Türkiyeden yurtdışından gelin?

Merhaba arkadaşlar,

Adım A. Ç., 20 yaşındayım ve doğduğumdan beri Almanya’da yaşıyorum. Bu sene mesleğimin son senesi ve evlenmeyi düşünüyorum.

Sorum şu:

Türkiye'den biri Almanya’ya getirilebilir mi?

Sormamın sebebi kağıt kürek işleri değil. Malum, Almanya’daki ve Türkiye’deki Türk kızları arasında dağlar kadar fark var.

Benim şahsen bir Türk kızıyla evlenme isteğimin sebebi, onun sadece Türk olması değil. Bizim örf, adet ve geleneklerimizi tanıyan biriyle evlenmek bana daha cazip geliyor.

Ama neden (Türkiye’den) bir Türk kızıyla evlenmem diye düşündüğümde, aklıma bazı konular geliyor:

Aşırı beklentiler: Çoğu zaman Türkiye’deki (ve tabii ki Almanya’daki bazı) kızların inanılmaz yüksek standartları oluyor. Örneğin: arabası olacak (en az Porsche), 100 bin maaş alacak, evi olacak, kredi kartımı (aylık 50 bin) ödeyecek, sürekli hediye alacak...

Tabii ki ileride eşime hediyeler almak isterim, inşallah imkanım olursa onun da arabası olsun isterim. Beraber tatile gider, paramı severek harcatırım. Ama sadece bu yüksek beklentiler yüzünden insan bazen düşünmeden edemiyor: Bu aşk mı, yoksa para mı?

Burnu havada olmaları: Gerçekten çok fazla ego var. Sanki "dünyadaki en üstün kız benim, diğerleri bir şey değil" havasındalar. Evet, gerçekten güzeller ama başka insanlara bu kadar küçümseyerek bakmalarını anlayamıyorum.

Bunun gibi birçok nokta aklıma takılıyor. Tabii şunu da belirtmek lazım: Her kız yukarıda saydığım gibi değil. Ne Almanya’daki kızlar mükemmel, ne de Türkiye’dekiler kötü. Asla kimse dört dörtlük değildir. Ama genel tabloya baktığımızda, Türkiye’deki kızların yazdığım konularda Almanya’dakilere daha çok yansıtıyor gibi hissediyorum

Benim durumum doğrusu iyi. Mesleğimden sonra elime, 5-6 kişilik bir ailenin rahatça geçinebileceği kadar maaş geçecek. Arabam ve birikmiş param da var.

Ama konu evlilik olunca insan ister istemez tedirgin oluyor. Çünkü hayatımı bir ömür boyu paylaşacağım kişiyi seçmek istiyorum. İyi ve kötü gününde yanında olmak, beraber yaşlanmak istiyorum.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu konuda deneyimi olan ya da genel olarak fikir paylaşmak isteyen var mı?

Saygılarımla.

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaş eğer yazı hatası olduysa pardon.
Türkiyeden yurtdışından gelin?