Peygamber denilen şahısların mucizeleri hep kameranın olmadığı bir dönemde olmuş
Kamera varken tanrının sesi soluğu çıkmıyor
Kamera varken tanrının sesi soluğu çıkmıyor
Tanrının gönderdiği Elçi 1400 sene evvel uyuması kalkması yemesi içmesi her şeyi ile örnek oldu ve bu örneklik siyer başlığı adı altında toplandı.
Bugün tıp bilim şunu fark ediyor ki peygamber efendimiz hangi zamanlarda uyuduysa o vakitteki uyku en faydalı hangi vakitlerde uyanıksa o vakitte uyanık kalmak şey yine en faydalı şeydir
Ne şekilde beslendiyse o şekilde beslenmek en faydalı beslenme şeklidir hurmaları tek adetten yemesi bile bir mucizedir çift rakamlar üzerinden yememesi çok daha sağlıklıdır biraz araştırırsak...
Yani bugüne intikal eden binlerce mucize vardır aslında sadece görmek için göz lazım anlamak için akıl, idrak etmek ve iman etmek için kalp lazım
Cevap
5Cevap
Peygamberler gerçek hayatta yaşamış var olmuş insanlarmı yoksa melekler cinler gibi kuranda yazan kişiler mi sadece
İkiside değil ikiside yok
Peygamberlrr gerçek hayatta var olmuş yasamis Yüksek sahsiyetlerdir Ve onlara inanmayan herkes Ebedi cehenneme gitmistir suanda Kabir azablari icindeler kiyametten sonra mahser var onlara Allahu Teala mizan kurmayacagiz amel hesab yok onlar direkt cehenneme iletileceklerdir yüzüstü asagilil sekilde
Tanrı yokki mahşer olsun
maalesef knk yanlarına kar kaldığı gibi o insanları ordan sürüp atacak
Peki annene tecavuz etse 5 6 kisi yakalanmayip kacsalar ahiret yok Allahu Tealanin hesaba cekmesi yok.
ذَرْن۪ي وَمَنْ خَلَقْتُ وَح۪يداًۙ ﴿11﴾
11. Yarattığım o şahsı (cezalandırmak üzere) tek başına bana bırak!
(Müddessir, 74/11)
Vicdanin aliyor mu yoksa diz çöküp istemsizce elini açıp Allahim sana havale ettim mi dersin istemsizce ha farkinda olmadan icinden gelerek hep duydugun o Allah var ya cc.
Yok knk allah gücün yetiyorsa intikam alırsın yoksa yandın
Hevesini kırmak istemem ama orasida yok ölünce yok olup gidiyoruz
فَاطَّـلَعَ فَرَاٰهُ ف۪ي سَوَٓاءِ الْجَح۪يمِ ﴿55﴾
55. Sonra kendisi dönüp bakar ve arkadaşını cehennemin ortasında görür.
(Sâffât, 37/55)
قَالَ تَاللّٰهِ اِنْ كِدْتَ لَتُرْد۪ينِۙ ﴿56﴾
56. “Allah’a yemin ederim ki” der, “Neredeyse beni de mahvedecektin!
(Sâffât, 37/56)
وَلَوْلَا نِعْمَةُ رَبّ۪ي لَكُنْتُ مِنَ الْمُحْضَر۪ينَ ﴿57﴾
57. Rabbimin lütfu olmasaydı ben de şimdi cehenneme getirilenler arasında olacaktım.
(Sâffât, 37/57)
اَفَمَا نَحْنُ بِمَيِّت۪ينَۙ ﴿58﴾
58. (Ne mutlu bize ki), artık bir daha ölmeyeceğiz, değil mi?
(Sâffât, 37/58)
اِلَّا مَوْتَتَنَا الْاُو۫لٰى وَمَا نَحْنُ بِمُعَذَّب۪ينَ ﴿59﴾
59. Önceki ölümümüzden başka ölüm yok; azap da görmeyeceğiz.
(Sâffât, 37/59)
اِنَّ هٰذَا لَهُوَ الْفَوْزُ الْعَظ۪يمُ ﴿60﴾
60. Bu, gerçekten çok büyük bir kazançtır.”
(Sâffât, 37/60)
لِمِثْلِ هٰذَا فَلْيَعْمَلِ الْعَامِلُونَ ﴿61﴾
61. Amel sahipleri böylesi bir kazanç için çalışmalıdır.
(Sâffât, 37/61)
Her kitapta yazan doğru değildir
Berat kardesim yüreğine sağlık
Rica ederim
Tanrı insanlıktan ümidini kesti
Onu insan yarattı bence
Kusursuz çizilmiş dünyayi , insanları yakmayacak mesafedeki güneşi, her saniye kan pompalayan kalbi , hayvanlardaki annelik içgüdüsünu , kadınlarin çocuğunu doyursun diye göğsündeki sütü, yağmuru vs. Bunlari kim yarattı peki. ? Bak bende senin gibi her saniye sorgulardim. Sonra anladım bunları ve sevdiklerinin yok olmasını istemezsin inan bana
O zaman neden mağara adamına inanıyorsun?
Kemiği var DNA sı var
Varsa tanrın bir işaret göndersin eline mı yapışır
Arap oğlunun masallarını mı okuyum
He hee
Of şaka mısınız siz ya lakxjxjxjxnznznx
Tanrın bir işaret göndersin eline mı yapışır
Tunguska olayı ne peki
Onu bilmiyorum nedir
Araştır
Uzaylı olabilir
Tanrı var ya da yok, umurumda değil.
@onnumara_ Herkes birbirine saygı gösterdiği sürece rahatça yaşamalı dediğin gibi.
Duvarda çatlak bekleyen duvarı görmezmiş
Kader...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?