yeni bi köpek aldım golden retriever yavrusu, yavru köpeklerin beslenmesinin farklı olduğunu duymuştum. sürekli kuru mama alacak durumum yok yemek artıkları vermem sorun olur mu? ne yedirmeli ne yedirmemeliyim?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Yavru maması alman gerekir. Yemek artığı verebilirsin ama içinde çok soğan olan bir yemek verme. Ev yemeğini alıştıra alıştıra ufak miktarlarda normal mamanın yanında karıştırarak vermelisin. Yoksa bağırsak florası alışık olmadığından ishal yapabilir. Ben doğduğumdan beri köpek besliyorum. Bu arada çiğ kırmızı et verme. Kırmızı etten parazit kapabiliyorlar. Tavuk etinde sakınca yoktur. Bayatlamış yemeği falan verebilirsin. Köpekler carnivore sınıfındadır yani leş yiyebilen kategoridedirler. Bundan dolayı zaten topraktaki cürümüş en pis şeyi bile yeseler dokunmaz. Pişmiş tavuk kemiği vermesen daha iyi kırılıp bağırsaklarını yırtma ve takılma gibi riskleri var. Yavruluk döneminde en azından bir paket yavru maması alıp böyle alıştırırsan fena olmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
link yeterince bilgi edinebilirsin oradan
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
Sakın şekerli yiyecekler yedirme! Sizin yediğiniz ev yemeklerinden önüne koy o beğenirse yer beğenmezse yemez zaten.
00 Yorumla
- +1 yıl
Süt vermelisin , ayına göre mamalar var satılan ...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
dostum yemek artıklarını rahatça verebilirsen onlarca yavru köpek besledim. sonrasında ara ara pişirilmiş et ver ya da kemik siye yap onu ver kemikleri güçlensin. basit önlemler aldıktan sonra gerisi sorun değil
00 Yorumla- +1 yıl
süt yada mama alıp vericeksin başka yolu yok bir veterinere gidip danışabilirsin yada netten araştır ama özel mama almak gerek
00 Yorumla Sütten başka birşey verme o hayvana ne o yemek artığı felan ? Sen Yiyiyormusun yemek artığı ?
03 Yorumla- +1 yıl
anne sütünden kesildi. yine de yiyeceklerini sütle ıslatmayı düşünüyorum.
- +1 yıl
Bilmediğin konuda konuşma.
kuru mama alacak durumun yok! golden alıyorsun...
pes bişey demiyorum01 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
ekmekk yedirmee yoksa ayakları çap olurr onun harici sorun olmazz
00 Yorumla - +1 yıl
evde kalan yemekleri
00 Yorumla - +1 yıl
pirzola pampa..
00 Yorumla - +1 yıl
mama .
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
ölü köpek yedir