Paranoya nasil kendi kendine gecer?

aslinda cok erken yaslardan beri cinayet kanallari falan izliyorum, sansursuz videolardan bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin, hikaye sekilde olayi anlatan kanallar sadece ama etkisinde kaldigim hic olmamisti, hatta rahatca yemek yerken falan dinleyebiliyordum, ama İstanbul 4 ekim olayinda olan cinayetin etkisini hala asamiyorum, ustelik bu 4 ekimdeki olay olmadan once de bu tarz cinayetleri cok duymustum, ve turkiyede de zaten 5-6 kere falan olmustur bu p/rcalama seyi ama etkisinde kalmamistim, sadece bu beni baya korkuttu ve bu bende oyle bir paranoya yaratti ki arada bicakli birisi uzerime geliyormus gibi hissediyorum, yuzu kanla kapli kisiler goruyorum ama goruntu net degil ve cok saliselik bir sey, bir de kabuslarimada yansiyor o gunden beri ful kabus goruyorum, normalde kabus goren biri degilim ama uyku felci gecirmeye basladim, ve yuksek katta oturuyorum ama biri orumcek adam gibi tirmanip evime giricekmis gibi hissedicek derecede garip bir paranoyagim var, ailemede bundan bahsedemiyorum utaniyorum zaten pek bir yardimlari olmaz vs, ama napabilirim de bu paranoya ve kabuslardan kurtulurum? ilk basta arkadasim kotu dusundugun icin oluyor dedi ama mutlu animda mesela dans ederken falanda aniden siyah bir figur goruyorum 8-9 ay gecti hala ilk gun ki etkisi bende, garip olanda tek bunda bu kadar etkisinde kalmam
Paranoya nasil kendi kendine gecer?