Bu delikler sayesinde su kaynarken fokurdamasıyla birlikte içeride bir basınç oluşur ama suyun her tarafa dağılmadan düzgün çıkışı sağlanır. Aynı zamanda suyun içindeki büyük parçacıkların (örneğin kireç birikintileri) süzülmesine de yardımcı olabilir. Chtgbt sordum.
Kısaca, Alt kısımdaki delikler: Kaynayan suyun düzgün akmasını, buhar dengesini sağlar.
meraktan çok saçmalık oranın o şekilde delikli tasalanması biri demiş fizik bilmek önemli falan... suyu döktün demliğe geriye ordan akan sudan kalan mikro şeyler o delikli kısmın altında birikiyor ve sen o kısmı hiç bir zaman temizleyemiyorsun zamanla içtiğin bütün çaylarda da o biriken mikro şeyleri vücuduna alıyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Oraya kadar su doldurursan hava akışını kesersin bu da buharın baskısını arttırır artmasın diye delmişler
Ben bazen kalabalık misafire su demliği ile de çay demlediğim oluyor çok amaçlı kullanabilmek güzel hem de birden değil de yavaşça akıyor bardağa
Yani allah aşkına ne güldüm ya ıyiki varsın 😆
dünyanın en sağlıklı çaydanlığına kavuştum an itibariyle en mükemmel tasarımla
Adamsın ya yemin ederim😆😆
Buhar çıkışı o.. yoksa kaynadıkça taşar
yani o delikler olmasa direk açık olsa ordan su taşacak diyorsun öyle mi
Ben yandaki tek deliği soruyorsun sandım..
Bu delikler sayesinde su kaynarken fokurdamasıyla birlikte içeride bir basınç oluşur ama suyun her tarafa dağılmadan düzgün çıkışı sağlanır. Aynı zamanda suyun içindeki büyük parçacıkların (örneğin kireç birikintileri) süzülmesine de yardımcı olabilir. Chtgbt sordum.
Kısaca, Alt kısımdaki delikler: Kaynayan suyun düzgün akmasını, buhar dengesini sağlar.
buharlaşma yoğuşma falan?
ne oluyor yani delikli değilde komple açık olsa o alan
çok ilgünç bir merak
meraktan çok saçmalık oranın o şekilde delikli tasalanması biri demiş fizik bilmek önemli falan...
suyu döktün demliğe geriye ordan akan sudan kalan mikro şeyler o delikli kısmın altında birikiyor ve sen o kısmı hiç bir zaman temizleyemiyorsun zamanla içtiğin bütün çaylarda da o biriken mikro şeyleri vücuduna alıyorsun
İşte su çıksın diyr
Fizik bilmek önemli