Sizce bu çocuk tehlikeli mi ne yapmalıyım?

Son iki haftadır konuştuğum bir çocuk var. Açıkçası hayatımda gördüğüm en yalnız tiplerden biri. Son 3 yıldır zamanının çoğunu evde kendi kafasının içinde geçiriyor, hatta bana söylediğine göre bazen günde 5 saat civarı hayal kuruyor. Bir nevi orada yaşıyor. Bir keresinde bana, odasında otururken insanlarla hayalinde karşısında oturuyormuş gibi düşünerek konuştuğunu söyledi. Geçmişine bakınca bu durum biraz daha garipleşiyor. Daha önce hoşlandığı bir kız vardı, onunla hiç konuşmadan bir yıl boyunca evinin önünden geçmiş. Aynı şekilde da üç yıl boyunca (ve hala) sosyal medyadan takip etmiş.
Çizimlerinde kopmuş organlar, kesilmiş uzuvlar, parçalanmış insan figürleri var. Bu tarz içerikleri arada sırada izlediğini söyledi. Yazdığı şiirler de genelde ölüm, ve yalnızlık temalı.
Sosyal çevresi çok dar. Gün içinde konuştuğu birkaç kişi var. Haftada en fazla iki kere başka bir arkadaşıyla buluşuyor.
Bir de kendine birkaç kere zarar verdiğini ve 1 kezliğine de olsa babasına vurduğunu biliyorum
Bütün bunlar bir araya gelince, yalnızlık, takıntılı davranışlar, kendine zarar verme geçmişi (intihar teşebbüsü var) ve karanlık içerikli üretimler birleşiyor. Siz ne düşünüyorsunuz ne yapmalıyım?

Sizce bu çocuk tehlikeli mi ne yapmalıyım?