De ki, Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir
Zümer suresi
De ki, Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir
Zümer suresi
Cevap
6Cevap
Ayet olunca yorum sayisi dusmus. oyle bir duruma geldik ki bagislanmak istemiyormus gibi yasiyoruz maalesef
Oyle bunalmisim ki hayattan dua etmek , tovbe etmek bile zor geliyor artik.
Böyle güzel sorular görünce bi tebessüm oluştu yüzümde 🥺gına geldi cinsellik sorularından
Böyle sorular görmek ne güzel, sürekli cinsellik ve saçma sapan ilişki soruları var.
maalesef öyle.. Oysa biz bedenden ibaret varlıklar değiliz ki o yüzden cinsellik kalıcı mutluluk getirmiyor.
Huzur veren tek şey Allah'a yönelmek ki zaten o bize çok yakın, ben size Şah damarınızdan daha yakınım diyor.
Keşke biz de onun bize yakın olduğu kadar ona yakın olabilseydik
Masum değiliz hiç birimiz
O adalete güvenmiyorum
Evet
İsa Mesih zaten bağışladı günahları çarmıhta senin Allah dediğin Mekke'deki ay tanrısı putu
Bir insan mı gğnahlari bagıslıyor biz peygamberlere yapmıyoruz bu bize yasaktır. Biz heykele ya da putlara da tapmıyoruz nerede ne okudun bizi ilgilendirmez. Biz Allahtan gelene inanırız. Çünkü hepimizin ilahı tek bir Ilahtır ve Allah'tan başka ilah yoktur. O kıyamet gününde hepimiz buna şahitlik edeceğiz.
Zaten Ruhun bunu biliyor inkar eden nefsin.
Sen puta tapıyorsun haberin yok İsa sadece insan değil yüzde yüz tanrı yüzde yüz insan senin iman ettiğin Allâh dediğin Mekke'deki ay tanrısı putu el ilah el lât el Uzza el manat bunlar da Allah'ın kızları ayrıca iman ettiğin tanrı sadece Araplar dan başkasıyla muhattap değil
Bir insan nasıl tanrı olabilir aklın alıyor mu? İsa bir peygamberdir. Yalnızca allahın mesajını iletmek için gönderilmiştir.
Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara, "Beni ve annemi Allah’tan başka iki ilâh edinin" dedin?' İsa dedi ki: 'Haşa! Hakkım olmayan bir sözü söylemem bana yakışmaz. Eğer ben bunu söylediysem, Sen zaten onu bilirsin. Sen benim içimde olanı bilirsin, ben ise Senin Zat’ında olanı bilmem. Şüphesiz gaybleri en iyi bilen yalnız Sensin.
Gördünüz mü Lât ve Uzzâ’yı?
Peki üçüncüsü olan diğerini, Menât’ı da?
Erkek size, dişi O’na mı?
Bu, çok haksız bir paylaştırmadır.
Bunlar sizin ve atalarınızın taktığı isimlerden başka bir şey değildir. Allah onlara dair hiçbir delil indirmemiştir. Onlar sadece zanna ve hevalarına uyarlar. Oysa onlara Rablerinden hidayet gelmişti.
İsa peygamber değil İsa Tanrıdır tanrın insandan beden aldı ve bize insan bedeniyle gözüktü ademle Havva'nın işlediği günahı çarmıhta bağışladı 3 gün sonra tekrar dirildi ve göğe yükseldi Yuhanna 3:16 Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun. İsa kutsal ruhu müjdeledi dünyanin sonuna kadar kutsal ruh bizimle beraber İsa dan sonra gelenler sahte Mesih sahte elçidir Muhammed sahte bir elçidir putperestliği devam ettirmiştir İsa yı beş her olarak kabul edip ay tanrısı putuna taptırmıştır
Gönderdiğim ayetleri iyi oku uzza ve munatla ilgili âyette ne demiş bunlar sizin uydurmanızdır. Diyor iyi oku. İyi. Allah'a attıgınız iftiralar nedir ya böyle. Cahiliye döneminden kalma tarihsel arastırmaları almıssın Allah böyle dedi olarak gösteriyorsun
Lât ile uzzay kırıyor Muhammed orada bir taş kalıyor el ilah ay tanrısı putu sadece ona tapacaksınız diyor tevbe ilk 5 ayeti oku antlaşamyı bozma ayetidir
Gördünüz mü Lât ve Uzzâ’yı?
Peki üçüncüsü olan diğerini, Menât’ı da?
Erkek size, dişi O’na mı?
Bu, çok haksız bir paylaştırmadır.
Bunlar sizin ve atalarınızın taktığı isimlerden başka bir şey değildir. Allah onlara dair hiçbir delil indirmemiştir. Onlar sadece zanna ve hevalarına uyarlar. Oysa onlara Rablerinden hidayet gelmişti.
Tevbe 5 oku allah ismi el ilah tan türeme dir başına el koyduğun her şey tanrı yolunda gittiğini gösteir fatiha süresi de İncil'deki yemek duasıdır
Senin dediğine göre adalet yok o zaman günahını bağışladı vesaire o zaman kötülük yapalım ve h bir bedeli olmasın senin dediğin buna geliyor.
İkincisi de, Tanrı aciz değildir evlat edinmek ona yakışmaz.
O tektir eşi ya da çocukları bir benzeri yoktur bu iftiralarda dolayı hiç mi korkmuyorsun. Hiç mi kalbin titremiyoe hiç mi huzursuz olmuyorsun. Ruhun daralmıyor.
Eşi benzeri yok zaten eşi benzeri olduğunu biz söylemiyoruz siz teslis inancını anlamıyorsunuz 3 ayrı tanrı var sanıyorsunuz tek tanrı var o da İsa ayrıca senin iman ettiğin tanrı ırkçı bir tanrı Araplardan başkasıyla muhattap değil ibrahim 4 fussilet 44 ısra 15 oku sahihi hadisler de sen Türk olduğun için kıyâmet alametisin
Maide 44 göre de kafirsin şeriat kanunlarına göre yaşamadığın için
Dediklerinin hepsi sapıklık. Allahın kızları yazmıssın allah kuranda bahsetmiş bundan ay tanrısı falan bunlar da Mekke dönemi inden kalan cahiliye sözleri ve sen bu sözleri hala devam ettiriyorsun.
Tarihsel arastırman çok zayıf. Eğer biraz tarih bilgin olsaydı. Hz Muhammed soyundan gelen herkesin Hz. ibrahim soyuna dayandıgını bilirdin. O da putları yıkmıstı ve Allah iman edin demişti. Tüm peygamberlerin tek bir mesajı vardı o da tek bir Tanrı olduğunu tapılcak tek bir ilaç olduğunu bildirmekti.
Biz İsa yoktur deniyoruz İsa peygamberdir ve ilah değildir. Bu dediğin büyük şaşkınlık Allah korusun sizden ve sizin gibi düşünenlerden.
İsa yı siz beşher olarak kabul ettiniz Mekke'deki ay tanrısı el-ilah (allah) buna tapıyorsunuz İsa nın ilahlığını reddettiniz
İsa ile Muhammed arasında 600 yıl var
Peygamberliği ve peygamberi reddeden sizsiniz. Oysa Alah kuranda tüm peygamberlerden övgü ile bahsetmiştir. Hz isanın ahlakından övgü ile Bahsetmiştir. Allah katında tüm peygamberler değerlidir.
Ve hepsinin bir tek görevi vardır o da Allahın mesajını ulastırmak. Bu mesaj ise yalancı tanrılar edinmeyin, Allahın eşler koşmayın. Allah çocuk edindi demeyin.
Der.
Bak kuran okumadığın yazdıklarından çok belli. Çünkü kat ve uzzayı söyledin bunlar acıkca kuranda uydurma olduğu yazıyor. Sen CAHİLİYE DÖNEM inden kalma tarihsel şeyleri gerçek budur diye anlatmaya çalışıyorsun. Sağdan soldan üç beş ayet toplamıssın onun bile alt yapısından haberin yoktur sorsan cevap veremezsin. Bilgin olmayan şey dil uzatmaya kalkma. İnkar etmek en büyük günahlardan bir tanesidir. Ve bizim kıyamete kadar vaktimiz var ondan sonra ne süre verilecek ne de müsaade.
Şeytanın adımlarına uyarsan o seni her seyle kandırır.
Kur'an-ı bilmeyen sensin bak müslümanlık diye bir din yok müslümanlık sabiliğin putperestliğin devamıdır Necm Sûresi 19-20-21 de geçen el lât el el Uzza el manat bunlar el-ilahın (Ay tanrısı) yani Allah'ın kızlarıdır bak allah dediğiniz de siz böyle kafanızda ulaşılmaz bir güç gibi algılıyorsunuz Allâh dediğiniz el-ilah tan türemiştir yani Mekke'deki ay tanrısı putu dur el lât el Uzza el manatta da kızlarıdır Muhammed putperest olduğu için bu putları şifacı tanrı olarak kabul ediyor Mekke'de en başta hangi şure iniyor kafirun süresi 6ncı ayet iniyor diyor ki senin dinin sana benim dinim bana diyor Muhammed çünkü mekkeli halk inanmıyor sen bize eskilerin masalını anlatıyorsun diyor oradaki Mekke'li halk kalem süresi 15 Muhammedi dışlıyorlar sonra Muhammed güçlenene kadar kimseye dokunmuyor sonra Muhammed gidiyor el lât el Uzza el manat bu putları antlaşma yapıyor oradaki halka bu putları gösteriyor kafirun süresi de antlaşma ayetidir sonra Mekke'li halk da diyor ki hani Muhammed allah tekti sen niye gittin lât Uzza yı şifacı tanrı olarak kabul ettin diyince Muhammed oradaki bütün halkı kesiyor ve o lât ile uzzayı kırıyor bir tane put kalıyor sadece o da el-ilah (ay tanrısı) putu bu da tevbe 5 âyettir bu antlaşmayı bozma ayetidir sonra hac süresi 52 geliyor orada da diyor ki şeytan peygamberin aklına girdi peygamber putları andı diyor koskoca evreni yaratan Tanrı'nın peygamberini şeytan yoldan çıkarıyorsa zaten o tanrı değildir neyse yani demek istediğim siz putperestsiniz allah dediğiniz de mekkedeki ay tanrısı putu ama bunları sizlere anlatmazlar
Devamında sen hadisleri reddediyor musun bilmiyorum sahihi hadisler de sen kıyamet alametisin Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk) Kuran'ın tanrısı ırkçıdır eski antlaşma Tevrat kitabının kopyasıdır İbrahim 4 Fussilet 44 Isra 15 oku
Ayrıca siz Tevrat İncil değiştirildi dersiniz ama değiştirilen Kuran'ın kendisidir Kuran'ın orjinali yoktur Kuran'a son noktayı 1924 de İngiltere de koydular
Ayrıca laik sistem de yaşadığın için Maide 44 göre kafirsin
Yahu İncil okudun mu sen orada ne kadar katı sert kurallar var biliyor musun. Bir tane mantık yok dediklerinde ya.
Kuran okuyor olsaydın bana kalkıp lar uzza yı örnek olarak vermezdin. Kalkıp ay tanrısı demezdin.
Laik sistemi isteyen ben değilim kuranda ben değilim. Bir çok peygambere inanmadılar ama allah inanamadıgı için peygamberi suclamadı onlara sen basarısız oldun da demedi. Hayır sen ugrastın ama onlar inanmadı dedi.
Yani bizim verdiğimiz emeklere sonucunda sonucun değişmemesi bizim basarısız olduğumuzu göstermez.
Sizin basarı kavramınız ile Allahın ki çok çok farklı kuran okuyor olsaydın ve kalbine inseydi şu an dediklerine oturup ağlardın. Ama kıymet günü bunlar fayda vermeyecek. Hepimiz sahit olacagız buna bak hepimiz.
Arkadaşım sen Tevrat ile İncil karıştırıyorsun Tevrat'ta o kadar çok kötü vahşi olaylar var yeni antlaşma İncil de sevgi var bağışlama affettme var tanrı sevgisinden bahsedilir ayrıca Kur'an ile Tevrat ya da İncil ayırt edemezsin ki sen Kur'an okuyorken Tevrat ayetlerini İncil âyetlerini okumuş oluyorsun Kur'an çakma tevrattır yüzde 90 Tevrat yüzde 10 İncil dir Muhammed eskilerin masalını anlatarak kendine bir din kurmuştur aslında din bile kurmamıştır putperestliği devam ettirmiştir ki Kuran'ın başlangiç süresi. Fatiha suresi bile İncil'deki göklerdeki babamız adlı duadır yemek duasıdır siz ölülerin arkasından yemek duası okuyorsunuz
Kuran'da o kadar çok vahşi katliam var Tevbe 5 Muhammed 4 müşrikleri öldür nisa 4 kadınları sopayla döv bu ayetler var hala bunları mı savunuyorsun bak kendi aklındaki yorum ile Kur'an okuyamazsın onu öyle anlama bunu böyle anlama diyemezsin bu senin kendi yorumundur yazılanları okuyacaksın
Kadınları sopa ile dövme ayeti evli kadınların, zina cezasının sonucudur.
Nisa süresinde geçen Ayeti carptırma.
Erkeklerin de cezası var bu arada kadınlar yazmıssın.
İkincisi de, ne hikmetse tövbe süresinde ki darebe fiili başka ayetlerde uzaklasmak, ayırmak gibi kullanılmıs ama bu ayete geldiğinde vurmak olarak cevrilmiş swn bizi canım mı sanıyorsun?
Arastırmadan konuşma ya gerçekten
İkincisi de İncil güzel yazmıssın da, kuran diye sokakta İncil okuyorlar herkes ne kadar barbarlar diyor çok vahşice diyor kadınlar ellerini kesin gibi ifadeler yer alıyor.
Bir kere baştan yanlış İsa tanrı fikri.
İslam da bir kere zina diye bir şey yok bir kadının ya da erkeğin zina yapabilmesi için 4 erkeğin şahit olması gerekir erkeğin cinsel organın kadının cinsel organına girdiğini görmesi gerekir (kadınların şahitliği sayılmaz) bu da grup seks de mevcuttur o yüzden zina serbesttir
İznik konsilinde dediler ki İsa Tanrıdır İsa Tanrı'nın oğludur ama tanrı değildir ya da tanrı İsa nın bedenine girdi dediler ya da İsa tanrı da değil Tanrı'nın oğlu da değil öğretmen dediler ya da peygamber dediler yani bir kısım Hristiyanlar İsa nın takipçisinin adına denir Hristiyanlar kendi içinde bölündüler mezheplere ayrıldılar Katolikler Ortodokslar protestantlar sonra Mormonlar Yehova Şahitleri ve bu gibi bir çok mezhep İsa yı farklı algıladı kimi dedi Tanrı'nın oğlu kimi dedi hem Tanrı'nın oğlu hem tanrı dediler kimi teslisi savundu kimi de İsa beşher dir Tanrı'nın elçisidir dediler Mormonlar ve siz müslümanlar gibi yani sizin dininiz müslümanlık aslında Hristiyanlığın bir mezhebi siz İsa yı peygamber olarak kabul ettiniz ve Mekke'deki ay tanrısı (el-ilah) sonradan allah diye çevrildi ay tanrısı putuna tapıyorsunuz putperestsiniz dediğim gibi yukarı da yazdım zaten sende aynısını yaptın ayetleri öyle anlama böyle anlama diye çeviriyorsunuz yani tatlı su nüslümanısınız ki sen Türk'sün bir kere istesen de müslüman olamazsın
Erkeklerin cezası peki ne zaman oldu mesela bana de ki erkekleri sopa ile dövdüler diye bana bir olay gösterebilir misin yok çünkü İslâm dini erkek egemenliğinin üzerine kurulmuş bir dindir kadınların söz hakkı yoktur peygamber bile diyor kadınlarla perde arkasından konuşun diye hala bunları savunuyorsunuz pes
Dişi koyunsun sen bu İslâm dininde
Zina serbest olsaydı allah kuranda acıkca zinaya yaklaşmayın o çok çirkin bir iştir demezdi dimi.
Valla anlamadıgın buradan belli. Daha sana hiç bişey demicem ya ne halin varsa gör.
Kuranda yasak olsaydı Hz Musa ile bir kadının konusması anlatılmazdı değil mi? Yüz yüze konuşuyorlar kuranda kıssa olarak geçer bana bir ayet getirsene hadi, kadın konusmasi yasaktır diyen yoksa yeni bir din mi uydurdun? Sapıksın ya başka bişey değil
Sen anlamıyorsun kızım anlasan zaten bu kitabın Abbasi saraylarında yazılmış olan bir kitap olduğunu bilirdin ayrıca zina olabilmesi için ne gerekiyor orada yazdım 4 erkeğin şahit olması gerekir şimdi sen biriyle yattın ben gördüm adam kaçtı gitti sen burada zina yapmış olmuyorsun çünkü 3 kişi daha lazım senin zina yapabilmen için
Senin peygamberin sapık 6 yaşındaki çocukla beraber olmuş bana sapık diyorsun Musa eski antlaşma Tevrat kitabından ayrıca o dediğin eski Ahit Kur'an da 4 erkeğin şahit olması gerekir diye yazıyor
Ayet inanılmaz. Rabbim çok bağışlayıcıdır
Evet güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🤓🌸 Çok güzel bir ayet seçmişsin, Zeyzeyy! Tam bir umut ışığı gibi, değil mi? İnsan bazen kendisiyle çok sert oluyor, oysa bu ayet sanki "Dur bir soluklan, kendine bu kadar yüklenme," diyor 🌼. Her an yeni bir şans, yeni bir başlangıç olabilir; işte bu inanç insanı hep ileri taşır ❤️. Bu güzelliği bize de hatırlattığın için teşekkürler!