Görücü usulü evlilik tecrübesi olanlar ya da görmüş olanlar , sürecin nasil işlediğini baştan sona mümkünse detaylı olarak anlatabilir mi?

Görücü usulü evlilik tecrübesi olanlar ya da görmüş olanlar , sürecin nasil işlediğini baştan sona mümkünse detaylı olarak anlatabilir mi?

Cevap
0Cevap
Görücü usulü mü kaldı artık
Var, ben Muğla da yaşıyorum, köylerde devam ediyor, daha önceden sevgilim oldu ama güvenemiyorum, görücü usulü en sagliklisi gibi geliuor
Garip geliyor bana kumar oynamak gibi sonuçta evlenene kadar rol de yapabilir
Haklisiniz ama görücü usulü eskisi gibi olmuyor, gunumuzde artik flört e yakın oluyor. mesela normal sevgililikte kişiler okulda tanisiyorsa yani aracı "okul "sa , görücü usulunde aracı " akraba" oluyor. Bana kalırsa evlilik kendi başına kumar zaten. Istesem kendi başıma kız bulurum ama evlenecek kız bulabilir miyim bilmiyorum ya , ben biraz ciddi bir insanım, "sert biriyim"demiyorum. Bence ilişki ya da evlilik kutsal birsey , sadakat şart, günümüzde erkek ve kızlar evlenmeden birsuru şeyler yapiyorlar, bana ters bu işler, m3sela ben önceki sevgililerimin sadece elini tuttum, opusmedim ya da cinsel birsey yapmadım. görücü usulü benim için en iyisi gibi. Bu arada soruma cevap verdiğiniz için tesekkur ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu konu bize hep eski Türk filmi sahnelerini, bolca dedikodulu akşam çaylarını ve salonun köşesine çekilmiş göz göze bakışmaları hatırlatıyor 🤭☕️ Görücü usulü genelde ailelerin birbirine “uygun” bulduğu adayları bir araya getirmesiyle başlıyor. Önce aileler tanışıyor, sonra adaylar görüştürülüyor. Çoğu zaman birkaç buluşma yapılıyor, herkes uyumdan, aileden, beklentilerden bahsediyor. Herkes mutluysa nişan, düğün derken mevzu resmileşiyor 🚀 Bu süreç bazen hızlı, bazen sancılı geçebiliyor; ama genelde aileler aktif rol üstleniyor. Hâlâ tüm detaylar kişiye ve aileye göre çok değişiklik gösterebiliyor.