öğrenci harçlıklarınızdan nasıl tasarruf yapıyorsunuz veya gelirlerinizden benim birikim yapmam lazım azıcık
Cevabın nedir?
bakın eğer tasarruf etmek para biriktirmek istiyorsanız biraz dikkatli ve tutumlu olmalısın. misal hergn dışarı çıkıyrsan bunu haftada 4 5 e indir en basidinden. bende senn gibiyim. nasıl biriktiririm diyodm. snra biraz ticarete atılayım dedim. ilk baş 300 briktirip kendme bi rc araç aldım ve onu sattım 600e. inanki çokta işime yaradı. şu an bundan kazandığım biriktirdiğim para 10.000 tl. basit geliyor ama ve bunu 2 ayda yaptım. 5.000 tl kârdayım. belki fazldır. demek istediğim tutumlu ol. gereksiz şeylerden kaçın atıyorum 2 todst alacağına dışarda bi tost al sonra zten eve gideceksin bu şeklde birikim yaparsn.
BU ARADA RC KARA ARAÇLARIYLA UĞRAŞAN VARSA ULAŞSIN:
TRAXXAS T-MAXX 3.3
HPİ BAJA 5T
HPİ SAVAGE XL 5.9
TRAXXAS REVO 3.3
VS ARAÇLAR.
ÖZELDEN MESAJ ATIN.02 Yorumla- +1 yıl
Rc leri nereden alip nereye satiyordun gittigidiyordanmi sattin?bende trex 600 vs getirmeyi dusunuyordum yurtdisindan.sonra hexacopterlere dondum ve iyide yapmisim.iyi bir hexa yada quadro alip helicam yapmayi dusunuyorum.
En İyi Cevaplar
Tüketim toplumu olan Amerika'da nasıl tasarruf yaptıklarını anlatayım. Ne kadar hesaplı olursa olsun ihtiyaç olmayan hiç bir şeyi almayarak.
Artık reklamlar ve kampanyalar o kadar fazla ki insanların beynini fazlasıyla dolduruyor.
Cep tarifeni AVEA yapabilirsin. Ayrıca birlikte bereket vardır. 2-3 arkadaş ortak alış veriş yaparsanız daha uygun alabilirsiniz. Giyim alış-verişlerinde mutlaka pazarlık yapın. Ve kaliteyi tercih edin. Zamanla ne kadar doğru davrandığınızı anlarsınız. Çünkü kalitesiz mal daha çok para harcamak demektir.
Ulaşım ve ısınma gibi kalemleri de iyi hesaplamak gerekir.
Abur-cubur yerine azda olsa temiz yerlerde yemek yiyin. Ayrıca bereket duasını da tavsiye edebilirim.01 Yorumla
Benım uzmanlık alanım işte bu :) ben dışarda yemek yerken paket yaptırırdım çünkü içeçeklerde fena kazıklıyorlar onun yerine dışarıdan ucuza alırdım :)
parayı asla küçük görme beğenmediğin 5 kuruş ile bile bir sakız alabiliyorsun .
Dışarıda çok takılma evine git .10 Yorumla
+1 yılBen öğrenciyken elime para geçer geçmez paraını bir kısmını ayırıp gidip hemen gramlık altın alıyordum sonra elimde kalan parayla geçinmeye çalışıyordum haliyle elimdeki para az olunca çok gezip tozmuyordum gayette iyi para biriktirmiştim açlıktanda ölmedim yani =)
15 Yorumla
Soran+1 yılgramlık altın fikri iyi geldi, kaç gram alıyodun bozdurduğunda ne kadar ediyo
- +1 yıl
Ben 1 gram alıyordum şimdi altın çok yükseldi diye 0.5 gramlarda çıktı onlar daha mantıklı olur öğrenci için... Bozdurduğun günün altın fiyatına göre değişir mesela ben 1 ay önce gramını 95 TL'ye aldım sonra altın fiyatları yükseldi şuan gramını 101 TL'den bozdurabiliyorum...
Soran+1 yılbu iyi fikir teşekkür ederim
- +1 yıl
Yercekimi sen kuyumcu olursun yakinda.bu isi ticarete dok.gelecegin burada yatiyor ;-)
- +1 yıl
Yaklaşık 6 senedir altına yatırım yapıyorum ondan artık ustası oldum. Karlı yatırım hiç değer kaybetmiyor herkese tavsiye ederim =)))
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
56Cevap
dışarıya çıkma dışarıda yemek yeme alkol alıyorsan azalt sigara içiyorsan belki zor gelecek ama azalt
mesela evde yemek yap kendine onunla karnını doyur üç beş çeşit yerine iki çeşit yemek yap yap
sabahları mısal içinde ne oldugunu dahi bilmediğimiz kahvaltı tabaklarına para hacama
akşam yemeğini evinde yap
dışarıya çıktıgında şehri çok fazla dolaşma varsa deniz kenarları parklarda felan gez
bu bayağı samimi bir cevap oldu die düşünüyorum valla açıkcası bu
ben alkolu biraktiğim zamanı hatırlıyorumda inme iniyo bana10 YorumlaAlisverise tok karnina git, daha az abur cubur alirsin.
En ucuz temizlik malzemelerinden al, bulasik deterjanini bol keseden kullanma.
Elektronik esyalari kullanmiyorsan TAMAMEN kapat, stand by konumuna sokma.
Disarida cok yeme. Evde ye, doyurucu ye.
Aklima bunlar geldi simdi...30 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yemeği evde kendin hazırla, makarna ve bulgur pilavını sık sık yap. (Bulgur pilavı besleyicilik ve mineral açısından pirinç pilavına göre çok daha zengindir).
Erkek arkadaşın züğürt biri olmasın, mümkünse cebi hafif şişkin biri olsun. Dışarıda yerken o ısmarlar. ;)
Ufak bir kutu ya da kavanoz ayarla, cüzdanında biriken bozuklukların birazını içine at. Zamanla nasıl birikiyor hayret edersin.10 Yorumla
+1 yıltasarruf kazandıgın ile harcadıgını arasındaki orantılı birşeydir.buna birşey demek zor gerçekten. 5 harcıyacagına 3 harcarsın fakat para biriktirmek istiyorsan dunya zengınlerinin yapmış oldugu bi yöntem var. hergun bi önceki biriktirdiginin iki katını biriktir.
bugun 1 lira yarın 2lira, sonra 4 lira, sonra 8 lira, sonra 16 lira iki katı olarak biriktir. bi süre sonra dev rakamlar oluyor20 YorumlaDiğer konusunda 513 cevap paylaştı. ben bunun için burada makale yayınlamıştım kaldırmuışlar yahu baya uzun bir yazıydı :) ilk başda gereksiz harcamlardan başlıyabilirsin.ardından tüketiminizi gereksiz yere değil tükettiğiniz yiyecek içecekler olsun bunları yeteri kadarını (yani boş bulunduğumuzda abur cuburlar) kesebilir daha faydalı olan sebzeler meyvalara yönelebilrisiniz damlaya damlaya göl olur.
00 YorumlaDiğer konusunda 814 cevap paylaştı. Öğrenciyken Tasarruf yapmanın en güzel yolu çalışmak ve borç istiyenlere ailemin borcu çok taksitlerine anca yetişiyorum demektir. Para harcayacak fazla vaktin olmaz. ) Pek kimseye borç verme bunu su istimal eden hatta arkanda enayi deiyenler bile olur üniversitedeysen yada lisedeysen herneyse işte anladın sen onu.
00 Yorumlasigara ve alkolün varsa öncelikle bırakmalısın. gereksiz alışverişlerden uzak durmalısın. hatta gerekli gereksiz alışverişten kaçınmalısın çünkü (bayan kullanı görüldüğün için) kendini alışverişe kaptırırsın mazallah barayı çar çur edersin. dışarıya çıkmamalısın. böyle yaparsan %100 tasarruf edebilisin tabi :D
01 Yorumla
Soran+1 yılben her bayan gibi değilim, bayramda zorla çıkıyorum alışverişe uzun zaman oldu zaten yapmayalı
Okula dershaneye giderken yürüyerek gidiyordum yol parasına gitmiyordu boylece. Yolumda yuruyerek en fazla 50 dk sürüyor. Bunun dışında dışarıda yemek yemiyordum evden bir şeyler götürüyordum. Gazetemi internetten okuyordum. Suyumu da evden götürürdüm. Boyle yani. Baya tutumluymuşum ben. Biriktirir biriktirir içkiye harcarım o ayrı :)
00 YorumlaKendine ihtiyaç listesi yap ve o listeden asla dışarı çıkma! Yemeğini evde ye hem daha sağlıklı. Suyunu bile evden doldur :D
10 YorumlaBen gelirden değil ama zamandan tasarruf ediyorum (Zamanı çalışarak geçirme)çünkü işim gereği zamanla yarışıyorum yani zaman= para benim için..
Sen,Aylık minimum zaruri ihtiyaçlarını hesapla onları karşıla,kalanı at hesaba veya altınmı alıyorsun gümüşmü artık00 Yorumla
+1 yılAldığın paranın yarısını evde bırak. Biraz birikince götür banka hesabına yatır. Yanında para olmayınca harcayamazsın, en iyi para biriktirme yolu bu. Ben bunu uyguluyorum..
10 YorumlaBir hedef belirle onu alacagım de. para biriktikten sonra alma.
Ya da sunu söyleyeyim her ay kendini ödüllendir. para biriktir paranın ay sonu 5 te birini harca00 Yorumla- Diğer konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yıl5 lira harcıyorsan nefsine hakim ol 4 lira harca günlük. yada kumbara al cebindeki bozukları onun içine at fakat aklının köşesinde kumbarayı açma fikri olmamalı.
00 Yorumla
+1 yılAyda bir ayakkabi akraba dost ve yakinlarin dugunlerinde herbirine ayri elbise alma.bu sayede mezun olacagin zaman bill gates yada msrc zuckemberg le yarisirsin ;-)
00 YorumlaDiğer konusunda 326 cevap paylaştı. Giyim kuşam alışverişini de biraz azaltırsan baya tasarruf yapmış olursun ( alışveriş kolik olarak düşündüğümden değil genel olarak diyorum bunu), öyle veya böyle hemen hemen bütün bayanların içinde vardır bir alışveriş tutkunluğu..
00 YorumlaÖncelikle gelir ve giderlerini kalem kalem yaz.Eğer arasında pozitif fark varsa bunun da %25 lik bir kısmını beklenmedik giderler olarak ayır.Geriye kalan meblağı yaz buraya o şekilde değerlendirelim!
00 Yorumla- Diğer konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılÖğrencilik ve tasarruf sözcükleri pek birleşebilen sözcükler değiller. Ben yapamazdım, çevremde de yapabilen yoktu o zamanlar. Başarabilirsen tebrikler şimdiden.
00 Yorumla
+1 yılTasarruf yapmanın en kolay yolu Akp ye oy vermemektir arkadaşlar bence bu şekilde üst üste gelen zamlardan ve memleketin fakirleşmesinden kurtulup tasarruf yapabiliriz
20 Yorumla
+1 yılbenim cüzdanda kötü gün parası die bi bölme vardır sürekli orya 20-50-100 koyarım sonra ay bitince onu başka bi hesabıma yatırırım yeni ayda yine o şekilde birikir yani
10 YorumlaTasarruflu Ampul Kullan ,
Çamaşırı Çamaşır Makişnasında Akşam Yıka Enerji Tasarrufu
Bulaşık makanai kullan litrelerce su parası ödeme
eğer ev kalöriferlisyse tek odada durun erken yatın
saatlerce banyo yapmayın =)00 Yorumlaöğrenciyken fazla harçlık vermediklerinden tasarruf yapamıyodum. çalışmaya başlayınca gördüm baktım tasarruf yapamıyorum parayı anneme veriyorum o banka hesabına yatırıyo benim için. anca öyle tasarruf ediyorum
01 Yorumla- +1 yıl
hacı en güzel yöntem. bekarken anaya evliyken karıya vereceksin parayı. yoksa kıçından ışık görünüyor adamın
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eğlenceyi kısarsın
Dışarıda yemek yemezsin, yersende ucuzu ile geçiştir
Sırf beğendiğin için değil sadece ihtiyacın olan giysileri satın al00 Yorumla
+1 yılvallahi TASAVVUF anladım diyorum kafasımı güzel bu kız ne diyo...sanırım bukadar içtiğim yeter az önce de alakası olmayan bir konuya başka bir konunun cevabını yazdım.ne oluyo bana yaaa.fena sarhoş oldum sanırım...
00 YorumlaDiğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. cok denedim yapamadım en kolayı aslında hani cüzdandaki cepteki bozuk paraları kumbaraaya atmak ben bi ara 2 ayda 500 liraya yakın biriktirmiştim.
04 Yorumla
Soran+1 yıl1 tl leri biriktirmeye karar verdim herkes aynı teklifi sunuyo
Soran+1 yılama sonra nasıl tümleticem onları :)) öyle dilenmiş gibi garip geliyo bana ...
Aldığım harçlığı direk dolabımın en gizli yerine atıyorum 2 ay geçiyor ben bile unutuyorum. Sonra baktığımda baya para birikmiş oluyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılharcamalarında ne gibi kısmalar yapıyosunuz mesela
Bankalardan birine gidip hisse senedi alabilecegin bir hesap ac, internetten az da olsa gozune kestirdin borsa hisselerinden al. Eger sansliysan kucuk birikimlerin cok kisa surede buyur, degilsen de fazla kaybin olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKumbara al, orda birikenleri, yatırım amaçlı açtırağın bir hesaba yatır. Az olsa da çok sık yatıramasan da sorun etme, damlaya damlaya güzel birikiyor. TL hesabı dışında bir hesap olursa daha iyi olur. Uzun vadede kar etmiş de olursun.
00 YorumlaDiğer konusunda 768 cevap paylaştı. Uzun süreli düşünüyorsan altın almanı tavsiye ederim arttırdıklarınla
00 Yorumlaöğrenci harçlığı ile tasarruf yapılmaz :) yaz yiyip az gezcen başka yolu yok..
00 Yorumladışarıda vakit geçirme evden okula okuldan eve... Ayrıca arada bi cüzdanındaki 1 , 5 ve 10tlleri kumbarana at zamanla birikir
00 Yorumla2 şey alacağına 1 şey alacaksın aa bu çok güzel almasanda olur ama sırf güzel olduğu için faydası vardır fakat olmasada olacak şeylere harcama yapmaktan kaçınarak...
00 Yorumlaher akşam dışarı çıkmak zorunda değilsin bazen evde eğlenmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Ögrnci harçlık lari ile Iphone 4s aldım bunun için günde bir Ogün yemek yiyordum ve hiç dışarı çıkmıyordum
00 YorumlaDışarıda çok fazla takılmazsan, yemeklerini okulda yurtta veya evde yersen, tüm harcamalarını yeniden gözden geçirirsen birşeyler birikmeye başlar.
00 Yorumla
+1 yıldevlet yurdunda olanin para cebinde kalıyo . onun dısında bime takıl bnce :D
20 Yorumla
+1 yılçalıştığımız halde tasarruf yapamıyoruz öğrenciyken hayal değil mi :)
00 Yorumlaöğrencinin tasarruffumu olur yahu...adı bile züğürt...:D sen yemene içmene bak...ilerde hayat sana tasarrufu yaptırır...
00 Yorumlabir hedef koy öncelikle.
hedefsiz birşey olmaz.
hedefini yaz yada resmini yap görünür bir yerde göz önünde olsun.
birde bütçe yap (günlük, haftalık, aylık)00 Yorumlakumbara yap kendine kozmetik ürünlerden vazgeç bide arkadaş çevresinden uzaklaş
00 Yorumla
+1 yılboğazını tut . dışarda çaya para verme mesela. kıyafete , kntüre çok para harcama
00 Yorumlaye iç gez bir daha gençliğine geri dönemiyceksın sahsen ben ye ıc gez felsefesını uygluyorum 1 lıra bırıktıremedımm:))))
00 YorumlaDiğer konusunda 407 cevap paylaştı. bozuk paralarını harcamaktan vazgec gercekden süper oluyo öyle :)
00 Yorumlaherşeyi rutine bağla.dışardayemek yeme. en azışıkile yaşa.mümkünse hiç yıkanma
00 Yorumla
+1 yılöğrenci harçlığının miktarına göre değişen bir durum bu
00 Yorumla
+1 yılpara biriktirmek istiyorsan kendine vadeli bir banka hesabı aç paranı yatırrr çekeme bir süre :D
00 Yorumlaye yee ama s.çma . karnın acıkmaz yemek yemezsin al sana tasarruf
10 Yorumla
+1 yıltasarruf fakire göre değil, zengine göre hiç değil :((
11 Yorumla- +1 yıl
:))))
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer gordugun ayakkabiyi incik boncugu almak icin atlamamakla baslayabilirsin
00 Yorumlakendinin masraflarını karşılayabilecek paralı sevgili bul .. ama sevebilcen aşık olcan olsun yani..
11 Yorumla
Soran+1 yılsevgilim var cüzdanına değil yüreğine bakarak seçtim
bilanço ve nakit akışı üzerine biraz araştırma yap.
00 Yorumla
+1 yılben hiçbir zaman yapamadım başaramadımki sanada akıl verim :D
00 Yorumlaistisat eden bereket bulur..
ve mal istersen kanaat yeter demiş çook çokk büyük biri00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin ne kzanadıgını ve yaşam tarzını bilmiyorum yoksa yarımcı olurdum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılkendine bir kumbara edin.
00 Yorumla para mı biz öğrenciyken görmedik onu ? =)
00 Yorumla
+1 yılgıda alışverişi için BİM'e git :) :VDD
11 Yorumlaalış -veriş yapma paran cebine kalsın
00 Yorumla
+1 yılparamı para ne arar la öğrencide :))
00 Yorumla
+1 yılkumbara al kilidini at..
00 Yorumla
+1 yılzengın bır manıta bul :)
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!