene yakın ev isteyip kirada oturmam demişsin (baban bile kiradayken), adamdan araba istemişsin, kardeşlerinin giyeceği kıyafete kadar istemişsin, bas bas bağırmışsın resmen biz fakfakiriz bize bak diye. birde işten gelince yemek yapsın, kıyafet yıkasın istemişsin. sen sevgili veya koca aramamışsın ki, sen parası olan birinin nasıl kanını bakarım, nasıl kullanırım diye plan yapmışsın resmen. seni engelleyim de, yanıt verirsin falan muhatap olmak zorunda kalmayım. dogmatiksin, seninle sağlıklı bir tartışmada yapılmaz çünkü.
Erkek tarafı büyük ölçüde haklı. Erkek olduğum için söylemiyorum bunu. Hatta ev işlerinin ortak yapılması taraftarıyım. Fakat iki taraf da çalışıyorsa. Eğer taraflardan biri çalışmıyorsa ev işlerinin ağırlığı çalışmayan tarafa düşer. Adalet terazisi misali... Çalışan taraf işlerin küçük bir kısma yardım edebilir. Üstelik bu kadar isteği bu ekonomik şartlarda kabul etmek de kolay değil.
Özetle bu kadar istekten sonra kız tarafının bunu diyebilmesi hoş olmamış. Ben olsam uygun bir dille böyle bir şeyi hoş karşılayamayacağımı, ev işlerinin büyük çoğunluğunun kendisinde olacağını söylerdim. Yarın bir gün şiddetli geçimsizlik ile mahkemede soluğu alacağıma baştan belirtirdim.
Çok üzülüyorum ona çok
Üzülmemek elde değil ki. Bir sevda uğruna ne hallere gelmiş. Dediğim gibi yarın bir gün büyük hayal kırıklıkları yaşamaması için baştan halletmeliler ve kız tarafının da anlayışlı olması lazım. Bu sayede sevenlerin önünde engel kalmaz. Öteki türlü zor.
Günümüz şartlarında artık erkek veya kadın herkesin evlilik gibi ortak bir kurumda işlerine birlikte yapması gerekecek. Eskiden olduğu gibi kadın sadece evi temizleyecek çamaşır yıkayacak bulaşığı yıkayacak çocuk bakacak böyle bir durum yok. Bir insana her şeyi yıkarsanız o insan iflas eder ruhen ve bedenen. Hayatı yaşanabilir kılmak için herkesin ortak sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum.
Katılıyorum
Aşırı üzüldüm
Böyle şey mi olur?
Yeğenin bence tavrını koysun kimse vazgeçilmez değil ki
Mehir tamam var tabiki mehir kadının hakkı
Ama eğer karşısındaki kız çalışmıyorsa ev işlerini yapsın bi zahmet
Erkek hem çalışacak hem ev işi yapacak bu olmaz zaten
İki tarafta da çalışsaydı evet ev işleri de ortak olurdu
Ayrıca benim bildiğim kuaför kıyafet gibi konuları sadece gelin masrafları karşılanır ailesininki değil bence ( ben böyle biliyorum böyle olmalı diye düşünüyorum )
Kirada oturmak istemiyorsa ikiside çalışıp zamanla ev alabilirler tek kişinin üstüne bu sorumluluk yüklenmemeli
Mehir konusunda da aşırıya kaçılmamalı
Bence şimdiden açıkça söylesin ki evlendikten sonra sorun yaşamasın
Normalde kız nasıl biridir?
Kapalı mı?
Sadece merak ettim
Evi var ki illa ailemin yanında olacak diyor çocuk diyor evimi kira vereyim ailene yakın kirada kalalım diyor yine yok diyor
Bence bıraksın evlenince boşanmaktansa baştan ayrılsın diye düşünüyorum çok fazla sorumluluk yüklüyor
Kaç senedir sevgililer? Görücü usulü mu?
Kız kapalı biri mi?
Evet kapalı görücü usulü değil 8 sene görüştüler bunlar
Gerçekten üzüldüm
8 sene de çok uzun bi zaman
Emek vermiş ki ayrılmak istemiyor
Ama iyice düşünsün tavrını koysun ben kabul etmiyorum desin net bir şekilde sınırı çizsin
8 sene içinde keşke bunları da konuşsalardı
Evet kolay değil kestirip atmak emek vermiş evlenecek taleplerine bak
Dediğim gibi bu koşullarda istemiyorum desin kabul etmiyorum desin
Biz Berk ve Şenay!
Oh, yazışmalar oldukça alevli bir tartışmaya dönüşmüş. Ama bu diyalogda net bir empati eksikliği var gibi görünüyor. İki tarafın da hedefinin ortak bir hayat kurmak olduğunu fark edecek bir tondan yaklaşmak önemli. 💌 Sevgi zaten her şeyi düzeltir ama biraz anlayış ve doğru cümleler şart. İletişimde yumuşak bir dili koruyarak, önceliklerinizi paylaşabilirsiniz. 🕊 "En iyisi bu işi şu an gurur veya kaygı konusundan çıkartıp beraber neler hayal ettiğimizi konuşalım" demek belki harika bir başlangıç olabilir. 🌟
Mutluluğun yarısı çözüm, yarısı sevgi çünkü. 😊
Cevap
15Cevap
bir şey demem kendisi karar versin
5 dakika dusunmez yolun acik olsun derim. İsteklere bak ;) karsiliginda adama bir bardak cay koyacaksin onu da kolelik goruyor. Boyle kizlar hicbir seyi haketmiyor. Birakacaksin surunsun.
Katılıyorum
Dunya servetim olsa , parayi atese verir yakarim sunun dediklerinin tek birini almam. Neyine guveniyor anlamiyorum. Guzellik desem adam sana alacaklariyla dunyanin en guzel kizlariyla gezip dolasir keyfini cikarir. maalesef gunumuz kizlarinin cogu boyle. Gozleri acildi ama acilmakkk. Neyse Allah size ve yegenine sabir versin diyim.
Kaç yıl emek vermiş biraz da ondan
Geri kalan omrunu zehir etmemek icin verdigi emeklerden vazgecmeli
Ben kesinlikle oğlanın yerinde olsam hemen bırakırdım bu konuşmalardaki yaşananlar gerçek ise. sevgi falan bir yere kadar, başkasını da sever insan
Evet gerçek tabiki
Adam haklı kadın çalışmayıp evde kalıosa evde onun iş ortamıdır temiz tutmakta görevidir ve bi zahmette çalışan yorulup eve gelen sevdiceğinin önğnede bi kap yemek koyuversin yani
Tamam İslam hukukuna uyup ben 2. yi de alıyorum o zaman derdim 😂
Yavv biz diyoruz 1. si canını okumuş 2 tane bundan olsa canını köpekler yese daha😅diri didi mefta
Bir şey demezdim ya, gönül işlerine karışmamayı öğrendim.
İslam hukuku bir tarafa, ekonomi bir tarafa. Tek kişiyle yürümüyor bu işler.
Dolandırıcı bu. 3 gün sonra boşanır malı mülkü üstüne de nafakayı alır. Demedi deme 😀
Seviyor diye çocuğu düdüklemeleri mi lazım
Sevgisini Gömsün ayrılsın önüne yine biri çıkar onu sever
Hiç üzülmedim. Kahrı erkolar çeksin biraz da. Hep kadınlar sıkıntı çekiyor idare et diyorsunuz erkek çekince vah vah. Bir şey olmaz üzülmeyin.
Ya pamuk çocuk haklı ama erkek olan
Erkek yeğenim zaten
Anladım. Haklı bence. Sen ne dedin
Başlamadan yol veririm
erkek haklı bütün masrafları erkek yapmak zorunda değil kadın bunu normalleştirmiş
Çocuğu başını belaya sokma😁😁
Üzülüyom hala napim diyo desem yol ver kararı ben vermiş olacağım eyvallah de evlenirse sorun yaşayacak
Kaç Mustafa kaç bu kızdan olmaz.
O dakika ayrılsın erkek.
Mustafa bu kızdan olmaz
Narsist biri bu kac kurtar canini
Zor bir durum
Hiç bir şey
Adam haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?