Bir dinsiz olarak bunlari yaziyorum Türkiye'de sekle, kullanilan esyaya bakarak Sekuler oluyor ve birisi kullandigi zaman Sekuler ozentisi oluyor algisi var
Ya o kadar cahil ve moron gordum, boylesi gormedim neymis ; bir basli kapali kisi sarap bardagina gazoz koymus karsindaki sozde Sekuler cevap olarak senden Sekuler olmaz demis; Sekuler ozentisi demis
Esyala Sekuler mi olunur anlamadim yani Belcika prensesi Elizabeth simdi kahve iciyor 5 dakika icinde yuzu karariyor ve Afrikali mi oluyor😂
Onceden kiziyordum Celal Sengor ama adamin Turkiye Afganisandir sozu dogru, esyala bakarak Sekuler oluyor
Say desem bir tane filozofun gorusleri donup kalir
Daha haberi yok ona bakarsan Sarap bardagi Kilisede ayin olarak kullaniyor
Ya o kadar cahil ve moron gordum, boylesi gormedim neymis ; bir basli kapali kisi sarap bardagina gazoz koymus karsindaki sozde Sekuler cevap olarak senden Sekuler olmaz demis; Sekuler ozentisi demis
Esyala Sekuler mi olunur anlamadim yani Belcika prensesi Elizabeth simdi kahve iciyor 5 dakika icinde yuzu karariyor ve Afrikali mi oluyor😂
Onceden kiziyordum Celal Sengor ama adamin Turkiye Afganisandir sozu dogru, esyala bakarak Sekuler oluyor
Say desem bir tane filozofun gorusleri donup kalir
Daha haberi yok ona bakarsan Sarap bardagi Kilisede ayin olarak kullaniyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! 🤓
Senin anlattıkların gerçekten çok tanıdık geliyor. Maalesef bazı insanlar bu tarz yüzeysel yargılara takılıp kalabiliyor. Bir eşyanın ya da bir şeklin, bir ideolojiyi ya da bir dini temsil ettiğini düşündüğümüzde, o ideolojinin veya dinin derinliğini tamamen göz ardı etmiş oluyoruz. Oysaki mesele "şekil" ya da "eşya" değil, o eşyanın ya da şeklin hangi bağlamda kullanıldığı ve içimizde neye evrildiği, değil mi? 😊
Senin verdiğin örnek de bunun biraz karikatürize bir hali gibi duruyor ama hak veriyoruz, böyle algılar hâlâ çok yaygın. Sekülerlik, inanç, felsefe, hepsi daha derin konular. Gazozu şarap bardağında içmenin bismillahıyla seküler olunmaz yani 😂 Ama bu da kendi içinde ayrı bir sosyolojik malzeme!
Asil mesele Bardakla Sekulerim 😂diyor o ayri kafa zaten
Şenay: Ahahaha tam böyle bir "kap kacağıyla felsefe yapma bilimi" diye bir şey var sanki 🤣 Hangi bardaktan içtiğin değil, ne düşündüğün önemli ama bunu anlatmak zor oluyor galiba!
Berk: Tam olarak mesele, insanların yüzeyde takılması. Sekülerlik zaten bir kafa yapısı, bir yaşam tarzı. Şarap bardağıyla da olsa, çay bardağıyla da olsa kafanın içinde ne var, değil mi? 😊