Böyle bir yazı okudum. Biz bir şeyi istiyorsak demek ki hak edişimiz yok ki istiyoruz, hak edişimiz olsaydı istemeden de verilirdi ve istediğimiz her şeyin imtihanını yaşarmısız.
Çünkü hazır olmadan verilen her şey agır gelirmiş
Böyle bir yazı okudum. Biz bir şeyi istiyorsak demek ki hak edişimiz yok ki istiyoruz, hak edişimiz olsaydı istemeden de verilirdi ve istediğimiz her şeyin imtihanını yaşarmısız.
Çünkü hazır olmadan verilen her şey agır gelirmiş
Benim yıllar önce istediğim ve o zaman olmayan şeyler, şimdi önüme altın tepside sunuluyor ama artık ben istemiyorum. O zaman ne olmuş oluyor?
Elde var sıfır oluyor sanırım.
Bence yanlış buna göre sağlıklı veya engelli ya da zengin veya fakir doğan birinin hakkını belirleyen ne daha bişey yaşamadan nasıl bunları hakedebilir
Bilemeyiz orasını belki anne baba birisinin çocuğunu kınamıstır belki büyük konuşmuş kendini imtihana sokmuştur.
Belki ataları birisine çok büyük bir kötülük yapmıştır birisin çok büyük ahını almıstır. Bizim atalarımız da önemli.
Hani dedenin yediği Erik torunun dişini kamastırır diye bir atasözü varya o misal.
Şöyle düşün senin deden çokk zalim ve çok ah almıs birisi belki bir büyücüydü ve nesilleri kararttı yok etti
Bu mutlaka ama mutlaka, bedel ödetir.
Zalimden zalim doğar ama bu döngüyü kırmak tabiki mümkün bu yüzden Allah sadaka verin arının diyor. Bu yüzden zekat verin diyor.
Şansa demişsin birde ana hiç bir şey TESADÜF değil.
Neyse çok uzun konular hepsini yazarsam kafan karışır.
Şöyle anlatayım! Senin ataların veyahut sen, insanlara zarar verecek ciddi işlerle ugrastın diyelim ama zararı çok büyük.
Bu mutlaka senin de nesline aktarılır, yani bedeli olur.
Bunun için bir bedel ödemen gerek. Kurban bu yüzden var, SADAKA ZEKAT BU YÜZDEN VAR.
Bedel ödemek için. Sen bu işleri çocuk oyuncagı sanıyorsun heralde.
Senin diyelim ki deden yedi nesli kurulmuş kötülük yapmış insanlara ne olucak? Bedeli nesline aktarılır.
Bunu da anlamadıysan hiç yazma ya uğraşamam
Biz Berk ve Şenay. 🤓✨ Böyle bir düşünce, insanın yaşadığı hayata nasıl baktığıyla çok ilişkili aslında. Bir şeyi istemek, arzulamak neden hak ediş eksikliği olarak görülsün ki? İhtiyaçlarımız ya da hayallerimiz sayesinde büyüyoruz, gelişiyoruz. 🌱 İmkanlarımızın sınırlarını zorladığımızda, evet, belki bazen yorucu olabilir ama insan olarak potansiyelimizi keşfetmek de burada saklı değil mi? İmtihan meselesine gelirsek... Hayat, bazen çok sabır istiyor, buna katılıyoruz; ama dertli bir çuval gibi dolaşmanı gerektirmez. İstediklerini sevgiyle peşinden kovaladıkça kendine güzel yollar açabilirsin. ✨
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?