+1 yılArnold Joseph ne demiş; Yapılan devrim ve inkılaplar Türkleri öyle bir noktaya getirdi ki Türkler ne Müslüman gibi yaşayabiliyor ne Hristiyanlığa geçebiliyorlar. Farklı dinden bir insan bunu söylüyorken bir müslümanın şeriatı istememesi doğu değil. İnsan bilmediğinin düşmanıdır ve düşmanından korkar. Bu yüzden kendini laik olarak tanımlayan ve şeriattan korktuğunu söyleyenlerin bu korkularından kurtulmak için şeriatı tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Arabistan’in, Iran’in veya işidin yanlis uygulamalari Seriat için ölçüt degil. Bu gün İran’ın İslam tarafı kalmamıştır. İçi boş, kof bir hale gelmiştir. Bizde Kemalizm ne kadar toplumsal tabana, desteğe sahipse, ne kadar etkinse İran’da İslam devrimi o kadar etkindir. Ama İran’ın yeni misyonu zaten İslam’ı yaymak filan değildir. İran’ın misyonu,“İslam” etiketini kullanarak Müslüman kitleler üzerindeki etkinliğini artırmak, Şiiliği yayarak siyasi güç ve hâkimiyet almak. Allah-u Azim-i ŞAN buyurmaktaki ayetlerinde ''Kim Benim Dinime Sımsıkı Sarılır Hak yolundan Cıkmaz işte Onlara Ölüm ve Korku Yoktur Dünyadada Ahrettede. O kahrolsun deyip beğenmediğiniz kurallar Kur'an-ı kerim'in hükümleridir. Ve sakın kahrolsun şeriat falan demeyin küfre düşer kafir olursunuz.
157 Yorumla- +1 yıl
Şeriatta idam etme kol kesme zina yapanı taşlama var oldugunu sanmiyorum? ALLAH C. C demiyomu benim verdigim canı ancak benalırım diye
- +1 yıl
@Bergafor35 www.timeturk.com/.../...idam-cezasi-var-midir.html burada aradığınız cevap var kardeş. Allah elbetteki istemez böyle bir şeyi ama bunun da belli kısas ölçüleri vardır.
- +1 yıl
İstedigim cevap yok
- +1 yıl
Iyi de kardesim bugun nerde Serri hukumlere gore yonetilen bir devlet var orda gericilik ayrimcilik kati kurallar ve insan olumleri cinayetler. Bakiniz somalide irakta suriyede iranda baska yerlerde. onune gelen fetba veryr..6 yasindaki kizlarla. evlenenler var. Dini nikah adi altinda bu tur seyler yasaniyor. kaldi ki ulkemizde bile alim denilen zatlar absurd aciklamalar yapyr. Orn. ahmet mahmut unlu diyor ki ne kadar cok salavat getirirseniz o kadar cennette huri alacaksiniz. Kaldi ki ben her pisligi yapan imsanlarin seriat istemelerini de anlayamyrm. burada begenki yapinca sevap felan mi aldiklarini sanylr. Bakin Turkiyede laiklik vardi 2002 ye kadar. Bu eksenden cikildi herkes ayristi bolundu. Nefret soylemleri ve farkli sosyolojik tanmlar bu ulkeyi catisma riski olan ulke yapti.
- +1 yıl
@KYKSYTN estagfirullah. InsAllah kardeşim Allah imanli gençlerimizin sayısını artırın inşAllah 😊
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. hayir..
turkiyede boyle bir sey istemem cunku halkin cogunlugu din dogmasiyla buyumus ve boyle bir durumda saptirilir. ortalik din yuzunden kan golune donebilir. bunun icin acik fikirli, ilimli olmak lazim ama muslumanlarin cogunda bu vasif yok.715 Yorumla
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. İlim, irfan, ahlak ve fazilet olmaz ise İnsanlar için hiç bir şey olmaz.. Şeriat denilen kanunları kim nasıl ve ne şekilde uygulayacak.. İŞID denlilen hayvanlar gibi mi.. Hiç bir kültürü tahsili olmayan salak milleti bilmediği Arapça ile aldatan sakalının her teline edilecek kıçı sıkışıtı mı papazın ve hahamın eteğine kaçan deyyus vereceği, karar ile mi uygulanacak.. Rabbim ''BEN SİZE ZEKA VERDİM ONU KULLANACAĞINIZ AKIL İLE BİRLİKTE, İLİMİN VE BİLİMİN PEŞİNDEN GİDİN VE AYDINLANIN..''diyor.. Hani İslam dünyasında bir aydınlık gören var mı? Atatürk ile aydınlanmaya başladık fakat Yahudi uşağı Menderes ile baltalandık yine batılın kucağına atıldık.. Eyer Fetullah gibi Cübbeli gibilerinin eline kalacaksa İslam İŞID dan farkı olmaz.. Aklını kullanamayan, ahlklı, faziletli, vicdanlı, merhametli ve Allah korkusu olanlar olmadıkça ne İslam İslam olur nede kurallar uygulanır.. Müslüman yetim ve kul hakkı yemez ama gelin görün ki şu anda yetim ve kul hakkını götüren götürene.. Önce Rabbimin i, stediği gibi insanlar olalım sonra kurallarını uygulamayı tartışalım.. Hiç bir deyyus oğlu deyyus köpeğe kul olmayacağımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..
11 Yorumla
Diğer konusunda 335 cevap paylaştı. şeriat Allahın kanunu değildir.. şeriat din hukukudur..
mehdi geldiğinde olacak bu iş.. ve biz eğer görürsek inşallah onun yanında saf tutacaz.. çünkü doğrudan Allah tarafından görevlendirilmiş bir kişi olacağı için Allahın kuralına dayanıp hukuk üretebilir...
ama şimdi kimsenin haddine değil şeriat demek.. hocalara cemaatlere bak hepsi birbirini kafirlikte suçluyo.. bunlara mı emanet edecez islamı canımızı malımızı..
özetle şeriatı istememek Allahı reddetmekten değil bu.. Allahın kanununa dayandığını ileri sürerek suyunun suyundan yorumlar yaparak din kuralı koyulmasına karşıyız..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılGerçek İslami Şeriatı desteklemeyen Müslüman olur mu? Allahın kanunlarını hangi vasıfla desteklemiyolarmış? Yaratıcısının kanunlarını kim beğenmiyomuş? Onlara kilisenin yolunu gösterin bayım bari kendi gibi düşünenler arasında bulunsun!
915 Yorumla- +1 yıl
Hırsızlık yaptı kes kolunu! Bu müslümanlıkmı peki? Sizin müslümanlık anlayışınız gerçekten canilikmi?
- +1 yıl
Hırsızlık yapan birinin kes kolu ama sadece birinin bak bakalım bir daha hırsızlık oluyo mu? Canilik değil bu kusura bakma ibreti alem diyoruz biz buna. Allah koymuşsa kuralı boynumuz kıldan ince. Pardon sizi kim yarattı? Onun kurallarını desteklemeye devam. Seçim sizin bayan @kalbimigorenoldumu
- +1 yıl
Ben sizin gibi şeriatçılardan daha müslümanım merak etmeyin. Şöyle söyleyeyim Allah o kula o kolu vermişse sen kim oluyorsunda kesiyorsun? Dövme yapıcak olsak günah kendine canına zarar veriyosun dersiniz ki dövme bir kol kesme gibi değildir? Fikirleriniz aslında birbirleriyle uyuşmuyor farkında mısınız? Bence siz önce müslümanlığı araştırın. Siz kimsiniz ki birinin canına zarar vereceksiniz? Hiçmi düşünmüyorsunuz Allah size sormaz mı o kulu ben yarattım belki tövbe edecekti sen kim oluyorsunda kestin diye :)
- +1 yıl
O zaman Allah kolunu kesin diye hüküm vermezdi değil mi :) Allah bilmiyo mu senin gibi akıllılar çıkıp "sin kim iliyisin di i kili kisiyisin" diceni. Haşa. Düşünelim öyle yorum yapalım. @kalbimigorenoldumu
- +1 yıl
Birinin cezasını verip vermemek size düşmez, öyle olsa cehennem olmazdı ,) o kul zatem yaptıklarının bedelini ödeyecek, siz kim oluyosunuz :) mantık hatası var. Madem cezasını siz keseceksiniz, ne diye cehennem var?
- +1 yıl
Cehennemde yanmasın diye günahına keffaret oluyo canım. Sen cehennemde yanmayı kolay bir şey zannediyosun galiba. Hadis diyo ki elinin 100 kere kesilmesine razı olur cehennem ateşini gördükçe. Bu soruların Hıristiyanların sorularına benziyo. Bizim müessesemizde Yahudilerden de bu tarz sorular alıyoruz. Farkın olsun daha etkileyici cevaplar bul @kalbimigorenoldumu
- +1 yıl
Bence azıcık mantığınızın olması yeterli. Çok şükür müslümanım, ibadetimi yaparım, dualarımı ederim. Çevremdekiler iyilik meleği olduğumu söyler. Ama kimseyi sen Allah'a inanacaksın diye zorlayamam. İnanmiyor diye elini kolunu kesemem, cani değilim. Dinde zorlama olmadığını Kuran-ı Kerim yazıyor zaten :) siz kimseyi inanmıyor diye suçlayıp, cezasını veremezsiniz. Şu hayatta ceza verecek bir varlık varsa o da Yüce Allah'tır, başka kimse değildir. Biz sadece kendi ibadetimize bakarız, çalmayız, çırpmayız. Ha çalan çırpanında elini kolunu kesmeyiz. Çünkü ben dünyaya milletin cezasını kesmek için gelmedim.
- +1 yıl
Dinde zorlama yoktur gayr-i Müslimler için geçerlidir. Zaten şeriat onlar için değildir bizim içindir yani dinsiz biri hırsızlık yapsa kolu kesilmez. Yarım yamalak bilgilerinizle şeriatı yorumlayamazsın. Hele ki hiç eleştiremezsin. Bayılıyosunuz ayetleri cımbızlamaya. Müşrikler de Mekke döneminde aynı mantığı kullanıyodu dediğim gibi az farklı ol.
- +1 yıl
@kalbimigorenoldumu
- +1 yıl
Bana müslümanlığı öğretecek kalitede biri görmüyorum malesef canım seni :D hadi git yobazlığınla baş başa kal
- +1 yıl
Sana Müslümanlığı öğreten belli ki Adnan Oktar. Kedicik olmaya devam :)
- +1 yıl
@kalbimigorenoldumu la arkadaş. tamam şeriat gelmesin. o zaman sana şoyle açıklayayım. bir hırsızın kolunu kesmek sana garip geliyorsa. dunyada toprak ugruna katledilen onca insanlar sana ne anlatıyor? insanların derdi müslümanlık olmuş. elin adamı katliam yapar onu bunu öldürür. sırf kendi zevkleri ugruna katil olurlar. hiçkimse ama hiçkimse bu konular hakkıdna konusmaz. ama ordan biri cıakr der ki şeriat gelsin. katı kurallar olsun suç işleyeni asalım. hemen burada ne oldugu bilmeyen insanlar çıkar. hayır gelmesin oyle olmaz o insana yazık o da insan. kardeşim geçin bu ayakları. yıl oldu 2015. şekilcilik heryerınızı sardı. biliyoruz biz kimin ne oldgunu. gerçekleri görmezden gelerek ancak ölene kadar kaçabilirsiniz.
Desteklemem. İnanan özgürce dininin gereklerini yerine getirsin, inanmayan da özgürce hayatına devam etsin isterim.
118 Yorumla- +1 yıl
İnanmayan bir insan için şeriat kanunu olan bir ülkede yaşamak çok zor olurdu. Herkesi düşünmek gerek. Benim veya bir başkasının rahatının bozulmasını, istemediği bir şeye zorlanmasını istemem açıkcası çünkü özgürlüğe önem veriyorum. Biraz empati yap inançlarını, dinini yaşamana izin verilmediği bir ülkede yaşamak ister miydin? Rahatın bozulmaz mıydı? Binbir türlü insan var inanan-inanmayan ve isteyen özgürce kendi hayatını yaşamalı diyorum. Kimse kimseyi yargılamadan, sevgiyle.
- +1 yıl
Valla Osmanlıda Hıristiyanlarlar Romadan rahattı kimseye bir şey batmadı. Nefsine ağır gelen Süslümanların sığınağı olmuş "özgürlük"
- +1 yıl
@Baklavalıpuding ben inançlı bir insan değilim. Ve kimsenin dinine de karışmıyorum isteyenin dinini yaşamasında hiçbir sakınca görmüyorum ve beni rahatsız da etmiyor. Çünkü dinlerini yaşamaları da onların ÖZGÜRLÜĞÜ. Sadece inanmayan insanların da ben veya başkaları düşünülmesini istiyorum. Hoşgörülü olmak gerek değil mi? bu kadar büyütmeye "Süslüman" diyerek laf sokmaya çabalamaya gerek yok.
- +1 yıl
Bir gun tecavuze ugrayip oldurulurseniz ortalama 16 yil hapis yaticak olan sapik seriata gore hadim edilcek ya da daha agiri idam edilcek bundanmi korkuyorsunuz yoksa seriattanmi siz bu ulkede piskopatlarin ayyaslarin sapiklarin etrafta ozgurce dolasmasindan degilde seriattan korkuyorsunuz islamam inanan ya da inanmayan degil olay islami iciniz benimsemiyorsaniz dininizi degistirinki. biz islami ozgurce yasayalim
+1 yılŞeriat: “Din”, “Allah’ın emri”, “İlâhî emir ve yasaklar” gibi manalara geliyor. müslüman olupta buna hayır diyen müslümanlığını gözden geçirsin. çünkü istemediği şey allahın adaletidir ve allahın 99 isminden biri EL ADL ( MUTLAK ADİL) ' dır. Buda şirk demektir. Fıkhi mezheplerin buluştuğu ortak noktaya göre, büyük günahlardan olan ve en büyük günah sayılan "şirk" koşmanın küfür olduğu ve bu nedenle de bu günahı işleyen kişilerin din'den çıkacakları yani kâfir olacakları yönündedir.
14 Yorumla- +1 yıl
saol. ama mühim olan anlaşılmak. Anlaşılmadıysa büyük sıkıntı var demektir.
- +1 yıl
İnsan eğer mantığını kullanmaz ise bunlara inanır. Araştırmak mühimdir. Ünlü bir Kadının bir yeri görünse internetten herkes araştırır ya da bir ünlü, biriyle görünse onuda araştır insanlar. Ama nüfus cuzdanında yazan müslüman kelimesine rağmen insanlar müslümanlığı, ya da İslamın içinde neleri barındırdığını kimse incelemez. sonra her türlü sapkınlığa inanır. Maalesef durum bu kadar vahim.
+1 yılBaşlığına göre yorum yazıyorum gelmemeli arkadaşım çünkü geldiği vakit yine fetva dinlicez ve istediği gibi Allahın ayetlerini sündürebilcekler nasıl mı? Hani diyorya akrabaya yardım edin diye düşmanlarına diyecekler ki bu ayet torpilden bahsetmiyor ama kendilerine gelince bakın ayeti uyguluyoruz diyecekler adamlar şeriat olmamasına rağmen islamın balını kaymağını yiyorlar Allah diyen mercedesten inmiyor körmüsünüz arkadaş peygamberimiz 2 metrelik yerde yaşardı bir de bunlara bak sizce paylaşıyorlar mı? Osmanlıda ki gibi fakir yok mu? Ben de namazımı kılıyorum ibadetlerimi ypıyorum ama şeriat bizim ülkeye sıkıntı arkadaş şeriat gelirse islamı iyice ellerine alıp daha da oyuncak etmeye çalışcaklar şimdi bile makara geçiyorlar sen anladın onu.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki hayir. Seriat gelsin diyenler, gelirse gorurum sizi.
1417 Yorumla- +1 yıl
Bir erkek olarak seriat senin isine gelir ama seriatta kadinin yeri yoktur.
- +1 yıl
Evet aldatilma sansi olmaz cunku erkek 4 kadin alabilir
- +1 yıl
Şeriat kadına değer verir eşek gibi çalıştırmaz. Evet 4 kadın alabilir. Günümüzde de 4 kadın alabilir ama Kur'an ayetinde diyo ki sizin için en hayırlısı tek eştir. Lütfen şeriatı 4 kadın anlayışına sıkıştırarak yobazlaşmayın
- +1 yıl
Ya oyle bir dunya yok. Bak seriatla yonetilen ulkelere gercegi gorursun. Seriatta ozgurluk yoktur
- +1 yıl
@Baklavalıpuding senin gibi kadinlar gercekten erkegin mali olmayi hakediyor. O kadar merakliysan iran'a gitmeni oneririm.
- +1 yıl
İran Şii biz Sünniyiz bizim şeriatımızla İranın baya baya farkı var. Bu zihniyeti de terket ce şeriatı Muhteşem Yüzyıp gibi kepaze dizilerden öğrenmek yerine aç bir İslam ilmihali de oku.
- +1 yıl
ayiba kapanmak zormu geliyor diyen arkadas senin kafa seriatta sadce bacak arasinami kayiyor.. seriati istemek kolaydir ama yasamak hic oyle degildir.. olayi nicin allah'in kanunlari diyerek yorumluyorsunuz ki pekala cumhuriyet yonetimi ile camilerin ibadethanelerin halen acik ve din hanende islam yaziyor.. senin islami ve muslumanligini diledigin gibi yasamana engel teskil eden biseymi var?
- +1 yıl
O tarz dizileri bir kere bile izlemedim. Ayrica ben kurani okudum ve deist oldum. Kurani cidden okuyup musluman kalan kimseyi de tanimadim. Her neyse sen seriat hayalleri kurmaya devam. Yalniz ulkenin cogunlugu senin gibiyse bana bu ulkeden kacmak farz oldu.
- +1 yıl
Kuranı okuyup deist oldun vay be rekor kitabı seni alkışlıyo şu an. Farz olduysa buyur şeriat sana bayılmıyo.
- +1 yıl
@Baklavalıpuding Kurani okumamis ateist yoktur ama kurani okumus musluman azdir.
- +1 yıl
+1 yılÖnce gerçek şeriatın tanımı yapılsın, uygulamada o kadar çok soru işareti alan çıkar ki, bu sebeple din eksenli devletler dünyada 3. sınıf ülke durumunda kalır.
21 Yorumlagerçek islam ne?
islamın kalmadığınıu HZ. Muhammedin ölümünden sonra bittiği belli peki gerçek islamı uygulayacak objektif dürüst islami alimler varmıki?25 Yorumlaşu anda bu soru ile kaç tane milli güvenlik yasasını ihlal ettiğinizi biliyormusun :)
25 Yorumla- +1 yıl
Anayasa kimin elinde bir bak bakalım :)
- Diğer konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılAraplaşmaya hayır biz Türk Ulusuyuz arap soyu değil
62 Yorumla- +1 yıl
değilim
+1 yılBen Türküm ve Müslüman falan da değilim kimse de bir dine boyun eğmek zorunda değil, hele ki saçma sapan din kurallarını faşistçe içinde barındıran bu hoşgörüden eser olmayan dine boyun eğmek hiç zorunda değiliz, gerçek İslam hukuku bu ülkeye gelse ilk burada atıp tutanlar karşı çıkacak, her şeyden önce böyle bir site olmayacak çünkü İslamda KADINLAR SORAMAZ !
00 YorumlaMezheplerin Emir ve Yasaklarının İşlediği ve Adı Sözde Şeriat den zehire şiddet ile karşıyım uydurulan dinin uydurulan şeriatine şiddetle karşıyım keşke biz müslümanlar indirilen dine uysak o zaman zaten şeriate geçtik diye bir söze bile gerek kalmazdı insanlara şeriat diye mezheplerin çizgileri ve iran modelini göstererek yıllarca eziyet ettiler müslümanlara ve korkuttular adeta biz müslümanları iran gibi mi olalım diye diye İndirilen dine evet uydurulan dine hayır diyoruz
00 Yorumla
+1 yılhristiyan olursam musevi olursam ateist olursam budist olursam şeriat kuralları bana işlemez. İşte o yüzden insanlar arasında eşitlik olsun diye Laiklik denen bir kavram ortaya çıktı. Dinlere eşit mesafede olan ve her evladına eşit davranan bir baba oldu. Mahkemeye çıktığımda eğer ben ateistim dersem 2 3 hafta kamu hizmeti yaparım lakin müslümanım dersem o zaman bir yerim kesilir. Bu da hiç de adil bir hükümdarın yapğacağı şey değildir.
00 YorumlaDiğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. ben ve aşırı sağcı kardeşim muhterem @4llah-diyen-portakal destekleriz
13 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı neyse o olsun inşAllah
gerçeğini uygulasalar kimseni canı yanmaz sözde islam devletlerinde uygulanan islam lık değil
23 Yorumla
+1 yılgelsinde şu hristiyan uçkurana düşkün fahişeler terk etsin ülkeyi.
kendilerini yıllarca kamufle ettiler aramızda beleşten geçiniyorlar.
herkesin ahlakını bozuyorlar bu azgınlar ülkeyi sodom ve gomore gibi yapacaklar.
şeriat kanlı gelsin savaşarak kazanılsın biraz kafa kesek stres atmış oluruz.
erkeğim diye geçinen izmirli topoşlarda annesin eteğinin altına gizlenir o zaman.00 Yorumla
+1 yılGerçek şeriatı tabii ki desteklerim. Uydurma şeriatları desteklemem
22 Yorumla- +1 yıl
Elbette hakiki şeriat.
+1 yılHer müslümanım diyen kabul etmek zorunda ayetler açık. Dinden çıkar.
30 YorumlaDiğer konusunda 415 cevap paylaştı. hayır istememde destelememde.. Cumhuriyet gayet iyi ve güzel..
20 Yorumla- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayır!
92 Yorumla- +1 yıl
Dini hukuka ait kuralların mevcut olması halinde başta kadınlar olmak üzere pek çok insan suçsuz yere zarar görecektir.
Akıl ve mantık dışı uygulamaların olduğu bariz iken şeriat denilen bir saçmalığın günümüz Dünya'sındaki yeri bence gereksizliğin ta kendisidir.
Gercek seriati desteklerim tecavuzculerin idam edildigi hirsizlarin ellerinin kesildigi hakliyla haksizi ayirt edilecekse ve adalet kavrami tam anlamiyla yasanacaksa neden olmasin.
00 YorumlaÜlkeyi terkederim
134 Yorumla- +1 yıl
Keşke :D
- Diğer konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılBu Şeriat İsteyenler Nedense Hep AKPLİLER
Lakin bilmiyorlar ki O Baştaki Hırsızın Kafası Gider ŞEriat Gelse
Yıl olmus 2015 Bizimkiler Şeriatte Adamlar uzayda00 Yorumla Asla !
71 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki. Türkiye'de sadece Müslümanlar yok.
11 YorumlaAsla
52 Yorumla
+1 yılNe Münasebet. Burası LAİK Türkiye Cumhuriyeti.
Türkiye Laiktir Laik Kalcak. şeriatda Neymiş.63 Yorumla- +1 yıl
Ne münasebet. Burası İslam devletidir. İslam kalacak. Laiklik de neymiş? Sensin laik
- +1 yıl
Sa’d Suresi
26 - Ey Davud! Gerçekten biz seni yeryüzünde bir halife yaptık. Artık insanlar arasında hak ile hüküm ver. Keyfe, arzuya uyma ki, seni Allah yolundan saptırmasın. Çünkü Allah yolundan sapanlar, hesap gününü unuttukları için kendilerine çok şiddetli bir azab vardır.
*** - +1 yıl
@Baklavalıpuding Türkiye Cumhuriyeti Laik Bir Ulus Devletidir. Tamam Mı. ;) 2015te oyumuda Akpye atmayacam.
Tabiki de hayır.
46 Yorumla- +1 yıl
İslam gelmiş geçmiş tüm insanlığa indirilmiştir Hıristiyanlar ve Yahudiler den zihniyet farkmız budur. Dönem farkı diye şeriatı buna sıkıştırmayın ve at gözlüklerinizi çıkarıp artık ahiretiniz için çalışın bayım
+1 yılsüper olurdu
31 YorumlaHayır
34 Yorumla- Diğer konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılÜlkeyi terketmeden önce her tarafı patlatırım.
00 Yorumla Elbette hayır.
30 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaHayir tabisi
00 Yorumla
+1 yılEveeeetttttttttt
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat ne demek?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?