Var mı bu devirde bu kötü alışkanlıklara bulaşmamış insan. Ben tadına bile bakmadım ama benden küçük çocuklar bile alkolik. Alkolü geçtim hap esrar bali çekenler bile var. Bu maddeleri kullanma yaşı 11 12 yaşına kadar indi nerdeyse. Var mı hiç kullanmayan ?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞükür, sadece 7 yaşımda bir nefes çektim.o günden bu güne içmedim Alkol hiç kullanmadım. konuyla alakasız olabilir ama. zinada etmedim. hiç bir bayanla sevişme dudağından öpme vb. yapmadım. sevgilin olsada ,öpme sevişme ters oral vb. ilişkiler olmamalı. evlenmek nasip olmassa bu yaptıklarının günahlarıyla ve tekrar başkasıyla bu vb. sözde heycanları tatmak için arayışta olacaksın,başkasıyla bunları yaşamış birine , evlenmeden üstelik ve ayrılma ihtimaline rağmen bunları yaşaması ama kendi ama karşısındaki ama iki taraf isteyerek yaşasın. çok yanlış.içki ,sigara vücut sağlığımızı. evlilik dışı öpüşme,sevişme,oral,ters ilişki vb. ahlaki dünyevi ve ahir hayatımızıda olumsuz etkiliyor vede zina hükmüne giriyor el,göz,dil,kulak ve anormal yani eşin gibi ilişkiye girmek. hatta çok sık duyarım,bu zamanda az kullanılmış bayan ve bay sevgili ya da eş bulucan ellenmemiş sevişmemiş oral,anal,ilişki yaşamamış sevgili ve eş adayı bulmak zor. hatta sevgili ya da nişanlısıyla sevişip ayrılıp bay ya da bayan olsun,başka birini bulduğunda acaba eski sevgilisi ya da nişanlısıyla benzer ilişkilerde bulunmuşmudur diye düşünüp.evlenip evlenmeme konusunda güven ve tereddüt içinde kalanlar var. bir yabancı bay ya da bayanı düşün,onla sevişmen, öpüşmen, oral anal vb. ilişki yaşama ihtimalin yok olamazda. işte aynen bunun gibi dini islam olan bizlerdede evlilik harici bunları yaşayamassın. sevgili nişanlı olmak garanti evlenicen anlamına gelmiyor açık ve net anlayana.
Nur suresi üçüncü ayet-i kerimede,
"Zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir; zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir."
buyurulmuştur. Peki yanlışlıkla bu yola sapmış birisi sonradan tevbe-i nasuh ile tevbe ederse durum ne olur?
link merak eden bakabilir .
İşte içki ,sigara, ve zina önemli olan sorunlarımız. ( sadece hatırlatma ve bilgilendirmek istedim) buda önemli sorunlarımız arasında).33 Yorumla- +1 yıl
Olsun kardesim,3 gunluk dunyada geri kafali desinler :) Ama ahirette bu benzetmeleri.rabbimiz tarafindan sorulunca emir benim hakaretinizde, emrimi uygulayip dile getiren kulum elci misali gibi direk banadir hakaretiniz derse ne diyebilirler :)) veya baska sualle sorarsa.dunya onlarin. Allah rizasi ve ahiret hayati bizim olsun.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılalko ve sigara sıfır bende..hiç bir zaman kullanmayı da düşünmüyorum o kadar derdim sıkıntım olmasına rağmen..
nedense bunları kullananlar yok derdim var yok bilmem neyim var bahanesine sığınır ne sigara ne alkol dertleri çözümlemez sadece zarar verir..hayatı sağlıklı yaşarsan daha keyif alırsın..
ALLAH sigaraya içkiye başlatacak dert asla vermesin diye dua ederim:))) şimdiye kadar başlamadıysam bir daha hiç başlamam artık..187 Yorumla- +1 yıl
onlar sadece bahane! bir bahane bulayım da içeyim bende..hadi alkolü geç 1-2 kadeh içsin ama şu sigara varya kim bunu bulduysa mezarında ters dönsün inşallah:D ne keyfi alırlar anlamadım ondan zehiri içine çekiyor resmen.ha sigara ha kokain ha uyuşturucu bir farkı yok! inşlallah sende başlamazsın arkadaşım..
- +1 yıl
en kısa zamanda bırakman dileğiyle..ciğerlerine yazık etme..yaşın daha 18 filan sanırım. içersen ilerde kuş ötmekte de zorlanır hani:)))))))))))))))))))))
- +1 yıl
Helal olsun size ve sizin gibi kotu aliskanliklardan uzak duran tum genclerimize.sigara ve ickide aliskanlik ve iradesizlikden biri var kulananlarda.dert behane.simdiye kadar cokdan uyusdurucuya baslardik yoksa.benden daha dertlileri de var biliyorum.Allah dert vermesin size.akilli ve iradeli olunca insan cok seyle bas eder.kocam biz evlenince icki.sigara kullaniyordu.simdi hepsini terk etdi.onun ve cocuklarim adina mutluyum.kotu verdisi olan biri iyi baba olamaz iyi biliyorum.+1:)
+1 yılBurdakilerin hiçbiri kullanmamış demek şaşırdım ciddi anlamda. ilk alkol aldıgımda 15 yaşındaydım ve sigarayada 14 yaşımda başladım. Tamam bunlar maharet değil biliyorum ama ne biliym yazmak istedim sanırım çogunluk kullanmadım dedigi icin.
10 Yorumla
Ben kullanmadım. Hiç kullanmayı da düşünmüyorum. Allah nasip etmesin.
31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
51Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlkol kullanmadim bugune kadar..
Ama devamında iyi seyler soyleyemiyecem malesef..
6 Sene uyusturucu kullandim..Bagımlıydım bildigin..
Son 1 senedir bıraktım ..Bundan 1 ay önce saglık raporu ıcın hastaneye gittigimde tertemiz cıktım..
Madde'ye dair herhangi bir sey kalmamis vucudumda..53 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTemennin icin sagolasin hocam..İnsallah geri gelmez..
kardeş mutlaka vardır ama ben teşvik etmiş gibi olmayayım her şeyin bir yaşı vardır.Bu kötü alışkanlıklarında ortamı olur :) ben hepsinin tadına baktım hemde abartarak.Ama bence hiç abartmamak gerekir sadece tadına bakmak en iyisi :) sonra içinde kalıp patlamasın hepsinin kafası çok farklı mutlaka yaşanmalı eğer mutluysan mutluluğunun değerini mutsuzsanda mutsuzluğun değerini çok iyi alıyorsun.Hangi kafayla içersin o duyguyu çok iyi anlıyorsun yani :)
10 Yorumla
+1 yılayda yılda bır cin ya da whısky ıcerım 50 gr kadar .onun harıcı hıc bır sey ne kullandım nde merak ederım .uyusturucu gurubundan bırını kullanan bırıylede ne selamlasırım nede aynı yolda yururum .esrar bali mali işleri varoş işlerı ılla bişi içmekse ıcerrsı adam gıbı 1 kadeh whısky ya da ne ıcıyorsan adam gıbı kalkar gıdersın .malesef genclıgımız bıraz gereksız meraklı ve oldukca saf .
10 Yorumla
+1 yılGül suyu konmuş aşure veya güllaç yediniz mi hiç?
O halde alkol almışsınız demektir.
İmza: Mühendis11 Yorumlaİçmedim her türlü zararlı ama belli olmaz arada şeytan hadi kalk gidek kafa bulak diyor :)
14 Yorumla
+1 yılalkolde icmem sigarada içmemm kahveyedee gitmemm kardeşş ...
22 Yorumla- +1 yıl
bırakırsın işallahh
- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılSadece bir sefer tadına baktım o da evşendikten sonra eşimle beraber. Onun dışında içmedim. İçmemeye de devam ediyorum. Sigara bir dönem içtim ama sonrasında bıraktım şimdi yanımda bile içirtmiyorum.
10 Yorumla İnsanlar alkolu derdi sıkıntısı oluyor diye kullanmıyorlar.Eğelence amaçlı gittikleri barlarda içerler.
Tamamen keyfi bir şeydir. Arada alırım 2 haftada 1 viski falan.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşındayım Sigara 1-2 kere içtim tiksintim :) İçki yılbaşından yılbaşına içerim içmediğimde oluyor hayır anlamadığım şu var ben içmiyorum ailem çok iyi içiciler (köpek gibi içiyorlar) bana hadi sende, hadi gel iç, ben içki sofrasına oturmak onların sarhoş muhabbetini dinlemek istemiyorum daha sonra babam diye sen bir işe gittin mi patronlarınla yemeğe çıktın mı ordada mı böyle yapcan diye
iş yemeğinde içki ayrı evde her gün içmek ayrı12 Yorumla- +1 yıl
Biz türkiye hakkında konuşuyoruz değil mi?
İş yemekleri deyince şaşırdım birden
Cevap sahibi+1 yılEvet türkiye hakkında konuşuyoruz tabi türkiyede iş yemeyi diyince aklı her bir bok geliyor :)
Ben ne sigara nede alkol kullanmıyorum. Alkolü bugüne kadar ağzıma bile sürmedim ama sigarayı bir kere merak ettiğim için tadına bakmıştım
10 Yorumla
+1 yılSigaranın tadını mecbur biliyor insan ama içmiyorum alkolün kokusuna bile tahhammülüm yok
20 Yorumla
+1 yılHepsini denedim değişik kafaları var tavsiye etmem.
11 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ne alkol nede sigara daha önce hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum
20 Yorumlanormal insanları dinden soğuttular ahlaktan soğuttular insanlar özendikleri avrupa gibi yozlaşıyor işte
10 Yorumla
+1 yıl22 yaşındayım. ne sigara ne alkol kullanmadım. sanırım kişinin iradesine sahip cıkmasıyla alakalı
20 Yorumladenemedim diyemem .. birsefer merakimdan ictim ve ondan sonra iyi bir bok olmadigini anladim birdahda sürmedim agzima
10 YorumlaHayatımda hiç alkol kullanmadım bir kez sigara içtim ve ondanda çok tiksindim
10 Yorumla
+1 yılalkol sigara hiç kullanmadım.inş bir ömür de kullanmam
20 Yorumla
+1 yılHayatımda ne sigara ne alkol daha ağzıma sürmedim :) Düşünmüyorumda :))
10 Yorumla- Diğer konusunda 890 cevap paylaştı.
+1 yılsigarayı birkaç kez denemişliğim var yıllar önce ama alkol hiç kullanmadım tatmadım bile :)
10 Yorumla Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Alkolü de kötü alışkanlık yaptınız ya, ne diyeyim size. Şeker ondan bin kat daha kötü alışkanlık bence ya da tuz ya da un.
10 YorumlaHeç bir bağımlılığım yok şükür. Neyini içiyorlar o alkolün, onu bile bilmiyorum
20 Yorumla
+1 yılKullanmıyorum
Alkol zaten, sigara ise iğrenç geliyor ayrıca içenlerden de tiksiniyorum20 Yorumlahiç kullanmadım şişesini elime bile almadım hatta bulunduğu yerlerden pek alışveriş dahi yapmam...
51 YorumlaAlkol, sigara, esrar, hap,...Agzima surmedim simdiye kadar niyetlide degilim.
20 YorumlaDiğer konusunda 517 cevap paylaştı. ben alkol alıyorum arada nadir.. sigara yok bende de
12 YorumlaOlabilir bence. Ama denemeyen olmama ihtimali çok düşük.
10 Yorumla
+1 yılHiç alkol sigara kullanmayan gördümde bunların yanında çay,kahve,kola kullanmayan birini gibi biri görmedim daha.:D
00 Yorumla
+1 yılArkadaş ortamında arada sigara içerim Alkol hiç kullanmadım çok şükür
10 Yorumlaiçki içmeyen insanlarla anlaşamıyorum.. eğlence anlayışımda alkol ger zaman vardır
20 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Alkole karşıyım hiç de kullanmadım Allah korusun.
41 YorumlaAlkolde içerim sigarada.
Sigara kötüde alkol o kadar değil az içersen10 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen varim.kesinlikle.kullanmiyorummm :D
21 Yorumla Yahu yeme beni şimdi lan. Haram, bilmem ne. Kendi günahım, size ne? Dedikodu ve kıskançlık günah değil sanki lan. Zihninize edeyim.
Alkolik değilim ama içerim, içerim içerim.33 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben sigara cok içen biriyim ama alkolün tadını bile bilmem
10 Yorumlaşu ana kadar hiç alkol sigara en basitinden nargile bile kullanmadım
21 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe sigara ne alkol içmem. Sigara denedim yalan yok ama alkolu kesinlikle elime bile almam
00 Yorumla Allaha çok şükür hiç kullanmadım işallah azıma bile sürmem.
10 YorumlaDiğer konusunda 967 cevap paylaştı. Ayda en fazla 2 kere içerim hiç pişman değilim. Alkol benim için mühim birşey değil sigara içtiğim için pişmanım.
00 YorumlaAlkolü kullanıyodum bıraktım 2 sene oldu hemen hemen. Darısı sigaranın başına
10 Yorumlabundan 3 yıl öncesine kadar yemediğim halt yoktu ama şu an hiç bir kötü alışkanlığım yok :)
10 YorumlaAlkol de sigarada kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum böyle iyi :)
20 Yorumlakararında alkol tüketmek kötü alışkanlık mı :)
16 Yorumla- +1 yıl
bak şimdi sonata kardeş lise bitirdim üni bitirdim bicok makale kitap okudum,senin kurduğun gibi saçma bir cümle hiçbiryerde rastlamadım :) neden mi? biz bira daki faydanın başka besin ögelerinde olmadığınımı ima ettik ? var mıyazılarımızda öyle bir ima ? yok,ee,niye öyle boş bişey yazdın:) bira böbreklere faydalımı faydalı,snejo arkadaşın bilgisi doğrumu doğru,eee ozaman :) yani bişey diycem şu din için içkiyi kötüleyenler okadar komik duruma düşyolarki bazen şuan olduğu gibi :D
Alkol satışı yapıyorum ama tadını dahi bilmem.
30 Yorumla
+1 yılBu sene ufaktan kullanmaya başladım.
14 Yorumla- +1 yıl
Cidden kullanmadın mı ?
- +1 yıl
Kullanma zaten ^
hiç sigara içmedim ve hiç alkol almadım. kullanmıyorum ve kullanmakta istemedim
00 Yorumla
+1 yılBen 18 yaşındayım bu zamana kadar hiç kullanmadım alkol ve sigarayı kullanmayıda düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yıltadına baktım ama iğrenç bence
20 YorumlaBen! içmedim ama ileride ne olcak bilemiyorum :/
10 YorumlaBen hiç kullanmadım içki ama askerdeyken sigara içtim ve bıraktım azimle.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbi kaç defa içtim alkol. sigarayıda denedim ama iğrençti. alkolda öyle iğrenç kokuyolar.
10 YorumlaDiğer konusunda 814 cevap paylaştı. alkolsuz hayatmı olur bee:D
10 YorumlaDiğer konusunda 438 cevap paylaştı. Hayatin boyunca icmedm
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHic icmedim ama merak yokda değil hani.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMerak ediyorum ama bu sevecegim anlamina gelmez . Sagliksiz zaten fazlasiylada
Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. ucuz şarap, pahalı bira severim sjhassa
10 YorumlaAlkol kullanmam, tadına bile bakmadım hiç
10 Yorumla
+1 yılhiç kullanmadım kullanmamda
10 Yorumlane alkol nede sigara hiç tadını bile bilmiyorum .
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet ben hiç kullanmadım.
20 Yorumla
+1 yılkeşke kullanmasaydım dedıgım tek sey.
10 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem