ÖZ Mâide suresi 44, 45 ve 47. ayetlerin sonunda umum sîgasıyla, “Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenlerin kâfirler, zâlimler ve fâsıklar” olarak nitelendiği görülmektedir. Özellikle surenin 44. ayetinde Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenlerin kafirlikle nitelenmiş olması erken dönemden beri tartışma konusu olmuştur.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kuranda ayetler tek tek ele alınırsa hiç bir anlamı yoktur. Maide suresi komple Allahın vermiş olduğu rızıklardan bahseder. Dlayısıyla burada söylenen şey Alalh ın size verdiği rızık ve bu rızıklar hakkında ki hükümlerdir... Elhamdulillah muslimanım...
kardeşim aşkım bebeğim sen şimdi ayete karşı gelmiş oluyorsun ama
Kardşeim bebeğim sana diyorum ki tek başına hiç bir ayet hiç bir şey ifade etmez. Giriş gelişme sonuçtan olusur her sure. Bir de konusu vardır. Maide suresinde konu allah ın insanlara verdiği nimetler ve kurallardır. Sen burdan tutup 3-4 cümle yani ayet çekersen hiç kimse hiç bir şey anlamaz. Lan konu ne? Bu cümle neyin devamı? Hangi şeyden bahsederken peşine bu cümle geliyor? Bunları bilmeden tekk tekkk ele aldığınızda hiiiç bir şey ifade etmez. Al sana örnek bak bu yazıdan bir cümle çekip yazacağım şimdi sana burada anlatmak istediğim şeyi mi verecek o cümle?
''Bunları bilmeden tekk tekkk ele aldığınızda hiiiç bir şey ifade etmez'' Şimdi bu cümleyi al şu yazdıklarımı hiç okumayan birisine yaz bakiyim kaç milyon tane anlam çıkaracak sana...
yav abim bak yaşın benden 11 yaş büyük elimden geldiğince samim, i, konuşmaya çalışıyorum ama anlamıyorsun peki bu ÖZ Mâide suresi 44, 45 ve 47. ayetlerin sonunda umum sîgasıyla, “Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenlerin kâfirler, zâlimler ve fâsıklar” olarak nitelendiği görülmektedir. Özellikle surenin 44. ayetinde Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenlerin kafirlikle nitelenmiş olması erken dönemden beri tartışma konusu olmuştur. ayetinin devamını getirsene devamı yok bunun
Kimin çevirisini okuyorsun? Ayet net diyor ki biz tevratı da Allah dostu kimselerin alimlerin bilginlerin hükmedeceği şekilde indirdik. Onlar Allah dostuydu ve onların gösterdiği yolda da ilim sahipleri hükmetti. Bugün kuran hükümlerine karşı ne gibi bir hüküm var mesela? Benim gördüğüm sadece dişe diş kanakan kısmı yarım. Normalde öldüren kişiyi öldürüp kefaret istemek maktulun ailesinin sorumluluğunda olmalı bizde böyle değil. Ama kan parası diye de bir şey var. Ayrıca ayet de hükmetmekten bahsediyor. Yani adaletten. Sen hükmetmekle yönetmeyi aynı kefeye koyuyorsun. Hükm suçun cezasıdır. Yönetmek bambaşka bir olay... Tam mı değil. Ama Türkiye de mahkemelerde suç ve ceza mahkemelerinde din ve örf te baz alınır...
yok anlamıyorsun burada diyorki eğer sen işid gibi şeriatla yaşamazsan kafirsin diyor ÖZ Mâide suresi 44, 45 ve 47. ayetlerin sonunda umum sîgasıyla, “Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenlerin kâfirler, zâlimler ve fâsıklar” olarak nitelendiği görülmektedir. Özellikle surenin 44. ayetinde Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenlerin kafirlikle nitelenmiş olması erken dönemden beri tartışma konusu olmuştur.
Hala tutup bir başkasının cümlelerini yazarak yandaşlık kazanmaya çalısıyorsun. Güzel bir manipule taktiği kanks. giriş gelişme sonuç. Sana hükümden bahsediyor gayet net bir şekilde... Peygamberler ve Alalh dostları Alalhın söylediğini insanlara göstersin ilim sahipleri de buna göre hükmetsin cümlesi çok nettir. Hangi peygamber ümmetine liderlik etti de peygamberler , allah dostları ve bilginler diye belirtme gereği duydu sence? Okuduğumuz anlayacak kapasitedeyiz bro. Başkalarının fikirleri baz alınarak kuran okunmaz...
Başkasının cümlesi? maide suresi 44 ou
Türkiye de degilim müslümanim
şeriat la mı yaşıyorsun
Evet müslümanım