Bu devirde hiç içki içmeyen
, ağzına dahİ sürmeyen var mı, ve de içmem diyen?
, ağzına dahİ sürmeyen var mı, ve de içmem diyen?
içki içtim ama artık içmiyorum cuma günü 1 kere hoca oğılunuz size baba diyro onun için içmeyin falan deyınce çocugum yok evli de değilim ama etkilendim onun anne baba demesi herşeye değer demesi etkiledi beni
bizim hoca aşmış kendini daha neler anlatıyor neler bilim adamları ineğin yedikleri aynı şeyleri bir şeye karıştırıp süt yapmaya çalışmışlar beklemişler yeşil su olarak kalmış allah inekten süt yaratıyor herşeyi önce o veiyor sonra insan peynir yapıyor dedi 1 kere günde 1 saat namaz kılmazsınız televizyona bakarsınız günde 1 saatten 50 yılda 2 sene televizyona bakıyorsunuz hesabını nasıl vericeksiniz falan diyor bagırıyor adam gerçekten öyle yani mahkemede hakime derdimizi anlatamıyoz allaha nasıl anlatıcaz
öyle gerçekten öyle teşekkür ediyorum allah herkese nasip eylesin inşallah benim kalbimi biri kırmıştı tam ben sorucakken hoca anlattı bir kalp kıran 70 kabe yıkanla aynı günah dedi yani 1 insanın kalbi daha önemliymiş bir insanı mutlu etmekte yani olabildiğince hayır dememek lasım zekat vermek illa 40 ta 1 olması gerekmiyormul 40 ta 5 vericem ben bu sene hoca öyle yapın dedi ben daha çok şey biliyorum hoca sağolsun iyi anlatıyro akılda kalır şeyler sizi sıktıysam özür dilerim içimden geldi
ne anlatsam bilmem ki bizim hoca camide islamın 5 şartını söyler biz 5 dakika geç kılıyoruz cumaları falan zenginlerin ve fakirletin bütün yapması gerekenler aynı dedi hacca gidiyrosan zenginsin dedi 40 ta 1 vericegine 40 ta 3 ver be müslüman dedi allah 40 veriyor sen biri zor veriyrosun diyor bir adam cebinde 100 lirası varken allah ona hac nasip etmiş gitmiş bilet almaya bilet 3000 liraymış müdürle konuşmuş müdür şaşırmış sonra kendi aralarında konuşmuşlar onuda para verenler gibi lüks göndermişler onu allah gönderdi onuda ayırmadık zengınlerden aynı şekilde gitti geldi dedi hoca kişi çok isterse komşunun rüyasına girer onu hacca götür bile diyormuş yani daha çok var tabi ama aklıma gelenler bunlar allah kalbımıze göre versin
cuma günü falan yazarsanız hocanın anlattıgını anlatırım size unutmazsam bende yazmaya çalışırım unutursam hatırlatırsanız akşam anlatırım benim kalkıp hocanın elini öpesim geliyor bazen beni 1 kere mahkemeye şahit yazdılar bende gittim adam hakim hanıma hakim bey diyor sürekli bende diyorum savcı hanım de hakim hanım de korkudan kadın oldugunu fark edemiyor bile sonra düşündüm ve şunu buldum ve hocada buna benzer birşey anlattı bizim allaha nasıl hesap vericez 70 sene ibadet yapsak sadece sol gözümüzü kurtarıyoruz cehennem den hoca anlattı bunuda içimizde allah sevgiisi olsun allah sevdigi kullarını yakmazmış ben şimdiye kadar hep dürüst adam gibi oldum aradıgım gibi fazla dost bulamadım cumartesi hasta oldum cuma ayrıldıgım eski sevgilime gel beni al dedim yok gelmedi bile acile gittim insanlar çok vurdumduymaz ölsem yardıma koşan 3-5 arkadasım var ben yolsa görsem bile yardım ediyorum herkese ben hakkımı helal ettim onada benden uzak olsunda
ben herkese işten de izin aldım ücretsiz izin falan sonra gece 10 a kadar mesai kaldım işleri bitridim ama birkaç kişi hariç allah razı olsun bile diyen olmadı ben yine vazgeçmem ama herşeye evet deyince insanı pasif biri sanıyrolar ögretmen arkadasımı aradım gelişim üniversitesinde dekan dı sonra o kız gaziantep'e ataması olmuş :) kız çok sevindi bak allahın işine işte bana yardım etti allahta ona yardım ettı elinde 1 saate yakın serumu tuttu sonra eve bıraktı yani ne olursa olsun dogruluktan vazgeçmeyelim biz yine yardımcı olalım allaha havale edelim o ne yapıcagını bilir :)
zaten içkide sigarada kullanmıyorum en son 1 sene önce falan içmiştim yılda 1 kere falan içerdim yani oda arkadaslarım yüzünden içme isteği yok zaten bende evlenmek istiyorum bu ara bakalım kendim nasıl olursam buldugum kişi de öyle olsun bende içmeyim oda içmesin allah yolundan ayrılmayalım inşallah
Elhamdülillah hiç içmedim hiçte içme isteği içimde olmadı
Aynen.+1 vede : Allah razı olsun.
Bira ile beyaz şarabin tadina baktim ama çok iğrenç tadi madi yok tavsiye etmem
Agzima dahi surmedim. Bulundugu ortama girmedim. Allah'in izniyle icmem de.
Cevap
63Cevap
Türkiyede her üc kisiden 1nin ictigine bakarsak burada baya kisi "ismiyormus".
Iciyorum, sagligim icin faydali, tersini idda eden basbaya cahildir. Ickinin bir zarari yok benim icin, milyonlarca tüketen icinde zarari yok.
Icmemeye neden göremiyorum, Ateistim zaten bana helal haram ile yaklasma.
Sagliksiz birsey görmek istiyorsan senin Dininin helal kildigi akraba evliliklerine bak.
@Gezeqen
Öyle birsey olmayacak. Eger bir Tanri olsa bilem, öldükten sonra ona hesap verecek olsak bilem bu Tanri Islamin öne sürdügü Tanri yani Allah olmayacak. Bu nedenle Islamin Haram ve Helal anlayisi umrumda degil.
Ama diyelim senin dedigin dogru, diyerim kendisine , sagliga bukadar faydali seyi haram kilarken, engelli cocuklara neden olan akraba evliliklerini neden helal kildin ey serseri.
Herhalde o arkaba evliliginin sonucu olarak sen gelmissin bu dunyaya. Insana akil verilmistir dogruyu bulmasi icin. Senin o yarim aklin bunu anlayamayacak hicbir zaman yazik. Sen inkarcilardansin.
Bakara, 39. Ayet: İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
Ickinin rengini bile bilmiyorum cok ciddiyim hic yanimda icki icen birini gormedim bile yeterlimi:)
Yeterince gunahkariz bari elimizde olan seyleri yapmayalim:)
Evet ne sigara ne içki ne uyuşturucu hiç kullamadm haramdan uzak duruyoruz olabildigince.
Siz peki :)
Hanım kızımız maşallah maşallah ona :D
evet var ben hiç içmedim ağzıma dahi vurmadım bu bir ayıp mı yoksa kayıp mı
hiç içmedim , içmeyi deneyince de beceremedim :) iyikide öyle olmuş
Var zorda değil yani,, içmeyi bırak şişesini daha elime bile almadım.
Elhamdülillah muslumanim cennete girmek istiyorum o yüzden ben elime dahi alman
Daha önce içmedim, içmeyi de düşünmedim bazen merak ediyor olsamda içeceğimi zannetmiyorum
En zorlandığımı düşündüğüm zaman bile içmedim. Kola yeterli.
Çok şükür hic icmedim tadini bilmem merakta etmiyorum :)
Içmedim içmemde ne gerek var
Içki bütün kötülüklerin anasıdır demiş efendimiz (s. a. v.)
Hiç içmedim, içenlerin de beyninden şüpheliyim. Hangi mantıkla içiyorlar diye acaba.
Ben hiç içmedim. büyük ihtimallede içmem. Ama dini sebeblerden degil. Saglıksız oldugu için bide kokusu çok kötü
Ben hiç içmedim inşallah bundan sonrada içmem
3-4 sene önce küçük bir yudum içtim tiksinmeme yetti oda çok şükür içmiyorum içmemde..
ben tüm samimiyetimle söylüyorum hiç içmedim kokusunu dahi bilmem..
Beeenn :) Bu dünyada yapacağım en son şeylerdir. En kötü alışkanlığım Nargile :) O da maksimum 10 kere oldu.
Icici olarak içmedim. Yalniz tadina baktiklarim var ama içmem.
benim bir sürü arkadaşım var öyle kız erkek farke tmiyo çok var
ara sıra içerim canım çektikçe, olmasada ölmem. içki olsun içelim demem yani. zaten sporum gereği artık ağzıma bile sürmüyom.
İçki yerine kezzap, tuz ruhu, çamaşır suyu favorilerim arasındadır.
ben hiç ağzıma sürmedim sigarada içmiyorum ALLAH'IN İzniylede düşünmüyorum :)
:) inşallah :)
içtim ama özel günlerde o kadar. çok sevdiğimden değil. ne sigara ne alkol sevmem.
14 yasimdan beri iciyorum , burada icmiycem ne zaman icicem.
Sigara ve içki kullanmıyorum kullanmayacağımda..
büyük konusmamak gerekli..
Maşşallah sitede hiç kimse içmiyor :)) bir ben mi içiyorum
Alkollü içecek tüketmiyorum.
Hayır ağzıma bile sürmem sürmedimde :-)))))
bu devirde çok zor 8-9 yaşındaki küçücük çocukların elinde bile uyuşturucu vs şeyler var
Hiç icmedim Allah nasip etmesin.
Ne içki ne de sigara.
hiç içmedimm :) Allah da içirmesin
İçmedim ve kesinlikle içmeyide düşünmüyorum.
Sigara alkol hic kullanmadim yaş 20
Ben hiç içmedim içmem de
içmiyorum içmem diye düşünüyorum
Ben içmedimde görmedimde
içene değil içtirene bak:)
Bende hic içmedim ve istekde olmadi elhamdulillah
bende içmiyorum inş da içmem
Hiç içmedim, içmeyi de düşünmüyorum
Bir zaman daha içmeyi düşünüyorum..
Seviyorsam içerim , Seviyorum içiyorum ;)
İcki icmem kesinlikle ama sigara iciyorum
Şuana kadar hiç içmedim
Hiç kullanmadim. Kullanmayacağımda...
Büyük konusmayayim ama ben
Icmedim icmeyide dusunmuyorum
İçerim arada da evlenince icmem
hiç içmedim
Hayatımda içmedi icmemde
dedigin şey ne acep? :)
Hiç içki icmedim öyle bir istek de olmadı
Icmem icmedim icmicemde
Kokusuna bile tahammulum yok