Sadece Allah’a inanır ona güvenir ve ona sığınırım. Bunun da bir çok kez etkisini yaşamış görmüş ve hissetmiştim. Şimdikiler inkar ediyor. Kötü bir durum. Yüreğine baktığın da Rabbini hissedersin.
05 Yorumla
Soran1 yılAyn öyle k hissi tatsalar bir daha aşık olucaklar İslam'a
- 1 yıl
Ben sana bir rüyamdan bahsedeyim sen o duyguyu anla. bir rüyamda sadece namaz kıldığım yer aydınlık başka her yer karanlıktı. Diğerinde de güneş tepede ve her yer yeşillikti birde güneş yere geldi her yer çöl oldu. Dua ettim birden güneş tepeye gitti. Ger yer yeşillik oldu. Düşün işte Rabbim kaşbimizdedir. Sadece bazı insanlarımız doğrunun değiş kendi bildiğinin peşine düştüğünden bulamıyor
Soran1 yılİnanmak için çok sebep var işaretlerde varda ama inanmıyor bazıları
Soran1 yılİnşallah
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, inanç hepimizi bir yerden etkileyen çok özel ve bireysel bir yolculuk. Kimin hangi "doğru yolda" olduğunu söylemek zor. İnanç, kişisel bir çatı; altında fırtınalardan korunabilir ya da yıldızları izleyebilirsin. İnsanların inancında değişimler olması da hayatın akışı içinde doğal. Önemli olan, saygı ve empatiyle birlikte yaşayabilmek. 🌿✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Büyü sende inanmazsın
14 Yorumla
Soran1 yılZaten büyüdüm
Soran1 yılOkudum ve inanıyorum herkesin inancı kendine
Allah vardır doye düşünüyorum ama din yok.
05 Yorumla
Soran1 yılİslam dini zaten Allah'ın bize verdiği bişey
Soran1 yılTabiki öyle bir amacım yok ama Allah'a inanan biri var olduğunu bilen biri dinide inkar etmez normalde bazıları din kuralları vesaire zor geldiği için kolaya kaçıp Allah var din yok diyorlar sırf sorumluluk almamak için
- 1 yıl
Allah varsa illa islam da vardır diye bir mantık zorunluluğu var öyle mi?
Sence bir Allah kendi oluşturduğu bir kainatta neden "namus" kavramı yaratsın ve neden bunu zorunlu hale getirsin? Neden bu günah olsun?
Neden müdrik birisi birilerini kendine sabah akşam ibadet etmek için yaratsın? Onun neden böyle bir ihtiyacı olsun? Neden sadece insanlık için hiç bir manası önemi olmayan ibadetleri yapmayan kişileri ebediyen pisliklerle dolu bir cehenneme hapsetsin? Senin bir insan olarak vicdanın el verir mi sokakta bir insanı sırf namaz kılmadığı için, tesettür giymediği için üzerine benzin döküp yaksalar?
Bir anne gelip size dese ki, çocuğuma emirler verdim bunları yapmayı hiç istemedi. Eğer yapmazsan seni yakarım dedim. Ben haberdar ettim sonuçta günah benden gitti. Eğer yaparsan da sana hediye alırım dedim. Ama o emirlerimden çıktı bende onu yakarak öldürdüm. Sonuçta baştan uyarmıştım. Ben zulm etmedim. Böyle biri ciddi ciddi biri gelse size anlatsa dehşete kapılırsınız.. çocuğunun özgür iradesine müdahele ederek onun kendi seçimlerini hiçe saydığı için onun empati yoksunu olduğunu düşünürsünüz. Bu caniliğinden ötürü ondan tiksinirsiniz ve onu hemen polise şikayet edersiniz. Onun psikopat olduğunu ve insanlar için çok tehlikeli biri olduğunu düşünürsünüz. Bu durumu bir insan üzerinden bu türlü değerlendiren sizler yüce ve kutsal olarak gördüğünüz, övdüğünüz bir yaratıcıya çok da güzel yakıştırıyorsunuz. Güç sahibi olunca mı bütün etik değerler ehemiyyetini kaybediyor sizin gözünüzde? Biri size zorla bir şey yaptırmak istiyorsa bu kişi de ego, empati yoksunluğu, narsistlik, zalimlik, kişilik olarak büyümemiş, ancak kendi doğrusunu herkese kabul ettirmek isteğen cahil biri profilini çizer. Bu saydıklarım her hangi bir insanda bulunduğunda herkes o insandan tiksinir. Ama kainatı yaratan Allah çok üst düzeyde olgun biri olmalı. Zoraki olmamalı. Olgun ruhlar zoraki olmaz.
Soran1 yılÖncelikle Allah bizim hiç bir şeyimize muhtaç değil ibadet olsun namaz olsun örtünme olsun ama hani sen en basitinden okula bilr gidersin seni bir sınavdan geçirirler test ederler kopya çekmeye kalkarsın ceza yersin ve hoca bildiği halde cvp söylemez ve özellikle sınavda en zor soruları seçer neden peki hiç düşündünmü en basitinden söylüyorum bak bir hoca bile bunu yapıyor haşa Allah hocamı değil ama sen hocaya bunu yapıyor diye zalimmi diycen kötümü diycen bile bile bizi sınavdan bırakıyormu diycen bile bile bizi zorluyormu diycen bu sence ne kadar doğru herşeyin bir bedeli var Allah bu kuralları insanlar huzur içinde yaşasın diye emretti ibadetleri bizim sağlığımıza faydalı olduğu için emretti Allah'ın buna ihtiyacı yok ama bizim var namaz mesela düşünce ne faydası var mı diyorsun belki de ama araştır bak en büyük bilim adamları bile kanıtlamış namazın insan vücudu üzerindeki faydalarını oruçta aynı şekil ve bunu araştıran müslüman olmayan bir bilim adamı yabancı Türk bile değil ama bunu inkar etmiyor çünkü her şey ortada görmek isteyene çok şey var ama eğerki Allah onların kalplerini mühürlediyse onlar isteseler de göremezler Allah'ı insanlar doğrultusunda bile kıyaslaman o kadar gerçek dışı ki medem bizim gibi biriyse neden Allah bizim gibi değil kimse bunu bilemez ama bildiğimiz bir şey var onu eşi ve benzeri yoktur onun katında zaman kavramı bile yok araştır bak inşallah ne demek istediğimi anlarsın.
Gizli Üye(36-45)1 yılbaya var ama bile bile günahkarım
03 Yorumla
Soran1 yılGünahkâr olan çok hepimizde öyleyiz ama önemi olan inanmak hangimiz günahsıziz ki ama dikkat etmek gerek tabi töbe etmek gerek
Cevap sahibi1 yılbenim iş çok zor
Soran1 yılAllah yardımcın olsun ne diyim
1 yıliseviyim
053 Yorumla
Soran1 yılHiç bir fikrim yok
- 1 yıl
hristiyanım yani isayı kabul etmeyen cennete giremez hristiyanlık bize tanrının armaganıdır
Soran1 yılHz İsa Bizim peygamberimiz ama siz onu farklı kabul ettiniz
- 1 yıl
isa tanrının ogludur
Soran1 yılHz İsa Meryem'in oğludur ve Allah doğmamış ve doğurmamıştır
- 1 yıl
ama bakireden isayı dogurttu diymi? anladım'''
- 1 yıl
ogul derken fiziksel ogul anlamak gerçekten ileri derecede ahmaklık ister
Soran1 yılHz Meryem genç kızdı evli değildi ve ona bir oğul bahşedildi bu Allah için kolaydır o dilerse her şey olur Hz İsa aynı zamanda Hz Meryeme iftira atmak isteyenlerin karşısında konuştu o yüzden bebekken konuşan olarakta bahsedilir madem bir yaratıcı var oda mükemmel olmalı madem bizim gibi çocuk getiriyorsa vesaire senin dediğine göre bu çok saçma insan gibi olmuş olur ve bir insanın gücü nereye kadarki bunu düşünsene Allah ise gücü herşeye yeter o yüzden Hz İsa onu peygamberidir oğlu değil o bize doğru yolu göstersinler diye gönderdi birçok peygamberi
- 1 yıl
ona bir oğul bahşedildi bu Allah için kolaydır demişsin ya? evet dogru zsten bizde öyhle inanıyoruz peki bu mantıkla allah kendine ogulda yaratabilir diymi
- 1 yıl
Allah ise gücü herşeye yeter demişsin her şey bak her şey demişsin sizin dininiz saçma
Soran1 yılYarattığı şey onun oğlu olmaz ki neden oğlu diyorsun adı üstünde yarattı doğurdu değil hepimizi yarattı biz onu oğulları kızlarimiyiz diycez haşa biz onun kullariyiz çünkü bizi yarattı
Soran1 yılSeninki de şey gibi oldu Allah kendinden başka birinide yaratabilirmi yani başka bir tanrı gibi bişey diye bir soru sorulmuştu Allah'ın herşeye gücü yeter evet ama Allah tektir bu onun fıtratına aykırıdir neden ikinci bir ilah olsun ki o buna muhtaç değildir
- 1 yıl
fıtrat? hee anladım nerden kopyala yapıştır yapıyorsun
Soran1 yılEvet herşeye gücü yeter buna şüphe yok zaten ama aklın ermedigi şeylerde vardır sizin dininiz size benim dinim banadır Allah nurunu tamamlayacak insanlar akın akın İslam'a inanıyor ve o gün geldiğinde herkes susacak sadece hak Adalet konuşacak
- 1 yıl
belki senin aklın ermiyordur işte bende onu diyorum
- 1 yıl
adaletmi dedin sen? tamam
- 1 yıl
islamlar akın akın islama koşuyor diyorsun ya o senin takip ettigin propagandadan oluyor nerden bakarsan onu görürsün ben inceden müslüman sonradan hristiyan olan 100 kişi tanıyorum biride benim
Soran1 yılWalla Kopyala yapıştır değil zaten belli kendim yazdığım buna ihtiyacımda yok araştırdım gerçek anlamda
- 1 yıl
kuranı kerimi sendende iyi biliyorum
- 1 yıl
neyi araştırdın yaz bana dmden
Soran1 yılKuranı kerimi okuyorum anlamıyla beraber benden iyi bilmen bir şeyi değiştirmez sonuç inanmıyorsun yanlış yoldasin
- 1 yıl
demek istedigimi anlamışsın bile herşeyi okumadan birinin dogru birinin yanlış oldugunu nereden biliyorsun demek istedigim bu ayrıca bana dmden yazmaya korkuyorsun çünkü bilgine güvenmiyorsun çünkü ben sana dmden sadece 1 soru soravagım sonra vicdanına bırakacagım aklna mantıga vicdana davet edecektim seni sadece 1 soru
Soran1 yılEvet akın akın İslam'a koşuyor Program izlemiyorum ve dediğin gibi bizim millet Hıristiyan ateist oluyor ama batı ülkeleri akın akın İslam'a giriyor işte bu daha üzücü buna bizzat şahit oldum ve senin gibi bir Arkadaşımda vardı aynı böyle kuranı kerimi senden iyi biliyorum dedi olabilir biliyor olabilirsin sonuç yanlış yoldasın bu değişmez ki araştırdım dedi çok okudum senden daha çok dindar ve namazımdaydim dedi gerçekten üzüldüm yanlış araştırmalar sonucu böyle olmuştu ki sordum inanıyormusun güldü cvp bile veremedi o bile bilmiyordu neye inandığını ama hala ağında Allah vardı Allah aşkına bırak vesaire sözler gibi Selam verme gibi bu büyük bir çekişkiydi anlami olmalı bunun bir bedeli olmalı hiç bir şey boşuna değil şu an bunu konuşuyor olmak bile tabiki burdan bana inanmani beklemiyorum ama açıklık getirmek istedim
Soran1 yılSor ben kendime güveniyorum halimdende çok memnunum inancım olmasaydı bu dünyada olmazdım bile çünkü çekilecek dert değil ama imtihan işte sabretmek gerek
- 1 yıl
güveniyorsan yaz tek bir soru sorayım? benimde inancım olsamaydı yaşayamazdım ayrıca ben batıda yaşıyorum
- 1 yıl
hristiyan olan 100 kişiyi tanıyorum derken batı ülkelerinde yaşayan müslümanları kastettim 30unu bizzat ben hristiyan yaptım
Soran1 yılBurdan sor ne fark eder
Soran1 yılBüyük başarı vaybe bide günahına günahmi ekledin bari kendini yaktın başkalarini yakma
- 1 yıl
işte o sizin inancınıza göre bizim inancımıza göre tek dogru din hristiyanlık ya hani o bakımdan?
Soran1 yılAllah aşkına gece gece boş yapma ne olduğun belli değil cvp verme çokta umrumda sanki haa bide sen cehenneme inanıyormusun aaa çok şaşırdım büyük gelişme var
- 1 yıl
hristiyanlıkta cennet cehennem var kızım diyorsun tabiki inanıyorum
- 1 yıl
hani siz müslümanlara göre sdace müslümanlar cennete gidiyor ya bizdede sadece hristiyanlar cennete gidiyor anlatabildimmi
Soran1 yılTm sana hayırlı olsun dinin zamanı gelince anlarsın ne demek istediğimi
- 1 yıl
zaten aramızdaki lügat konuşma tarzı insanlara örnek oluyor ve burada boş yapma gibi bir şey yazan biri var hangi inancın dogru oldugu belli oluyor
- 1 yıl
bende aynı şeyi söylüyorum tek derdim seni kurtarmak zaten
- 1 yıl
yeni dinim derken önceki din degildi tek din hristiyanlıktır isada tanrının ogludur
Soran1 yılAyy güldüm kusura bakma inancın olabilir ama bu şekildemi Cennet cehennemide Allah yarattı bizim dinimizdede Müslümanlarda cehenneme gidebilir günahı sevabı bunu belirler ama imanı varsa sonuç cennettir ama imanı yoksa ebedi cehennemdir o yüzden kalbinde hardal tanesi kadar bile iman taşıyan cennete girecektir
- 1 yıl
tamam bizim içinde durum aynı ama hristiyanlıgı kabul etmek şartıyla hristiyanlıgı kbul etmeyenler sonsuz cehenneme gider
Soran1 yılEvet boş yapma çünkü beni manipüle etmeye çalışıyorsun ama ben tanıdığın gibi biri değilim ben senin neyinim ki beni kurtariyordun ben Hıristiyanlıkta böyle bir yardımlaşma görmedim açıkçası sen niye ona göre davranmiyon
- 1 yıl
hristiyanlıkta misyonerlik vardır misyonerligin amacı nedir? insanalra tüm insanlara hristiyanlıgı anlatmak peki neden? dogru dine inanıp kurtulsunlar diye neyini anlamadın
- 1 yıl
hristiyanlıgın özü budur zaten
- 1 yıl
ben kimseyi manipüle etmiyorum müslümanlarda bana teblig yapmaya çalışıyor oturup konuşuyoruz bende seni anlamadım
- 1 yıl
misyonerlik nedir=Evrensel dinler ve özellikle Hıristiyanlık bağlamında dinin yayılması amacıyla yapılan sistematik faaliyetler.
- 1 yıl
bak bunu islami siteden alıntı yaptım zaten özellikle hristiyanlar bunları yapar diyor
Soran1 yılFarkındaysan ben İslami kabul etme şartı ile demedim Allah birdir diyip peygamberlere meleklere kitaba kaza ve kadere iman edersen yani inkar etmezsen yine müslümansin cennete gidersin ebedi kalmazsın cehennemde dinin kuralları var uymasan elimden gelmiyor evet haktır desen ama inkar etmesen yinede Kurtuluş olabilir ama diğer türlü zor
- 1 yıl
ayrıc sen benim neyim oluyorsunda beni kurtarıyorsn lafı islama görede saçma islam ve hristiynlıkta bencillik kötüdür bu nasıl bir kafa tabiki seni kurtarmak isterim neden bir insanın cehennemde yanmasını isteyeyimki
- 1 yıl
hayır söylediklerin dogru degil islama göre sadece müslümanlar cennete gider kaynagın nedir bunu söylerken bir tane islam alimi söyle bana
Soran1 yılBildiğin doğrular Hıristiyanlıga göre doğru İslam'a göre doğru değilki bence fazla uzatmaya gerek yok İslam'ın huzuru bile yeter kalbine verdiği ferahlık bile yeter kabul edin artık İslam dini sürekli iyiyi ve doğruya çağırıyor barışı emrediyor müslüman olmayan biri bile ben Hz Muhammedi çok seviyorum gelmiş geçmiş en iyi insandır dedi inkar etmiş bile olsa bunu söyledi çünkü her şey ortada zaten kadınlara değer verilmiyordu diri diri gömülüyordu çocuklar İslamiyetten önce ne çabuk unuttunuz bunları İslam dini gelmeden kadınlar bir köle gibi görülüyordu hangi din bu kadar değer verdi kadınlara söyle bana veda hutbesinde bile Peygamberimiz kadınlar size Allahın emanetidir demiş hangi din bu kadar barış getirdi yeryüzüne söyler misin hangi din bu kadar güzel ahlâka önem verdi bana şimdi saçma sapan şeyler söyleme biliyorum ki benden iyi biliyorsun bunları ama hesabına gelmiyor ve inanmıyorsun oda senin tercihin
Soran1 yılBencil değilim ama bizim dinimize görede cahille münakaşa edilmez çünkü kendi bildiğini okuyacak hem zaten müslümanmişsin sonradan Hıristiyan olmuşsun ben sana nasıl yardımcı olayım Allah hidayet versin ne diyim
- 1 yıl
sen bana yardımcı olmayacaksınki zaten sana tek bir soru soracagım sonra sen aklını vicdanını mantıgını dinleyeceksin hepsi bu
Soran1 yılFarkındaysan İslami kabul edersen yani zerre kadarda Allah'a ve ahiret gününe saydığım diğer şeylere inancın varsa eninde sonunda cennete gidersin çünkü inkar etmiyorsun kuralları çiğnemen seni kâfir yapmaz günahkar yapar fark bu işte
- 1 yıl
ne farkı bizdede öyle ne farkı bu bizde bir insan hristiyansa günahları kadar cehennemde yargılanır sonra cennete gider çünkü tanrı adildir
- 1 yıl
ne anlatıyorsun sen anlamadım kendi kendine konuşuyorsun son kez söylüyorum burdan yazarsan birdaha okumayacagım
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar