+1 yılyaşayıp hayat sürdürmek istiyorsan meslegin dahi olsa avrupa birliği ülkelerini aklına sokma derim avrupadaki tüm ülkeler kriz batağında ve iç savaş isyan var sadece isveç ve isviçre derim hayat standartları en yüksek ülkelerden birisi... diğer kıtalar dersende amerikanın hali belli çatır çatır dökülüyor orayı da tavsiye etmem canada biraz soğuk ama kişi başına düşen milli gelir yüksek ve en kral ülke iste avusturalya Sidney ya da avusturalya melbourne türklerinde yoğunluklu olduğu yerler ve bağ,bahçe çiftliklerin çok olduğu yerler oldugu için çalışma imkanı çok ve türk lerin olduğu bölge olduğu içinde türk restorantları çok var ... kısaca ilk önceliğin avusturalya ve canada olsun derim... uzak doğuda yaşamak zor ama bir mesleki sertifikan ya da dipşoman varsa orada güzel bir yerde çalıştığında adamların yaklaşımı beyin göçünü sağlamak adına sana krallar gibi bakıyor asyada tek sorunun yemek sıkıntısı olur :) ... bu kadar detayı nerden biliyorsun diye sorarsan bende yurt dışında yaşamak adına uzun süreli araştırmalar yapıyorum araştırırsan bilgileri doğrulaya bilirsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbakma la sunlara viyana dogumluyum ben viyanada 10 yasima kadar kaldim ondan sonra türkiyeye geldim türkiyede 15 yasima kadar kaldim geri viyanaya döndük sana sunu dimki istanbulmu deseler viyanami desler viyana derim bide viyanaya gel yurt disi olarak herkes yabanci burda bide turkelrin sayisi fazla. zaten İstanbul gibi geliyor bura bana gezmek icin dolu yer var hemen cevre yaparsin ;)
22 Yorumla- +1 yıl
çevrede istiyorum zaten :D
+1 yılHollandadanim ve son seneler insanlarin ne kadar zorlandigini goruyorum
Yurtdisi tek bir sey dusunur o da : para
Mesela Hollanda
dezavantajları ; asiri yuksek ucretler dogu ulkelere gore hersey cok pahali kiralar 2 kat hatta 3 kat en az € 800 basliyor. bir evde 2 kisi calismasi sart yoksa zor gecinirsin, saglik sigortasi sart ve ayda en az € 100 odemesen € 350 ceza kesilir. saglik bakimi cok iyi ama. yaklasik 20 tane degisik vergi cesitleri var, 100de 21% yukelmis. yakinda 23% olcak. boyle daha cok seyler var ...
kisaca yurtdisi tabi hangi ulkeye olduguna bagli. Hollanda ekonomi tarafindan cok kotu
avantaji ; ekstra dil, ne kadar ekstra dil biliyosan okadar iyi ozelikle dogu ulkye calismak hedefin varsa, maaslari yuksek sayilir, asgari ucret € 1200, mesai saatleri genelde haftada en cok 40 saat. boyle daha coks seyler var228 Yorumla- +1 yıl
holldanda da yaşamam heralde ama yanımda bir kişiyide götürebilirim sevgilim olursa o zamana kadar onu veya arkadaşımı
- +1 yıl
ve Turkiye diyorum
- +1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
Buranin yerlisi zorlaniyor
yurtdisindan mesela turkiyeden buraya yerlesiyorlar goruyorum etrafimda cok zorlaniyorlar en kotu islere calisiyorlar dil bilmedikleri icin. mesela turkiyede doktor mezunu burda doktor isini yamaya izin vermezler dil bilmedigi icin o sart, ozelikle doktorlar icin lak lak bilmen lazim, bu cok kotuuu. kimseye tavsiye etmem...ogrenci yillara yazik olur - +1 yıl
zaten üniversitemi bitirdikten sonra yerleşmeyi düşünüyorum sevgilim olursa o zamana kadar onunla veya evlenirsem bilmiyorum kafam çok karışık
- +1 yıl
yerlesmek eskisi gibi degil, hersey kontrol ediyorlar
gercekten evlilik varmi ortada kontrol ediyorlar
is icin de vize gerekiyor ve Hollandada zorluyor baya
almanya kolay veriyormus duydum - +1 yıl
almanya,italya veya ingiltere bu 3 den birinde yaşarım
- +1 yıl
yasarsin, yasamak kolay onemlisi olan 'ben evimin kirasini nasil odicem'
onun icinde ev lazim
ev icinde kolay kredi vermiyorlar
orda da kriz var
hep bankadan kredi istiyorlar :)))) - +1 yıl
ben tek yaşamam heralde karımla birlikte giderim beraber öderiz umarım :D
- +1 yıl
ins
- +1 yıl
zaten ben iş olarak çok iyi yerlere gelmeyi planlıyorum Allah ın izniyle o zamana kadar para sorun olmaz
- +1 yıl
calisma izni aldiktan sonra sikinti olmaz 6 aylik var
yada yasamak icin evlilik tek yon - +1 yıl
bekar yaşayanmıyormu
- +1 yıl
bir sebeble yasayabilirsin mesela evlilik 5 yil sonra oturum alabilirsin , evlilik iyi gitmese kadin seni istikamet annavatana geri posta ya gonderebilir :)
bu sekilde olmaz
turkiyede uni bitti hollandaya gidiyorsum oturmak ve calismak icin
turist olarak kabul edilirsin
tr Ab'de olmadigi icin avrupada yasamak zor. - +1 yıl
off çok zor ya :)
- +1 yıl
kacak yasicaksin onda da risk var...yakalanirsan turkiye topraga kadar tekme yersin ve yaninda buyuk ceza :)) cunku kacak yasamak = kacak calismak = develete karsi yasal is
- +1 yıl
Hollanda için fazla abartmışsın orada yaşam şartı türkiyeye göre daha kolay ve rahat
- +1 yıl
yok ben kaçak göçek işlere girmem
- +1 yıl
@ aysen ancak burda yasarsin sonra anlarsin ne demek istedigimi
tr ayda 800 odemiyorlar 800 odiyebilirler daha ucuza kaciyor hersey... - +1 yıl
hatta oldu
bir ornek tr ayda euro 800 odemiyorlar, telefon sigorta
800 lira odiyebilirler daha ucuza kaciyor hersey...telefon sigorta exclusive
toplam 800 degil yani - +1 yıl
hollandada baya tanıdıklarım var
eski çalışmak için gidenlerden , belli sıkıntılar var ama öyle maddi açıdan yani türkiyeye göre herkesin hakkını veriyor Hollanda
çocuklara bile para veriyor, türkiyeye göre cennet - +1 yıl
maddi açıdan cok kötü olduğuna katılmıyorum hollandanın ben
- +1 yıl
hepsi altında Amerikan jeepiyle izne geliyor ya bıraksanaaaa
para bok onlarda - +1 yıl
o kadar kötüde ne diye gitti zamanında millet oraya çalışmaya, rahatı bırakmak zor tabi
- +1 yıl
belli sıkıntılar var ama öyle maddi açıdan yani türkiyeye göre herkesin hakkını veriyor Hollanda
çocuklara bile para veriyor, türkiyeye göre cennet
-
buna katiliyorum
devlet evlerinde kalan kisilere cocuk parasi veriyorlar
bu belirli yasa kadar 18
aylenin maasina gore veriliyor cok degil
ve kira icinde devlet yardimci oluyor
200 filan veriliyor devlet onu kaldirmayi dusunuyor - +1 yıl
kac cocuklara gore de az cocuk parasi veriyorlar
bunu da kaldirmayi dusunuyorlar snein dedigin cennet degil
cennet nedir biliyomusun?
Tr yasamak ve euro maasi almak
vergi ve kiralar cooook pahali - +1 yıl
Hollanda çok rahat ülke birde, uyuştutucu bile çok rahat bulunuyormuş
- +1 yıl
Hosgorulu bir politikasi var yapicak bisi yok
gecinmek zor sandiginiz gibi cennet degil
dedim ya yerlisi zorlaniyor
euro gelemden cok daha parlak bir ulkeydi
+1 yılYurtdışı geçenlerde 3 ay ev tuttum ingiltereden ve buraya geri gelmek istemedim yani orda hayat çok güzel. Zaten Türkiye'yi mahvediyorlar dahada berbat olucak burası. Cahil insan çok ve giderek artıyor etraf apaçi dolu rahat rahat istediğimizi bile giyemiyoruz ve birçok şey daha o yüzden ileride yurtdışına yerleşebiliriz ailemde aklınızı kullanın burda kaldığınız sürece güzel okuyun yurtdışında rahat edin diyor zaten ve haklılarda ileride yurtdışında yaşayacağız sanırım.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
öncelikle günaydın...bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor..yurtdışı insan için önemli bir tecrübe..hayatı dah ageniş değerlendirmeni sağlıyor..ama şu kadarını söyleyim..türkiye gibisi yok..ben amerika da yaşadım...yasal olarak kalma hakkım da vardı..ama döndüm geldim..bakış açısı çok önemli değer verdiğin şeyler..bence hayat çok kısa ve gurbette yaşadığın 1 snynin bile telafisi yok..çok çok iyi şartlar yoksa bence değmez..çünkü herşey fazasıyla var ülkemizde..o yüzden şöyle cevap veriyim...paran olucak türkiyede yaşıycaksın..:)) ama git gör tecrübe et...birde bana kalırsa ancak bir şartla gidilmeli akademik kariyer...gerisi boş...ve inan bana orda yaşayanların çoğu yalan söylüyor. şöye süper böle süper diye:)))ben bir tane mutlu ve sağlıklı insan görmedim...:)) palavracı hepsi:))tabi bunların hepsi kişiye göre değişiyor..bir örnek veriyim..ev sahibim türktü ve çekirdek aile dahil hepsi beraberdi..dede den toruna:)) ama hepsi her akşam aynı şeyi konuşuyor du...bir gün dönücez..:)))) düşün yalnız bile değiller orda...herkezin ait olduğu bir yer var...kendi olduğu...ben olduğu ve biz olduğu...
21 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim selam. Senin yorumunu ben önceden de görmüştüm. Hala aynı fikirde misin merak ediyorum?
+1 yılküba tabikide.. insanları romantik.. her camda bir serenat dansları muzıkleri ritimleri bir harika.. gece hayatıda aktıf.. ister eğlenceye takılırsın ister bisikletinle ara sokaklarda gezersin.. kimse kimseye bulaşmaz.. her daim insanların yüzünde tebessüm..
yani en azından ben böyle hayal ediyorum..32 Yorumla- +1 yıl
ben de bir kaç makale okudum küba hakkında. gün aydınlanınca o güzel müzikler gelmeye baslıyormus kulağına :(. fakat yabancılara hayat cok pahalı orada. kendi halkına iyi.
- +1 yıl
evet o acıdanda biraz sıkıntı.. ama yasamak ısterdim orda..
Kanadaya hallendim bir çift arkadaş göç ettiler yeni. aradılar göçmen bürosundan konuştuk 1 saat anlattı.1033 Euro Dil seti satmaya çalıştılar.Eee konuşuyoruz ya bu yetmez mi dedim? yok biraz daha geliştirmeniz lazım dedi eleman.Karlıymış zaten.düşünceler düşünceler
13 Yorumla- +1 yıl
menfaat olmuş herşeey
- +1 yıl
haha :D
yurtdışına yeni taşınmış birisi olarak diyorum ki, kolay iş değil, adaptasyon vakit istiyor. mizah anlayışından, yemek kültürüne her şey farklı. sürekli yaşamak için kendi ülken tercih edilmeli ama kısa süreli tecrübe de sana çok şeyler katar, nereye gidersen git. Geniş görmeni sağlar.
10 Yorumla
+1 yılNaısl bır ıs yapmayı planlıyorsunuz veya yabancı dılın nedır
27 Yorumla- +1 yıl
radyo televizyon okumak istiyorum ingilizcem iyi sayılır derdimi anlatacak kadar ama daha çok geliştirmem gerek
- +1 yıl
Norveç veya estonya tavsıye ederım
- +1 yıl
oralar soğuk ya ben sıcak kanlıyım :)
- +1 yıl
o halde hırvatıstan hem ucuz ulke hemde turklerı sevıyorlar cok cevre edınırsın
- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
pajalısta
- +1 yıl
spasiba :)
Tatil & Seyahat konusunda 622 cevap paylaştı. Ülkemi tabii ki de seviyorum ama yaşamak kendini geliştirmek için hiç uygun bir yer değil
41 Yorumla- +1 yıl
evet öyle bende o yüzden gitmek istiyorum
Tatil & Seyahat konusunda 1,6b cevap paylaştı. Buraya anca hasret gidermek veya tatil için gelinir , yurt dışında yaşanır.
21 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
türkiyede yasamadim ama yinede yurt disinda yasanir türkiyede tatil yapilir diyorum :)
nereye gtmeyi düsnyosn?29 Yorumla- +1 yıl
italya,rusya,almanya,brezilya,isveç bilmiyorum belki başka biryerde olabilir
- +1 yıl
ve tabiki Tr pahali olabiliyor
bugun tv de gordum benzin in fiyati 5.01 yukeldi - +1 yıl
çinde bile ingilizce çinceden fazla konuşuluyor :) haklısın ama ingilizce konuşulan yerler uzak en mantıklısı ingiltere
- +1 yıl
aynen öyle parasız zor belki işim sayesinde gidebilirim
- +1 yıl
inşallah olur,teşekkür ederim :)
Tatil & Seyahat konusunda 303 cevap paylaştı. ülkeden memnun değilim insan hakları gelişmemiş demokrasi gelişmemiş halkın gelir seviyesi desen yerlerde. adalet desen kayıp.işsizlik hatsafhada bugün bir isviçre vatandaşı olsam ya da kanada oh dert yok tasa yok
31 YorumlaJaponya ben 5 senedır japonyadayım tek kelıme ile harıka insanları mühtiş saygılı gelir olarak iyi biraz hayat pahalı ama yinede her şeye ragmen çok güzel burdan çok ülkeye gıtım gezmeye ufkum acıldı burda vıyetman kore tahıland komboçya buraları gezdım amahıç biri bana japonya kadar güzel gelmıyor teknolojı saygı kurallar gelir eşitlik özgürlük bakımından hiç biri japonya gıbı olamaz turkıyemı benım baglatan oraya ailem anne baba kardeşler vs ama onlarda bir yere kadar
11 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılBen şu yönünden memnunum-Türklerin ortamları espirileri akılları falan çok hoşuma gidiyor bir türk olarak,komik insanlarız bence.Ama ABD de yaşamak isterdim :):)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaglam bir meslegin olmadan gidersen sürünürsün. Türkiye'den alinan diploma gecmese bile diplomanin sayilmasi icin yapilan sinavlar var. Türklerin cok olmasinin avantaji yol yordam ögrenmene yardimci oluyorlar. Dezavantaji Türklerin cok oldugu ülkelerde Türklerden nefret ediliyor. En kolay yol evlenecek birini bulup gitmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye sadece konum bakımından doğal güzellikleri ve kaynakları bakımından güzel bir ülkedir ama eşitlik hak ve özgürlük için avrupa ülkerleri derim çünkü orda hangi insanla olursan ol kimse havalara girmiyor orda bir iş yaptırırsan o kişinin yaptıgı işe saygı gösterirdiğini belli edersen çok iyi çalışıyorlar bu çöpçüsünden en yüksek mertebe insanına kadar..
00 YorumlaYeni bir yere ayak uydurmak tamamen kişinin kendine bağlı. Türkiye yaşamak için güzel bir yer ancak bir dönüşüme uğratılmaya çalışılıyor, gelecekte ne olur bilmem. Onun dışın yeni yerleri gezip görmek her zaman iyidir.
00 YorumlaAlmanyaa doğdum büyüdüm her sene ama gelirim türkiyeye ve şunu sòyliyebilirim Türkiyenin her bir yanına kurban olim yemin ederim burda(almanyada) Hayat yok ruh yok huzur yok zaten çoğu alman türkleri almanyadan kovmakla mesgul :D tanidiklarimin 60% turkiyeye geri dönüş yapma planları içersinde universteyi bitirdikten sonra bende öyle :) Yalniz egitim icin avrupa daha avantajli diye görüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar katiliyorum :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir uydurdun mu tamamdır bakma bu lanet olası ülkeye.
31 Yorumla- +1 yıl
ayneeen öyle çok haklısın
+1 yılEğer vatan hasreti çekmiyeceğinden düşünüyorsan iyi fikir. Ülkemden memnunum.
29 Yorumla- +1 yıl
tam tersi kurtulmak istiyorum buralardan
- +1 yıl
Belki değişir fikirlerin. Bir ihtimal olamaz mı?
- +1 yıl
bilmiyorum bu ülkede ne başarılı olunur nede evlenilir onları bıraktım artık çok sıkıldım buralardan fırsatım olsa şuan giderim
- +1 yıl
Bence yurtdışına gidip gitmeceğin konusunda iyi karar ver. Kafanda çok iyi tart. Çünkü bazıları gittikten sonra yurt dışına gittiğine pişman olabiliyor.
- +1 yıl
sen öyle birşey yaşadınmı veya şahit oldunmu
- +1 yıl
Ben bizzat yaşamadım ama çevremdekilerden duydum
- +1 yıl
uyardığın için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
aynen +1
Tatil & Seyahat konusunda 1,4b cevap paylaştı. ben almanya derim.
Çünkü orda sağlık ve sigortalık dan yöne daha güvenli,
bir yerde calismasan bile devlet senin her şeyini karşılıyor yeni iş bulana kadar.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVatan mı kaldı elde, heryeri peşkeş çektiler, yurtdışında yaşayanlar olayları net bilmediği için türkiyeyi güllük gülistanlık düşünüyorlar. Güneydoğuda pkk yol kesiyor artık ne bir polis ne bir asker var orada kimsenin gıkı çıkmıyor. Anca protestoculara yetsin gücü bu devletin.
10 Yorumla
+1 yılablam rusyaya yerleşti. bayadır orada. buraya gelınce bir an önce dönmek istiyor. 1 hafta bile zor kalıyor deliriyor :)
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldanimarkaya ve alamanyaya gittimm 1 haftalıgına dogrusunu söleyim cemaatle gittim (orayı kurcalamayın ) hiç bişey görüldügü gibi deyil türkiyenin gözünü seviyim diyo insanlar adamlar çalışmaktan gezmeye vakit bulamıyo gece gündüz hata sonu akşamı
para konusundada okadar iyi deyiller demiş olayım su anda yurt dışında tek iyi alternatif KANADADIR00 Yorumlatürkiyeyi tamamen bırakmak değilde dünya turu hayalim var yaşam şartları en iyi olan ülkelerde amerika,fransa,ingiltere gibi avrupa devletleri fakat seyahat amaçlı gitmek istiyorsan güneydoğu asyayı tavsiye ederim Taylanda gidebilirsin bence :)
00 Yorumla
+1 yıliskandinav ülkeleri. her şeyden önce insanlığa değer veriliyor.
21 Yorumla- +1 yıl
isveç :(((
- Tatil & Seyahat konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılkısmetse eğitim için yurt dışı düşünüyorum burda istediğim mesleğe yeterince değer verilmiyor
01 Yorumla- +1 yıl
hangi mesleği istiyorsun
kanada norvec ve avustralya harıc bence hepsı aynı,almanya dogumluyum memleketımde memleketım
00 Yorumla
+1 yılBen şöyle düşünüyorum en değerli ülke Arabistan ama en güzel ülke Türkiye diye düşünüyorum (:
00 YorumlaYurt dışına gitme gibi bir imkanın varsa bence hiç durma
00 Yorumla
+1 yılTürkiye Türkiyelikten çıktı sonu da alınamayacak zaten başka bir ülkeyi ileride işler karıştığında isterim ama arkamda sevdiklerim kalıcak ülke adım adım gidicek zor günler bekliyo bizi yani Allah yardımcımız olsun.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 4,9b cevap paylaştı. imkanın varsa yasa yurt dışında özlersen dönersin
11 Yorumla- +1 yıl
özlemem sanırım
Şekerim biz istanbulu da alıp Hollanda'ya gitmeyi düşünüyoruz :D
01 Yorumla
+1 yılBu toprakları dünyaları verseler değişmem hiçbir şeye...
10 Yorumla
+1 yıllakin hayat sartlari daha iyi, mesai, saglik bakim, duzeni
finans konusu sikinti00 YorumlaAmerika Colorado Los Angeles.
İngiltere Royal Hall falan aklına ne gelirse buradan nefret ediyorum..10 Yorumla
+1 yılBence Japonya'ya git
Muhteşem bir ülke oraya gitmeyi planlıyorum :)12 Yorumlaben yurt disinda kaliyorum.kesinlikle türkiyede yasamak isterdim.
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir bu.Çoğu insan ayak uyduramıyor.Ben ayak uydururdum.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,7b cevap paylaştı. gezip görmek ayrı tabi amaaa sonuçta
ülkem ülkem ülkem
TÜRKİYEM00 YorumlaÜlkemi seviyorum.Ülkemi yönetenleri sevmiyorum.
60 YorumlaYutdışı insana daha cazip geliyor hem yaşam açısından hem okuma açısından eğer amacıma ulaşırsam ABD'ye gidebilirim..
00 YorumlaBen hollandada dogdum tavsiyem turkiye geri don ne varsa orda var zaten
10 Yorumla
+1 yılegitimim ve geznek icin evet ...praga gitmeyi dusunuyorum bakalim
00 Yorumla
+1 yılgayet memnunum vatanımı hiç biryere tercih etmem
41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyeni zelanda ya da avusturalya burdan gitmek için sabırsızlanıyorum
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmesele ülke değil ki kardeşim, mesele bahtın güzel olsun
07 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de bahtımın güzel olması zor be bacım :)
Cevap sahibi+1 yılinsanın ülkesi aslında ailesi
aile iyi ise ekonomide iyidir- +1 yıl
orada işlerimi ilerlettikten sonra ailemide yanıma alıcam
Cevap sahibi+1 yılnerede
Cevap sahibi+1 yılyanıma alıcam diye gidenlerin, yanına almadıkları daha sık görülmüştür
giden dönmez kanımca- +1 yıl
bilmiyorum bu işimede bağlı birşey hangi ülkeye uygunsa oraya gideceğim
- +1 yıl
öyle şey olmaz bende sıkıntı yok asla bırakmam ailemi
- Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu toprakların aşığıyım :)
10 Yorumla Çalışmak için kesinlikle yurtdışı tercih edilmeli.
00 Yorumlaülkemden memnunum..
ne işim var yurt dışında...20 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ülkemi seviyorum...
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 343 cevap paylaştı. Avustralya da yaşamak isterdim & Yeni Zelanda
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 652 cevap paylaştı. Yasamak zor ama tabikide ulkemi secerim...
00 YorumlaBen yurtdışında büyüdüm. Türkiye yi isterim
00 YorumlaYeni Zelanda'da yaşamayı isterdim.
00 Yorumla
+1 yıltürkiye .
00 YorumlaKesinlikle yurtdışı
10 Yorumlamiami:(
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsürekli olarak Türkiye'de yaşamayı tercih ederdim
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 425 cevap paylaştı. Amerika derim ben
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabii ki yurtdışı
20 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yurtdisi...
00 YorumlaTürkiye gibisi yok.
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat