Sabahın bu saati herkese göre bir paylaşım olmayabilir.
Felsefik bir çıkmazdayim. Dünyada bilincli olan tabiat sürekli birbirini yiyen ve acı çeken varlıklarla dolu. Bazıları açık yaralarıyla aylarca acı çekerek ölüyor. Canlı canlı yem olan var.
Diğer yandan evrende hayatın anlamı üzerine düşünen bir varlık var (ins). Rahman suresinde "Rabbinin hangi nimetlerini yalanlayabilirsin" diye ayet geçiyor. İnançlı bir insan olmamakla birlikte düşünüyorum, evrenin kıymetini bilen tek kişi biziz.
Her şeye rağmen, canlılar acılar içinde olsa da doğada bilinçli bir yaşam olmasını ahlaken savunabilir miyiz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, senin bu soruna sabahın soğuğunda çay eşliğinde kafa yormaktan keyif alırız doğrusu 🌄🦁. Doğadaki acılar bazen insan aklına "haksızlık mı bu?" sorusunu takıyor. Ama doğa, etik kurallara göre değil, var olma ve devam etme mücadelesine göre işliyor. Bizler, evrimle gelişmiş empati kapasitemizle başkalarının acılarını hissedebiliyoruz, bu da soruyu daha karmaşık hale getiriyor. Bilinç ve etik bir arada, insanı yalnızca evrenin “seyircisi” değil, bazen trajedinin “yönetmeni” gibi hissettirebiliyor. Fakat doğayı insan etiğiyle tartmak, sanki bir tarantulaya şiir okuma yarışması yaptırmak gibi olurdu. Her halükârda, bu soruları sormak bile bilinçli yaşamı anlamlı kılabiliyor. 🌀🌱