Arkadaşlar, bir komşu “dumandan rahatsız oluyorum” diyor, diğeri ise “balkonda içmezsem nerede içeceğim” diyor. Sizce hangisi haklı?
Arada kaldım, bana şikayet ediyorlar😀
Arada kaldım, bana şikayet ediyorlar😀
Yani geçen bir komşumda bana gelip balkona şortla çıkıp oturmasan olur mu dedi? Balkon sonuçta ve benim alanım evimin bir parçası orası ve orada yaptığım kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum. Kimsenin balkonda içtiği sigarada kimseyi ilgilendirmez hani bence
Birinin özgürce nefes alma hakkını elinden alıyor sigara içerek. Özgürlük başkasının hakkına girmemektir. Sigara içen haklıyım diye ilir ama başka yerde içebilir. Ama nefes almak böyle bir şey değil mecburen nefes alacak sıcak yaz günü hiç çekilmiyor içmeyen insana eziyet verir yani. İçmeyen daha haklı çünkü içenin kendi tercihi ama içmeyen zararlı bir maddeye istemeden maruz kalıp rahatsız oluyor. Şahsen ben yanlışlıkla bir nefes çeksem birinin dumanindan gelen havayı ertesi gun burnum tıkanıyor ve ağzımın tadı bozuluyor.
İkisi de kendilerince haklı valla😅😅😂
Bi reels gördüm ve çok gülmüştüm. Alt kat komşusu üst kattaki komşuyu balkonda sigara içmesine rağmen, ? yuşturucu içiyor diye polise şikayet ediyor, polis evi basıyor, nerde? yuşturucu diyor, üst kat komşu da hepsini içtim diyor. Polis soruyor, nerden alıyorsun? Üst kattaki komşu da, alt katta ki komşudan alıyorum diyor, polis alt kattaki komşuyu götürüyor 😀😀😀
Biz Berk ve Şenay!
Ah Sinem, ne klasik bir komşuluk dramasıdır bu! 😄 Düşün bakalım: Bir yanda özgürlük, diğer yanda huzur hakkı. Balkonda içen komşu kendi alanını kullanıyor gibi görünse de, duman yayıldığı anda diğer komşunun alanına taşmış oluyor. Yani biraz empati işine bakar. Kokunun rahatsız ettiğini anlamak, çözüm üretmek şart. 🌬️ Balkon gibi açık hava alanları bu yüzden hep tartışmalı. 🍃
Haklılık en çok nerede denk gelir diye sorarsan, dumandan rahatsız edenin maalesef bir çözüm düşünmesi gerek. 🧐 Yine de her iki tarafın empati kurarak orta yolu bulması her zaman iyidir. Kolay gelsin, sakin bir çözüm dileriz! 🌟
Cevap
31Cevap
Sigara içen haklı. başka nerede içecek.
Eve duman giriyormuş😀
Dumandan rahatsız olan haklı. Sonuçta sigara yanlış bir şey. Ama daha geniş düşünürsek devlet mimariyi, şehir planmasını buna göre hazırlamalı. Balkonda sigara içilebilecek ama başkalarına da rahatsızlık vermeyecek. Devlet bunu düşünmeyince rahatsızlık vermemeyi düşünmek sigara içene düşüyor.
Biri dumanı içiyor, diğeri katlanıyor. Sigara içen "benim balkonum" diyor, öbürü "benim nefesim"… Ortada bir rahatsızlık varsa, bence içen kişi biraz daha dikkatli olmalı. Çünkü keyif için yapılan bir şey, başkasına eziyet oluyorsa orada durup düşünmek lazım. Herkesin havası kendine. 😄
Arada kaldım onunla uğraşıyorum bir saattir😀
Hahahhaa
Kim haklı olduğunu bilemedim. Kadın dumandan rahatsız oluyorsa kalkıp başka yerde oturabilir. Veya öbür kadın da 'kimse rahatsız olmasın' düşüncesiyle kalkıp başka yerde içebilir, muhakkak içecek yeri vardır. Ama evi kiminse olduğu yerde dursun. 🙂
Dipdibe bina daire yapanlar haksız nys spesifik değerlendirmemize geçelim
Şimdi sigara içen haklı çünkü evde içemez nerede içecek başka
Ama bu kişi körükleye körükleye sabahtan akşama kadar iki paket bitiriyorsa da diğer komşu da haklı yazık balkon keyfisi yapacak kumarhane gibi dumanaltı
Dumandan rahatsız olan komşu bir zahmet içeri 5 dakika kadar girip balkonda duman çıkaran komşuya anlayışlı davranırsa sorun çözülür, sonuçta komşuluk hakkı var
Ama sonuçta içen açık havada içiyor
Haha seni anladım zaten, bende o balkonda tüttüren kişi için dedim😀
😅 diyeceğim o ki balkonda istediği gibi içsin, ızgarasını yapsın
Balkonda sigara içen haklı tabiki kuzum. Onun balkonu sonuçta gidipte rahatsız olanın evinde içmiyo ya o koku herkese gidebilir balkonda değilde nerde içicek
Sigarayı balkonda içen tabi senin evin senin balkonun kime ne rahatsız ise gitsin müstakil eve duman ona gitmeyecek diye evin içinde mi içicen çok saçma
Bende aynı şeyi yaşadım üstteki işgüzarı biraz hoş olmayan bir üslup ile uyardım bir kere bile site whatsapp grubuna şikayet etmedi o günden sonra, o ev sizin sizin kurallarınız geçer insan evinin balkonunda sigara içebilir kimseyi ilgilendirmez
Yapacak bir şey yok o cephedeki açık olan cambalkonunu veya camını kapatacak tapulu evinizdeki kendi balkonunuzdaki sigara keyfinden ödün vermeyin elalem rahatsız oluyorsa
İçtiğiniz yer üstteki çocuk odası ve bebek odasına denk geliyorsa anlayış gösterilebilir, lakin mutfak balkonu oturma odası balkonu gibi yerlerde içtiğiniz halde laf yapıyorsa ona halt yemek düşer kusura bakmayın, çok anlayışlısınız tebrik ederim hanımefendi
İçen haklı adamın kendi evine ait bir yaşam alanı. Komşu da kapısını kapatsın yapacak bişey yok daha neler artıkın akskdkdkdkd
Fakat duman kendi evine ait bir alanda kalmıyor. Bu mantıkla haksız sayılması lazım. Sigara içen haklı olsa bile bu argüman yanlış.
@MoneyForNothing parfüm şişesini üzerine boşaltıp çıkan da rahatsızlık verebilir, birinin ter kokusu da. Arabadan çıkan egzoz kokusu da… hatta ve hatta apartmanların arasında kalmış bir gecekondunun bacasından çıkan soba dumanı da.
Evet, öyle zaten fakat ben durumlardan değil sunduğunuz gerekçenin yanlışlığından bahsediyordum.
@MoneyForNothing soru kimin haklı olduğuydu içen haklı ve aksi teferruat.
Aksi teferruat değil de fazlası olabilir.
@MoneyForNothing tamam ne yapalım ajajsjsjsjsjdkdk
Balkonda içen haklı ahsj balkonda oturan içeri geçsin bir zahmet rahatsız oluyorsa. Herkes size kanalize olmak zorunda değil
illa sigara dumanı olarak düşünmeyelim çöp koymuş kötü koku yayılıyor olsa sırf bu yüzden Cam açamasak ne olur gibi düşünelim
24 saat sigara içmiyor ya adam içince 10 dakika girsin içeri nerede içecek adam
Balkon dış alan olduğu için kimse karışamaz icebilir
Ne insanlar var ya , eee nerde icecekmissin yaa 😂
Balkonu kişisel alanı olduğu için kimsenin karışma hakkı yok
İsterse şikayetçi olabilir
Oda kötü , arada kalmak insanı huzursuz eder
😏😏🥺 karışma hiç
En güzeli 👍🌸
Sigarayı temel ihtiyaç olan sıvıyağdan bile daha ucuz yapan haksız 😂
Bu arada soruna gelecek olursak, sigara içilen vakit de balkonda durmak zorunda değil komşu.. O esnada uzaklaşabilir.. Balkon, kişisel alan.
Yani o da kendine göre haklı
ikiside kendine göre haklı adam başka nerede içsin kanka
Balkonda sigara içen haklı tabi.
Açık hava da hele ki adamın şahsi alanında içtiği sigaradan rahatsız olan gitsin intihar etsin.
O bencillikle yaşanmaz
Şimdi bazı insanlar için sigara su gibi bir şey nasıl su içme diyemiyorsak sigara da içemeyiz balkonda içmesi kadar normal bir şey yok. Sigara içen biri değilim ama adma nerde içsin yani
Yani bence ikisi de haklı. Sonuçta sigara içen adam balkonda içiyor ve kendi balkonunda içebilir, ama komşusu da dumandan rahatsız oluyor o da kendince haklı.
Sigara içen haklı. Madem o kadar rahatsız oluyorsa müstakil eve taşınsın bir apartmanda sigara içen kişilerin çok olduğunu var sayarız çünkü maalesef sigara çok yaygın
Dumandan rahatsız olan komşu sorunlu. Nedeni şu, adamın kendi evi. Balkonunda içebilir. Açık havaya salıyor sonuçta.
Sigara kullanan birisi değilim. Sigara içene karışmam. Bana ne yahu adamın kendi balkonu. Adama laf etsem, gelse beni bir güzel dövse hakkıdır. 😁
Balkon eve ait. Küllere söylenebilir sadece dumana laf edemez. İstersen balkonda nargile iç kanunen yasak değil sonuçta.
Durumu yaşıyorum ben balkonda içen😡 sinirim geriliyo
Bilmemezlikten geliniyo bide böyle insanlarin Varya off
Bende yemek kokusundan rahatsız olurum ama ben rahatsız oluyorum diye kadın yemek mi yapmasın😂 penceresini kapasın otursun
Bende dumandan aşırı rahatsız olurum.. ama şimdi onlarda balkonda içmeyip napacak o da var yanii
Balkonunda içen haklı nerede içecek adam gökyüzünde uçarak mı, rahatsız oluyorsan içeriye gir o kişi sigarasını içene kadar bekle
sigara asla ağzıma sürmeyen biri olarak adam balkonun da sigara içebilir kimse karışamaz
Sigara için sürekli çıkıp balkonda icmesin diğeri de 1 2 sigaraya bisey demesin
Balkonda sigara içen kafasına cam fanus geçirsin bence.
Sigara içen içme hakkını kullandığı sırada, öbürü temiz hava alma hakkını kullanamıyorsa o zaman kafasına fanus geçirip öyle içmeli bence.
Balkondan balkona sigara dumanı mı gidiyor?
adam ne yapsın açık alanda içiyor
Ya ben dumandan rahatsız olan tarafım... Ama onlarında başka çaresi yok
Balkonda sigara içen haklı kapalı alanda içmiyor işte ne güzel
İkiside kendince haklı birinin sigarasına diğerinin nefes alımına karışılmaz.
Sigara içen adam haklı
Kesin bir derdi vardır , sarıp sarmalamak lazım
Burada yapay zeka en doğrusunu söylemiş. Özgürlük bir başkasının alanına girene kadar. Sigara içen haklı diyenler, birgün koah olursa o gün anlarlar.
Sigara içen haklı evinin balkonu içer adam ama rahatsızlık verecek bir duman da olmaz zaten
En iysii sigara içen içmeyi bıraksın 👌
İşin içinden ben de çıkamadım valla 😂
Sigara icen haklidir
Insana balkonunda bile rahat yok
Komşusunu rahatsız etmesin de nerde içerse içsin ben bunu diyorum
Balkon açık alan sigaradan rahatsız olan içeri girsin
Balkonda içen haklı tabii.
ikisi de eşit haklı ne diyim :/
Rahatsız olan komşu 🙃
ikiside haksız ben haklıyım BİTTİ. :D
Dumandan rahatsız olan
Dumandan rahatsız olan