İstanbul gece hayatı neden berbat?

En berbat barların bile fiyatları inanılmaz yüksek ve sadece alkol fiyatları da değil. Hadi anladık alkole fazla vergi varda o zaman çerez falan neden bu kadar pahalı? En berbat duvarları yıkık dökük mekanlar bile sanki etilerde bir otelin terasında yemek yiyormuşsun gibi. Dahası paran varsa bile güzel mekanlara giremiyosun damsız almıyolar diye ben sadece dans etmek istiyorum mesela veya güzel müzik dinlemek istiyorum. Gece hayatında kızlarla tanışmaya gelince, bu bütün dünyada böyledir zaten gece hayatında kızlar ve erkekler tanışırlar ama bu durum türkiye de çok tuhaf karşılanıyor. Bazı barlar kızların yanına oturmana bile izin vermiyor orası rezerve falan diyolar. Diyelimki yanında kız var ve mekana girdin. Öncelikle korumalar sanki bütün ortadoğu ve balkanların en büyük mafyasının malikanesine giriyomuşsun gibi muamele yapıyolar sana. En berbat duvarları artık rutubetten iyice soyulmuş benim yatak odamdan daha küçük olan mekanlarda bile böyle. Daha sonra içeri giriyosun sürekli sahnenin önüne geçmeye çalışan gruplar el ele tutuşarak ilerlerken sana çarpıyolar elindeki içkiyi döküyolar keyfini bozuyolar. Sigara dumanı desen içerde tezek yaksam o kadar kokmaz. O mekanlardan birinde bir gece kal hayatında sigara içmemişsen bile akciğer kanseri olursun. Daha sonra ottan boktan kavga çıkıyo iki etrafına bakıyosun millet napio diye bir anda dızonun biri sevgilime ne bakıyosun diye dayak atabiliyo ve mekandaki korumalar genelde o dızo yerine seni atıyolar oysaki sadece etrafa kısa bir bakış atmışsın. Herkes yanındaki kıza hava atmak için kavga etmenin peşinde. İçinde 10 kişiden fazla insan olmayan mekanlar sana sanki onlar müşteriymişte sen çalışanmışsın gibi davranıyolar falan filan. Ben anadolu yakasında oturuyorum ve karşıya pek geçmem ama geçen bi istiklale gidiyim dedim cumartesi akşamı heryerde arapça tabelalar sokakta zaten türk yok her yer hırto dolu. Mekanların önünde duran hırtları görünce içeri alsalar bile para veresim gelmiyo. Annem mesela her yaz bodruma gider yazlığa artık bu seneden sonra başka biyere gidicem buranında boku çıktı diyo. Neden böyle oldu

İstanbul gece hayatı neden berbat?