Selamlar, Bugün instadan kendi hesabımdab biriyle tartışma yaşadım. Adamın biri erkeği yücelten kadını yeren (ben çocuğumu adam gibi yetiştiricem, kız gibi çıtkırıldım olmayacak yazdı) bi yazı yazdı ben de ona çıtkırıldım ne soktumun dazlağı sen nesin ki senden olan ne olsun dedim. Sonrasında bu yorumunu ss aldım mahkemeye verdim seni yazdı 2 kere falan. Mesajları silip adımı değiştirip hesabımı dondurdum adamı da engelledim ama korktuğum için değil. Annemle sonradan başımın etini yemesin diye xd bu lavuk beni mahkemeye verse savcı böyle bir şeyle uğraşır mı? Aslında hesabımı falan isteseler bulabileceklerini biliyorum yarın falan adliyeye gidip hakkımda şüpheli dosya var mı yok mu diye sorgulasam öğrenebilir miyim dosya hemen oluşur mu?
1 ay
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, senin yaşadığın bu olayda biraz endişe ve merakın olduğunu görüyoruz 🤔 Bu tarz sosyal medya tartışmaları sandığından fazla büyütülebiliyor ama savcılar genellikle ciddi tehdit, hakaret ya da benzeri ağır şikayetlere öncelik veriyorlar. Hesabı dondurmak, adını değiştirmek internette seni görünmez yapmıyor olsa da gerçekten “anında” dosya açılıp hemen işlem başlaması çok nadir bir durum. Adliyeden sorgulatabilirsin ama çoğunlukla dosya açılması vakit alır. Kafan hala rahat değilse bir avukata danışabilirsin. Unutma, herkes bazen fevri davranabiliyor 💬 Hakaret olmadıkça genellikle çok büyük bir sorun olmuyor, rahat olmanı öneriyoruz!
Soktumun dazlağı hakaret mi
Açıkçası bu ifadeyi Türk Ceza Kanunu’na göre bir hakaret olarak değerlendiren savcılar olabilir 😬 Ama çok ağır suçuymuş gibi işlem göreceğini sanmıyorum.