Müslüman olmayan bir türk benliğini koruyabilir mi sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAsıl müslüman olan Türk, araplaşır ve AKP den görüyoruz; ne durumda olduğunuzu. Zira Macarlar , Hristiyan Türk ama Atillanın torunuyuz diyor. Türkçü Türklerde, genelde Türklerin eski Gök Tanrı İnancını taşıyor ve Laik TÜRK devletini korumak için sadece biz ölürüz. Akp ve seçmenleri ise, bu ülkeyi bölüyor. Gençlerde, bu yüzden islamiyet hızla azalıyor. Eğer sığınmacıları gönderebilirsek, islamiyet yakın gelecekte yerini Tengriciliğe/Deizme bırakacak. Daha detaylı şöyle izah etmem gerekirse;
Tamamen araplara göre bir inanç islam. Zaten başımıza ne geldiyse islam yüzünden geldi ve eski tek Tanrılı GÖK TANRI inancına dönmeliyiz. Şöyle ki müslüman olmasaydık;- Yine de Anadoluyu fetih ederdik. Zira Çin baskısından, nereye gelecektik ki? Başka fetih edecek yer yoktu
-Alevi-sünni Türkler birbirine girmezdi ve şu an kardeş kavgası olmazdı
-Akp olmazdı ve akp olmayınca;Türkiye kutuplaşmazdı, suriyeliler , afganlar ve Afrikalılar gelmezdi. maalesef şu an hızla göçmenistan oluyoruz ve 10 seneye gitmez iseler; Türk vatanından söz edebilmemiz pek mümkün gözükmüyor
-Ekonomik açıdan, en azından Macaristan olurduk. Zira insanlar dinle uyutuldu ve cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı. Artık kalkınabilmemiz için, kaynak kalmadı.
- Daha sonra Amerika şeriat üzerinden, ülkemizde iç savaş çıkarma planları yapamazdı. Şöyle ki;
Şimdi Amerika şeriat istiyor. Zira Türkiyenin bölünebilmesi ve sevrin uygunabilmesi için, şeriat gelmeli. Şöyle ki halkın, % 40 ı kesin şeriatı istiyor ama yarısı istemiyor. %10 nu temsil eden Mhp ve DEM seçmeni ise, belirsizliğini koruyor. Zira Mhp ile DEMİN toplam oyu, bu kadar. Şimdi bir kesim diğerini yok edemezse, şeriat ülkenin bir kısmında uygulanması için bölünme olması lazım. Aynen, Korenin bölündüğü gibi.. Zayıfladığımızı gören; Yunanlar ve suriyedeki dev pkka terö ordusu , bir taraftan bizden toprak kopartır. Kaldı ki bir kesim yok olsa bile, ülke yine çok zayıflar ve istilaya hazır hale gelir. Yani şeriat, Türklerin gelecek 100 yıla sağlam çıkmasına kesin engel olmakta.
Bu yüzden Amerika , şeriatı getirip Türkiyeyi bölmek için; suriyelileri ve Afganları başımıza bela etti ki şeriatın gelmesi kesin olsun. Çünkü akplilerin evlatları laikçi olup akpliler kendi evlatlarına kurşun sıkmayabilir. Bu durumda bunların gelmeleri için; Amerika/israil sınırlarımızı mayınlardan temizledi, Suriyeyi ve Afganistanın karışmasına neden oldu , daha sonra sürekli geldiler, akp de aldı ve bu şeriatçı sığınmacıların ülkemizde kalmaları için para harcadı. Bunları ülkede tutan ise, AKP. Suriyeliler ve Afganlar ise, şeriatçı olup; eşleri çarşaflı, şeriat istiyorlar, Esad şeriata izin vermediği için geldiler , hepsi silah kullanmayı iyi biliyorlar, Erdoğanı seviyorlar ve gitmemek için her şey yaparlar.
MAYIN temizleme detay: https://www.odatv.com/siyaset/nato-mayinladi-israil-yerlesecek-5462
Amerika suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istiyor kaynak:
Bir de şunu da belirtmek gerekir ki NECMETTİN ERBEKAN, şeriatı 1997-1998 de getirecekti. Zira tüm belediyelerı cumhuriyet karşıtı konuşma yapıyor, şeriat isteriz gösterileri oluyor ve ERBEKAN '' adil düzen ( şeriat gelecek ) kanlı mı olacak kansız mı? '' diyerek ülkeyi adeta iç savaşa sürüklüyordu. Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren TSK da bu iç savaşa engel oldu. ERBEKAN, pişman oldu ve TSK 'dan şikayetçi olmadı. Bu yüzden Amerikanın terör örgütü fetö, 28 Şubat davasını açabilmek için; Erbakanın ölümünü bekledi. Zira Erbakan, darbe yoktu diyecekti ve dava düşecekti. Akp ile FETÖ savaşı başlayınca, dava AKP ye geçti. Akp de bu davayı devam ettirip Amerikanın planladığı iç savaşı engelleyen ve pkkayı bitiren paşaları hapishaneye tıktı. Hapishanede, canlı canlı idam ediliyorlar ve hesabını elbet soracağız!!
Şeriatın gelmesini engelleyen paşaların hukuksuz yere yargılanmasına neden olan 28 Şubat davasının savcısı fetöcü kaynak : https://www.aydinlik.com.tr/haber/28-subat-savcisi-fetoye-yaslandi-74262
28 Şubatın önde gelen ismi Kahraman Genel Kurmay Başkanı İSMAİL HAKKI KARADAYI, Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren Kuzey irak harekatı yapmış. 30.000 askerler yapılmış. Bugünün 70.000 askerine tekabül ediyor. Bugün ki suriyelileri ülkemize alıp Suriye'de kürdüstanın kurulmasına neden olan şeriatçı TSK ise, 60.000 kişilik YPG terör ordusu imha edemiyor. Çünkü Amerika izin vermiyor. Amerikanın neden, 28 Şubat paşalarından korktuğunun başkaca izahı olamayacağı gibi; şeriat istediğinin de en önemli kanıtlarından biridir.
28 ŞUBATLA İLGİLİ DETAYLI BENCEM
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSanmıyorum. İslamiyete, 4 halife döneminden sonra 1071 den bu yana Amadoluda hizmet etmiş özel bir ırkız. Türk ve Müslüman olmak gerçek bir ayrıcalık. Ama müslüman olmayan Türk kanı taşoyan kimliksiz Türkleri hidayete davet etmek lazım.
14 Yorumla- +1 yıl
bizde aynı şeyden bahsediyoruz zaten? Türk topluluklarının farklı dinlere inanmasından dolayi türkler benliğini kaybetti
mesela türkler özünde konar göçer hayatta yaşarlar gözler çekik ve kültürleri farklıdır bizim asıl soyumuz onlardır bizde benliğimizi kaybettik farklı ırklarla çiftleşme sonucunda ve dini inançlardan dolayı
Itil bulgarları islamiyeti kabul ettikleri icin benligi bozulmamistir ama tuna bulgarlari hristiyan olduklari icin benligini kaybettiler avarlar hazarlarda aynı şekilde
osmanliyi zaten saymiyorum padişah zaten türklerle birlikte olmuyo benlik iyice bozuluyo
- +1 yıl
Osmanliyi saymiyorum. Padisah Turklerle olmuyoru bana referans olarak kanitlar misin? Cunku salliyorsun gibi geliyor.
- +1 yıl
@crimsoon Harem kurmus adamlar. Hicbiri evlenmemis. Sadece cocuk sahibi olmuslar. Sen neden bahsediyorsun. Dizileri gercek mi saniyorsun sen. :))))))))))))))))))
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKoruyamaz. Nasıl korusun ki. Ama asimile olmayan toplum ırk/ toplum/ millet kalmadı diye düşünüyorum nerdeyse.
10 Yorumla
+1 yılToplumumuzda Müslüman olmayan pek çok birey var. Bazı şahıslar ; "Sen Türk değilsin ! Batı özentisi birisin !" Gibi naralar atsa da ; çevrelerinin üzerinde kurmuş olduğu tahakküm edasıyla , gayrimüslimlere bu kadar kin besliyorlar.
Her şeyden önce ben bir insanım , hür iradem , aklım var. Bir dine körü körüne bağlanacak kadar da bağnaz değilim. Kendi görüşlerim , fikirlerim doğrultusunda içerisinde hümanist parçalar olan , kendime yakın bulduğum bir inancı taşırım.
Eğer bu inandığım din "İslam" değilse ; hiç kimse beni "Türk" kimliğini kaybetmiş biri olarak nitelendiremez.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
41Cevap
Ne mutlu bana ki Müslüman değilim ama yedi göbek Türk oğlu Türküm, saçma sapan cümlecikleriniz ile yalnızca alay konusu olabilirsiniz tabi ortalığı karıştırma gibi bir amacınız varsa o başka. Lanetli Araplar benim ırkım olan Türkleri Talkan ve Curcan katliamları ile soykırıma uğratıp zorla Müslüman yaparken de benim Irkım Türktü, şimdi de Türk, sadece bu ülkede Ahmed, Mehmed, Mustafa, Mahmud, Muhammed, Ali, Hasan, Hüseyin vs. vs. ülkenin yarısından fazlasının ismi Arapça yani isim olarak asimile olmuşuz zaten, adetlerimize de bazı Arap adetleri yerleşmiş ama hala Türküz büyük çoğunluğumuz. Atatürk'e dil uzatıp Kuvayi Milliyeye terör diyen, Atatürk ve silah arkadaşlarına hain diyerek asılma fetvası veren hain Şeyhülislam Mustafa Sabri gibiler Türklüğümden istifa ediyorum beni Arap bilin tövbe Türklüğüme demiş olabilir ama ben gurur ve onur duyuyorum Türklüğümle. Arap uydurması 400 senelik çöl şeysi benim ırkımı kimseye sorgulatamaz, sorgulayan önce haddini bilecek.
15 Yorumla- +1 yıl
Asimile olmuşsunuz sanırım.
- +1 yıl
Yok siz lafı oturma organınızdan anlamışsınız sadece. Bu ülke Türklükten bu saçma sapan din yüzünden asimile oluyor demeye çalıştım anlama kabiliyetiniz sıfırın altındaymış veya düşük IQ yüzünden idrak edememişsiniz. Ben gururla Türk oğlu Türküm, onur ve gurur duyuyorum diyorum bu değişik bana asimile diyor, yeni öğrendiğiniz bir kelime falan sanırım cümle içinde kullanıyorsunuz.
- +1 yıl
Senden zeki olduğum kesin. Neyse kaybol sorumdan.
dinler zaten türklerin benliğini bozmuştur
tuna bulgarları avarlar hazarlar vs dinlerden dolayı benliği bozulan türk topluluğu
aynı şekilde göç sebepleride benliği bozar asyadan avrupaya orta doğuya geçişler çok milletli imparatorluk vs vs329 Yorumla- +1 yıl
@crimsoon İslamiyet türklüğe zarar vermedi
- +1 yıl
Evet Bulgar ve hazarlar konusunda haklısın mesela bulgarların şuanda tğrklükle alakası yok
- +1 yıl
Macar lar da aynı şekilde
- +1 yıl
Ama biz dışarıdan bakınca bize öyle geliyor belki şimdi rusyanın bir yerinde hala tengriciliğe inanan türklere bizi göstersen aynını düşünürler
- +1 yıl
Cehalete örnek oluyorsun.
- +1 yıl
Türklerin imparatorluk kurma sebebidir İslamiyet. Yeniçeri ya da halk Türklük için değil Alkahın emirlerini yaymak için cihat etmiştir. İslamiyeti diğer dinlerle bir tutsmayız. Bizi Aeaplardan üstün tutan bu çzelliğimiz.
- +1 yıl
Bakış açınız sizi gerçeklerden uzak tutuyor.
- +1 yıl
Allah hidayet versin size. Asimile olmuşsunuz
- +1 yıl
@crimsoon konuyu manuple ediyorsun. Turkler Islamiyetten sonra Devlet kulturunu oturttu. tarihi arastirabilirsin. Atilla doneminde heryeri ele gecirecek kafadayken Devlet olammamasindan dolayi ayakta kalamadi. Bu sebeple sadece Islamiyet tum dinlerin bir arada hukum surmesine izin vermistir ki Devlet kulturu olussun.
- +1 yıl
bir ırk benliğini koruması için tek bir dine mensup olmalıdır beni islam karşıtı olarak görmeyin ben zaten müslümanım benim dediğim şey farklı dinlere yönelim türk benliğini bozmuştur kiminde savaş günahken kiminde günah değil kiminde domuz eti yemek haramken kiminde değil bu bile benliği bozar
- +1 yıl
Hocam hepiniz saçmalıyorsunuz fakat şunu bilinki tanrı dağı kadar türk hira dağı kadar müslümanım
- +1 yıl
@Vincenzocorleone Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
Evet. Atilla konusunda hala hem fikir değilim. Atilla amaçsız bir barbardı. Diğer dini konularda İslamiyet dışına çıkanlar konusunda haklısın. O asimilasyon bir projeydi. Hatırla 1990 lar zor gecti. Ancak süslüman konusunda lütfen kimseye yakıştırma. Çünkü Allah kendisine inanmayan insanı yarattı.
- +1 yıl
@BirGaripGörünmezAdam Attila barbar falan değil doğru konuş avrupalı ağzıyla konuşma
- +1 yıl
@BirGaripGörünmezAdam türk burada türklüğü savunurum sana karşı attila atama hakaret efme
- +1 yıl
Attila atama hakaret edeni üzerim kimse attilaya barbar diyemez. ne mutlu türküm diyene ne mutlu müslümanım diyene
- +1 yıl
Ayy gidin başka yerde tartışın. Bana bildirim geliyor hep.
Ne mutlu türküm diyene bundan ne anlam çıkarıyorsun kim kendini türk olarak hissediyorsa kendini türküm diye bilir diye zaten bunun dinden alakası yok olmaz da zaten din ve ırk çok farklı bir şey bunu ayrı tutmak lazım
11 YorumlaBenlikten maksadın ne? bu kadar entelektüel olduğunu sanmıyorum algısal soru. Biz Türklükten memnunuz dinimizle de sorunumuz yok. yakışıyor bu ikili. zsten yüzyıllarca hakim ve hükümdar olmamız bu ikilinin uyumuyla ilgili.
00 Yorumla
+1 yılEvet olur. Çünkü zaten türklükten vs kürtlükten vazgeçenlere Müslüman denir. Türklükte Kürtlükte aynıdır. Yecüc ile Mecüc Türkler ile Kürtlerdir. 🐰 Türklerin Binlerce yıl izlediği vs peşinden gittiği, peşinden koştuğu, 🐺 aslında gerçekte Kürtlerdir.
10 Yorumla
1 yılTürk olan, Müslüman olmaz.! Müslümanım demek türk ise türklük ten vazgeçene denir.! Aynı şekilde kürt ise o zaman kürtlükten vazgeçene denir.! Hem Türküm hemde Müslümanım diyen ne Müslümandır nede türktür.! Hem kürtüm hemde Müslümanım diyende ne kürttür nede müslüman.!
11 Yorumla
+1 yılmacaristan da yaşayan hiristiyan türkler, doğu türkistan ve çinde yaşayan budist türkler, şaman olan tuva halkları olan türkler arabistan da yaşayan müslüman din kardeşimden daha fazla kardeşimdir hemde öz kardeşim.
dinler (müslümanlık v. s) ALLAH ile kulun arasındadır. ırk ise uluslararası insanların arasında. bu ikisini ayrı tuymak gerekir00 YorumlaOlur. Hiçbir Türk müslüman olmak zorunda degildir. Din inanç meselesidir. Türklük başka bir mesele. Sen olayı yanlış anlamışsın.
07 Yorumla- +1 yıl
Yok
- +1 yıl
Kesinlikle Türklere en uygun dindir İslamiyet. Öncesindede göktanrı dinine ianıyorduk. Alevileri Türk löarak görmüyorım. Onlar sapmış ermeni soyu olarak görünür. Tuncelililerden biliyoruz.
- +1 yıl
Olursa Türklükten sapmış olur bence.
- +1 yıl
Hayır olmaz. Türklük bence en üst kimliktir. Çünkü inancımız ne olursa olsun millet olarak değişmeyecek en ortak noktamizdir. İnanç ise alt kimliktir. Çünkü değişkenlik gösterebilir. Kimsenin imanının ölene kadar süreceğinin bir garantisi yoktur.
Türklük ırk olduğu kadar biraz da kültür meselesidir. Kendimize öz kültürümüzü kuşaklar boyunca yeni nesillere aktararak bu günlere geldik. İnanç değisse de Türklük değişmez. Ben katılmıyorum sana. - +1 yıl
Müslüman olmayan türkler asimile oluyor hep.
+1 yılEvet mesela Gagavuz TÜRK leri
Rusya'da özerk Cumhuriyetleri olan yarı bağımsız TÜRK ler
01 Yorumla- +1 yıl
Onlar asimile oldu
Diğer konusunda 593 cevap paylaştı. Müslüman olmayan Türk olur da, dünya üzerinde Hristiyanların emri altında olmayan bir tane bile müslüman yoktur.
00 YorumlaProfil fotosuna bak ahyahsadılawjelı. wqkewq kafayı yicem
02 Yorumla- +1 yıl
Komik mi
- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
u +1 yılİslam'dan önce de var olduğumuza göre bal gibi olur. Dinler ve ırklar aynı şey değildir. Din seçim, ırk kaderdir.
00 Yorumla
+1 yılTengrici, hıristiyan, şintoist, ateist türk de var. İnançla milliyet bşrbirine karışmaz. Arap kültürü altında asimile olanlar hariç.
00 Yorumla- Diğer konusunda 22,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden olmasın? Türkler Arap mı da müslüman olacak illa.
10 Yorumla Türkiyede yaşayıp ta Müslüman olmayan bisürü insan var
00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Müslüman olmayan Türk boyları var.. örneğin Gagavuz Türkleri..
00 YorumlaTürklüğün dinle ne alakası var? Kaldı ki Türklerin köken dini paganizmdir.
00 Yorumla
+1 yılBizim Türkiye'de herkes ateist ki hiçbir müslüman değil anca Dötleri sıkışınca Allah Allah diyorlar
00 YorumlaMisluman olmayan Türk olsun veya olmasin. Musluman olmayanin varligi yoktur. Kendilerine ait bir dusunceleri fikirleri duruslari karakterleri yoktur. Sadece et parcasidir. Tecrube edildi. Manevi anlamda onlarda hic birseye rastlayamazsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBal gibi de olur niye olmasın ki, müslüman olmayan hristiyan yahudi tengrist bir sürü türk var dünyada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldin ayrı ırk ayrı ben türküm ve müslüman değilim şimdi sen gelip müslüman olmayan türk değildir dersin ama benim skmde olmaz
00 Yorumla
+1 yılne demek istiyorsun sen cahilmisin yaaa yani diyorsun türkiye müslamanlarindir dimi
00 Yorumla
+1 yılMacarlardan haberin yok galiba..
02 Yorumla- +1 yıl
Onlsr türk değil
- +1 yıl
Öz be öz Türkler..
+1 yılOlur tabi bunlar ayrı kavramlar
10 Yorumla
1 ayTürklerin orijini müslüman değil
00 Yorumla
u +1 yılmüslümanlıkla türklüğün alakası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEskiden budist by maredinli tanidiklaeim vardi
00 YorumlaOlur ırk ayrı din ayrı
00 Yorumlavar ama gagavuz türkleri var hristiyanlar
02 Yorumla- +1 yıl
@SAblaK adam haklı
Etnik kokenin dinle alakasi yok
00 Yorumla
+1 yılOlabilir ama farklı yapısallığa gider
00 Yorumla- Diğer konusunda 908 cevap paylaştı.
+1 yılIrkların dinler ile ne ilgisi var ki?
00 Yorumla
+1 yılEvet, din ayrı vatan ayrı.
00 YorumlaYok ama olduktan 20 sene sonrası var
00 Yorumla- Diğer konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılHer Türk Müslüman olmaya biliyor
00 Yorumla Bu devirde müslümanlığın sadece adı var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürküm. Müslüman değil , Hristiyanım
030 Yorumla- +1 yıl
Asilimile olmuşsun o zaman
Cevap sahibi+1 yılYok. Önce kuranı sonra incili okudum. İslamı koşarak terk edip hristiyan oldum.
- +1 yıl
Olsun.
Cevap sahibi+1 yılGit oku. Barış , sevgi , huzur ve mutluluk var. Din uğruna insan öldürmek, recm etmek, cariye , akraba evliliği vs kötü şeyler yok. Cenneti şarap ve huri diye mantıksız şeylerle tarif etmemiş.
Cevap sahibi+1 yılDingil incilde onlar yazmıyor. Yazdığımı arka kapından mı anlıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılHristiyanları yok etmek için fransaya gelenleri, haçlılar evine geri gönderdi. İnsan öldürmek incilde yazmaz. Senin okumadığın ama inandığın kitabında yazar
Cevap sahibi+1 yılOlm sen ne anlatıyorsun bana? Kopyala yapıştır la 1 ayeti getirmişsin önüme koymuşsun? Komiksin. Dedim ya git incil oku. Öncesini sonrasını oku. Ondan sonra gel karşıma konuşalım
- +1 yıl
Ben dünyaya ateş atmaya geldim. Eğer şimdiden tutuşmuş ise daha ne isterim. Fakat benim vaftizleneceğim bir vaftizim var. Bu yerine gelinceye kadar nasıl da sıkılmaktayım! Dünyaya barış ve selamet getirmeye geldim mi sanıyorsunuz? Hayır, size ancak şunu söylerim; ben sizlere ayrılık getirmeye geldim." (Matta,12; 49-51)
Cevap sahibi+1 yılİnsan öldüren zaten Hristiyan değildir. Ben sana haçlı seferinin nedenini söyledim
Cevap sahibi+1 yılHaçlı seferlerinin sebebi , müslüman arapların cihat ve gaza uğruna dini yaymak için Hristiyanlara savaş açıp mallarını yağmalayıp tecavüz edip öldürdükleri için, haçlılar tarafından yapılan karşı saldırılardır. Araplar puvatya savaşı ile önce Fransada durduruldu. Sonra karşı saldırılar haçlı seferleri başladı. Bu arada her ne sebeple olursa olsun, incil kesinlikle öldürmemeyi ister. İnsan öldürenin yeri ebedi cehennemliktir. Bu papa olur veya başkası hiç fark etmez
Cevap sahibi+1 yılTarih okumamışsın, din okumamışsın, bi 💩 bildiğin yok. Gerçekleri duydukça zoruna gidiyor kuduruyorsun. Gelmişsin burada benimle s. dik yarıştırıyorsun. Sonuç: Kendi üstüne işiyorsun. Misyoner değilim. Sizinde ne m. l olduğunuzu görüyoruz. Müslüman ülkelerin hali ortada. Adalet , insan haklarına aykırı her şey, bebeğe hayvana tecavüz, hırsızlık torpil, haram yemede, şeytan ile zirveye oynuyorsunuz. Cennet de hurini pardon nurini alırsın sen bekle
- +1 yıl
Ulan kardeşim. Din ve tarih okumamişsin diyorsun benle birlikte mi üniversite okudun. Gercekleri duymak diyorsun ben sana incilden ayet gösteriyorum, haçlı seferleri diyorum surekli bahane gösteren sensin. Tecavuzler diyorsan rahiplere , rahibelere bak. Çocuk ölümleri diyorsan filistindeki bebeleri canlı canlı oldurenlere destek olanlara bak Allah'ın canımsın. 1600 lu yillara kadar bir bokunuz yoktu, bizim sayemizde adam oldunuz. Şimdi müslüman ulkerin kötü durumlarinin sebebide sizin o ülkere aradığınız yoneticulerdir.
Cevap sahibi+1 yılYanlışları yanlışlar ile kapatamazsın. Sana en başından da dedim, insan öldüren, tecavüz eden zaten incile yasaya aykırı hareket eder ve Hristiyan olamaz. Attıpın ayetlerin öncesini ve sonrasını oku, ne anlatmak istediğini görürsün. Yeri ebedi cehennemdir diye yukarda yazdım. 1.600 lü yıllara kadar her şey Hristiyanlardaydı. Sadece kendi aralarında siyasi mücadeleleri vardı. Sizin imamlar az camiye kadın atıp , cuma namazında Maraş ve Sivas katliamlarında , alevileri yakıp tecavüz edip mallarına el koyup yağmalayan sizin din adamlarıydı. Bunların gerçekleşmesi için cuma namazlarında gazanız mübarek olsun diyip kurana dayandıran sizin imamlardı. Siz matbaaya ve arabaya kafir icadı diyordunuz. Matbaa Türkiyeye 400 yıl sonra geldi. İlk arabaya şeytan kafir icadı diyip denize attınız. Gelelim günümüze. Öncelikle filistin benim umrumda değil. Çünkü 7 ekimde cihat edip aksa tufanı adı altında 5.000 roket ile saldırıp kadın israil askerlerine önce tecavüz edip sonra kafasını kesip, esirleri gazze sokaklarında linç edip müzik festivalini basıp 1500 sivili yakıp öldüren üstüne esir alıp gazzeye getirip, çocuklarının ve sivillerin arasına saklanıp onları kendine kalkan yapan bizzat terörist el kassam, siyasi uzantısı hamas ve gazze halkıydı. Savaş istediler , istediklerini fazlasıyla alıyorlar. Gelelim tüm bu her iki tarafın yaptığı vahşete rağmen , Hristiyan dünyası ve Papa katliamı durdurmak için çağrılar kınamalar ve ateşkesler için çaba gösteriyorlar. Yardım konvoyu için çaba gösteriyorlar. İslam dünyanız ne yapıyor? Bana onu söyle? İzlemekten başka laf yapmaktan başka ne yapıyorlar? Konuşulacak çok şey var. Ama zamanım yok. Sana esenlikler diliyorum
- +1 yıl
Ula ahmak kuran da tecavüzü, hırsızlığı , ahlaksızlığı meşru gören bir ayetmi var ki kendince algı yapıyorsun. İslamiyet'e , yahudilige ve Hristiyanlığı yani semavi dinlere göre hepsi günah. 1600 lu yillarda gerçekten hristiyanmi vardı diyorsun ondan sonra İslam ülkeleri geri kaldı diyorsun. Şimdi ki İslam ulkeleri ne kadar İslami o zaman. 1200 ve 1600 yılları arasında dünyanın en gelişmiş insanlarida İslam toplumu idi. Ona ne diyeceksin o zaman
Cevap sahibi+1 yılCariyelik yazmıyor mu kuranda. Ayrıca saygını koru düzgün konuş
Cevap sahibi+1 yılSg Afganistana. Laik ülke burası. Sizin gibi orta çağ barbarlarının yeri değil.
Cevap sahibi+1 yılKudur böyle 🤣🤣.
Cevap sahibi+1 yılAnayasası laik devlet olan Türkiye cumhuriyetinde , şeriat isteyen senin gibi orta çağ barbarları mağara adamlarının yeri , ait olduğu yer Afganistandır
Cevap sahibi+1 yılVeteriner olmadığım için senin gibi itleri tedavi etmiyorum. Veteriner konusunda sana yardımcı olabilirim. Gidip tedavi olabilirsin
Olabilir ama zamanla Turkluklerini kaybediyorlar
10 YorumlaIrk ve inanç ayrı seyler
00 Yorumla
+1 yılOlur tabiki Macarlar hristiyan
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTabiki olur, hiç ilgisi yok.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılolur tabiki de
00 Yorumla
+1 yılolur tabiki
00 YorumlaOlabilir
00 Yorumla
+1 yılSayısız var
00 Yorumla
+1 yılOlabilir herhalde
00 Yorumla
+1 yılOlur tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSünneti sor sünneti