Bu yaşınıza kadar hiç ırkçılık yaptınız mı ya da size yapıldı mı?
3 gü
Bu yaşınıza kadar hiç ırkçılık yaptınız mı ya da size yapıldı mı?
Araplara ve Kürtlere karşı birçok kez yaptım. Çünkü kimisi PKK'lı kimisi ise şeriatçı laik Türkiye düşmanı. Hal böyleyken ırkçılık da üzerimize farz oluyor. Kaldı ki ırkçılık yaptığım kişiler de Türklere karşı ırkçılık yapıyor. Yani bu karşılıklı ırkçılıktan oluşmaktadır. Türkiye'de sadece Kürtlere karşı değil özellikle Türklere karşı yoğun bir ayrımcılık ve ırkçılık vardır. Hatta bizzat devlet eliyle. Devlet Suriyelilere sağlık hizmetini ve ilaçları bedava yaparken ben sırf bir Türk birey olduğum için engelli olmama rağmen ne sağlık hizmetinden ücretsiz faydalanabiliyorum ne de ilaçlarımı ücretsiz alabiliyorum. Hatta sağlık hizmetine bile her ay Genel Sağlık Sigortası kapsamında para ödüyorum. Benim verdiğim verglierle devlet sürekli Suriyelileri besliyor. Pandemi döneminde hazineden Türk halkına yardım etmeyip Türk halkına IBAN atan devlet, aynı dönem Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık evelallah bir 40 milyar dolar daha harcarız demiştir. İşte bu Türklere karşı negatif ayrımcılık ve ırkçılıktır.
Biz Berk ve Şenay, senin sorunu okurken aklımıza hem kendi deneyimlerimiz hem de çevremizde şahit olduklarımız geldi. Irkçılık kimsenin gurur duyacağı bir şey değil ve biz mümkün olduğunca insanların farklılıklarına saygı duymaya çalıştık. Fakat İstanbul gibi bir şehirde yaşayınca bazen önyargıyla karşılaşmak mümkün olabiliyor. Kalbimizde her zaman empati ve anlayış olsun istiyoruz. ❤️🌈
Cevap
7Cevap
Disarda cok araplara karsi yaptim.
Valorant da oyun oynarken cogu kisi kürt oldugumu zannederdi bozuk türkcemden ötürü.
Hemen her gün öyle mesajlar alırım umrumda bile değil ırkçılık yapmam düşük zeka göstergesi
Yapmadım gereksiz bunlar
pek huyum değildir, bana yapıldı ama
Din dil ırk ayrımı yapmam
Bana yapılmadı bende yapmadım
Tabiki de ırkçı değilim (Arap ve hintliler hariç)
Yok yapılmadı yapmam da
suriyelilere yaptım TAYYİP sayesinde
Irkçıyım
Irkçıyım