ya bilmiyorum diğer alevilere göre muhafazakar kalıyorum, kafa yapılarımız aynı değil
ama işte sünni biri beni ister mi? ve anlaşırız mı ki?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ya bilmiyorum diğer alevilere göre muhafazakar kalıyorum, kafa yapılarımız aynı değil
ama işte sünni biri beni ister mi? ve anlaşırız mı ki?
Yani bu ikrarırından (yolundan sözünden) dönmek olur bir de asimile olursun ki o da ayrı dert sonuç sen bilirsin ama içinde veremeyeceğin hesabın altına girme derim
#Hükümdar
Cevap
7Cevap
Ortada sevgi olduktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum olaya mezhep olarak bakmamak gerek önce insanlık önemli insanın içi fesat olmasın
Benim elinde alevi oda Sünni istiyodu evlendik. Namaz kılarken sonradan kapandı kendi isteğiyle. Ailesi namaza karsı oruca karsı kapanmasına bile. Eğer sen muhafazakarsan Sünni lerle zaten sorun yasamazsın
ya ben aleviliği seviyorum böyle de kalırım muhtemelen. saçımı kapatmam da ben zaten kapalı giyiniyorum, açık giyinmem sevmem de. bende sorun yaşayacağımı sanmıyorum çünkü sünnilerle kafa yapım daha çok uyuşuyor
O zaman kafaya takacak bişey yok
ama sünni birinin ailesi alevi gelin kabul eder mi
genelde sorun çıkar gibi
Bu işlerde genelde kız alırlar ama kız vermek istemezler yani korkma
hım anladım teşekkür ederimm
Alevi diye bir mezhep yoktur kabullenirsiniz ayrı bir durum ne alevi kız alırız ne de erkek
Neyiz biz o zaman yoksa
Hangi şehrin alevisi, antakya alevisi kız bizde dışarıya kız verilmez dedi terk etti, sen nusayri değilsin bnce
yok ben erzincanlıyım
Neden istemesin zamanla insan insana benzer.
Benzemek gibi bir derdim yok
Kültürel anlamda öyle bir derdin olmasa da benzetiyorlar merak etme. Nerenin alevisisin?
Olduğum gibi iyiyim, ihtiyacım yok. Erzincan
Erzincan mı güzel neresi? Kemah , merkez , iliç , Kemaliye?
Merkez
Güzel öyleyse sunni biri seni alır da tam sunniyse zor he biraz daha sekülerse mesele yok.
Aşırı muhafazakar biri almaz ztn biliyorum
Tamam işte bunun dışında insan insanla anlaşırsa aşılmayacak engel yok. Kemaliye insanları daha muhafazakar.
Evlen bi şey olmaz
Hatta daha iyi olur
Ailesi kabul ederse sorun yok haha bana göre daha iyi
Eder bence bi şey olmaz
Ama değişimi kabul etmen lazım
Belkide değişimi kendin isteyeceksin
ne gibi bir değişim?
Belkide Alevilikte kabul edemediğin ya da aşamadığın soru işaretlerini sunnilikte aşacaksın
Mesela kapanma olayı şu an ailene ters geliyor olabilir ama Sünni olduğunda kendin isteyecek olabilirisn
Benim kuzenim Caferi bir kız ile evlendi (sunniyiz)
Kız ilk başta açıktı sonra kendi isteği ile kapandı ama kızın annesi felanda kapalı tabi
Bizde mesela zorla kapanma olayı yoktur
Kızlarımız kendileri isterse kapanır istemezse kapanmaz günahları kendi boynuna sonuçta
ya ben kapanmak istemem. başımı örtmem de giyiniş tarzı olarak ztn açık giyinmiyorum
bana yetiyor
Fikrin değişebilir bilemezsin
Allah bilir
Aynen
Evet isterim hadi evlenelim
Evlen nolcak
sünni birinin ailesi kabul eder mi ki
Sünni olunca ne oluyo
bilmiyor musun farkı?
Yoo
aleviler namaz kılmıyor, ramazan orucunu tutmuyoruz vs
Müslüman olup yapmayanda var bu aşka Engel olamaz